Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sã ne pregãtim pentru 2012

Creat de IONUT, 12 Iunie 2006, 23:27:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

TurnusX

Citat din: 2012 din  16 Iunie 2006, 17:58:42
cate case au cazut in zonele muntoase de la noi ? din cate sa constatat ...foarte putine > inca o apreciere ! zona muntoasa este mai aproape de zona vrancea decat bucuresti de ex

Poate nu stiai dar zonele muntoase nu prezinta aglomerari urbane! Daca i-a cazut lu nea' Vasile stana la presa i se rupe. Daca a cazut un bloc in schimb situatia difera.

Skywalker

Nu prea stiu cum e cu nivelul energetic si cu 2007, etc. Insa un lucru pot sa spun: Ca orasele asa cum sunt construite acum, nu sunt rezistente la dezastre. M-am gandit la o solutie de oras rezistent, insa e greu de implementat aici pe Terra. Mai usor va fi sa-l implementam pe alte planete.

   Nu stiu cat de bune sunt orasele suubacvatice, caci acolo sunt epicentrele unor mai multe cutremure, dupa cum a mai zis cineva. Iata la ce m-am gandit eu. E o solutie de compromis, insa e mai buna decat sa continuam cu acelasi stil de cladiri.

   Despre ideea mea vb cat se poate de serios. Cineva a mai incercat-o. Nu o luati in deradere, ca atunci ma supar.

  Si despre ce e vorba? Am vazut mai demult un reportaj despre o femeie din SUA, care in loc sa-si construiasca o casa standard, a cumparat un fuselaj de la un avion de pasageri(fuselaj= "axul" avionului, pe care se insera aripile, ampenajele si uneori si motoarele). Si si-a amenajat o locuinta in acel fuselaj de avion. Din cat am vazut, aceea locuinta nu era cu nimic mai prejos decat una clasica. Avea tot ce trebuie.

   Si ma gandesc cum ar fi daca ne-am amenaja locuinta intr-un fuselaj de avion, iar la baza sa se sudeze nuiste tuburi cu aer. Avantajele acestei locuinte nonconformiste ar fi ca in caz de inundatii, fuselajul, datorita acelor tuburi goale ar pluti deasupra apei, fara sa fie inundat in interior. Tot un fuselaj de avion este si foarte rezistent, daca nu chiar imun la cutremure! In cazul unei avalanse sau alunecari de teren, rostogoliri de bolovani, un fuselaj doar un pis s-ar shifona, fara sa fie afectat confortul interior.
   Principalul dezavantaj: nu e deloc estetic. Da, recunosc. Avionul in care locuia americanca aia parca nu se integra cu peisajul, ziceai ca-i mai degraba un avion recent prabusit. Insa si pentru acest dezavantaj am solutia. Un fuselaj de avion s-ar putea imbraca cu vegetatie, astfel ca ar disparea acel efect inestetic si s-ar putea integra mult mai bine in peisaj.  Si in fuselajul unui avion de linie s-ar putea amenaja un apartament chiar prea mare+ atelier+garaj+ ce mai vreti.

Insa un amanunt care ne deosebeste de americani e ca in SUA este plin de cimitire de avioane, de unde sa cumperi fuselaje. In schimb la noi nu prea stiu sa existe cimitire de avioane. Cred ca un fuselaj de TU 114 mi-ar fi arhisuficient. 

pri3st3ss

ar fi o idee buna,Skywalker, dar gandeste-te cate insecte!!!de la furnici,la tantari,omizi si altele..paianjeni :-D
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

Lasă insectele pri3st3ss, acesta e un aspect nesemnificativ, există multe soluţii, în primul rând nu tre să laşi uşile deschise, etc.

Skywalker, nu-i bună ideea, e trăsnet !!! SUPER !!!. La fuselaj poţi să-i pui motor, de ex de autobuz, la casre aedaptezi roţi, mari, chiarf mai multe axe cu virare pe primele 1-2-3-n , elice la spate ptr a se deplasa pe apă, sau chiar mai  ulte elicii, un mecanism de revenire în caz că se răstoarnă, ca la maşinuţele de jucării, izolaţiie termică ptr orice eventualitate, panouri solare, poţi cultiva şi bureţi (cu asta mă ocum acum ) etc, etc, ..e-he.. poţi să-l faci staţie spaţială. Oare cum de nu mi-a venit ideea c-am văzut multe filme americane cu familii care locuiau în fuselaje  :?, însă m-am gândit la o navă gen fuselaj.

În Ro cred că s-ar găsi dar puţine, însă se poate confecţiona, cu cu profile din dur aluminiu, autogen, tablă, izolaţie, geamuri din policarbonat, sau poliester cu fibră de sticlă ( e mai ieftin) roţi de  avion cu mecanism de retragere, hidro-elicii, panouri solare fotovoltaice ptr a produce curent electric şi cu serpentine ptr apă caldă, ... şi .. mobilier. Probabil ar ajunge ceva mai scump de confecţionat decât de cumpărat un fuselaj ruginit din vre-un colţ de aeroport.

lory

crezi ca insectele tin cont ca ai tu usa/fereastra inchisa?!!!

IONUT

Observ că lory are chef de glume. Lory ţie îţi intră insecte în casă cu uşile şi geamurile închise ? Fuselajul avionului înseamnă de fapt caroseria care e formată din scelet (şasiu inclusiv) , înveliş (de ex din tablă) ; şi mai are şi geamuri sau se vor monta că în orice locuinţă.

ryn

Ce ati zice daca ati construi o doua sfere una in cealalta cu acelasi centru si intre peretii lor sa fie mai multe sfere mici (in sectiune ararata ca un rulment clasic)? Sfera exterioara sa fie doar o structura de grinzi, iar cea interioara (etansa) sa fie habitaclul care sa aiba o punte si un lest? E mai logic?  :-D

lory

Ionut,nu ai fost atent la ce a explicat Skywalker...el zice ca vrea fuselaj pe pamant,iar in timp,acel fuselaj va fi acperit de verdeata,si se va integra perfect in natura; deci: UNDE E MULTA VERDEATA,SUNT MULTE INSECTE!!!
eu stau intr-un bloc care are peretele unde e si geamul meu,acoperit cu iedera...crede-ma ca stiu la ce se refera pri3st33s,cand zice ca sunt multi tantari,gandaci,paienjeni si altele...

ryn,inventia ta, e special pt mine si priestess?? nu intra nici o ganganie...mie imi convine,desi nu prea imi imaginez o casa sferica.....ce si cat loc vom avea in ea?

udar

Fain desen, ryn  :-D :-D :-D

Plus ca acest tip de casa va fi ideala din punct de vedere Feng Shui, unde no corners = no negative energy  :lol:
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

pri3st3ss

ceva piramidal mi-ar placea mai mult.
nicio sfera nu e perfecta...... :roll:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

M-am gândit şi la locuinţa sferică, în caz de cutremure se va rostogoli, în caz de inundaţii va pluti, în caz de foc...??? .. depinde de ignifugarea materialelor. Şi la piramidă mă gândesc, dacă nu ca locuinţă măcar ca loc de meditaţii, deşi aş încerca şi in sferă.

Însă, în faţa furiei DOMNULUI DUMNEZEU nu va rezista decât credinţa oamenilor.

pri3st3ss

da,e super ca loc de meditatie,mai ales daca folosesti si mantre...e....vibratia e altfel,vei vedea....
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

TurnusX

Vad ca incet, incet o luam razna. Imi cer scuze daca cineva se considera jignit. de ce trebuie neaparat sa fie un fuselaj de avion? Nu am putea sa adaptam structura respectiva? Adica cine ar fi destul de idiot sa duca fuselaje de avion pe alte planete?
Structura propusa de ryn este cea mai de bun simt, in cazul unei structuri terestre. Singurul dezavantaj pe care l-ar prezenta in ciuda faptului ca nu se darama in caz de cutremur sunt tevile de gaz care ar alimenta-o si s-ar rupe.
Structuri utopice ar putea sa realizeze oricine. Ce ar fi sa inventam un oras suspendat? Am jucat candva un joc cu niste insule zburatoare. Dar repet, propunand asa ceva, ca fiind plauzibil macar, in viitorii ani, risca sa ne arunce in sfera penibilului.

P.S. O locuinta pe perna de aer nu ar fi oare mai usor de construit? Habar nu am care sunt costurile de intretinere!

2012

dar daca prin diminiurea campului energetic topirea ghetarilor va fi posibila > si ne asteapta o noua era glaciara ? la ce mai sunt bune sferele sau fuzelajele de avion ?

pri3st3ss

poate bagam ceva caldura ...panouri solare,sau mai stiu eu ce.... :-D :lol: :wink:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.