Sectiune pentru limba româna > Fenomene conexe si paranormale

Tulpa

(1/8) > >>

ady73:
Sant interesat si caut de ceva vreme informatii consistente despre un fenomen parapsihologic numit tulpa - din cate am inteles, crearea exclusiv prin vizualizare mentala al unei entitati materiale vie/nevie sau al unei situatii. Echivalentul romanescului "ai grija ce-ti doresti ca se indeplineste" :-) .
Am citit cateva materiale - foarte superficiale din cate am vazut, mai mult prezentari teribiliste ale fenomenului, cele mai serioase de pana acum sant definitiile/explicatiile date de wikipedia - , am vizitat siteurile unor persoane care au trait experiente legate direct de acest fenomen tulpa, dar doresc in masura care se poate, sa discut pentru a afla mai multe  cu oricine interesat de acest subiect. In orice caz, se pare ca e un efect modelator indirect al activitatii creierului/mintii asupra realitatii, si ca orice activitate umana in cazul acesta, paranormala, trebuie procedat cu grija ca sa nu scape "creatura" de sub control - a se vedea cazul Montauk, in care bestia-bigfoot imaginata de unii din operatorii din cadrul proiectului a scapat de sub control si a distrus ce a apucat prin baza (poveste nitel cam incredibila, dar din punctul de vedere al tulpei, pare cam reala  :| ).

Va multumesc pentru atentia acordata.

Skywalker:
Salut, Ady73.
 
 Eu stiam de ceva fenomen in care se indeplineste acel lucru la care te gandesti, insa nu stiam ca se numeste Tulpa.
 Am sa-ti descriu in continuare doua astfel de cazuri.

Imaginea pe care o doresti si o ai in mintea ta va deveni realitate.
 
   Patrick Harpur relata povestea unui fotograf specializat in imagini din aer ale cercurilor din lanurile de grane, F.C.Taylor, care zbura intr-o zi deasupra unui camp, gandindu-se la o serie de cinci cercuri pe care le vazuse de curand. Ce extraordinar ar fi, se gandea el, daca cele cinci cercuri ar putea fi unite de un inel, formandu-se astfel un fel de cruce celtica. A doua zi a vazut din avion ca aparuse pe camp exact un astfel de inel.
   In cartea sa despre Realitatea demonica, Patrick Harpur povesteste cum in copilarie isi dorea o undita. Dupa saptamani intregi in care a muncit pe unde a putut si a strans niste bani, ii mai lipsea o jumatate de coroana ca sa-si implineasca visul.
   Intr-o zi statea intins in iarba, intrebandu-se daca va fi intr-o zi in stare sa castige atatia bani ca sa-si cumpere undita. In timp ce se gandea, a inceput sa smulga alene buruieni. Una dintre ele s-a lasat foarte greu smulsa, dar cand Harpur a reusit, in cele din urma, ce credeti ca a gasit prins intre radacini? Evident, o jumatate de coroana. Da, ciudat, dar s-a intamplat. Si sunt sigur ca s-au intamplat o gramada de astfel de fenomene.

ady73:
Salut Skywalker!...
Si iti multumesc pentru raspunsul si interesul acordat.

Apropo de povestioara cu aviatorul care-si imagina cercuri in lan, am mai auzit de ea si e chiar interesanta : in sensul ca deduc ca nu prea exista coincidenta (vezi dorinta aviatorului coroborata cu materializarea ei in timp util, adica la scurt timp de la mentalizare), doar ca in anumite momente si conditii propice, realitatea din jurul nostru e construita subtil de gandurile noastre.

Sant interesat de subiect de mai multa vreme, dupa cum spuneam, dar din intamplare am dat acum cateva luni peste un site care contine povestea unei frantuzoaice pe nume Louise Eugénie Alexandrine Marie David (24.oct.1868-8.sept.1969), care prin firea ei rebela si nonconformista, si din dorinta de a experimenta si invata lucruri noi, a intreprins o calatorie in Tibet - siteul respectiv e : http://www.tulpa.com/explain/alexandra.html.

Ea povesteste cum, in Tibet, fiind gazduita de calugari, invatand de la ei diverse tehnici de meditatie, a inceput sa practice o tehnica, indeajuns de riscanta pentru novici, aceea de a vizualiza mental in apropierea ei existenta unei persoane - ea isi propusese sa proiecteze mental - in mod constient,constant si concentrat - forma fizica a unui calugar "virtual". Dupa ceva vreme, in jurul locatiei in care se afla, a observat un barbat, misterios, mai retras, care se plimba prin zona. Intreband pe unul din calugarii la care locuia, cine este aceea persoana, i s-a raspuns ca e un necunoscut. Acel barbat aparand tot mai des prin preajma manastirii, Marie David a incercat sa-l contacteze, sa converseze cu el in vreun fel : calugarul tacut mergea in graba si disparea fara urma prin vecinatati. Atunci, Marie hotara sa se destainuiasca maestrului ei si-i povesti cum a mentalizat/proiectat mental in meditatiile ei un calugar si ca acel calugar din imaginatia ei seamana cu acel strai misterios. Raspunsul maestrului a fost urmatorul : ceea ce constata ea acum este tulpa, rezultatul final al gandurilor ei concentrate; creatura materializata nu e o fantoma, ci o entitate semiconstienta care bantuie fara un scop precis prin lume; fiind inzestrata de creatoarea sa cu atribute omenesti, entitatea are capacitatea de a deveni pe deplin constienta de propria sa existenta si a realitatii inconjuratoare; atunci entitatea se va transforma intr-o alta entitate, cu personalitate, diferita de cea pe care mentalizatorul si-a propus-o. Maestrul a sfatuit-o pe Marie sa inceapa o noua serie de meditatii prin care sa vizualizeze non-existenta calugarului "virtual", care deja incepea - observase ea- sa aibe un comportament malevolent. In fine, dupa sedinte de meditatii, a reusit, calugarul fantoma disparand din zona.

E o poveste , daca nu neadevarata, cel putin fascinanta. Deja am observat pe diverse siteuri un subcurent paranormal concretizat sub forma unor cluburi, in care unii incearca (sic!) sa mentalizeze tot felul de persoane care nu au existat niciodata (cu biografie completa, tot tacamul -:) ) , ba chiar pana la a incerca sa schimbe istoria. Cred in schimb ca mase mari de oameni vizualizand in acelasi timp, acelasi lucru, dorindu-si cu adevarat, pot produce niscaiva fenomene bizare (cel putin la nivel de autohipnoza/autosugestie).

Iata de exemplu cum arata o persoana target imaginara, existenta ei fiind un scop al unui astfel de club : http://paranormal.about.com/library/weekly/aa102201a.htm

deepblue:
Cazul Montauk este unul interesant care incepe tocmai cu experimentul Philadelphia.

Skywalker:
In cazul Montauk nu cred ca a fost vorba de Tulpa.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version