Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sã ne pregãtim pentru 2012

Creat de IONUT, 12 Iunie 2006, 23:27:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

2012

panouri solare in timpul erei de gheata  :lol:
adica fara soare ...dar cu panouri  :evil: :mrgreen: :| :wink:

pri3st3ss

care e faza, nu pui gheata pe cer...daca te referi la noptile polare,ar fi ceva, dar asta nu inseamna ca nu se pot folosi panouri solare,sau alta metoda de a "procura" energie..
2012,tu cand te referi la perioada erei glaciare,la ce te referi mai exact?crezi ca o sa fie bezna pe aici?!
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

2012

perioada numita era glaciara > se manifesta exact in felul asta > razele si caldura soarelui nu mai ajung pe pamant :) > automat se respinge ideea panourilor .....
energia nucleara insa ....poate stiti ...este cea cu puterea cea mai mare ...si care si in ziua de azi ....este principala sursa de energie electrica a intregii lumi :)
ca urmare > cu ajutorul ei am putea avea in caz de nevoie caldura curent ...la discretie >
energia moleculelor de atomi este interminabila .>>.... ca o viata nelimitata la un joc >
de data asta real  :mrgreen:

IONUT

Citat din: TurnusX din  23 Iunie 2006, 07:33:27
Vad ca incet, incet o luam razna. Imi cer scuze daca cineva se considera jignit. de ce trebuie neaparat sa fie un fuselaj de avion? Nu am putea sa adaptam structura respectiva? Adica cine ar fi destul de idiot sa duca fuselaje de avion pe alte planete?
Structura propusa de ryn este cea mai de bun simt, ...Singurul dezavantaj ...in caz de cutremur sunt tevile de gaz ... s-ar rupe.
...
. O locuinta pe perna de aer nu ar fi oare mai usor de construit? Habar nu am ... ..
Locuinteţele pe pernă de aer ... o altă idee interesantă.  Pernele de aer au aplicaţii şi în transport acvatic şi terestru.  Importantă e propulsia.

Turnus x, nu văd de ce ai impresia că o luăm "razana" , fiecare idee trebuie analizată şi apreciată ca atare, iar fiecare dintre ssubiecţi îşi exprimă ideeile pe care le au, nu avem cum să avem toţi idei geniale, sau poate da, dar nu toate sunt dezvoltate ştiinţific şi practic la acelaşi nivel. Sper că eşti deacord.

Fuselajele de avion reprezintă aproximativ o structură ovaloidă, caere se poate obţine prin turtirea şi alungirea unei sfere, şi reprezintă o formă cu o rezistenţă mecanică mărită pe toată suprafaţa sa dar nu la fel în orice punct, oricum mult mai rezistentă decât o prismă de ex. Întradevăr sfera este cu mult mai rezistentă. Iar furtunele de gaz pot fi conectate de la Magistrală la corpul sferic printr-un segment prevăzut la capete cu mufe speciale de deconectare la apariţia forţelor mecanice şi cu prevăzut cu supape care se închid la ruperea acestuia (de ex aşa sunt prevăzute multe circuite hidraulice de mare presiune)

Iar cu plecatul în spaţiu  .. este o alterantivă destul de bună, însă există problema mijlocului de transport. Până-n 2+12 nu ne vom transforma autoturisemle în navete cosmice.

Citat din: 2012 din  23 Iunie 2006, 22:42:42
perioada numita era glaciara > se manifesta exact in felul asta > razele si caldura soarelui nu mai ajung pe pamant > automat se respinge ideea panourilor .....
energia nucleara insa ....poate stiti ...este cea cu puterea cea mai mare ...si care si in ziua de azi ....este principala sursa de energie electrica a intregii lumi :)
ca urmare > cu ajutorul ei am putea avea in caz de nevoie caldura curent ...la discretie >
energia moleculelor de atomi este interminabila .>>.... ca o viata nelimitata la un joc >
de data asta real  :mrgreen:

Dacă nu vom avea raze solare, deşi miramaş să nu mai fie lumină, chiar dacă va fi de altă natură  - amintiţi-vă că din 2012 intrăm în cintura fotonocă (EPOCA DE AUR - după anumite legende) care va determina o atmosferă plină de lumină - şi poate vor funcţiona şi panourile solare, ba chiar, poate, non stop.

Energioa nucleară ....hîmmm.... tot în anumite legende se prevede că tehnologia actuală nu va mai funcţiona aşa cum o ştim noi.

O altă alternativă,la cea a panourilor, ar fi pompele de căldură (chiar aşa puteţi căuta pe Google, tot scumpe ca şi panourile. Acestea aduc în locuinţă căldura de la doar câţiva m adîncime, şi sunt adaptzabile ptr orice formă de relief, inclusiv în zonele de lîngă ape.

Oameni buni, vă rog să vă expuneţi orice idee care vizează subiectul dacă există din parte dv un pic de interes, fără nici o teamă că ideea va fi declasată din prima, nu tre să daţi înapoi.

TurnusX

 Propun o intalnire! Vreti sa discutam despre subiect ... cred ca cel mai potrivit ar fi sa o facem fata in fata.
In cazul unor catastrofe, ca si individ nu ai mare lucru de facut. In cazul unor catastrofe la nivel mondial, tot ce poti face este sa te rogi sa rezisti primului an. In schimb, ca si organizatie, ai totusi sansa de a rezista.
A citit cineva Postasul de David Brin? A jucat cineva Fallout sau Fallout Tactics? Diferenta dintre ele ... individ vs. grupari organizate.
As putea organiza aici in Bucuresti, o intrunire redusa, cu 10-15 membri. Problema ar fi insa urmatoarea ... este de bun simt ca Rufon sa se implice in asa ceva? Ce se va intampla daca noi facem, dregem, organizam iar 2012 refuza sa se manifeste? Discreditam automat o organizatie care nici macar nu ar fi trebuit sa se ocupe cu asa ceva.
Asta este problem cu toti surival-istii, deoarece ei se ocupa cu asa ceva, cad usor, usor de tot in penibil. Din acest motiv am preferat sa acumulez cunostinte personal si in caz de ceva sa le aplic asupra unui grup, in cazul in care acesta ma accepta ca leader. In caz contrar as adera la un grup cu un leader mai bun ca mine.

2012

eu as sugera sa mai treaca putin timp > un an macar > sa vedem ce se mai descopera > in caz ca apar ingrijorari pe plan mondial > desi nu prea cred > si poate am putea face si un grup
repet > acuma o intalnire ar fi fara rost > parerea mea > in acest moment nu avem nimic de facut > doar sa asteptam trecerea timpului
nu avem cum sa actionam > ce sa promovam ? cum sa alertezi lumea ?
este mult prea devreme ......

ady73

In legatura cu pregatirea pentru anul 2012...
Sa nu-mi luati in nume de rau - nu sant rau intentionat, ba dimpotriva-, pentru cele ce am sa va scriu mai jos.

In primul rand INTREAGA poveste despre data de 25 dec. 2012 este o mare farsa, pornita de la o dizertatie a unui student (australian) publicata intr-o revista sf prin 1980 si apoi republicata si reluata in mai multe publicatii prin 1991, an in care mitul "2012" a luat amploare; e o ipoteza (curentul temporal, format dintr-o serie de unde armonice sub-temporale combinate intr-o structura fractalica, este ciclic, el prezentand un asa numit moment de resetare, atunci cand toate sub-undele care-l compun sant in sincron pe data de 25.12.2012 ), care a prins la miscarea "new age" din anii '90, si care a promovat-o ca pe un fapt iminent si real ce urmeaza sa se intample.

Soarele prezinta intr-adevar traiectorie circulara fata de centrul galaxiei, dar in nici un caz miscarea de tip "dans cosmic" spiralat pe care o prezinta sectantii de tip newage pe siteurile lor. Sistemul nostru solar se afla intr-adevar intr-o zona de radiatii cosmice mai intensa care in ultimii 20 de ani a crescut in comparatie cu valorile inregistrate istoric (burst-uri de radiatii remanente care vin din toate directiile, preponderent dinspre const. Sagetator - centru galaxiei ), dar in nici un caz nu e vorba de o radiatie fotonica care le upgradeaza oamenilor ADN-ul. Transformare genetica care binenteles ca nu se intampla, dupa cum v-ati dat seama, toate informatiile din aceasta arie de interes fiind in marea lor majoritate elucrubatii de visatori sau sectanti, in cel mai bun caz reclame la vreo clinica obscura de aiurea, unde zice-se s-ar fi descoperit dovezi ale mutatiei ADN.

In ceea ce ma priveste, m-as gandi si pregati pentru data de 25.dec.2012 si perioada urmatoare, la fel cum m-am pregatit si pentru perioade asemanatoare, adica sa am ceva bani de rezerva (pentru cadouri si alte alea) de craciunul si revelionul lui 2012, si sa petrec un timp placut cu persoanele care-mi sant dragi.

Atat si nimic mai mult.

2012

hmmmmm :)
data este 21 dec 2012 > nu 25 '
si eu cred acelasi lucru > dar ipotezam diferite surse si pregatiri :) pt 2012
eu mai pregatesc si niste >surpriza< multe artificii  :evil: :mrgreen: pt 2012

ady73

Da, corect e 21 dec, nu 25 dec  :roll: ... dar pana la urma tot aia e  :-)

Thanx for the corection  8-)

PS : Ce surpriza ?... cumva de tip bum sau de tip BUM ?  :-D

2012

de tip K BUUUUUMMMMMM
and a big flash  :mrgreen: :evil:

IONUT

Citat din: ady73 din  24 Iunie 2006, 11:15:54
In primul rand INTREAGA poveste despre data de 25 dec. 2012 este o mare farsa, pornita de la o dizertatie a unui student (australian)

Ady, ia lămureştene.. mai clar,  şi anume:
nu există adcel calendar maya ?
nu există legendele maya ?

Intră pls în amănunte.. .

Thenx

Skywalker

TurnusX, uita-te pe linkurile astea:
http://astrologija.zaadz.com/blog/2006/4/house_in_an_airplane

http://www.airplanehome.com/

Si iata si o firma specializata in amenajari de locuinte din avioane:
http://www.airplanehomes.com/index.htm

Acum dupa ce ai vazut linkurile, treci inapoi la postul tau si revizuiesteti-l. Si alta data, inainte de a face comentarii acide si fara rost, documenteaza-te la greu asupra problemei.


Solutia propusa de Ryn ar fi o baza pentru viitoarele structuri de pe alte planete. Insa pe Terra, inainte de a ne apuca sa construim cine stie ce structuri, sa nu uitam ca avem o gramada de "fiare vechi", pe care trebuie sa le folosim cumva, altfel numai polueaza mediul. La noi nu, insa in SUA, cimitirele de avioane sunt pline de avioane intregi sau bucati, care numai zac acolo. Iar o casa dintr-un avion este si o solutie buna din punct de vedere ecologic, este cu mult mai spatioasa decat o casa clasica si este si mult mai rezistenta.  O astfel de casa din avion rezista si la inundatii, si la grindina, si la uragane, si la multe altele.
   Atata doar ca la noi nu sunt cimitire de avioane.

Lory & Pri3st3ss: Sa stiti ca tantarii apar acolo unde sunt ape statatoare, si nicidecum nu de la vegetatie. Si daca vrem sa-i dam un aspect placut peisajului, tot la acoperirea cu vegetatie vom recurge. Sau voi acolo in CT nu aveti parcuri?

pri3st3ss

cate parcuri,atatia tantari si lilieci...din fericire, parcurile sunt de obicei langa lacuri...asa ca se explica... :-D
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

TurnusX

Prima problema: in linkurile prezentate nimeni nu zice nimic de protectia fata de cutremure!
A doua problema: daca tu numesti Dunarea apa statatoare ... asta e ... tantari sunt si acolo.
A treia problema: nimeni nu a zis ca nu ar fi "cool" sa ai o casa in avion. E la fel de "cool" ca si o casa in copac.
A patra problema: deviem de la subiect.

Skywalker

Raspuns la prima problema: Ce rezista mai bine la cutremure: o casa clasica sau un avion?
Avionul prin structura sa rezista si cutremurelor

Raspuns la a doua problema: Tantari sunt peste tot, insa exista insecticide destule contra lor si plase antitantari, etc.

Si nu deviem de la nici un subiect. Nu stiu daca in 2012 va fi sau nu apocalipsa, insa calamitati naturale sunt si vor fi tocmai pentru ca s-a stricat echilibrul ecologic. Vezi inundatiile. Se petrec acolo unde s-au facut despaduriri masive. Deci o pregatire pentru 2012 ar fi si sa se replanteze copaci si mai ales sa se utilizeze si sa se recicleze la maxim posibil deseurile, fiarele vechi, etc.

Casele din avioane reprezinta o solutie de reciclare a unor deseuri, chiar daca de dimensiuni mari.