Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Aditivii alimentari / E-urile din alimente

Creat de udar, 30 Mai 2006, 11:09:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sxn_b

CitatCe-ar trebui? Sa introduca o legislatie ca sa le interzica de tot, doar pentru ca tu nu te poti abtine?
Pai sunt de acord cu tine, nu e nevoie de o lege care sa interzica E-urile.

udar

Citat din: sxn_b din  29 Decembrie 2006, 21:58:26
Pai sunt de acord cu tine, nu e nevoie de o lege care sa interzica E-urile.

Uite cum sta treaba cu E-urile in opinia mea, si cu asta inchei...Exista in lumea aceasta cercetatori care investigheaza in mod continuu efectele benefice ale e-urilor si modalitatile prin care alimentele sa fie modificate astfel incat sa fie mai mari, mai hranitoare, etc. In procesul acesta, exista foarte multe substante care, desi aparent nu au efecte daunatoare, mai tarziu se dovedesc a avea. Este aproape imposibil sa verifici daca un anumit E va duce in timp la aparitia cancerului la om. Imposibil! Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca nu se poate stabili efectul daunator al unor combinatii de e-uri. In plus de asta, sunt multe companii care ar pierde foarte multi bani din cauza dovedirii unor substante ca fiind daunatoare, si de aceea ele fac lobby printre politicieni si isi baga coada pentru a nu le retrage.

Pe de alta parte, trebuie sa intelegi ca suntem cu totii oameni, si ca nu conteaza cate miliarde ai in cont, atata timp cat sanatatea nu poate fi masurata in bani. Ceea ce vreau sa spun este ca oamenii care fac legile si oamenii care voteaza lista e-urilor au si ei un corp si sunt si ei preocapti de sanatatea lor. Nu traiesc intr-un balon inchis ermetic in care au viata lor. Ei intra in contact cu produsele de pe piata, copiii lor consuma alimente, de aceea iti poti da seama ca nu risca nici ei sa introduca pe piata substante daunatoare, fiindca vor fi afectati si ei.

Deci nu se poate spune ca exista o conspiratie mondiala de a imbolnavi lumea. Legislatie exista. Acum cativa ani au fost scoase de pe piata cateva sute de e-uri. Ce-i drept, au fost introduse altele. Poate ca si cele introduse, peste cativa ani vor fi daunatoare. Sa nu uitam ca prin anii 50-60 si chiar mai recent, se dadea cu DDT pe culturi la modul activ, si nimeni nu se indoia ca substanta e buna. Acum efectele distrugatoare ale substantei sunt mai mult decat evidente si nu se mai utilizeaza acel pesticid.

Ce putem noi face, ca si consumatori, este sa privim etichetele produselor si sa eliminam cat putem acele produse care contin substante daunatoare. Produsele proaspete de genul fructe sau produsele perisabile in general contin mai putini aditivi alimentari pentru ca rolul aditivilor este sa prelungeasca viata alimentelor. Cand vezi o conserva de porc care are uin termen de garantie de 2 ani, iti poti da seama cam ce contine. De ales produse sanatoase putem alege, si nu sunt atat de scumpe precum am crede... Alegerea este insa o chestiune personala...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

xennon_2000

Poate cu U E se mai scot din eurile periculoase!