Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sã ne pregãtim pentru 2012

Creat de IONUT, 12 Iunie 2006, 23:27:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

IONUT

     Consider că sunt prea multe dovezi că pe data de 21 dec 2012 ora 13.11 ro, va avea loc un eveniment ff rar şi cu surprize mult neaşteptate. şi nu are rost să mai batem câmpii despre acesta dacă va fi sau nu ci mai degrabă cum să-l depăşim cu brio, bineânţeles dacă Dumnezeu ne permite.
     
      Consider că ar fi indicat să ne luăm toate măsurile posibile de protecţie. Împotriva cui ? ....
       Prima măsură ar fi să ne pregătim starea noastră spirituală, şi nu numai pentru 2012 ci pentru... TOTDEAUNA. Această auto-măsură este cea mai importantă faţă de celelalte care ar mai fi.
       Alte efecte ale evenimentului 2012 ar putea fi cutremurelemari. Şi aici aş ruga un seismolog şi eventual un constructor/arhitect să ne dumirească cam cum ar trebui să fie o construcţie ff rezistentă. Bănui că cea mai bună ar fi în formă sferică.
       Un alt aspect ar fi glaciaţiunea, În acest caz problema se pune dacă am putea rămâne pe teritoriul Ro sau nu. Dacă da atunci cam cum să ne adaptăm locuinţele, bineînţeles şi dacă corpul ar rezista.
       Este posibil şi un incendiu puternic al solului. În acest caz cred că ar trebui să construim lucuinţe subacvatice cu tuburi de aer ridicate din adânc mult la suprafaţa apei, şi multe detalii tehnice ca: supape de unic sens ptr admisie, analizoare de aer/gaze, etc. Eventual un generator de oxigen ce va folosi ca materie primă apa
       Mai e posibilă şi o inundaţie ff mare. Aici nu ştiu dacă România va fi afectată în cazul că s-ar topii polii 100%. Dacă da atunci tot la locuinţe subacvatice mă bate gândul.

       :mrgreen:Concluzionând aceste aspecte catrastofale îmi permit să scot un numitor comun ca soluţie şi anume : locuinţe sub fundul acvatic al unor lacuri destul de adânci. Acester locuri ar oferi protecţie termică; antiradiaţii atomice/chimice/cosmice/etc; sursă de hrană (vom pescui de pe fund nu de pe mal  :-D ). Ar mai fi necesar un vehicul de deplasare atât pe fundul apei, în mediul acvatic, şi pe uscat  că tre să mai ieşim să vedem dacă s-au liniştit spiritele. Un alt obiect indispensabil ar fi un generator de curent, care să funcţioneze ori pe bază de energie termală (unde se poate) ori pe baza forţelor valurilor, sau a temperaturilor ridicate. Însă e bun şi unul la manivelă sau cu pedale  :-D.
:? Oamneni buni, mai compoletaţi vă rog.

P.S.  Sper că nu o să-mi mute cineva subiectul ptr că nu am găsit un loc clar unde să-l pun , nu ar face parte, încă, din nici o categorie de pe forum.

udar

Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

lory

eu nu cred ca exista constructii rezistente in Romania...cea mai rezistenta lucrare  e campul...stai in mijloc si te rogi sa nu pice ceva de sus :-D

nu vezi,Ionut, ca guvernul se chinuie de cativa ani de zile sa consolideze cladirile si nici macar de una singura nu s-au apucat?!!! daca e cutremur si doamne fereste e noaptea si te prinde in pat, ai sa te intrebi de cand ai paturi suprapuse , sau il dai pe vecinul de sus in judecata pt hartuire...nu?ce cauta in casa ta,in camera ta si peste patul tau in miez de noapte? :wink: :-D :-D :-D

glaciatiunea...pai ne luam haine de blana,iar pt cei care nu ucid animale, sa stea ei sa degere...stiu  deja o persoana care va avea mai multi turturi decat acum :-D, si al carei sange va fi numai cuburi de gheata :lol:...scumpo,vino si la mine sa imi racesti berea :-P :-P :lol:

incendii zici...pai daca ridici tuburile ca sa primesti aer, cam la ce altitudine le-ai putea ridica,astfel incat tot dioxidul sa ramana la un nivel mai jos decat tubul tau?...cred ca mai bine te-ai gandi la un mecanism care produce oxigen,ceva gen NASA..ei au idei bune


cat despre locuinte pe "fundul acvatic" al unor lacuri.(lacuri, oceane si in interiorul muntilor.....) da,dar nu ar mai avea rost sa pescuiesti... gandeste-te cate chestii vor fi iradiate..inclusiv pestele pe care vrei sa il pescuiesti u de pe fundul lacului...aici iti dau acelasi sfat....NASA!!! nu ai vazut la Discovery cate chestii fac, si cat de mult intrebuinteaza deseurile umane si cate lucruri "bune" si "hranitoare" se fabrica pe banda rulanta ??????...toate injectate cu hormoni...asa ca stai calm, solutii sunt....

asa...altceva...zici ca vom iesi atunci cand se linistesc spiritele..pai,ce faci,trimiti porumbel ca noe si astepti ramura de maslin?

pri3st3ss

ce e corect,e corect...frumos zis, lory.sunt de acord cu tine
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Skywalker

#4
Despre cladirile rezistente la cutremur:
Daca introduci praf de caramida in mortar, atunci cladirea va fi mai elastica, deci mai rezistenta la cutremure. Moscheea Sf. Sofia din Istanbul cand a fost construita, s-a adaugat praf de caramida in mortar si proba timpului a dovedit ca moscheea a rezistat cutremurelor. Cat despre constructiile sferice,... hai sa zicem ca moscheea Sf. Sofia e aproape semisferica

Despre constructiile de sub ape:
Submarinele moderne, si aici ma refer la cele de dimensiuni mari si care stau mult in apa, au un sistem care descompune molecula de apa in hidrogen si oxigen, iar oxigenul il elibereaza in interior. Cam asa ceva vor trebui sa aiba casele noastre subacvatice. Iar hidrogenul va fi un excelent combustibil. Va fi nelimitat si... Gratis!! Numai ca in loc de masini vom avea submarine, asa mai mici. Si acelea isi vor extrage singure hidrogenul necesar.

Eu ma gandesc ca este imperios necesara cucerirea spatiului si colonizarea altor planete. Mai ales si pt ca populatia Terrei e in continua crestere, insa asta face deja obiectul altui topic.
Insa merg pe ideea colonizarii altor planete. Si navele cu care vom porni la drum sa fie de asa natura, incat sa se poata transforma in niste case de locuit, iar motoarele sa fie la baza, astfel incat in cazul unor calamitati sau alte situatii de urgenta, ele sa poata decola. Si toate orasele noi sa fie formate din cladiri-nave spatiale. In caz de urgenta, toate cladirile orasului se vor retransforma in nave si vor cauta alt loc mai bun.
   Lucrez si la un desen care sa reprezinte un astfel de oras. Cand va fi gata, il voi pune aici, ca sa intelegeti mai bine la ce m-am gandit.
   Iar despre sursa de hrana, s-ar putea creea sere spatiale, acoperite cu panouri solare. Insa trebuie adusa apa de pe o planeta. M-am gandit la toata schema de functionare a unei astfel de sere si teoretic ar merge. Numai sa fie de unde aduce apa.

Mai gasiti si voi alte idei. Lory, ce ziceai? Ca din deseuri umane se fac alimente?  Yeax, nu-mi trebuie asa ceva! Sa stiu ca mananc ce a "produs" cineva.

pri3st3ss


nu cititi asta daca mancati !!!

nu Skywalker, nu din deseuri umane se face mancare...doar apa :-D prin purificarea urinei si alte mecanisme...a fost un documentar interesant....iar fecalele au fost folosite ca ingrasaminte dupa ce a fost extrasa toata apa
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

TurnusX

A citit careva Dune?
2012? Las' sa vina. Sunt pregatit sa devin atat vanator cat si vanat. In caz de cataclism global exact la asta se va ajunge.

P.S. In caz de catastrofa generala varful piramidei trofice va rezista cel mai mult. Dupa disparitia formelor de viata mai putin evoluate forma respectiva va recurge la canibalism. Restul il deduceti voi.

pri3st3ss

eu am citit "Dune"... am inteles totusi ca omul are gust bun :-P
o sa ii luam mai intai pe cei atosi :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

lory

carnea de om are gust de caprioara....dar tot nu ma incanta ideea de canibalism,desi banuiesc cam unde se duce cu gandul pri3st3ss cand se refera la cei batrani....
iar necrofilia nu  imi incanta stomacul.....banuiesc totusi ca atunci cand esti mort de foamee.....

dar ce se intampla cu vegetatia?de ce neaparat canibalism,turnusx, cand putem deveni toti vegetarieni?putem creste in sere legume si fructe,exista fructe de mare....eu nu cred ca se va ajunge asa departe.....


interesante linkuri,pri3st3ss...cum le tot gasesti? :?

pri3st3ss

oare ne gandim la acelasi lucru? :? nu m-ar mira,nu ar fi prima data... :-D
si da,ai dreptate,prefer regim vegetarian....de ce te-ai dus cu gandul asa departe, TurnusX??
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Skywalker

Pai de ce nu putem fi vegetarieni? Sere tot se vor putea construi, chiar daca pretul de exploatare este si va fi din ce in ce mai scump. Si o sera s-ar putea construi si in spatiu, cu conditia sa fie aproape de o stea. Daca e in jurul Pamantului. e foarte bine. O sera spatiala ar avea 2 avantaje majore: acolo nu exista boli, daunatori si buruieni, deci nu se mai cheltuie banii pentru pesticide si 2: suprafata agricola a Pamantului e limitata. Insa in cosmos ai teren cat vrei.
  Hai ca va las, ca deja cred ca v-am inebunit cu serele spatiale. :lol:

pri3st3ss

dar ce are,e o idee buna....soare toata ziua si toata noaptea :lol: :wink:, caldura,apa...deci eu nu cred ca devenim canibali


aaah,apropos, lory... de unde stii ce gust are carnea de om :-D? deja ai incercat ideea lui TurnusX????? :lol: :lol: :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

Oamnei buni haideţi să nu ne mâncăm unii pe alţii şi să luâm lucrurile mult mai în serios.

Skywalker, ai ales soluţia de a fugi în spaţiu. Este o soluţie ..  . Dar până-n 2012 nu cred că vom putea părăsi planeta cel puţin nu toţi , siguâr vor mai rămâne vreo doi şi prin zonă,  :-D . Ptr aceia doresc să căutăm soluţii realizabile în timp real. Rămân, deci, pe ideea construcţiilor mai rezistente , eventual într-un mediu mai sigur , probabil acvatic.
Se pare că în această direcţie s-ar putea realiza mai multe decât nave, sau oraşe-nave.

Există astfel separarea oxigenului de hidrogen din apă, rezultând atât apa necesară întreţinerii vieţii cât şi ptr multele procese industriale, dar şi hidrogenul ca combustibil foarte calitativ. Trebuie să se mai răspândească motorul cu hidrogen şi sistemul de separare a O2 de H. Cu acest motor sigur ne va fi viaţa mult mult mai uşoară.

pri3st3ss

pai e acelasi lucru ca si cel spus de Skywalker,numia ca il transferi in mediu subacvatic..in plus,eu sunt serioasa....apreciez si salut ideea lui Skywalker,nu sunt de acord cu a ta

dar daca o sa se supraincalzeasca,esti constient ca se va evapora apa?...si apoi vor fi si cutremure...nope,mi nu mi se pare un mediu sigur...mai bine in spatiu calare pe cometa
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.