Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

INGERI CAZUTI ZILNIC !!!

Creat de APOLLO, 22 Iunie 2006, 03:08:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Elvin

voi nu puteti fi oameni seriosi daca puteti crede ca ingerii au 'aripi'. Pictorii bisericeshti l-au anetdatat pe Brancushi : ei nu pictau 'aripi', ci 'zboruri" .....

pri3st3ss

scheletul de care sunt prinse penele poate fi si fals, un cadru de sarma, sau chiar atele...
eu nu cred ca sunt aripi de ingeri...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

toma

Citateu nu cred ca sunt aripi de ingeri
Eu nici nu-mi pun problema ca ar fi!!!!!!!!!!!! :lol:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

neura

A crede in ziua de astazi in prostii de genul asta cu pene/aripi ale ingerilor cazuti din cer, mi se pare ridicol.
Clipul respectiv de pe youtube, cu titlul "Bizarre winged creature found in Spain!" nu-mi spune nimic despre ingeri, fiind o amestecatura de imagini si comentarii ale unora care alearga bezmetici in timpul noptii si gasesc niste pene prin padure, terminandu-se cu un personaj care sta pe vine intr-un tufis.

Pentru a putea lua in discutie asa ceva, si daca mai sunt oameni care cred in povesti cu ingeri, ar trebui sa lamurim cateva aspecte:
1. cum arata un inger
2. ce rol are el in "cer"
3. unde este "cerul" ?
4. cum si din ce cauza a cazut de acolo ?

Si din acest punct putem pleca cu o analiza a situatiei respective.
Skywalker

Citat1. cum arata un inger
cei mai multi sunt infatisati ca fiinte lipsite de aripi, ce pot lua forma umana.Singurele exceptii sunt heruvimii si Serafimii si un inger femeie descrisa in Vechiul Testament.

La 2 si 3 nu stiu sa raspund. Cred ca trebuie ajutorul unui teolog.

Citat4. cum si din ce cauza a cazut de acolo ?
Te referi la ingeri si din ce cauza au venit aici? Ei vin in perioade de criza si la solicitarea celui aflat in acel moment de criza.

Deci inca odata sa repet si pentru ultima data. Aripile de inger de mai sus sunt fake-uri, insa oamenii-pasari au existat si ei sunt intr-adevar ceva dincolo de noi.

neura

skywalker,
nu imi raspunde cu ce scrie in biblie sau altundeva
ce crezi tu ca e un inger?

daca vorbim despre un lucru, sa ne facem macar o idee despre el...

si doi:
Citat din: Skywalker din  16 Iulie 2006, 23:57:57
insa oamenii-pasari au existat si ei sunt intr-adevar ceva dincolo de noi.
ce inseamna dincolo de noi?
iar daca vrei sa discutam despre oamenii pasari si nu despre ingeri, e si asta ok.

Skywalker

Mai Neura, eu nu m-am ocupat prea mult de studiul ingerilor, insa ce stiu sigur e ca nu sunt fiinte materiale si deci nu au de-a face cu acele aripi. Asta-i clar.

Citatce inseamna dincolo de noi?
Dincolo de capacitatea noastra de intelegere, dincolo de obisnuitul cu care suntem invatati

Citatiar daca vrei sa discutam despre oamenii pasari si nu despre ingeri, e si asta ok.
Am scris despre oamenii pasari pentru ca ei au si aripi si sunt si fiinte materiale. Deci ei sunt niste zburatori materiali. Dar asta nu inseamna sa nu mai vorbim de ingeri. Poate m-ai inteles gresit.

neura

ok. sunt de acord ca aripile sunt falsuri, iar povestea din clipul de mai sus cam trasa de par, insa de unde esti asa de sigur ca ingerii nu sunt fiinte materiale? (in ipoteza ca ar exista).

cat despre oamenii-pasari, sunt doar niste povestiri care nu au nimic in comun decat cuvintele om si aripi;
descrierile sunt departe de a demonstra existenta unei fiinte Om-cu-aripi.

Elvin

Treaba cu penele de inger tine de desenele animate
    Insa 'ingerii' propriu-zisi sunt un subiect serios. Totusi nu se incadreaza in tematica forumului, decat daca acceptam ca cei numiti in vechime 'ingeri' sunt alienii de azi. Nu iti raspund cu ce 'scrie in Biblie' ci cu ce am remarcat din intalnirile celor vechi cu 'ingerii' [si pentru asta gaseshti relatari cat nisipul marii, in carti gen "proloagele', 'vietile sfintilor', limonar, patericile, 'everghetinos' si alte carti din zona bizantina. Daca-mi dai voie o sa raspund la intrebari folosind aceste surse [discutabile, din optica ta 'terestra']

1 cum arata ? cei care i-au vazut nu i-au deosebit de oameni, in ce priveshte forma, atat doar ca sunt foarte 'fumoshi' [ochii mari si expresivi ca in anime japoneze, chipul bucalat si nevinovat, de copil] si ca emit o lumina foarte puternica. Ei ar putea fi oameni care intr-un trecut au ajuns la perfectiune [frumusetea e un atribut al perfectiunii, lumina al fiintelor apropiate de divinitate]

2. Rolul lor este nu altul decat de a-i ajuta pe oameni. Ei sunt 'trimishi' [asta inseamna termenul ingeresc din ebraica] si sunt 'duhuri slujitoare' cum le-a spus Pavel.

3. Prin 'cer' poti sa intelegi atat atmosfera de deasupra noastra cat si 'cerul' adica stelele . Cred ca a doua locatie e mai potrivita pentru 'ingeri'

4 aici n-are sens intrebarea. Cadem de acord ca ingerul nu zboara cu pene

   Exista insa si o categorie speciala numita 'ingerii pedepsei'. Acestia duc la indeplinire sentinte divine, elimina oameni care nu merita sa mai traiasca. De exemplu putregaiuri de oameni care au injurat-o repetat si gratuit pe Maica Domnului, au sfarsit tragic, cu matzele iesite in afara ca si cum ar fi fost taiati pe dinauntru

    Insa intotdeauna 'ingerii ' propriu-zisi au fost priviti ca cea mai de jos diviziune a acestor fiinte cereshti. Deasupra se afla arhanghelii [gen faimosul Arhanghel Mihail] 7 la numar, iar mai sus se afla si alte categorii cu diverse sarcini care deja sunt cosmice. Pe locul 2 se afla heruvimii si "Lucifer' a vazut ca un fost heruvim. In frunte se afla 'serafimii' a caror singura sarcina e sa-l slaveasca pe Dumnezeu intotdeauna, si sa se scalde in iubirea divina ei arzand de focul iubirii pentru Dumnezeu

Cam asta cu ingerii. Mai mult ca sigur ei sunt reali, dar nu putem avea pretentia sa-i intelegem din perspectiva noastra grosiera, pamanteasca

neura

nu cred ca totusi suntem pe langa obiectul forumului. Presupun ca aici se iau in discutie aspecte neclare, enigmatice ale existentei.

Prin "optica terestra, grosiera, pamanteasca"  presupun ca intelegi modul in care oamenii percep lucrurile, nu?

In acest caz, mergand pe aceasta logica, nu vad de ce oamenii din vechime ar vedea mai "celest" lucrurile. Si pun acesta intrebare pentru ca totusi acum 2000-3000 de ani sau mai mult, oamenii nu aveau aceleeasi cunoastere si optica asupra vietii, pe care o avem noi astazi.

Citat din: Elvin din  17 Iulie 2006, 08:37:16
Rolul lor este nu altul decat de a-i ajuta pe oameni. Ei sunt 'trimishi' [asta inseamna termenul ingeresc din ebraica] si sunt 'duhuri slujitoare' cum le-a spus Pavel.
De unde acest egocentrism? Oamenii (in perspectiva ta niste fiinte incapabile de intelegeri inalte) ajung sa fie slujiti de fiinte care sunt superioare lor?

Citat din: Elvin din  17 Iulie 2006, 08:37:16
'cerul' adica stelele . Cred ca a doua locatie e mai potrivita pentru 'ingeri'.
OK. adica ingerii ar avea lacasul in stele, sau ma rog in cosmos, nu?
La dimensiunile planetei noastre in raport cu dimensiunile din Univers, si la proportiile oamenilor in raport cu planeta Pamant, nu vad de ce niste ingeri din stele , fie ei si "alieni"
ar veni sa ajute o rasa ca aceasta pe care noi o reprezentam.
Pentru ca dupa cum spuneai, noi oamenii nu intelegem decat intr-un mod grosier viata.

Citat din: Elvin din  17 Iulie 2006, 08:37:16
'ingerii pedepsei'. Acestia duc la indeplinire sentinte divine, elimina oameni care nu merita sa mai traiasca.    
Parca treaba "murdara" o faceau diavolii...  :-)

Incerc aici sa ma lamuresc ce inseamna pt. tine aceste personaje.
Stii doar ca in vechile scrieri acesti ingeri apareau in visul celui care povestea despre acestia. De cateva ori apar persoane reale, umane (vezi povestea lui Lot; imediat dupa inviere; lupta lui Iacov), dar care nu iau acest atribut divin decat in mintea celor cu care acestia interactioneaza.
Asta nu demonstraza decat ca oamenii, alegeau calea cea mai usoara si mai sigura - pe care o cunosteau, pentru interpretarea unor fapte din viata lor. De altfel, acest lucru nu s-a schimbat nici astazi cu majoritatea oamenilor.

Elvin

Eram sigur ca se va gasi cineva sa comenteze, ma ashteptam sa fie Udar insa Neura i-a luat-o inainte. Si pentru ca discutia e in afara topicului, am sa-ti raspund doar succint:

  Da, suntem mai avansati cognitiv decat cei vechi, dar mai proshti in disciplinele spirituale. Cei vechi erau mai 'curatzi' la suflet si de aceea intelegeau lucruri care oamenilor de azi li se par absurde

  Suntem slujiti de ingeri nu pentru ca ei vor asta, ci pentru ca o putere superioara [spune-i Dumnezeu] le-a dat aceasta sarcina. Nu sunt 'net superiori', ci doar putin mai avansati. David stia ceva cand a scris :"L-ai micsorat pe el [pe om] cu putin fatza de ingeri, cu slava si cu cinste l-ai incununat pe el'. Ei nu vin de capul lor, ci sunt 'trimishi' [cred ca 'angelus' inseamna trimis]

    Una sunt 'diavolii', alta sunt 'ingerii pedepsei'. Spiritele rele sunt tolerate doar pentru a 'ispiti' specia umana - ei scot la iveala aurul din omenire. Ei mai intervin direct in viatza omului doar in momente speciale : la moartea fiecaruia, sau cand primesc acceptul sa demonizeze pe cineva de ex. Pentru ingerii pedepsei gandeshte-te la fijntele din apocalipsa care varsa 'cupele maniei'

  In plus sfintii dupa moarte ajung aproape toti 'ingeri', in sensul ca se implica atunci cand sunt chemati in rugaciuni puternice, spuse din tot sufletul . Sunt multe de spus dar ma opresc aici pentru ca nu cadea in derizoriu din punctul vostru de vedere, al oamenilor 'rationali'

toma

Citatinsa oamenii-pasari au existat si ei sunt intr-adevar ceva dincolo de noi.
De unde stii asta, de pe google?
Citatdescrierile sunt departe de a demonstra existenta unei fiinte Om-cu-aripi
Uitati-va la pectoralii  unui porumbel, sa zicem, si imaginativa cam cum ar arata cei ai unui om zburator :lol:
CitatPrin 'cer' poti sa intelegi atat atmosfera de deasupra noastra cat si 'cerul' adica stelele . Cred ca a doua locatie e mai potrivita pentru 'ingeri'
Si cam pe unde anume in atmosfera de deasupra noastra, ca pina la cea mai apropiata stea sa tot fie cam 4,5 ani lumina, cit despre locuitul in stele.....
CitatCadem de acord ca ingerul nu zboara cu pene
Bun, bun da atunci ce face cu aripile????
Citatacum 2000-3000 de ani sau mai mult, oamenii nu aveau aceleeasi cunoastere si optica asupra vietii, pe care o avem noi astazi.
Da, dar erau mai saraci cu duhul si aveau si mai multa imaginatie

CitatLa dimensiunile planetei noastre in raport cu dimensiunile din Univers, si la proportiile oamenilor in raport cu planeta Pamant, nu vad de ce niste ingeri din stele , fie ei si "alieni"
ar veni sa ajute o rasa ca aceasta pe care noi o reprezentam.
Pentru ca dupa cum spuneai, noi oamenii nu intelegem decat intr-un mod grosier viata.
Bine punctat. Poate invatam si noi pe ursii din Brasov ceva electronica si fizica nucleara!

CitatAsta nu demonstraza decat ca oamenii, alegeau calea cea mai usoara si mai sigura - pe care o cunosteau, pentru interpretarea unor fapte din viata lor. De altfel, acest lucru nu s-a schimbat nici astazi cu majoritatea oamenilor.
Excelenta concluzie!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Elvin

#27

    Si sa vedem cine imagineaza mai mult :
    in prima barca avem oameni care pe baza unor pene ridicole, ajung sa creada ca ingerii le-au pierdut. Sau ca ar exista nishte mutanti oameni-pasari. In primul caz, de ce n-au picat si ingerii, nemaiavand cu ce zbura ? in al doilea caz nu mai intru pentru ca depasheste topicul
    in a doua barca ai un personaj [eu] care indica nishte surse scriptice [vechi, e drept] cu relatari si cu informatii nu stiintifice, dar in cantitate suficient de mare si care nu se contrazic in timp
    Care barca se va scufunda mai repede, si cu mai mare rushine pentru ocupanti ?

   Pe ingeri ii vom vedea cu totii la moartea noastra, sunt sigur de asta. Bunul simt, intuitia, lecturile m-au facut sa cred in ei. Dar ei sunt nishte simpli executanti, nu fac nimic nici in plus, nici in minus. La moarte ei vor fi judecatori pe moment, alaturi de 'diavoli', iar daca nu gasesc nimic bun in om, il lasa demonilor si ei se duc. Daca afla lucruri bune, atunci il iau cu ei si-l urca sus spre 'ceruri' pana la dreptul Judecator. Asha ca mai bine sa se incheie discutiile despre ingeri, care sunt mai tari decat noi, si mai ales insinuarile ca ei ar fi nishte gaini cu pene, care se chinuie sa falfaie din aripi, ridicol ! Nu merita ei asta, aceshtia pentru puritatea si nevinovatia lor vad cand vor ei 'fatza' Tatalui Ceresc, in timp ce majoritatea pamantenilor din cauza vietii ne-dumnezeieshti pe care-o duc, nu o vor vedea niciodata

toma

Ma refeream la omenire in general. Omul a vrut mereu sa inteleaga ce e in jurul lui, a avut nevoie de un sprijin, de un model. Panteonul a existat sau a fost inventat? V-ati pus vreodata problema: ce s-a intimplat cu Zeus, Atena, Hydra, Venus, Afrodita, Morfeus, Stix, Apolo, Bachus, Poseidon, Titan, ? Unde au disparut ei? Au murit? Au plecat pe alta planeta mai ingaduitoare? Mai locuieste cineva pe Olimp? Ori, pur si simplu au fost inlocuiti, in mintea si imaginatia umana, cu altceva?
Si, ca tot sintem in 20, cine a fost Sfintul Ilie? Parca Zeus dadea cu fulgerele in cei rai!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

#29
  Modul cum se manifesta ingerii


    In 1941, atacul german asupra oraselor britanice era deosebit de intens, iar Londra se afla sub unul dintre cele mai puternice bombardamente pe timp de noapte. Pe o perioada de doua luni in acel an, capitala a fost bombardata in 60 de nopti la rand.

   Donovan si Doris Cox, care locuiau in Londra in aceea perioada, isi trimisesera deja fiul la scoala in alta parte, dar isi dadeau seama ca vietile lor sunt mereu in pericol. Intr-o seara, Donovan i-a spus sotiei ca aveau sa aiba probleme, dar nu trrebuiau sa se teama de nimic. Intrebat cum putea fi asa de sigur, Donovan a raspuns:"Vad un inger deasupra casei noastre si ne apara de rele." A descris o figura angelica uriasa care zbura deasupra casei lor in pozitie orizontala.

    Intr-adevar familia Cox a fost trezita de o explozie cumplita deasupra casei lor. Usile au fost trantite de suflu si un val de presiune a fost gata sa sparga ferestrele, dar nu au avut nici o paguba.  Cand a venit gardianul, a doua zi dimineata, le-a spus ca explozia fusese provocata de o bomba cu parasuta. De obicei acesgte bombe explodeaza la contactul cui solul, iar efectele sunt devastatoare.  Dar de aceasta data, bomba se detonase in aer, gardianul fiind insusi martorul exploziei exact deasupra casei familiei Cox. Donovan Cox nu a pus acest fapt deoisebit de ciudat pe seama norocului: era sigur ca viziunea pe care o avuse ii aparase in aceea noapte.

  Si mai sunt relatari despre evenimente ce au implicat ingeri, insa le voi descrie cand voi avea mai mult timp.