Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Calatorii catre si din alte lumi

Creat de fiulploii, 20 Iunie 2022, 14:18:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Păi sigur au, că de aia am întrebat dacă luăm în calcul și universul oniric.
Conform unor scrieri oculte, de fapt lumea "de vis" e cea "reală" (noi, pe zi, viețuind în "matrix", maya din budism/hinduism). Și nu prea au noimă visele pentru că acolo percepțiile sunt ori adimensionale ori pluridimensionale.
Uite un ex., nu mai știu dacă l-am mai scris pe forum - acum ceva ani visam că stau de vorbă cu 4 cunoscuți, 2 colegi de facultate și 2 amici din prezent (perechile nu se cunoșteau decât 2 cu 2, nu s-au întâlnit colegii vechi cu amicii noi niciodată). Bun, deci în vis toți 5 conversam intens (dar din păcate nu am reținut subiectul). La trezire, analizând ce memorie reziduală îmi rămăsese, am sesizat că de fapt conversația nu era aleatorie. Cei doi colegi vorbeau numai cu mine, la fel cum și ceilalți doi amici doar mie mi se adresau. Nicio replică, nici măcar o privire între "perechi".

Cumva, iată, lipsa barierelor din vis mi-a permis un arc temporal (eu fiind numitor comun). Se poate ca și subiectul să fi fost comun, ceva ce repetam eu, poate, după 17 ani).

Dar...până la vise (posibil mediu de tranzit temporal) să rămânem, măcar un...timp pe ideile anterioare.

fiulploii

Putina teorie.

1. solipsismul

   - nu se poate confirma ca exista ceva din ceea ce ne inconjoara in afara de propria minte. Intreaga realitate este o constructie a perceptiilor si mintilor tuturor si deci totul este un fel de vis treaz. Teorie de prin Grecia antica.

  2. platonismul

   - exista o realitate a formelor pure iar lumea in care ne invartim noi este doar o umbra a acesteia. Asa a aparut parabola cu pestera, gresit inteleasa in zilele noastre, dupa parerea mea.

  3. eternismul

   - totul se intampla in acelasi timp insa functie de pozitia observatorului acesta va vedea doar un "prezent" si nu pe toate in acelasi timp.

  4. fenomenalism

   - ceea ce nu vezi , nu exista sau in forma extinsa, ceea ce nu percepi, nu exista.

De aici deriva multe variante de "universuri". Mai sunt si alte curente filosofice , daca poate completa cineva este binevenit.

  Deci, Grifon 2 este invitat sa posteze pe acest subiect, intr-un mod convingator, ca este cine spune ca este si ca eternismul este un punct de plecare in explicarea intregului.

  Pana atunci, @Grifon este asteptat sa dezvolte putin subiectul si nedumeririle dumisale in ceea ce priveste temporalitatea cu ceilalti :))

  Am mai scris-o dar nu stiu la ce subiect, exista o ipoteza conform careia corpurile noastre ar fi undeva la vreo 50 ani lumina iar aici este locul de joaca sau de pedeapsa ori de ispasire :))

   In esenta, am avea deci dispozitive sau masinarii tehnice, materiale - cine defineste ce e material? :))) - si metode nefizice , netangibile , nesupuse simtului tactil ca sa zic in vreun fel mai aparte :)))

  Metode cum ar fi Protocolul 4 {( sau 5, nu mai stiu ) de contactare la cerere a unora care nu au alta treaba decat sa astepte chemarea sau invocarea pamantenilor si atunci lasa totul ca sa vina la intalnire ( in esenta asta e ) } pot fi metode de calatorie catre alte lumi? Adica atunci cand sun si vorbesc la telefon, de fapt eu fac o calatorie in lumea celui apelat sau cel apelat vine in lumea mea? Dilema, nu gluma...

  Si cu biletul ce facem? Luam sau nu? In sensul ca , dupa unii oculti sau ocultaci, nu ai avea voie in anumite lumi din cauza de gardieni, taxatori, etc. Asa sa fie? sau e de fapt altceva...

Grifon

Cel puțin 2-3 din curentele de gândire enumerate cred că ar putea fi "fuzionate" în aceeași paradigmă explicativă. Și aici îți dau dreptate, @fiulploii, se simte cumva că fiecare teorie e parte "feliată" a unui întreg - dar care "întreg", bată-l vina, ne scapă :).

Nu-l pot accesa pe Grifon 2. Sau, nu pot accesa ca Grifon 2. Dacă însă ar exista o posibilitate, cu siguranță cel mai accesibil mi-ar fi acest "2" (spre deosebire de Grifoni 3, 4, ..n, ce ar fi tot mai depărtați - ergo, tot mai deosebiți de complexul gândurilor mele momentane).
Dacă ar fi să mă ghidez după ocultism "steinerian", aș risca să cred că o cale de conectare cu alter-ego temporal ar fi sentimentul, emoția (liante mult mai puternice decât raționamentul sec).

fiulploii

Citat din: Grifon din  01 Iulie 2022, 14:31:37Nu-l pot accesa pe Grifon 2. Sau, nu pot accesa ca Grifon 2. Dacă însă ar exista o posibilitate, cu siguranță cel mai accesibil mi-ar fi acest "2" (spre deosebire de Grifoni 3, 4, ..n, ce ar fi tot mai depărtați - ergo, tot mai deosebiți de complexul gândurilor mele momentane).
Dacă ar fi să mă ghidez după ocultism "steinerian", aș risca să cred că o cale de conectare cu alter-ego temporal ar fi sentimentul, emoția (liante mult mai puternice decât raționamentul sec).

Mie imi seamana aceasta tehnica "emotionala" cu "channeling-ul" . Ce sa zic, o fi corect dar nu prea prezinta incredere din punctul meu de vedere. Emotia este foarte buna pt a fixa o informatie in creier sau pt a o transmite mai departe, peste generatii. Daca nu exista scrierea sau nu exista suport fizic pt scriere atunci apelezi la emotie pt a transmite un mesaj, cel putin asa vad eu lucrurile.

Citat din: Grifon din  29 Iunie 2022, 09:59:46Ok, să vedem.
Prin "lumi temporale paralele" înțeleg realități care coexistă în același spațiu fizic (3D), diferențele fiind pe axa temporală. Mai simplu spus, undeva (??) există deja un Grifon 2 care nu a dorit discuția asta, deci deja în lumea sa acum face altceva decât să redacteze acest post.


Poate ar fi bine sa recitesti "Masina timpului".
Avem deci un spatiu 3d dat, cum ar fi Romania, sa zicem, in timpul acesta in care scriem pe aici pe rand, timp pe care sa il notam conventional cu T0.
La T0 + 1secunda avem T1 unde exista alta alt univers in exact acelasi spatiu. Daca in T0 spatiul se numeste Romania( tot conventional si aceasta denumire) in T1 spatiul poate fi in mijlocul unui ocean iar Grifon 2 fie este marinar pe o corabie , fie nu exista inca.

Sa presupunem ca datorita unui eveniment cosmic, nu stiu, o mare explozie solara de pe axa T1 se intampla pt o fractiune de secunda un portal intre cele doua linii temporale. Teoretic o sa avem o furtuna iscata din senin in T0 si o mare cantitate de apa aparuta de sus, de jos, de nicaieri iar in T1 o sa avem o mica furtuna si un mare vartej cauzat de lipsa brusca a unei cantitati mari de apa, fenomen care nu o sa dureze mult in T1. Daca se nimeresc si ceva fiinte vii atunci tot teoretic , ele vor fi transferate intre cele doua linii temporale. Daca si supravietuiesc acele fiinte, asta nu se poate stii nici macar teoretic dar se poate specula la greu.

P.S. @horia2008 , ai vrut sa spui ceva despre vise, eu is curios, astept in continuare :)

horia2008

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16P.S. @horia2008 , ai vrut sa spui ceva despre vise, eu is curios, astept in continuare :)
As fi vrut sa zic, da' nu prea am... de-aia am întrebat...
că și eu îs curios și aștept 😁...
Mersi 🙂


Grifon

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16Mie imi seamana aceasta tehnica "emotionala" cu "channeling-ul" .
Nu e vorba de "channeling". Nu agreez termenul, cum nu agreez nimic din șarlataniile (sau naivitățile) subsecvente, ce abundă în ziua de azi pe toate media.
Nu mă inspir din "Mașina Timpului". Mai degrabă din "The Man from the High Castle". Dacă știți (cartea ori serialul), la un moment dat oficialul acela japonez, din universul distopic, utilizează o practică mentală de alterare a stării de conștiență (un soi de zen) prin care reușește să ajungă în universul temporal alternativ.
Îmi pare rău că nu am găsit cartea lui Phillip K. Dick, căci filmul e sărac în detalii privitoare la moment.

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16Avem deci un spatiu 3d dat, cum ar fi Romania, sa zicem, in timpul acesta in care scriem pe aici pe rand, timp pe care sa il notam conventional cu T0.
La T0 + 1secunda avem T1 unde exista alta alt univers in exact acelasi spatiu. Daca in T0 spatiul se numeste Romania( tot conventional si aceasta denumire) in T1 spatiul poate fi in mijlocul unui ocean iar Grifon 2 fie este marinar pe o corabie , fie nu exista inca.
Subscriu, cu următoarea rezervă : e foarte puțin probabil ca între T0 și (doar) T1 - adică barieră de o secundă - lumile să fie într-atât de diferite. Mergând pe "efect butterfly", da, minuscula diferență inițială poate antrena un complex șir de cauzalități, așa încât Grifon Alternativul să ajungă mult diferit (în context / acțiuni).
La un asemenea Grifon, care nu mai e doar T0 +1, ci T0 + (...n) nu cred că aș putea ajunge. Mai degrabă aș putea încerca la T0 + 1 - adică doar la acel Grifon care nu scrie postarea asta, restul rămânând integral identic (și dpdv mental, fizic, contextual, etc.).

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16Sa presupunem ca datorita unui eveniment cosmic, nu stiu, o mare explozie solara de pe axa T1 se intampla pt o fractiune de secunda un portal intre cele doua linii temporale.
Un astfel de "portal", creat...materialicește, nu poate fi exclus ca total imposibil, în conceptele...cuantice actuale. Ar fi totuși un produs al hazardului, adică eu oricum nu aș putea controla contextul. Poate fi o pistă speculativă, dar eu prefer a-mi bate capul cu lucruri pe care chiar le pot face (ori măcar încerca).