Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tulpa

Creat de ady73, 30 Mai 2006, 12:31:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ady73

Sant interesat si caut de ceva vreme informatii consistente despre un fenomen parapsihologic numit tulpa - din cate am inteles, crearea exclusiv prin vizualizare mentala al unei entitati materiale vie/nevie sau al unei situatii. Echivalentul romanescului "ai grija ce-ti doresti ca se indeplineste" :-) .
Am citit cateva materiale - foarte superficiale din cate am vazut, mai mult prezentari teribiliste ale fenomenului, cele mai serioase de pana acum sant definitiile/explicatiile date de wikipedia - , am vizitat siteurile unor persoane care au trait experiente legate direct de acest fenomen tulpa, dar doresc in masura care se poate, sa discut pentru a afla mai multe  cu oricine interesat de acest subiect. In orice caz, se pare ca e un efect modelator indirect al activitatii creierului/mintii asupra realitatii, si ca orice activitate umana in cazul acesta, paranormala, trebuie procedat cu grija ca sa nu scape "creatura" de sub control - a se vedea cazul Montauk, in care bestia-bigfoot imaginata de unii din operatorii din cadrul proiectului a scapat de sub control si a distrus ce a apucat prin baza (poveste nitel cam incredibila, dar din punctul de vedere al tulpei, pare cam reala  :| ).

Va multumesc pentru atentia acordata.

Skywalker

Salut, Ady73.

Eu stiam de ceva fenomen in care se indeplineste acel lucru la care te gandesti, insa nu stiam ca se numeste Tulpa.
Am sa-ti descriu in continuare doua astfel de cazuri.

Imaginea pe care o doresti si o ai in mintea ta va deveni realitate.

   Patrick Harpur relata povestea unui fotograf specializat in imagini din aer ale cercurilor din lanurile de grane, F.C.Taylor, care zbura intr-o zi deasupra unui camp, gandindu-se la o serie de cinci cercuri pe care le vazuse de curand. Ce extraordinar ar fi, se gandea el, daca cele cinci cercuri ar putea fi unite de un inel, formandu-se astfel un fel de cruce celtica. A doua zi a vazut din avion ca aparuse pe camp exact un astfel de inel.
   In cartea sa despre Realitatea demonica, Patrick Harpur povesteste cum in copilarie isi dorea o undita. Dupa saptamani intregi in care a muncit pe unde a putut si a strans niste bani, ii mai lipsea o jumatate de coroana ca sa-si implineasca visul.
   Intr-o zi statea intins in iarba, intrebandu-se daca va fi intr-o zi in stare sa castige atatia bani ca sa-si cumpere undita. In timp ce se gandea, a inceput sa smulga alene buruieni. Una dintre ele s-a lasat foarte greu smulsa, dar cand Harpur a reusit, in cele din urma, ce credeti ca a gasit prins intre radacini? Evident, o jumatate de coroana. Da, ciudat, dar s-a intamplat. Si sunt sigur ca s-au intamplat o gramada de astfel de fenomene.

ady73

Salut Skywalker!...
Si iti multumesc pentru raspunsul si interesul acordat.

Apropo de povestioara cu aviatorul care-si imagina cercuri in lan, am mai auzit de ea si e chiar interesanta : in sensul ca deduc ca nu prea exista coincidenta (vezi dorinta aviatorului coroborata cu materializarea ei in timp util, adica la scurt timp de la mentalizare), doar ca in anumite momente si conditii propice, realitatea din jurul nostru e construita subtil de gandurile noastre.

Sant interesat de subiect de mai multa vreme, dupa cum spuneam, dar din intamplare am dat acum cateva luni peste un site care contine povestea unei frantuzoaice pe nume Louise Eugénie Alexandrine Marie David (24.oct.1868-8.sept.1969), care prin firea ei rebela si nonconformista, si din dorinta de a experimenta si invata lucruri noi, a intreprins o calatorie in Tibet - siteul respectiv e : http://www.tulpa.com/explain/alexandra.html.

Ea povesteste cum, in Tibet, fiind gazduita de calugari, invatand de la ei diverse tehnici de meditatie, a inceput sa practice o tehnica, indeajuns de riscanta pentru novici, aceea de a vizualiza mental in apropierea ei existenta unei persoane - ea isi propusese sa proiecteze mental - in mod constient,constant si concentrat - forma fizica a unui calugar "virtual". Dupa ceva vreme, in jurul locatiei in care se afla, a observat un barbat, misterios, mai retras, care se plimba prin zona. Intreband pe unul din calugarii la care locuia, cine este aceea persoana, i s-a raspuns ca e un necunoscut. Acel barbat aparand tot mai des prin preajma manastirii, Marie David a incercat sa-l contacteze, sa converseze cu el in vreun fel : calugarul tacut mergea in graba si disparea fara urma prin vecinatati. Atunci, Marie hotara sa se destainuiasca maestrului ei si-i povesti cum a mentalizat/proiectat mental in meditatiile ei un calugar si ca acel calugar din imaginatia ei seamana cu acel strai misterios. Raspunsul maestrului a fost urmatorul : ceea ce constata ea acum este tulpa, rezultatul final al gandurilor ei concentrate; creatura materializata nu e o fantoma, ci o entitate semiconstienta care bantuie fara un scop precis prin lume; fiind inzestrata de creatoarea sa cu atribute omenesti, entitatea are capacitatea de a deveni pe deplin constienta de propria sa existenta si a realitatii inconjuratoare; atunci entitatea se va transforma intr-o alta entitate, cu personalitate, diferita de cea pe care mentalizatorul si-a propus-o. Maestrul a sfatuit-o pe Marie sa inceapa o noua serie de meditatii prin care sa vizualizeze non-existenta calugarului "virtual", care deja incepea - observase ea- sa aibe un comportament malevolent. In fine, dupa sedinte de meditatii, a reusit, calugarul fantoma disparand din zona.

E o poveste , daca nu neadevarata, cel putin fascinanta. Deja am observat pe diverse siteuri un subcurent paranormal concretizat sub forma unor cluburi, in care unii incearca (sic!) sa mentalizeze tot felul de persoane care nu au existat niciodata (cu biografie completa, tot tacamul -:) ) , ba chiar pana la a incerca sa schimbe istoria. Cred in schimb ca mase mari de oameni vizualizand in acelasi timp, acelasi lucru, dorindu-si cu adevarat, pot produce niscaiva fenomene bizare (cel putin la nivel de autohipnoza/autosugestie).

Iata de exemplu cum arata o persoana target imaginara, existenta ei fiind un scop al unui astfel de club : http://paranormal.about.com/library/weekly/aa102201a.htm


deepblue

Cazul Montauk este unul interesant care incepe tocmai cu experimentul Philadelphia.

Skywalker

In cazul Montauk nu cred ca a fost vorba de Tulpa.

nemo

Fenomenul acesta Tulpa se potriveste de minune cu fenomenele de la Cluj, padurea Baciu-Hoia . Materializarea unui gind intr-o stare a materiei ectoplasmatica . Iar explicatia data de ... "calugar ratacitor" poate insemna ca forma de materializare care nu are o constiinta proprie . 

ryn

Daca ati citit tpicul de intampinare, noi am organizat o expeditie la Hoia si se va pleca vineri. Cine vrea sa participe sa ne anunte.

IONUT

Interesant - Tulpa.  Mi s-a întâmplat în viaţă de multe ori să-mi doresc să se scimbe ceva şi , tocmai când nu mă aşteptasm, s-a produs scimbarea, ciar şi scimbarea din socialism în capitalism, asta cred că şi-au dorit mulţi, atunci. Da nu numai asta, ci şi multe lucruri de interes inddividual, deşi cred că nu e tulpa, lipsind practica meditaţiei. Însă o legătură există pe undeva. Tulpa şi restul categoriilot de îndeplinire a dorinţelor arată că latura spirituală aoamnilor este .. imensă ca posibilităţi şi capacităţi.

rutzy

 salut si ma bucur ca am gasit un site serios pentru ceea ce ma interesa...
  pot sa spun ca nu stiam de acest fenomen tulpa,dar probabil ca nu am cautat prea bine
desi recunosc sunt mai tinerica  :-)si nu prea am avut timp.
  Sper ca nu voi deranja pe nimeni pe aici cu prezenta mea...avand in vedere ca este un site serios...poate si oamenii ma vor judeca prea aspru.  :-(
        Mi s-au petrecut si mie o serie de fenomene parapsihologice si as vrea sa le pot discuta cu cineva.Si aici am vazut ca se dau diverse pareri.
         As putea da un exemplu la fenomenul tulpa,sau chiar mai multe dar nu cred ca toate se incadreaza aici.Mai mult cred ca s-ar incadra in alt fenomen dar nu stiu in care si as vrea sa aflu pentru a-l analiza mai bine.Am sa dau un exemplu mai scurt care imi vine acuma in minte:intr-o noapte visasem ca mananc creier pane...ceea ce imi place cel mai mult.A doua zi sunt sunata de matusha mea care imi spunea ca primise creier pane la alimentara la care lucra...si practic a doua zi am mancat creier pane.
          Am avut mai multe vise care s-au implinit dar cred ca voi incerca sa scriu intr-un alt subiect despre tot...exemplul care l-am dat probabil este banal dar mi-e greu sa le scriu pe toate....dar majoritatea sunt lucruri pe care le visez si apoi se indeplinesc...

lory

vreau si eu creier pane... :-D
de fapt, mi-a facut paleoastronaut pofta de calamar... :lol:

darkness

verry funny, lory... :lol: :lol: :lol:
dar nu vad ce legatura are cu tulpa...

toma

Batrinii zic: ai grija ce-ti doresti, ti s-ar putea implini!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

lory

oscar wilde zice " atunci cand zeii vor sa te pedepseasca, iti indeplinesc cele mai fierbinti dorinte"...

ryn

Pana la urma totul tine de sugestie si de autosugestie mai ales.

paleoastronaut

#14
Apropo lory...cum e calmarul la gust?..sincer prefer un stake de pork....cat despre tulpa ,povestea e cu dus si intors..daca privim problema in ambele sensuri si nu doar intr-unul putem observa ca fie noi cream lucruri cu puterea mintii noastre fie ele sunt deja create si noi doar le anticipam..sau urmeaza sa fie create...Daca acceptam teoria universurilor paralele cu posibilitati infinite ale variabilelor e posibil ca un astfel de univers paralel efazat fata de noi cu ore,zile sau ani sa poata fi accesat intamplator in vis sau in alte stari de meditatie sau panica,etc...cam ca atunci cand prinzi un post de radio pe unde lungi intr-o anumita zi in anumite conditii meteo...aziil prinzi..maine pa..dar azi cand il prinzi auzi ce va fi maine ori peste un an...cam asa e unul din sensurile logice..celalalt sens logic este ca intr-adevar putem manipula voluntar sau mai des involuntar realitatea din jurul nostru...daca noi suntem pe pamant in forma fizica doar pentru a invata ceva ce ne va folosi mai tarziu in viata noastra de fiinte de lumina,energetice,atunci poate ca viata asta fizica este de fapt un joc..de pcin care noi,personajele avem variabile proprii pe care in anumite momente ale jocului le putem accesa..si folosi..asta daca e sa dam crezare teoriei ca DINCOLO mai e totusi ceva...desi s-ar putea sa nu existe NICIUN dincolo....voi ce ziceti?