Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sã ne pregãtim pentru 2012

Creat de IONUT, 12 Iunie 2006, 23:27:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Fr0styan

Intelepciunea fizicii cuantice


(fragment din cartea Realitatea noastra suprema - Our Ultimate Reality)



de Adrian Cooper



Pe langa faptul ca explica adevarata natura a Universului si a realitatii, fizica cunantica, chiar si la nivelul sau cel mai fundamental si non-matematic, explica in acelasi timp realitatea asa cum este ea experimentata in viata de zi cu zi de catre toate formele de viata, constiente sau altfel, afectand profund realitatea fiecarei persoane, fara exceptie.

Fizica cuantica ilustreaza modul in care tot ceea ce exista in Univers, in toate dimensiunile vietii si realitatii, este alcatuit in cele din urma din cuante de Energie, vibratie... Energia nu numai ca abunda si este parte integranta din toate aspectele existentei, dar este, in acelasi timp, Minte vie, Constienta vie.

Prin urmare, orice element al Universului isi are propria viata in cadrul acestei infinite Energii inteligente. Orice este un aspect al acestei Inteligente infinite. Fiecare persoana, fiecare animal, fiecare copac, fiecare stea si fiecare planeta, orice microorganism, oricat de mic ar fi el, toate sunt, in cele din urma, in aceeasi masura, aspecte ale aceleiasi energii. Nu exista separatie decat prin iluzia creata de catre ego si cele cinci simturi fizice. Noi, impreuna cu absolut tot ceea ce exista in Univers, suntem una, fara exceptie.

Pentru ca Universul este o Inteligenta infinita din ale carei multiple aspecte facem si noi parte integranta, cuantele de Energie sunt influentate de Minte, care ea insasi este energie pura. Ori de cate ori priviti la o posesiune, indiferent ca e o casa, o masina sau un televizor, acestea nu sunt de fapt nimic mai mult decat o forma de organizare a Energiei sau cuante create prin procesele de gandire ale Mintii. Daca aceste obiecte ar fi analizate foarte de aproape, s-ar vedea ca nu sunt solide in realitate, ci mai degraba sunt compuse din cuante de Energie care vibreaza si se misca cu acceleratii foarte mari spre si dinspre obiectul observat. Nimic nu poate exista permanent daca nu este observat, pentru ca Mintea este cea care controleaza si alcatuieste cuantele de Energie si, fara concentrarea Mintii, cuantele ar deveni din nou un potential pentru altceva.

Daca, de exemplu, toata lumea ar inceta sa observe lumea si tot ceea ce este in ea, incetand sa se concentreze asupra existentei sale perceptibile, atunci totul ar inceta sa existe. Nu ar mai exista nicio energie-gand care sa mentina iluzia existentei ei.

Din aceasta cauza Pamantul si tot ceea ce cuprinde el, ca si intregul Univers tridimensional, sunt denumite in unele culturi ca fiind maia = iluzie. Pamantul si Universul fizic sunt intr-adevar o iluzie de proportii uriase. La un moment dat, vor fi percepute astfel de catre intreaga omenire, cand aceasta va ajunge la un anumit nivel de evolutie, ce va transcende iluzia Universului fizic. Fizica cuantica confirma in mod complet aceasta teorie, recunoscand ca ceva anume poate exista cu adevarat, doar atunci cand este observat.

Desigur, existenta este un termen aferent celor cinci simturi fizice: tot ceea ce exista acum a existat dintotdeauna si va exista intotdeauna, doar iluzia formei este cea care se schimba ca raspuns la gand. Atunci cand ceva este observat, cuantele se aduna formand particule subatomice, apoi atomi, apoi molecule, pana cand ceva anume se manifesta in lumea fizica printr-un eveniment localizat in timp si spatiu si care poate fi observat prin cele cinci simturi. Acest proces este elementul de baza al modului in care fiecare persoana isi creeaza propria realitate.

Fiecare gand, ca Energie, influenteaza direct si instantaneu campul cuantic, determinand cuantele sub forma de Energie sa se organizeze intr-un eveniment localizat, observabil, indiferent ca e obiect sau alt mod de manifestare. De fapt, aceasta este si baza adevaratei Magii. Magicianul si toti aceia care inteleg si sunt in armonie cu legile Universului sunt creatori constienti, in timp ce majoritatea celorlalti sunt creatori inconstienti, care isi creeaza, in permanenta, propria realitate cu ajutorul propriile ganduri, dar nu inteleg ce se intampla, atribuind totul, de regula, unor notiuni cum ar fi noroc, sansa, soarta.

Creatia constienta este in acelasi timp baza Legii Atractiei, care va fi discutata pe larg, mai tarziu, in aceasta carte. Oamenii s-ar putea intreba: Cum se face atunci ca lucrurile par atat de reale, tangible si solide? Comportamentul cuantelor poate fi asemuit unei bobine de film. Atunci cand bobina se deruleaza, mii de cadre cu imagini individuale sunt trecute prin fata unui proiector luminos, ajungand pe ecran si creand, in acest fel, iluzia unei scene in miscare continua.

Cuantele functioneaza in exact acelasi mod. Nenumarate cuante de Energie se misca constant in si afara din zona de concentrare, adunandu-se pentru a aparea simturilor fizice ca un obiect solid. Asemeni unui film insa, aceasta este numai o iluzie, care se construieste din componente mult mai mici. In cazul unui film, imaginea vizuala este creata de influenta unui mecanism proiector, in timp ce, in cazul obiectelor ce par a fi solide, iluzia de obiect solid este perpetuata de Minte, prin actul observarii respectivului obiect. Atunci cand ajungeti acasa si va asteptati sa aveti un anumit obiect in casa, el va fi acolo, in virtutea asteptarilor si a observatiei. Dupa cum vom vedea mai tarziu in aceasta carte, intelegerea acestor factori de o importanta fundamentala reprezinta calea spre crearea constienta a realitatii pe care o doriti, in acelasi timp reusind sa nu atrageti in realitatea voastra nimic din ceea ce nu va doriti.

Cuantele nu fac absolut niciodata diferenta intre dorit si nedorit: ele reprezinta, pur si simplu, raspunsul la gand. Prin urmare, tot ceea ce exista, tot ceea ce poate fi observat este rezultatul unei concentrari mentale, rezultatul unei decizii luate, la un anumit nivel al Constientei, ca acest lucru sa se materializeze. Fara acest nivel de concentrare si asteptare ca ceva anume sa existe, pur si simplu nu ar exista. Aceasta se aplica la fel de bine si lucrurilor pe care nu le-am mai vazut inainte, cum ar fi atunci cand mergem la cumparaturi. Lucrurile exista ca o creatie constienta a altcuiva. Realitatea poate exista fie la nivel personal, fie la nivel consensual; adica: daca destui oameni cred ca ceva anume exista, de exemplu un parc, si se concentreaza asupra existentei acestuia, atunci parcul va continua sa existe, in conformitate cu asteptarea colectiva in consens. Daca oamenii inceteaza sa se concentreze asupra obiectului, cuantele devin mai putin concentrate si rezultatul este deteriorarea pana cand obiectul nu mai exista, moment in care cuantele de Energie care erau initial cuprinse in el se vor disipa inapoi in Univers.

Marile Lumi Astrale, deseori cunoscute ca lumea de dincolo sau viata de apoi, sunt o creatie consensuala a omenirii, bazata pe perceptii invatate in timpul existentei fizice pe Pamant. Astfel, Lumile Astrale includ orice realitate consensuala a fiecarei culturi, rase si traditii care exista, a existat vreodata si va exista vreodata in legatura cu conceptul pamantean de timp, toate create de Minte.

Fiecare cultura, rasa si societate are propria credinta despre cum ar trebui sa arate toate lucrurile, astfel ca, atunci cand oamenii trec dincolo, in orice cultura, traditie sau sistem de credinte, inclusiv religia dogmatica, ei creeaza in mod spontan cu Mintea un cadru natural in concordanta perfecta cu asteptarile lor. Aceasta se poate aplica la nivelul unui grup in care orase intregi, metropole, sate sau alte medii sunt create de catre Mintea consensuala a grupului, alcatuite dupa echivalentul lor pe Pamant, in timp ce realitatile individuale, caminele si alte posesiuni sunt create la nivel individual in concordanta cu centrarea dorintelor.

Lumile Astrale exista la un nivel mult mai scazut al densitatii si la un nivel vibrational mult mai inalt al Universului decat lumea fizica a materiei si, ca rezultat, Energia (cuantele) este influentata mult mai usor si mai rapid, intr-o asemenea masura incat gandurile isi manifesta echivalentul observabil imediat, indiferent daca este mic sau mare. Aceasta rezulta in manifestarea instantanee a oricarei dorinte. Exista un singur set de legi imuabile in operare si acestea se aplica tuturor planurilor vietii si realitatii. Aceleasi legi se aplica si in lumea fizica, unde, si aici, fiecare isi creeaza propria realitate, dar, din cauza densitatii mai mari si vibratiei mai joase a Energiei ce predomina in lumea fizica, este nevoie de o energie mai concentrata a Mintii pentru o perioada mai indelungata de timp inainte ca gandul sa se manifeste ca realitate observabila fizic.

Existenta continua a creatiei depinde de gradul de concentrare in desfasurare existenta. Acelasi lucru se aplica lumii fizice in intregul ei, dar, din cauza densitatii mult mai mari, procesul necesita o gandire focalizata de durata si mai sustinuta. Acesta este, bineinteles, un motiv important pentru care ne aflam aici: pentru a invata cum sa ne controlam gandurile si, in acest fel, realitatea noastra individuala. Numai cand acestea si alte lectii importante vor fi invatate se poate atinge evolutia spirituala dincolo de ciclul reincarnarilor.

Intregul Univers este inteligenta infinita, existand in Mintea Sursei/Intaia Cauza/Dumnezeu. Cuantele de Energie sunt, prin urmare, si ele inteligente, fiind controlate in cele din urma de catre Mintea lui Dumnezeu. Nu numai ca aceste cuante sunt capabile sa ia decizii, dar ele stiu si ce decizii au luat alte cuante oriunde in Univers, datorita naturii inseparabile si integrate a tuturor elementelor creatiei. Totul este interconectat prin aceasta Inteligenta Divina de baza, infinita, aceeasi Inteligenta din care si noi facem parte si dupa a Carei imagine suntem creati.

In termeni cuantici, cuantele pot fi privite ca pachete de probabilitate.

Fiecare cuanta de Energie are potentialul de a fi oriunde, oricand si poate fi influentata de gand sau de alte cuante. De exemplu, daca va doriti sa intalniti pe cineva pentru prima oara, persoana are potentialul de a exista oriunde in lume. Cand luati hotararea de a va intalni cu aceasta persoana intr-un anumit loc si apoi faceti asta, persoana nu mai are numai potential, el sau ea s-au si manifestat ca realitate fizica in viata voastra, in conformitate cu dorinta comuna a ambilor. Odata ce intalnirea voastra a luat sfarsit, persoana va pleca si va deveni din nou o persoana potentiala din punct de vedere al realitatii voastre.

Cuantele, inclusiv cele din care sunteti voi insiva formati, nu sunt limitate de spatiu sau de timp. Cuantele sunt aspatiale, atemporale si exista pretutindeni simultan. Sursa/Intaia Cauza/Dumnezeu este in acelasi timp onmipotent, omniscient si omniprezent, iar cuantele reprezinta un aspect fundamental al lui Dumnezeu in Care se afla Fiinta noastra. Asadar, si noi, ca aspecte ale Universului/ Sursei/Dumnezeu, suntem fiinte infinite, aspatiale si atemporale, existand simultan pretutindeni in Univers. Nu avem limite, nu avem granite, nu avem un punct anume al existentei: toate acestea sunt iluzii create de catre ego si cele cinci simturi fizice si de faptul ca majoritatea oamenilor sunt concentrati cu totul asupra lumii fizice, pe care continua sa o observe si sa o perceapa ca realitate. Toti suntem parte integranta a aceluiasi Camp-Minte, mult mai mare si mai puternic decat pot realiza majoritatea oamenilor sau decat au capacitatea, deocamdata, sa inteleaga.

Avem deja totul in Univers! Abundenta infinita este mostenirea noastra!

Tot ceea ce cineva, indiferent cine, are de facut este sa aduca obiectul dorintelor lui in Constienta si realitatea lui locala observabila si sa se concentreze asupra acestuia. Cere si ti se va da: instantaneu, intotdeauna, fara exceptie! Oricine are deja toata bogatia imaginabila. Tot ceea ce este nevoie de facut este sa o aduca in realitatea individuala. Nu exista saracie in Univers: cu totii suntem infinit de bogati, dar nu ne dam seama de asta. Nu exista absolut nimic ce nu putem face, nu putem fi sau nu putem avea.

Universul consta in mod conceptual din iluzii ale observatorului si ale observatului. Astfel, Universul/Sursa/ Dumnezeu evolueaza experimental, avand capacitatea atat de a observa, cat si de a fi observat, asa cum se intampla cu toate individualizarile lui Dumnezeu, inclusiv fiintele umane, care sunt cu toate expresia lui Dumnezeu, create dupa acelasi chip spiritual. Observatul nu are sens fara observator si, in acelasi fel, observatorul nu are rost fara a fi observat. Astfel, prin acest proces de individualizare, se perpetueaza procesul observatorului si al observatului si evolutia, expansiunea si cresterea continua, la infinit.

Intregul Univers din care facem parte integranta este o vasta expansiune a Energiei ce vibreaza cu diferite viteze, de la cea mai joasa vibratie, a materiei, pana la cea mai inalta vibratie, a Sursei/Intaia Cauza/Dumnezeu. Iluzia separarii este perpetuata in virtutea modului in care Mintea percepe si decodeaza aceste vibratii: lucrurile exista numai pentru ca le observam si Mintea nostra decodeaza vibratiile Energiei lucrului care este observat. Fara aceasta observare, lucrul observat nu poate exista decat ca o probabilitate in cadrul vastei expansiuni a Energiei ce constituie Universul. Asa ca totul in Univers este o probabilitate a existentei pana cand vine momentul sa fie observat si Energia sa ii fie decodata de Minte, moment in care probabilitatea devine realitate in timp ce este observata, dupa care redevine probabilitate.

Totul in Univers este directionat spre viata, evolutie si crestere. Nimic nu sta vreodata pe loc sau nu reuseste sa nu evolueze. Aceasta este Legea care se aplica la absolut toate nivelurile. Prin procesul individualizarii si, implicit, al perpetuarii iluziei observatorului si al observatului, cresterea poate continua, dar este nevoie de amandoua. Nu poate exista crestere fara observator si observat, pentru ca nu ar exista nicio baza de la care sa porneasca invatarea si, deci, evolutia. S-a demonstrat, de asemenea, de catre fizica cuantica, ca exista un infinit de lumi paralele. Aceasta este demonstrata de observatia ca toate cuantele au potentialul de a fi in orice existenta paralela, dar, odata observate intr-o anumita locatie, aceleasi cuante nu vor fi observabile in alte locatii.

Oricum, la nivel cuantic, totul este non-local si, prin urmare, dincolo de spatiu si timp: totul poate exista si exista simultan ca un numar infinit de realitati paralele. Aceasta da nastere modelului holografic al Universului, dupa cum este el postulat de David Bohm si alti fizicieni. Acest model holografic al Universului este cel care explica realitatile paralele si, mai ales, cum existam simultan ca aspecte ale tuturor realitatilor fiind una cu Universul/Sursa/ Dumnezeu.

Ca trup, suflet si spirit, realitatea noastra de baza este Energia infinita si inteligenta dincolo de limitele spatiului si timpului, ca Fiu sau Fiica adevarata a lui Dumnezeu, ce fiinteaza infinit si simultan, pretutindeni in Univers, in toate sferele vietii si realitatii. Realitatea noastra localizata este, pur si simplu, punctul nostru de focalizare, punctul nostru de prezenta constienta, care, pentru majoritatea oamenilor, este in corpul nostru fizic, in acest moment.

Majoritatea oamenilor inca se percep in mod eronat ca fiind indivizi complet separati, gazduiti intr-un corp de carne. Numai atunci cand fiecare dintre noi isi va intelege pe de-a-ntregul propria natura ca fiinta spirituala infinita, a minunatului Univers multidimensional, va putea rasa umana sa se reintoarca la adevarata sa menire, aceea de a evolua inapoi, spre Prima Cauza/Lumina/ Dumnezeu. Din timpuri imemoriale, toti marii invatatori care au venit pe Pamant sa invete omenirea aceste realitati au spus acelasi lucru: ca vin din Lumina. Lumina la care se refera nu este o lumina fizica, ci, mai degraba, Lumina Sursei, a Primei Cauze, a lui Dumnezeu. In acest context, ca Energie si parti componente ale Sursei, noi suntem cu totii Lumina, fiinte ale Luminii. Cu cat ajungem mai aproape de Sursa, cu atat experimentam gloria Luminii, pana cand, in cele din urma, vom ajunge sa avem potentialul de-a ne reuni cu Sursa Luminii si, din nou, vom inceta sa existam ca fiinta individuala si vom deveni Una cu Dumnezeu. Acesta este sensul suprem al vietii, scopul nostru suprem, realitatea noastra suprema.

Fr0styan

Soarele nostru nu este un reactor nuclear

Cercetarea sugereaza acum ca Soarele este asemanator unei gauri din care a tasnit campul energetic al galaxiei, permitand energiei sa se scurga intr-o anumita zona; din aceasta cauza il vedem ca pe lumina alba stralucitoare.

S-a dovedit deja ca nu e niciun reactor nuclear acolo. Numarul de neutrini pe care il cedeaza Soarele este mult prea mic pentru a fi rezultatul unei reactii nucleare. Lipsesc neutrini. Se stie despre asta de aproape 30 de ani si problema inca nu este solutionata: neutrinii lipsa pur si simplu nu exista!

Asa ca Soarele nu este un reactor nuclear. Soarele reprezinta in fapt energia cosmica, adevarata energie a Creatiei.

Asta inseamna ca Soarele este ca o gaura de ac in spatiu prin care se revarsa energie, asemeni gaurii in punga de plastic despre care vorbeam mai devreme sau a ceea ce s-ar putea observa in Triunghiul Bermudelor.

La niveluri mai inalte ale vibratiei se observa mai mult decat gaura de ac a Soarelui: veti observa toate vibratiile care il inconjoara. Acestea se observa asemeni unor sfere concentrice de energie, asemeni cercurilor concentrice radiante produse de aruncarea unei pietre in apa, legate de un arc spiral de energie care se extinde in afara, pentru a conduce orbitele si rotatia planetelor si a lunilor. Totul se angreneaza perfect, asemaanator unui set gigantic de roti dintate. Acest arc al Soarelui a fost studiat si masurat. NASA se refera la el sub denumirea de Spirala Parker.

In prezent,  putem detecta aceste campuri prin intermediul instrumentelor doar ca forma a energiei magnetice.

Spirala Soarelui, geometria sacra si cercurile din lanuri

Exista foarte multe formatiuni circulare in lanuri care au forma acestor sisteme energetice ale geometriei sacre: sfere concentrice radiante  legate prin spirale. Asa ca, ,,ei" incearca in mod clar sa ne transmita un mesaj. Formatiunea recenta in lungime de aproximativ 270 m din lanul de la Milk Hill oglindeste modelul energiei spirale radiante a Soarelui. Formatiunea contine 409 cercuri diferite si a aparut la stiri, la CNN, datorita dimensiunilor sale neobisnuite, care au atras atentia.

Ceaa ce spun este ca, atunci cand, de exemplu, energia in Triunghiul Bermudelor creste, materia se transforma. Cand energia  produsa de Soare creste, arcul spiral dinspre Soare se extinde, impingand planetele in sfere de energie care mentin o frecventa mai ridicata a vibratiei. Cercetarile mele sugereaza ca si dimensiunile fizice existente ale planetelor cresc spontan in momentul in care acest lucru se intampla - nu enorm, dar suficient.


Puteti intelege daca, in celalalt sens, va ganditi ca, daca micsorati raza Pamantului la 55 sau 60 % din dimensiunile sale curente, toate continentele se potrivesc unul langa celalalt asemeni unor piese de puzzle, fara spatii goale. Asta este ceea ce se cheama expansiune tectonica globala.

Expansiunea planetara si procesul Inaltarii

Asa ca, pe masura ce planeta noastra se indeparteaza de Soare, se dilata pe spirala de energie pe care Soarele o pompeaza cu viteza foarte mica si creste din ce in ce mai mult. Din aceasta cauza anticii spuneau ca anul pamantesc obisnuia sa aiba exact 360 de zile si au acceptat cu greu sa adauge ultime cinci zile si un sfert numai dupa scufundarea Atlantidei. Cinci zile reprezinta doar un moft fata de ce se poate intampla.

Cu cat va indepartati de Soare, cu atat accedeti la niveluri superioare de vibratie, reprezentate de o sfera mai mare. Cand Pamantul accede la un nivel superior de energie in baza pozitiei sale fata de Soare, isi dilata dimensiunile pentru ca, atunci cand trece la o energie superioara, energia din nucleul sau practic se mareste.

Ce se mai intampla este ca aceasta energie strabate toate creaturile aflate pe Pamant, deoarece cresterea lungimii de unda a spiralei planetare este acompaniata de o explozie spontana de energie de la Soare - o explozie care are calitati atat de radianta, cat si de inteligenta. Vechii hindusi se refereau la aceasta explozie ca fiind Focul Somvarta de incheiere a unei Epoci.

Ceea ce s-a intamplat in trecut, la intervale de aproximativ 50 de milioane de ani, este ca toata viata existenta pe Pamant a murit spontan. Si apoi, dintr-o data, a aparut aceasta categorie de creaturi superioare. Geologii numesc asta ,,echilibru punctual".

Teoria pe care o pun in  discutie este sustinuta de un studiu foarte recent publicat de dr. Bruce Runnegar si de alti astrobiologi de la UCLA. Rezultatele studiului au fost prezente in toate stirile de la sfarsitul lunii iunie. Cercetatorii au studiat orbitele planetare si le-au rulat inapoi in timp cu ajutorul unor simulari computerizate foarte precise. Spre surprinderea lor, au descoperit ca, in urma cu 65 de milioane de ani, in momentul celei mai recente disparitii in masa (a dinozaurilor) , a avut loc ceva ce au numit ,,schimbare haotica a frecventelor rezonante ale Sistemului Solar". Aceasta modificare haotica a impins brusc toate orbitele planetelor componente.

Daca tot vorbim despre asta, ar trebui sa adaugam ca toti geologii stiu ca, in acelasi moment, s-au desprins si continentele care formau initial ceva ca o ca masa compacta. Stim, de asemenea, ca nivelul marilor la nivel mondial a scazut brusc. Este evidenta cresterea brusca in dimensiuni a Pamantului. Crusta intarita de pamant s-a spart si marile s-au scurs in crapaturile nou formate, coborandu-si nivelul peste tot in lume.

Amintiti-va si ca geologii au descoperit ca, de fiecare data cand avem de-a face cu o disparitie in masa, avem de-a face si cu o aparitie in masa a noi specii. Acesta este un alt aspect a ceea ce se intampla cand energia  ne ,,strabate", determinand expandarea planetelor si orbitelor.

De exemplu, nu exista nicio ,,veriga lipsa" intre omul din Neanderthal si cel din Cromagnom (omul modern), pentru ca ceea ce s-a intamplat a fost ca omul din Neanderthal a fost ,,strabatut" de energie si a evoluat spontan. A dobandit un creier mai mare si si-a pierdut mult din neindemanare.

Sistemul Solar este si el in evolutie

Aici lucrurile devin de-a dreptul ciudate. Aceasta transformare anormala, aceasta evolutie spontana in prezenta unei noi energii i se intampla si intregului Sistemul Solar. Cu alte cuvinte, nu este numai Pamantul cel care se indeparteaza de Soare pentru a intra intr-o noua pozitie. In acelasi timp, Soarele, si el, este gata sa treaca la un nou nivel de energie in galaxie. Acest lucru nu se intampla intotdeauna. Dupa Ra, chiar acum ajungem la capatul unui ciclu galactic de 75.000 de ani, care se suprapune cu incheierea unui ciclu planetar mai obisnuit de 25.000 de ani.

Pe masura ce Galaxia evolueaza, sferelele de energie care se dilata continua sa inghita stelele din galaxia respectiva  cu nivele din ce in ce mai inalte de vibratie. Acest lucru face ca spatiul intergalactic din jurul Sistemului nostru Solar sa devina din ce in ce mai incarcat. Aceasta incarcatura este la randul ei absorbita de Soare si radiata in Sistemul Solar. Asa ca schimbarea actuala este in realitate un eveniment unic pentru toate formele de viata vibrationala din zona noastra de galaxie si nu numai pentru cele de pe Pamant.

Cum putem sti daca Inaltarea este iminenta?

Iata cateva modificari masurabile ale sistemului nostru solar care sugereaza ca acest salt evolutiv este pe cale sa aiba loc curand:

Activitate solara fara precedent

Avem de-a face cu o activitate solara fara precedent  - cel putin in istoria inregistrata. Activitatea petelor solare este la o scara nemaintalnita pana acum. Avem emisii de radiatii, emisii protonice si alte explozii anormale de energie. Toate aceste lucruri accelereaza frecventa intr-un mod nemaivazut inainte. De fapt, emisiile solare au devenit atat de intense, incat pur si simplu prajesc multi dintre satelitii nostri. In anumite cazuri nu putem masura aceste emisii solare pentru ca nu ne-am asteptat sa fie atat de puternice si toate modelele noastre stiintifice trebuie revazute.

Calitatea spatiului dintre planete se schimba

Un alt lucru cu adevarat interesant este schimbarea reala a calitatii spatiunui dintre planete. Spatiul dintre planete conduce de fapt energia mai bine.

Intelesul acestui lucru este simplu: Soarele elibereaza particule incarcate, radioactive, cum ar fi protonii energetici. NASA obisnuia sa aiba modele stiintifice foarte potrivite pentru determinarea timpului necesar protonilor pentru a ajunge la Pamant. Acum, in unele cazuri, acesti protoni calatoresc de pana la 400 de ori mai repede decat se prevedea in respectivele modele.

Ceea ce se intampla este ca Soarele insusi se schimba intr-adevar. Campul lui magnetic chiar creste. Energia lui se schimba. Energia dintre planete se schimba, conducand energia Soarelui mai repede. Particulele se misca mai repede prin spatiu. Energia plasmatica vizibila in spatiul dintre planete devine mai stralucitoare.


Atmosferele planetelor se schimba

Lucrarile lui Dmitriev demonstreaza ca planetele insele se schimba. Ele sufera transformari in atmosferele lor. De exemplu, atmosfera planetei Marte devine in mod clar mai densa decat inainte. Robotul trimis sa exploreze Marte in 1997 si-a pierdut una dintre oglinzi, care s-a spart pentru ca, atmosfera fiind de doua ori mai densa decat fusese calculat, vantul pe care il suporta mica oglinda a fost atat de puternic incat pur si simplu a smuls-o de pe dispozitiv.

Luna Pamantului isi dezvolta o atmosfera

Si Luna isi dezvolta o atmosfera, compusa dintr-un amestec pe care Dmitriev il numeste ,,Natrium". Dmitriev spune ca in jurul Lunii exista acum un strat gros de 6 000 km de Natrium care nu exista acolo inainte.

Aceleasi schimbari se petrec si in straturile superioare ale atmosferei Pamantului, unde se formeaza gaz NO in cantitati cu mult mai mari decat existau pana acum. Nu are nicio legatura cu incalzirea globala, cu emisiile de CFC sau de fluorcarbon sau cu altceva de genul asta. Pur si simplu apare.

Campurile magnetice si luminozitatea planetelor se schimba

Planetele sufera modificari importante ale luminozitatii globale. Venus, de exemplu, prezinta o crestere importanta a luminozitatii globale. Jupiter a capatat o asemenea incarcatura energetica incat a devenit vizibil un tub de radiatie ionizanta care s-a format intre Jupiter si luna sa, Io. Tubul luminos de energie se poate vedea in fotografiile recente.

Se schimba si campurile magnetice ale planetelor. Acestea devin mai puternice. Campul magnetic al planetei Jupiter s-a dublat. Campul magnetic al planetei Uranus este in schimbare. Campul planetei Neptun este in crestere. Toate aceste planete devin mai stralucitoare. Intensitatea campului lor magnetic creste. Calitatea atmosferei lor se schimba.


Uranus si Neptun par sa fi suferit deplasari ale polilor

Cand sonda spatiala Voyager 2 a zburat deasupra planetelor Uranus si Neptun, s-a putut observa ca Polul Nord si Polul Sud al acestor planete erau evident deplasati fata de pozitia cunoscuta a polilor de rotatie cu valori intre 40-50 de grade, ceea ce reprezinta o modificare importanta.


Modificarile globale pot fi cu usurinta impartite in trei categorii: modificari ale campului de energie, modificari ale luminozitatii si schimbari atmosferice.

Activitatea vulcanica s-a intensificat cu 500% din1975

Putem studia indeaproape modificarile care se petrec pe Pamant. De exemplu, Michael Mandeville a facut studii din care rezulta ca activitatea vulcanica a Pamantului a crescut cu aproximativ 500% fata de 1973. Activitatea seismica globala s-a intensificat cu 400%  fata de 1975.

Dezastrele naturale s-au inmultit cu 410% intre 1963 si 1993

Dr. Dmitriev a facut un calcul complex cu privire la dezastrele naturale. El a aratat ca, daca sunt comparati anii incepand cu 1963 pana in 1993, totalul catastrofelor naturale de diferite tipuri, indiferent ca este vorba de uragane, taifunuri, alunecari de teren, tsunami etc., a crescut cu 410%.

Campul magnetic al Soarelui s-a intensificat cu 230% fata de 1901

Exista un studiu al dr. Mike Lockwood, de la Rutherford Appleton National Laboratories in California, care s-a ocupat de studierea Soarelui. El a descoperit ca, fata de 1901, campul magnetic global al Soarelui a devenit cu 230% mai puternic.

Mai mult decat schimbari ale Pamntului

Puse una peste alta, ceea ce vedem reprezinta mai mult decat ceea ce este numit ,,schimbari ale Pamantului". Unii cred ca avem de-a face cu o interactiune intre Pamant si Soare. Foarte, foarte, foarte putini oameni sunt la curent cu studiile desfasurate in prezent de Academia Nationala Rusa de Stiinte din Siberia, la Novosibirsk. S-a ajuns la concluzia ca singura cauza posibila a schimbarilor energetice care au loc in intregul Sistem Solar este ca trecem intr-o zona de energie diferita, mai mare.

Plasma stralucitoare de la limita frontala a Sistemului nostru s-a multiplicat


Fiti atenti! Soarele insusi are, bineinteles, un camp magnetic, si acest camp formeaza un ou in jurul Sistemului Solar, cunoscut sub numele de heliosfera. Heliosfera are forma de lacrima, cu capatul lung si ascutit al picaturii orientat in directie opusa fata de directia in care ne indreptam. Este asemanator unei comete cu coada indreptata intotdeauna spre Soare.

Rusii au studiat limita frontala a heliosferei si au observat acolo existenta unei energii plasmatice radiante. Aceasta energie plasmatica avea pana acum o adancime de 10 unitati astronomice (o unitate astronomica reprezinta distanta  de la Pamant la Soare - 93.000.000 mile = 149 668 992 km). Deci 10 unitati astronomice reprezinta grosimea normala a acestei energii radiante pe care obisnuim sa o observam la limita frontala a Sistemului Solar.

Astazi, plasma radianta a capatat o adancime de 100 de unitati astronomice. Chiar daca studiul lui Dmitriev nu da un orizont de timp exact, putem presupune ca aceasta crestere a avut loc in aceeasi perioada (1963-1993) ca si cresterea numarului de catastrofe naturale. Oricand s-ar fi intamplat, exista o crestere de 1 000% a luminozitatii globale a energiei la limita frontala a Sistemului Solar.

Asta inseamna ca Sistemul Solar insusi se misca spre o zona de incarcatura energetica superioara. Incarcatura energetica superioara excita la randul ei plasma si determina formarea suplimentara a acesteia, asa ca poate fi observata mai multa luminozitate, mai multa stralucire. Aceasta energie se scurge apoi in Soare, care, la randul sau, emite energie si o imprastie de-a lungul planului sau ecuatorial, numit ecliptic. Astfel se satureaza spatiul interplanetar, ceea ce face ca emisiile solare sa se miste accelerat si sa creasca incarcatura energetica a planetelor.

Aceasta este o energie constienta, care modifica modul de functionare al planetei si genul de viata pe care il sustine. Armonicele spiralei ADN se modifica si ele. Acesta este motivul real, ascuns, al evolutiilor spontane, in masa, ce au avut loc in epocile trecute.

Toate se intampla in acelasi timp si evolueaza spre un crescendo care va determina schimbarea.

Cu alte cuvinte, vom ajunge la punctul in care vom avansa atat de departe in noul nivel de energie, incat va avea loc o expansiune brusca a lungimilor de unda armonice de baza pe care le emite Soarele in timp ce isi radiaza in afara energia. Aceasta crestere a energiei radiatiilor va transforma natura de baza a intregii materii din Sistemul Solar. Planetele sunt impinse usor mai departe de Soare si atomii si moleculele care le formeaza vor creste practic in dimensiune.

sacred_Pharaoh

#482
Bine v-am gasit, dupa parrea mea pregatirea pentru 2012 consta mai mult in schimbarea omului ca fiinta, decat in pregatiri militare si conservatoare de viata. Schimbari in sensul scimbarii zonei de interes de la zona materiala a banilor si a tehnologiei, spre o zona mai atenta la partea spirituala a acestei lumi, parte care bineinteles poate fi perceputa de orice, dar e novoie mai intai de unele schimbari in comportamentu uman si in sistemele de gandire. Pe scurt puneti lumea materiala pe locul doi, deci nu o ignorati ramaneti constienti de ea, dar indreptativa atentai mai mult spre lumea extrasenzoriala. Multi se intreaba cum sa facem asta doar traim in lume asta, in care banul are ultimul cuvant de spus? Incercati invataturile unui intelept pe nume Osho, cel putin mie, cartile lui mi-au umplut sufletul de bucurie de cate ori cinteam din vreuna din ele.


Accesati acest link, daca va place ce auziti, reveniti cu un mesaj, si voi recomanda fiecarui interesat, in functie de tema pe care vrea sa o dezbata.

http://www.youtube.com/user/OSHOInternational


Va doresc tot ce v-ati dorit si voi candva.
Sebi


libelulu

Nu am avut rabdare sa citesc toate posturie, dar va propun sa vizionati o alternativa care va scapa de constructii subterane, carcase de avion, sau sfere de tot felul.
Este doar o varianta posibila....nu doar referitor la 2012 poate mai devreme..sau poate mult mai tarziu.
http://www.youtube.com/watch?v=oclNvH82-Kk

klingonianul mascat

Eu nu cred ca sfarsitul lumii, adica disparitia noastra de pe fata Pamantului va fi in 2012 pe 21 decembrie fix la ora 13.11 minute.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

mm

Sunt nou pe aici, pe acest forum cu tinuta placuta, echilibrata si civilizata. Buna ziua, la toata lumea.
Excelente mi se par , Fr0styan, ultimele d-tale doua postari care mi-au atras atentia nu numai prin lungimea lor. Nefiind un cunoscator in ale fizicii cuantice, va rog sa-mi permiteti totusi exprimarea a doua-trei idei. Ati reusit admirabil sa integrati poetic  cuantica in mozaicul, viu prin excelenta, al lumii noastre desi cuantica are un caracter mai degraba uscat-tehnic-arid. (Era sa zic si incomprehensibil.) Reusita va apartine in totalitate deoarece fizicienii respectivi nu par sa acorde vreo relevanta viului si poeticii din fizica lor. Cel putin, ca sa nu fiu blamat, in cercetarile lor aceste aspecte nu sunt cuprinse/planificate/urmarite.

Daca incercam sa ne facem o imagine simpla (nu simplista) asupra ce este cuantica, luand in considerare bazele pe care se sprijina aceasta stiinta, vom constata ca se compune dintr-un minim de notiuni de mecanica clasica carora li s-a aplicat "corectia relativista", la care se adauga un numar impresionant de experimente/efecte fundamentale, integrate toate intr-un tot  (caci o stiinta trebuie sa fie unitara) prin intermediul unei functii de distributie statistice, numita si functie de unda, psi.
Pana aici e bine. O analiza oricat de sumara insa ne arata ca fizica aceasta, spre deosebire de alte stiinte exacte la care caracterul explicativ este pregnant, nu poate explica fenomenele studiate deoarece distributia statistica poate doar sa descrie imprastierea rezultatelor nu si de ce sau cum se intampla acele fenomene. Spus altfel, statistica - un instrument matematic util - poate descrie manifestarile oricarui fenomen (rezultatele masurate) fara a sti ceva despre fenomen, ceea ce este convenabil in tehnica. Adica se poate gasi intotdeauna o functie de distributie care sa se suprapuna peste niste rezultate experimentale produse de un fenomen despre a carui natura, cum se produce, de ce se produce, nu stim nimic.
Din pacate asta nu prea e chiar o stiinta, ci, daca imi permiteti, e mai mult "nestiinta", daca ne referim la cat de mult am avansat in descifrarea fenomenului studiat.

Un punct extrem de slab al unei stiinte este sa nu poti preciza, ori stie toata lumea de principiul incertitudinii care mi se pare o exprimare poetica pentru neputinta incertitudinii. Cam la fel cu Ministerul Sanatatii in loc de Ministerul Bolilor , ca de am fi sanatosi nu ne-ar trebui acel minister; scuze pentru off topic. Fizicieni seriosi semnaleaza si ei aceste neajunsuri avand chiar curajul (nu ca mine) sa afirme, de ex., trebuie elaborata din temelii o fizica noua, a acestor particule si a sistemelor de particule cuantice, o fizica fundata pe acele experimente care..., (cum ne spune George C Moisil). Dupa parerea mea aceasta afirmatie e echivalenta cu "inexistenta, deocamdata, a fizicii particulelor" care ar trebui elaborata mai intai, si apoi declarata stiinta.

In privinta anului 2012, ca posibila borna a schimbarii, observatiile astronomice ale schimbarilor rapide si nemaiinregistrate pana acum la toate planetele sistemului nostru solar, indica preponderenta cauzala astronomica fata de cea a poluarii antropice. Asta in cazul ca acele observatii astronomice sunt corecte/reale.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

Ontopic: unii... chiar se pregatesc, :roll: nu gluma, pentru 2012 (ori care-o fi sa fie data cind probabilitatea dedusa macar logic/circumstantial sa se intimple "ceva" major se poate concretiza):

"Putin si-a construit oras-buncar anti-atomic"
   
Guvernul de la Moscova dispune in eventualitatea unui atac nuclear sau in caz de cataclism ecologic grav de un refugiu subteran, reprezentand un oras-buncar urias, care poate adaposti pana la 300.000 de persoane, prevazut cu toate utilitatile necesare vietii de zi cu zi. Locuitorii acestui oras subteran ar putea sa traiasca fara a iesi la suprafata aproape jumatate de an, dezvaluie miercuri portalul Ural.ru, citat de Rompres
Baza secreta a executivului rus se afla in masivul muntos Uralii de Sud, nu departe de statiunea "Abzakovo", locul preferat de schi al fostului presedinte rus Vladimir Putin, in prezent prim-ministru.

Zvonuri dintre cele mai diverse circula in legatura cu acest buncar. Localnicii afirma ca in Uralii de Sud se construieste inca din epoca sovietica un obiectiv secret, desi nu stiu exact despre ce este vorba. Cu toate acestea, ei au remarcat ca incepand cu anul 2000, fostul presedinte Vladimir Putin a devenit un oaspete frecvent al statiunii de schi "Abzakovo", situata la 60 km distanta de centrul industrial Magnitogorsk.
Oficial s-a spus ca fostului locatar de la Kremlin i-ar placea sa schieze mai mult la "Abzakovo" decat in alta parte, bunaoara decat in statiunile din Alpi, insa informatii neoficiale scot la iveala faptul ca Putin venea atat de des in Uralii de Sud pur si simplu pentru a verifica lucrarile de finalizare a constructiei orasului secret subteran, situat pe cel mai inalt versant al masivului Uralii de Sud - Yamantau - la o inaltime de 1.640 de metri.

Pentru prima oara a vorbit despre existenta orasului subteran din Uralii de Sud, la 16 aprilie 1996, publicatia americana The New York Times, care se referea la o baza secreta subterana, aflata in plina constructie. "In cadrul unui proiect secret, amintind de vremurile sumbre ale razboiului rece, Rusia se ocupa de constructia unui complex militar gigantic subteran in zona Muntilor Ural, asa cum sustin oficiali din Occident si Rusia. Accesul la complexul militar urias din interiorul muntelului Yamantau din masivul Uralii de Sud va fi asigurat de o autostrada si o cale ferata, aproape finalizate. Mii de oameni sunt implicati in acest proiect", scria la acea vreme publicatia americana.
Tema a fost intens mediatizata de mass-media occidentale. Bunaoara, publicatia The Washington Times scria la 1 aprilie 1997, intr-un articol intitulat "Moscova construieste buncare in caz de atacuri nucleare", ca in timp ce SUA au inchis majoritatea acestor obiective, Rusia construieste in ritm alert adaposturi subterane extrem de costisitoare, tuneluri si puncte de comanda, finalizand proiectele mostenite din epoca sovietica. In articolul respectiv, Washington Post facea de asemenea referire la orasul subteran din "burta" muntelui Yamanta.

Agentia de presa Ural.ru a reusit sa contacteze cateva persoane care intr-un fel sau altul au legatura cu orasul subteran din Uralii de Sud si a aflat ca, initial, se preconiza intr-adevar constructia unei baze militare. Si, la fel de adevarat, lucrarile au demarat in epoca sovietica. De ridicarea obiectivului s-a ocupat Directia-30 subordonata Ministerului Apararii de la Moscova. Constructia din muntele Yamantau a fost incheiata in 2002, exact in perioada in care presedintele rus Vladimir Putin venea frecvent la statiunea montana "Abzakovo" sa-si petreaca zilele libere.
De atunci, orasul subteran este foarte bine pazit si se intreprind lucrari de intretinere a acestuia, fapt remarcat, de altfel, de turistii care viziteaza zona.
Orasul subteran din Uralii de Sud poate adaposti pana la 300.000 de persoane, pentru comparatie, centrul industrial Magnitogorsk numara 400.000 de locuitori, iar orasul Ekaterinburg -1.500.000.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

Buncarele par sa fie solutia optima pentru conditiile inevitabilului viitor. Viitor de razbel asigurat de productia de armament tot mai eficient. Si intrucat nu exista nici o forta notabila, pozitiva care sa "produca" pace, cei deja angrenati in producerea de armament si de agresiuni sunt convinsi asupra consecintelor inevitabile ale actiunilor lor si "iau masuri" de autoprotectie individual-minoritara. Poate si-au ales si anul 2012 ca termen. In felul acesta le-ar veni usor sa "prooroceasca" din umbra presei. E o varianta si aceasta.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Shadowman

#488
"Sã ne pregãtim pentru 2012"...

  Data de 21.12.2012 stirneste un enorm interes - nu doar pe forumul RUFON,unde exista o sectiune in care se discuta,se analizeaza,se prognozeaza, se speculeaza ori se (dez)informeaza - ci la nivel global.Sunt munti de carti,articole,casete,dvd-uri,discuri blu-ray,emisiuni,dezbateri televizate,filme si filmulete pe YouTube,site-uri,link-uri care ,daca am dori sa le vizionam,citim,ascultam,ar trebui sa traim citeva milenii...
 Interesul manifestat de multi dintre concetateni,concitadini si co-planetari,m-au determinat sa studiez cu atentie aceasta problema.Ziua ( 21.12.2012 ) se apropie !
 Oare sa nu se intimple nimic ? Sa fie o zi obisnuita ?  
 Daca unii dintre co-planetari au dreptate ?  :roll: Daca vine sfirsitul lumii ? :evil: Daca apare Nibiru...? Daca vin extraterestrii si incep sa infiga implanturi in populatie ?  :martiansad:
 Daca se intorc comunistii... ?  
 Mi-as dori ca zilele de 22,23,24 12.2012 ( si urmatoarele...) sa le traim in pace si-n fericire !  Sa ne spiritualizam brusc ,peste noapte ( noaptea 21/22.12.2012... ),cum prognozeaza ori profetesc unii !
 Unii semeni simt marea schimbare,marea modificare ! Categoric,nu trebuie sa-i  ironizam !

 Va fi o zi fatidica,norocoasa,obisnuita...?  
 Mi-am pus intrebarea,adeseori : "Sa ma pregatesc pentru 21.12.2012... ?"  
 Dupa indelungi cercetari si profunde meditatii  :-D,am stabilit ca TREBUIE SA MA PREGATESC PENTRU 21.12.2012 ! Sau mai devreme,ca nu se stie...Daca sunt prins nepregatit ?  

 Dar cum sa ma pregatesc...?
 Eh,aici a fost mai simplu... :-) Am cerut pestisorului de aur-cel din avatar-sa-mi raspunda la intrebare !  
 Iata raspunsul pestisorului de aur :

"Pregateste-te pentru FESTIVITATEA DE DECERNARE A PREMIILOR din 2013 ! Sa-ti faci un stoc mare,urias, de poze cu carlige,cupe si hartii !"

Raspunsul pestisorului de aur m-a blocat.Am crezut ca-si bate de mine !  


Ma pregatesc pentru 2013 !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

spooky

Buna dimineata Shadow... sau cum sa zic altfel..

dupa 11 luni te-ai trezit sa raspunzi?? :)
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Shadowman

#490
Citat din: spooky din  02 Decembrie 2009, 19:07:00
Buna dimineata Shadow... sau cum sa zic altfel..

dupa 11 luni te-ai trezit sa raspunzi?? :)

Eh,vroiam sa postez mesajul pe topicul "Pregatiti de schimbare ?" ( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2663.0.html ),un topic "proaspat" ! ( 25 Octombrie 2009 )
Am renuntat...Am preferat sa postez aici,ca-i topic cu  ratingul baban !  :-D ( 58753 de vizite !  :-o ) E "campion" pe sectiune !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

lylyt_ice

 Si parca totusi ar trebuii sa fim mai putin glumeti, se pare ce nu-i numai o simpla idee fixa a celor care iau in serios anul 2012...

  http://www.youtube.com/watch?v=4_TzIUlaQok&NR=1
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

maiami

stai linistit ca nu se va intampla nici o catastrofa :-D
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

Shadowman

Sã ne pregãtim pentru 2012  !

"In 2012, Romania va reatinge nivelul de trai din perioada lui Ceausescu"
http://www.agentia.org/anchete/In-2012-Romania-va-reatinge-nivelul-de-trai-din-perioada-lui-Ceausescu-3264.html
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

padme

primit pe mail:

Un ghid spiritual Mayaº vorbeºte despre anul 2012



Carlos Barrios


"Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios,  citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor.

Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012. Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ele sunt cele care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii."

Carlos Barrios s-a nascut intr-o familie spaniola in El Altiplano, in podisul Guatemalei. Casa lui era in Huehuetenango, care a fost de asemeni si un lacas al tribului Maya Mam. Impreuna cu alti Maya si alti indigeni pastratori de traditie, tribul Mam, el duce mai departe unele dintre vechile traditii ale Insulei Broastei Testoase (alt nume pentru America de Nord). Ei sunt Pastratori ai Timpului, adevarate autoritati in privinta unor calendare remarcabile, care sunt antice, elegante si relevante. Dl. Barrios este istoric, antropolog si cercetator.

Dupa ce a studiat cu inteleptii batrani traditionali de la varsta de de 19 ani, timp de 25 de ani, a devenit si el Ajq'ij Mayas, un preot de ceremonii si ghid spiritual, Eagle Clan. In urma cu mai multi ani, impreuna cu fratele sau Gerardo, Carlos a intiat o investigatie asupra diferitelor calendare Mayase. El a studiat cu multi mentori. Fratele sau, Gerardo, a intervievat aproape 600 de batrani Maya, pentru a le intelege mai bine cunostintele pe care le aveau de impartasit.


"Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios si citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor. Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012.

Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ei sunt cei care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii. Modul in care calendarele Maya cuprind timpul, anotimpurile si ciclurile s-a dovedit a fi vast si sofisticat.

Mayasii inteleg 17 calendare diferite, unele dintre ele masurand timpul cu acuratete, chiar pe perioade de 10 milioane de ani. Calendarul care a atras, in mod constant, atentia globala din 1987, este numit Tzolk'in sau Cholq'ij. Conceput in urma cu secole si bazat pe ciclul Pleiadelor, este considerat si astazi, sacru. Cu calendarele indigene, popoarele bastinase au tinut cont de punctele importante de cotitura in istorie. De exemplu, cei care tin contul zilelor si care studiaza calendarele au indentificat o zi importanta in anul One Reed: Ce Acatal, asa cum a fost numita de catre Mexicani.



Aceasta a fost ziua descrisa in profetii, ca fiind ziua cand un stramos important trebuia sa se intoarca, "venind ca un fluture". In calendarul vestic, data din One Reed se coreleaza cu Duminica de Paste, 21 Aprilie 1519, ziua cand Hernando Cortez si flota sa de 11 corabii spaniole au ajuns la Est de teritoriul care astazi este numit Vera Cruz (Crucea Adevarata), in Mexic. Cand corabiile spaniole au ajuns aproape de tarm, nativii asteptau si priveau la ce o sa se intample. Panzele intinse pe catarge ale corabiilor, semanau intr-adevar cu aripile intinse ale unor fluturi enormi, care pluteau deasupra apelor oceanului.

A inceput o noua era – o era pe care ei o anticipasera in calendarele lor. Poporul Maya a numit acesta era: al Noualea Bolomtikus, sau noua Hells (Cicluri) - fiecare avand 52 de ani. Pe masura ce cele 9 cicluri s-au desfasurat, indigenilor li s-au luat pamantul si libertatea. Au dominat boala si lipsa de respect pentru toate. Ceea ce a inceput odata cu debarcarea lui Cortez a durat pana pe 16 August 1987, o data pe care multi si-o amintesc ca data Convergentei Armonice.


Milioane de oameni au profitat de acea data, pentru a desfasura ceremonii in locuri sacre, rugandu-se pentru o tranzitie usoara intr-o noua era, lumea celui de-al 5-lea Soare.

Din August 1987 si pana acum, am fost intr-o perioada in care mana dreapta a lumii materialiste a inceput sa dispara incet, dar inexorabil. Suntem pe muchia erei in care incepe pacea, cand oamenii traiesc in armonie cu Mama Pamant. Nu mai suntem in Lumea celui de-al 4-lea Soare, dar nu suntem inca nici in Lumea celui de-al 5-lea Soare. Aceasta este o perioada de tranzitie, o perioada intre doua perioade.

Si cum trecem prin aceasta perioada de tranzitie, apare o convergenta colosala, globala, de distrugere a mediului, haos social, razboi si schimbari constante ale Pamantului. "Toate acestea", spune Dl. Barrios, "au fost prevazute prin calcule simple, bazate pe matematica spiralei din calendarele Maya si se vor schimba.

Totul se va schimba. Cei care tin calendarul Mayas zilnic, vad ziua de 21 Decembrie 2012, ca pe o data de renastere, inceputul Lumii Celui de-al 5-lea Soare. Va fi inceputul unei noi ere, ce rezulta din meridianul solar care va traversa ecuatorul galactic si de Pamant, care se va alinia cu centrul galaxiei. La rasaritul soarelui, pe 21 Decembrie 2012, pentru prima oara in 26.000 ani, Soarele va rasari in conjunctie cu intersectia dintre Calea Lactee si planul ecliptic. Aceasta Cruce Cosmica este considerata a fi o reprezantare a Pomului Sacru, Pomul Vietii, care este descris in toate traditiile spirituale ale lumii.

"Unii observatori spun ca aceasta aliniere cu inima Galaxiei, din 2012, va deschide un canal pentru ca energia cosmica sa curga prin Pamant, curatandu-l de tot ceea ce este pe el – ridicandu-l astfel la un nou nivel de vibratie. Acest proces a inceput deja", sugereaza Dl. Barrio.

"Schimbarile se accelereaza acum si vor continua sa se accelereze" Oamenii de pe Pamant pot sa ajunga la aceasta data din 2012, intr-o forma foarte buna, fara ca sa fi distrus prea mult din Pamant si ne vom ridica la un nivel nou, mai inalt. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie sa transformam forte extrem de puternice, care se pare ca ne stau in drum.


O imagine a Drumului care urmeaza: Data mentionata in calendar, Solstitiul de Iarna din 2012, nu marcheaza sfarsitul lumii. Multi dintre cei care scriu din afara despre Calendarul Maya fac senzatie din aceste lucruri, dar ei nu stiu ce fac. Cei care stiu sunt indigenii, inteleptii indigeni, carora li s-a incredintat pastrarea traditiei.




Din aceasta intelegere a traditiei Maya si a Calendarelor, dl. Barrios ofera o perspectiva in in legatura cu ne asteapta: "Omenirea va continua" concluzioneaza el "dar intr-un mod diferit.

Structurile materiale se vor schimba. De aici vom avea oportunitatea de a fi mai umani." Traim cea mai importanta era a calendarelor Maya si a profetiilor.
Toate profetiile din lume, toate traditiile converg acum. Acum nu mai este timp de joaca. Idealul spiritual al acestei ere este actiunea.

Multe suflete puternice s-au reincarnat in aceasta era, cu multa forta. Acest lucru este adevarat pe ambele parti – lumina si intunericul. Magia este la maximum folosita de catre ambele parti.

Lucrurile se vor schimba, dar depinde de oameni cat de usor sau cat de violent se vor manifesta aceste schimbari pentru noi.


Economia de acum este o fictiune. Primii cinci ani de tranzitie, din August 1987 pana in August 1992, au reprezentat inceputul distrugerii lumii materiale. Pana acum am mai progresat inca 18 ani in faza de tranzitie si multe dintre asa-numitele surse de stabilitate financiara sunt, de fapt, fantomatice.

Bancile nu mai au putere. Este un moment delicat pentru ele. Ar putea sa se prabuseasca la nivel global, daca nu suntem atenti. Daca bancile se prabusesc....atunci vom fi fortati sa ne bazam pe Pamant si pe abilitatile noastre de a produce ceva. Sistemele monetare vor fi in haos si va trebui sa ne bazam pe relatia noastra directa cu Pamantul, pentru mancare si adapost.


Polul Nord si Polul Sud se dezintegreaza. Nivelul apei in oceane va creste. Dar, in acelasi timp, pamantul din Ocean, mai ales langa zona unde este acum Cuba, se va ridica."


O chemare catre Fuziune...


Cand s-a intalnit cu audienta din Santa Fe, Dl. Barrios a spus o poveste despre cele mai recente ceremonii Mayase pentru Anul Nou, in Guatemala. A povestit cum unul dintre cei mai respectati intelepti, care traieste tot anul intr-o pestera solitara de munte, a calatorit pana la Chichicastenango pentru a sta de vorba cu oamenii de la ceremonie.

Inteleptul a dat un mesaj direct si simplu. El le-a solicitat oamenilor sa se adune pentru a sustine viata si lumina. "Chiar acum, fiecare persoana si fiecare grup merge pe drumul sau". Batranul din munti a spus ca "exista speranta, in cazul in care oamenii Luminii ar putea sa se adune si sa se uneasca in vreun fel".

Reflectand la asta, Dl. Barrios a explicat: "Traim intr-o lume a polaritatilor, zi si noapte, barbat si femeie, pozitiv si negativ. Lumina si intunericul au nevoie una de alta. Ele reprezinta un echilibru.

Chiar acum, partea de intuneric este foarte puternica si este foarte clar ce doresc cei din acea parte. Au viziunea lor si prioritatile clar stabilite si, de asemeni, ierarhia lor. Ei actioneaza in multe feluri, pentru ca sa nu fim capabili sa ne conectam cu a 5-a Lume din spirala in 2012.

Pe partea de Lumina, fiecare crede ca este cel mai important si ca intelegerea sa personala, sau ca viziunea grupului sau, reprezinta cheia. Este o diversitate de culturi si opinii, deci este competie, difuzie si lipseste un focus singular, comun."


In viziunea D-lui Barrio, partea intunecata lucreaza pentru a bloca fuziunea, prin intermediul negarii si a materialismului. De asemeni, lucreaza pentru a-i distruge pe cei care lucreaza cu Lumina, pentru a ridica Pamantul la un nivel mai inalt.

Lor le place energia Lumii a 4-a, care este in declin – cea a materialismului. Ei nu vor ca aceasta sa se schimbe. Ei nu vor fuziunea. Ei vor sa ramana la acest nivel si le este frica de urmatorul nivel. Puterea intunecata a Lumii a 4-a in declin nu poate fi distrusa sau contracarata.

Este prea puternica si prea clara, pentru a se intampla asta – si asta ar fi strategia gresita. Intunericul poate fi transformat, numai atunci cand este confruntat cu simplitate si cu inima deschisa. Asta duce la fuziune – un concept cheie al Lumii celui de-al 5-lea Soare.

Dl. Barrios a spus ca noua era a celui de-al 5-lea Soare, necesita multa atentie asupra unui element care este, dealtfel, foarte neglijat. In timp ce cele patru elemente traditionale – pamant, aer, foc si apa – au dominat diverse epoci din trecut, va fi un al cincilea element care va domina in timpul celui de-al 5-lea Soare: eterul . Eterul este un mediu.

Dictionarul defineste eterul ca fiind si elementul rarefiat al Raiului. El penetreaza tot spatial si transmite unde de energie cu frecvente foarte variate – de la cele ale telefoanelor celulare, la cele ale aurelor umane. Ceea ce este "eteric" se refera la cele cinci regiuni de dincolo de Pamant: raiul...


Eterul, elementul celui de-al 5-lea Soare, este celest si ii lipseste substanta materiala, dar nu este mai putin real decat lemnul, piatra sau carnea. "In contextul eteric, e posibila o fuziune a polaritatilor", spune Dl. Barrios. "Sa nu mai fie intuneric sau Lumina in oameni, ci o fuziune inaltatoare".

Dar acum, partea intunecata nu este interesata de acest lucru. Ei sunt organizati pentru a bloca, de fapt, aceasta fuziune. Ei vor sa dezechilibreze Pamantul si mediul, astfel incat sa nu fim pregatiti pentru alinierile din 2012. Va trebui sa lucram impreuna, pentru pace si echilibru cu cealalta parte. Trebuie sa avem grija de Mama Pamant, care ne hraneste si ne adaposteste.

Pentru a fi gata pentru acest Moment Istoric, trebuie sa ne daruim acum in intregime mintea si inima, in scopul atingerii unitatii si fuziunii, pentru a putea confrunta partea cealalta si pentru a conserva viata. Suntem intr-un moment critic in istoria omenirii.

"Suntem dezechilibrati" , spune Dl Barrios. "Nu mai putem continua sa ne jucam. Planeta noastra poate fi reinoita sau ravasita. Acum este timpul sa ne trezim si sa actionam. Este nevoie de toata lumea. Tu nu esti aici fara motiv. Toti cei care sunt acum aici au un scop foarte important.

Acestea sunt timpuri dificile, dar foarte speciale. Avem oportunitatea de a creste, dar trebuie sa fim gata pentru acest moment foarte important in istorie." Dl. Barrios a oferit un numar de sugestii, pentru a ajuta oamenii sa parcurga, in echilibru, anii care vin. "Schimbarile care au fost descrise in profetii se vor intimpla," a spus el "dar atitudinea si actiunile noastre vor determina cat de sever sau cat de moderat se vor manifesta ele."


Trebuie sa actionam, sa facem schimbari si sa-i alegem pe cei care ne reprezinta dintre oamenii care inteleg ce se intâmpla si care intreprind actiuni politice, cu respect pentru Pamant. Meditatia si practica spirituala sunt bune si importante – si la fel este si actiunea. Este foarte important sa stim clar cine suntem – si ce relatie avem cu Pamantul.


Cu toate astea, aminteste-ti sa respecti diferentele si sa te straduiesti pentru unitate. Dezvoltata-te in concordanta cu traditiile si cu chemarea inimii tale. Mananca cu intelepciune. Multe dintre alimente sunt infestate cu toxine, in mod evident sau mai subtil.

Fii atent la ce bagi in corpul tau. Invata sa conservi mancarea si sa conservi energia. Invata cateva tehnici bune de respiratie, ca sa poti sa ai controlul respiratiei tale. Fii clar. Urmeaza o traditie cu radacini adanci si de valoare. Nu conteaza ce traditie este – inima ta o sa-ti spuna pe care sa o urmezi – dar trebuie sa fie una cu radacini de valoare.

Traim intr-o lume a energiei. O sarcina importanta in aceste timpuri este sa invatam sa simtim energia oricui si a orice – oameni, plante, animale. Acest lucru devine cu atat mai important, cu cat ne apropiem de Lumea Celui de-al 5-lea Soare, pentru ca este asociata cu elementul eter – mediul in care energia traieste si se manifesta. Mergi la locurile sacre ale Pamantului si te roaga pentru pace, ai respect pentru Pamant, pentru ca de aici ne primim hrana, adapostul si imbracamintea. Trebuie sa reactivam energia acestor locuri sacre! Asta este treaba noastra. Si avem multa treaba de facut!


Dupa cum spune Dl. Barrios, o tehnica de rugaciune simpla, dar foarte eficienta, este sa aprinzi o lumanare de culoare bleu. Gandeste-te in liniste pentru un minut.

Spune-i flacarii de la lumanare intentia ta si trimite lumina catre liderii care au puterea de a face razboi sau pace. Aceasta este o perioada cruciala pentru omenire si pentru Pamant.
Fiecare persoana este importanta. Tu te-ai intrupat in aceste vremuri, pentru ca ai munca spirituala de facut.

Munca noastra este sa echilibram aceasta planeta. Inteleptii au deschis usile, in asa fel incat si alte popoare sa vina la lumea Mayasa, pentru a primi traditia.  

Mayasii au stiut si au respectat intotdeauna alte natii, rase de oameni si alte sisteme spirituale. Ei stiu ca destinul lumii Maya este legat de destinul intregii lumi. "Cea mai mare intelepciune consta in simplitate", ne sfatuieste Dl. Barrios . "Iubirea, respectul, toleranta, a imparti cu altii, recunostinta, iertarea. Nu este ceva prea complicat sau prea greu."


Adevarata cunoastere este gratuita. Este codificata in ADN-ul tau. Tot ceea ce ai nevoie se gaseste inauntrul tau.


Marii mentori au spus-o de la bun inceput. Gaseste-ti inima si iti vei gasi drumul!


Publicat de Daniel Roxin