Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructie "OZN" personal

Creat de IONUT, 01 Iunie 2006, 01:13:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Skywalker

Pe utilizarea ladimei se bazeaza cumva levitatia?
  Ar mai trebui sa ne gandim si la faptul ca daca am reusi, prin minune, sa inventam un motor care poate dezvolta o viteza egala cu cea a luminii, tot ne vor trebui 5 ani pana la cea mai apropiata stea. Ce sa mai zic de calatorii intergalactice.

  Asa ca ar trebui sa ne gandim la metode de a comprima spatiul. De exemplu cunoscand punctul; de unde plecam si punctul unde vrem sa ajungem, sa formam un tunel al spatiului pe care sa-l comprimam. Stiu ca inca e o solutie ce tine de SF, insa mai multi cercetatori s-au gandit la asta.
Pentru a sti sa cream astfel de tunele, cred ca mai intai trebuie sa stim sa calatorim dintr-un univers paralel in altul.

Shadowman

Citat din: Skywalker din  11 Iulie 2006, 16:11:38
Pe utilizarea ladimei se bazeaza cumva levitatia?
  Ar mai trebui sa ne gandim si la faptul ca daca am reusi, prin minune, sa inventam un motor care poate dezvolta o viteza egala cu cea a luminii, tot ne vor trebui 5 ani pana la cea mai apropiata stea. Ce sa mai zic de calatorii intergalactice.

Problema propulsiei castroanelor zburatoare din alte lumi e o problema care va infierbinta
mult timp imaginatia oamenilor...Imaginatia nu cunoaste limite...Personal,nu cred in suprematia civilizatiilor extraterestre care au mai marit carlinga navei,i-au mai adaugat o instalatie de aer conditionat,un staul ecologic pentru vite, 2 parseci in plus pe secunda la viteza maxima ,un motor cu 50 de pistoane si apa oxigenata care porneste prin comenzi telepatice si deschide fisiere mp3 la dorinta...
ELE EXISTA,NU LE CONTEST ! Si apartin unor civilizatii care au atins un grad inalt de dezvoltare tehnologica...Si nu numai...Spunind "civilizatii" spun si societati ,grupuri de indivizi...E greu de crezut ca se poate naste izolat o fiinta care sa-si confectioneze singura o nava spatiala din aer si tarina...Toate farfuriile zburatoare dupa care alergam implica un efort colectiv de creatie (poate si montaj...) din partea extra-terestrilor...
Totusi,tot incercind sa perfectionam motorul,fuselajul,rotile,suruburile si piulita mi-e teama sa nu cadem intr-o extrema...Oare transportul pe alte lumi nu se poate realiza si prin alte mijloace ? Ex : Poarta Stelara -STARGATE ?
Civilizatiile cosmice superioare (ultra-avansate) nu cred ca au dezvoltat un mijloc de locomotie interstelar pe care sa-l tina in garaj...Poate l-au integrat intr-un costum ,poate au atins grade inimaginabile de miniaturizare a tehnicii si l-au integrat in propriul corp...Cu tot cu motor,cimp de protectie si panou de comenzi...
Prin cele scrise mai sus s-ar putea sa dau apa la moara unora care cred ca ne putem deplasa doar cu "Doamne-ajuta"...
Nu am aceasta intentie si nici nu comentez acest aspect...Punct.
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

jackie28t

Citat din: nhl din  19 Iunie 2006, 08:41:36
Salut Jackie28t,
Ba da ... chiar e ceva nou . Am o lacuna in informare. Te rog sa-mi spui si mie ce este gravitatia artificiala si unde a avut loc prima teleportare .

Salut ''nemo'',''emil'' sau ma rog ''nhl'' :-D LOL
Revenind la intrebarea ta...si pentru a nu ramane o intrebare neraspunsa voi lasa deocamdata un link despre teleportare,oferit de ''Spooky'' iar cat despre graviatie artificiala am sa reveni ceva mai tarziu. :wink:


toma

CitatAr mai trebui sa ne gandim si la faptul ca daca am reusi, prin minune, sa inventam un motor care poate dezvolta o viteza egala cu cea a luminii, tot ne vor trebui 5 ani pana la cea mai apropiata stea
Ufff fizica asta! Dar cit o sa putem calatorii cu viteza luminii? Uitati mereu de perioada de acceleratie si de cea de deceleratie! V-ati gindit vreo-data cit ar dura aceste procese? Ati auzit de "inertie"??? De "g"?
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

CitatAti auzit de "inertie" De "g"?
In spatiul cosmic, unde este inertie sau forta g?
Si acum s-a descoperit ceva fascicul cu viteza mai mare decat cea a luminii.

DepthOfField

Inertia este o proprietate valabila oriunde. A nu se confunda inertia cu gravitatia.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

toma

#37
CitatIn spatiul cosmic, unde este inertie sau forta g?
Mai intreb ceva: a vazut careva din voi cum arata un accelerator de particule? Stie cineva cit consuma un astfel de dispozitiv?
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

IONUT

Ce-ar fi sa ne spui direct fara sa ne intrebi, asta-i si scopul thrend-ului. Logic ca nu am vazut nici io si nici altii acceleratoare de particole si alte minuni, doar nu-s in fiecare gara. Baga informatiile ca abia asteptam. Cat consuma un accelerator de particole.

toma

Eu cred ca, asa cum se gasesc usor diverse bazaconii pe google, se pot gasi informatii reale si despre acceleratoare. Trebuie doar citite! :wink:
Da, un accelerator de particule consuma al naibi de mult: de facut vidul, de racit instalatia, de creat inalta tensiune, de functionat instalita de control si supraveghere. Undeva la 1MW pentru un fascicul de citva microamperi!
Dar hai sa zicem ca rezolvam treaba cu vidul si racirea magnetilor si a instalatie de IT. Tot nu e viabila treaba. De unde particulele pe care vrem sa le acceleram? Ca in jur e ...vid! Si avem nevoie de particule, nu gluma (pentru un fascicul de ioni de citeva sute de microamperi se consuma citva amperi buni!): se poate calcula usor cam cite particule sunt intr-un curent de 1mA, de exemplu. Viteza particulei o putem afla si pe aia. Nu e greu de calculat impulsul unui astfel de facicul! Dar ginditi-va ca trebuie deplasata ditai hardughia de citeva sute de tone, daca nu chiar mai mult! Cam ce intensitate trebuie sa aiba fasciculul??  1 A? 10 A? 1 kA?.
Apoi acel fascicul trebuie bine tinut in friu (elecromagneti) altfel face tot felul de reactii nucleare cu peretii "motorului", punind in pericol viata pasagerilor.
Cam asta, pe scurt, cu motorul accelerator de particule....facut acasa, in sopron!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Shadowman

 MAGNIFIC,Toma,ultimul mesaj care l-ai afisat la "OZN personal"...
Felicitari si multumim pentru documentatie... :wink:

PS :Iar am ris cu lacrimi...! :lol:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

sxn_b


Max C.

 :-o 50 da' big ones, nenea asta e foarte visator dar intr-un fel e bine sa fii si asa :|
La cat interes prezinta petrolu' poate un kataklism sa ne schimbe in ecologisti...sau poate anul 2012* ne aduce o schimbare in bine... :-) .

*Merita dezvoltat subiectul asta daca nu a mai fost pus in discutie

IONUT

l-am mai prezentat eu, ca linkuri orientative cu solutii existente. Insa nu e asa usor de realizat, nu in sensul ca ne adunam 50 de ingineri si specialisti fara surse financiare enorme. Eu am deschis topicul acesta cu scopul gasirii solutiilor mai ieftine. Dar daca se doreste chir rog sa se discute si spre acele inventii romanesti.

toma

Imi spune si mie cineva ce e ala generator nuclear fototermoelectric???(exotica combinatie de cuvinte, te duce cu gindul la filmele SF de prin anii 60!)
CitatAceste radiatii beta au rolul de a evita izbirea si frecarea dintre particulele din mediul strabatut si corpun navei incarcat negativ
! Doamne cite enormitai intr-o singura fraza! Pai ratiatii beta e facuta din .....electroni, atica tot un fel de particule, e drept mai mititele! Pai daca corpul e negativ si mediul are si si destul pozitiv in el, cum facem?
In spatiu exista hidrogen si nu numai dar...cit?(parca era ....vid pe acolo :?) V-am mai intrebat, cam citi ioni, hai sa zicem de carbon, ca-s nitel mai grei, trebuie ejectati printr-un "efuzor" al unui astfel de accelerator, pentru a misca o masa de citva sute de tone?
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)