Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

O "rachetă misterioasă" a nimănui

Creat de abyss, 11 Iulie 2022, 19:26:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

https://www.chron.com/news/houston-texas/article/mystery-rocket-NASA-moon-crash-country-origin-17273903.php
Written By
Ariana Garcia

O "rachetă misterioasă" care s-a prăbușit pe Lună îi nedumerește pe oamenii de știință de la NASA



Până în prezent, nicio națiune care explorează spațiul nu a revendicat responsabilitatea pentru rachetă.
NASA a descoperit locul prăbușirii unui "corp de rachetă misterios" care s-a ciocnit cu suprafața Lunii la începutul acestui an. Impactul a lăsat în urmă un "crater dublu" extins, ceea ce înseamnă că nu a fost vorba de o rachetă obișnuită.

Cu toate acestea, de la prăbușirea sa, niciuna dintre națiunile care explorează spațiul terestru nu a revendicat responsabilitatea pentru proiectilul misterios, lăsând oamenii de știință de la NASA nedumeriți cu privire la cine s-a aflat în spatele lansării sale. Noile imagini împărtășite pe 24 iunie de către Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA arată locul neobișnuit al impactului.

După ce un corp de rachetă a lovit Luna anul trecut, Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA a reușit să surprindă o imagine surprinzătoare a locului de impact. În mod neașteptat, craterul este de fapt format din două cratere și poate indica faptul că, corpul rachetei a avut mase mari la fiecare capăt: https://t.co/WtMAFrNkUw pic.twitter.com/hcoYPxlm8z
- NASA 360 (@NASA360) 27 iunie 2022


"În mod surprinzător, craterul este de fapt două cratere, un crater estic (cu diametrul de 18 metri, aproximativ 19,5 yarzi) suprapus peste un crater vestic (cu diametrul de 16 metri, aproximativ 17,5 yarzi)", a raportat NASA. "Craterul dublu a fost neașteptat... Niciun alt impact al unui corp de rachetă pe Lună nu a creat cratere duble".

Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA a găsit un nou loc de impact al unei rachete pe Lună!
Aflați mai multe: https://t.co/VOd7tmwsT9
pic.twitter.com/ZV7OBaBZOR
- NASA Moon (@NASAMoon) 24 iunie 2022


Astronomii au anticipat prăbușirea după ce au observat racheta neidentificată pe o traiectorie de coliziune cu Luna la sfârșitul anului trecut. În cele din urmă, aceasta s-a lovit pe 4 martie în apropierea craterului Hertzsprung, un crater de impact "complex" pe partea îndepărtată a Lunii.
NASA a declarat că cele două mase mari de la fiecare capăt al rachetei ar fi putut cauza craterele, dar a precizat că urmele de impact sunt foarte neobișnuite. Rachetele uzate, potrivit NASA, tind să aibă un motor greu la un capăt și un rezervor de combustibil gol mai ușor la celălalt capăt, spun oamenii de știință. Agenția spațială nu a oferit nicio presupunere cu privire la ceea ce a reprezentat masa suplimentară.

"Deoarece originea corpului rachetei rămâne incertă, natura dublă a craterului poate indica identitatea sa", a declarat NASA într-un comunicat de presă.

Cel puțin 47 de corpuri de rachetă ale NASA au creat "impacturi de vehicule spațiale" pe Lună, potrivit datelor din 2016 ale Universității de Stat din Arizona. Patru mari cratere lunare atribuite misiunilor Apollo 13, 14, 15 și 17 sunt substanțial mai mari decât fiecare dintre craterele suprapuse create de impactul din 4 martie, potrivit NASA. Cu toate acestea, oamenii de știință au declarat că lățimea maximă a noului crater dublu este apropiată de cea a craterelor Apollo.




Ce a spus Joseph P. Farrell despre acest articol:

Destul de mulți oameni au văzut și împărtășit această poveste, dar, sincer, probabil că aș fi scris pe blog despre ea oricum, chiar dacă ar fi fost doar o singură persoană care a văzut-o și a împărtășit-o. Când am văzut despre ce era vorba, subiectul a intrat direct în dosarul "urgente", fără să fie nevoie să aștept rutina mea normală de "sortare și publicare a e-mailurilor de duminică", pentru că a evocat imediat tot felul de speculații cu cifră octanică ridicată. Dar înainte de a ajunge la acestea, mai întâi, povestea în sine:

"Racheta misterioasă" care s-a prăbușit pe Lună îi nedumerește pe oamenii de știință de la NASA

Rețineți ce se afirmă în articol de mai sus:

NASA a descoperit locul prăbușirii unui "corp de rachetă misterios" care s-a ciocnit cu suprafața Lunii la începutul acestui an. Impactul a lăsat în urmă un "crater dublu" extins, ceea ce înseamnă că nu a fost o rachetă obișnuită.

Cu toate acestea, de la prăbușirea sa, niciuna dintre națiunile care explorează spațiul terestru nu a revendicat responsabilitatea pentru proiectilul misterios, lăsând oamenii de știință de la NASA nedumeriți cu privire la cine a fost în spatele lansării sale. Noile imagini partajate pe 24 iunie de către Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA arată locul neobișnuit al impactului.
...
Astronomii au anticipat prăbușirea după ce au observat racheta neidentificată pe un curs de coliziune cu Luna la sfârșitul anului trecut. În cele din urmă, racheta s-a lovit pe 4 martie în apropierea craterului Hertzsprung, un crater de impact "complex" pe partea îndepărtată a Lunii.

Inutil să mai spunem că, probabil, cu toții ne gândim cam la aceleași lucruri, dar, doar de dragul de a consemna cele două speculații majore cu cifră octanică ridicată ale mele, putem împărți posibilitățile privind originea misterioasei "rachete lunare" (dacă rachetă a fost de fapt... rețineți că articolul este lung în afirmații și scurt în date telemetrice) în două categorii de bază: origine terestră și origine extraterestră.

Categoria "origine terestră" poate fi subdivizată în două posibilități de bază: (a) o lansare secretă de către una dintre puterile spațiale, indiferent de scop, sau (b) o lansare secretă de către o altă organizație terestră, adică o corporație, un grup paramilitar, o agenție de informații sau un "cartel", o organizație criminală etc.  Evident, dacă a fost oricare dintre aceste două posibilități, ne confruntăm cu o mare problemă: cum poate fi necunoscută originea sa? Orice lansare a unei rachete suficient de mari pentru a ajunge pe Lună de pe Pământ ar fi cel mai probabil detectată cel puțin de către USA sau Rusia, ca să nu mai vorbim de celelalte națiuni cu capacități majore de spionaj prin satelit, cum ar fi Franța, Japonia, Germania sau Marea Britanie. Aproximativ singurul loc în care s-ar putea efectua o astfel de lansare secretă ar fi Antarctica, iar pentru aceasta ar fi nevoie fie de o putere cu acces și prezență permanentă pe acel continent și o instalație de lansare secretă, fie de un cerc foarte puternic și limitat de corporații cu prezență pe continent, cum ar fi Lockheed-Martian (mulțumesc pentru asta, Catherine Austin Fitts).

Chiar și după o lansare, inelul de sateliți din jurul Pământului ar fi detectat, probabil, racheta în timpul fazei de ardere... iar acest lucru ne aduce la prima noastră problemă: presupunând că nava prăbușită era o rachetă cu o semnătură standard de rachetă, cum se face că a fost lansată și a trecut nedetectată din faza de ardere/pornire?  Răspuns: ori mint și a fost detectată, ori cineva este capabil să lanseze rachete de pe pământ fără a fi detectat.  Ne putem imagina coșmarurile analiștilor de securitate națională pe care trebuie să le proiecteze ultimul scenariu.

Dacă este vorba de un "cineva" de pe această planetă și nu una dintre marile puteri spațiale, atunci cine este? Musk? Branson? Un fel de organizație fascistă internațională precum SPECTRE....ăă... adică, Forma Economică Mondială? Iar dacă este aceasta din urmă, și pot lansa rachete fără a fi detectați, de ce altceva sunt capabili "fără a fi detectați"?

Apoi, există posibilitatea numărul doi: o origine extraterestră. Trebuie să recunosc că, atunci când am citit articolul, nici eu nu mi-am putut scoate din minte pe Morris Jessup, Carlos Allende și anumite remarci ale lui Richard C. Hoagland de acum mulți ani. Jessup a fost, desigur, astronomul care a scris, de asemenea, clasicul ufologiei de la începutul anilor 1950, The Case for the UFO, al cărui exemplar a fost cumpărat, citit și copios marcat cu pixuri de diferite culori de Carlos Allende, care i-a trimis exemplarul său marcat lui Jessup. Jessup a citit ciudatele adnotări și a transmis imediat ediția marcată către serviciile de informații ale marinei americane, care, la rândul lor, au considerat că versiunea adnotată a cărții lui Jessup merită o ediție specială. În consecință, a contactat compania Varo Publishing Company din Garland, Texas, care a tipărit cartea cu adnotări într-un tiraj scurt și a distribuit-o în întreaga comunitate militară și de informații a SUA. În propriile mele cercetări pentru Secretele Câmpului Unificat, am observat că Dr. Wernher von Braun a fost probabil unul dintre destinatarii ediției Varo pe cartea lui Jessup cu adnotările lui Allende.

Acum de ce mă duc "în jurul hambarului lui Harvey" referitor la ediția Varo? Pentru că în adnotările sale, Allende se referă la un război cosmic foarte vechi, în care "asteroizii" au fost folosiți de "zei" pentru a bombarda planetele din sistemul solar, un act pe care Allende îl numește "marele bombardament".  Ideea de a folosi "motoare de masă" pentru bombardamente de distrugere în masă nu este nouă. În ficțiune, există romanul lui Robert Heinlein "The Moon is a Harsh Mistress" (Luna este o amantă dură) și, bineînțeles pentru fanii Babylon Five, ca mine, există bombardamentul Centauri asupra planetei natale Narn cu ajutorul motoarelor de masă. În domeniul non-ficțiunii, încă din anii 1960 au existat studii despre "tijele lui Dumnezeu", arme cinetice lansate de la sateliți spre suprafața Pământului.

Cu ani în urmă, Richard C. Hoagland a subliniat, în timpul unuia dintre discursurile sale publice în care a discutat despre anomaliile lunare, fenomenul "craterelor duble" care împânzesc suprafața lunară, adesea într-un model linear regulat, adică fenomenul craterelor duble a fost produs în mod artificial, ca și cum Luna ar fi fost ținta unui fel de bombardament.

Iar acum, avem un alt crater dublu care nu era acolo înainte, despre care NASA spune că a fost lăsat de o "rachetă" a cărei origine nu o cunoaște, dar a cărei traiectorie a fost urmărită... desigur, se poate presupune că traiectoria nu a fost modificată în mod dramatic, și se poate "rula înapoi" pentru a trasa o presupusă sursă de origine.

De ce nu vrea NASA să spună dacă știe?

Ei bine, ultima posibilitate este, bineînțeles, că o narațiune extraterestră este sugerată în mod deliberat, nu prin menționare explicită, ci prin "conducere" sugestivă și omisiune atentă...

Sau poate că, într-adevăr, zeii lui Allende s-au întors și trimit un mic mesaj de reamintire a capacităților lor...

See you on the flip side...

prodcomb

#1
Care astronomi ar fi văzut traiectoria "rachetei"?

Au fost observate foarte multe corpuri asteroidale care "umblă" în perechi. De fapt și cometele au același obicei (se fragmentează sau se alipesc).

Ar trebui întrebați și cei cei care urmăresc și localizează impacturile meteorice cu Luna. Dar probabil că ei sunt "prea rutinați".

Ipoteza "perechilor" nu a zis-o nimeni.

PS
Se presupune că e o treaptă a rachetei CZ-3C/G2 ce a lansat misiunea lunara Chang'e 5-T1 (CE 5-T1).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

abyss

Se presupune da.

Oficialii ministerului chinez de externe insa au negat că gunoiul spațial este al lor, insistând că racheta Chang'e 5 a ars deja în timpul călătoriei de întoarcere pe Pământ în 2014. Însă experții americani au contestat această afirmație, sugerând că oficialii chinezi ar putea confunda racheta din 2014 cu o rachetă cu destinație similară dintr-o misiune din 2020 și că prima este cea care a lovit Luna. La 1 martie, Comandamentul spațial al Departamentului american al Apărării, care urmărește gunoiul spațial de pe orbita joasă a Pământului, a publicat o declarație în care se afirmă că racheta chineză din 2014 nu s-a dezorbitat niciodată.

Stiu sau se fac ca nu stiu?

De ce se insista asupra misterului cand au o constelatie de sateliti care percep orice lansare sau ardere prin atmosfera?

LE - mai nou NASA intra in cursa detectarii fenomenului FAN (cu conotatie clar militara...pt o agentie stiintifica de explorare etc. care doreste descoperirea vietii pe alte planete , studierea prezentei apei ...)