Sectiune pentru limba româna > Arheologie - Astronautica Antica

Chestionar - călătorie în timp

(1/2) > >>

terraflorin:
Dacă tocmai aţi inventat maşina timpului am o întrebare sau două - unde aţi da prima dată o ''tură'' şi/sau ce eveniment istoric aţi dori să preveniţi / să ajutaţi ca să (nu) se întâmple??

Chiar dacă titlul e Chestionar - nu am vrut să dau o listă de răspunsuri prestabilite - ele ar fi bănuiesc infinite.

Ca să răspund primul - aş vizita prima dată un rege sumerian aproape de sfârşitul domniei sale, chiar era un extraterestru şi domnea mii de ani? De  prevenit aş începe cu Căderea Constantinopolului  - 29 mai 1453. Nu aş dori să se întâmple din diverse motive, dar cred că ar trebui să ''alunec'' ceva mai în spate în timp pt ca scopul să-l ating - pt ca să nu cadă trebuie să nu apară nici jaful apărut în cruciada a iv-a, aşadar trebuie mers şi în 1204 pt a împiedica apariţia Imperiului Latin de Constantinopol. După 1204 civilizaţia acestora a fost în haos şi populaţia în declin - mulțumită vestului care au jefuit tot - biblioteci, statui, comori culturale etc.  Menţinerea bizantinilor ar fi avantajat şi ţările române  care s-ar fi unit mai repede iar Occidentul ar fi rămas în urmă acum - Renaşterea au iniţiat-o tot bizantinii în exil în pen. Italia ... şi de aici a urmat restul...

abyss:
E absurd. Orice schimbare poate anula existența călătorului. M-as întoarce în timp insa ... la școală ...sa-l terorizez pe Werner,  precum si pe alții.. lista e lungă si imaginația bogată.

Grifon:
Un subiect plăcut - deși subscriu la obiecția @abyss (efect "butterfly").
Subscriu și la ideea @terraflorin - atacul vesticilor asupra Bizanțului a fost o ticăloșie impardonabilă.

Dar eu nu aș schimba nimic, nici dacă aș putea.
Aș fi însă fascinat a merge în Roma republicană, exact când Caesar a trecut Rubiconul. Să stau o vreme in miezul evenimentelor, observând minuțios totul la acest geniu care a schimbat o lume.
Iar cel mai fascinant ar fi să particip la ospățul ce l-a dat înaintea asasinării, când se zice că și-ar fi prezis singur, in glumă, moartea.

terraflorin:
Întrebarea e pur teoretică, aşadar să ignorăm paradoxurile călătoriei în timp... cu toate că unii au rezolvat problema cu multiversul şi anume - i) călătoreşti în timp în altă realitate, ii) călătoria naşte altă realitate (crono-Bing-Bang) sau iii) schimbarea timpului naşte altă cronologie alternativă. (sau viitorul se regenerează, se resetează la valorile iniţiale sau efectul Mandella, etc, etc- stiinţa ''modernă'' e f.f.f. primitivă comparativ cu o ipotetică civilizaţie care ar fi evoluat continuu milioane/miliarde de ani) .

De asemenea nu cred că o persoană (călătoare în timp, fără să poată căra cu ea decât tehnologia/cronometrul posibilei dar nu probabilei reîntoarceri) ar putea schimba singură un eveniment istoric la care au participat mii de oameni. Dacă reuşeşte să se dumirească ce şi cum şi unde ce să facă - şi fără GPS  :lol:  Edificator în acest sens este Omul de pe Pământ (The Man from Earth) în care eroul principal (nu e călător în timp dar) a trăit mai mult de 14.000 de ani şi nu recunoaşte istoria pe care a trăit-o pe baza manualelor noastre. Adică mă duc să împiedic ceva după cărţi păstrate şi informaţii moderne dar cine ştie ce s-a întâmplat cu adevărat, eșecul e garantat.

Poate trebuia să mă exprim mai clar de la început - întrebarea e doar de dragul artei - fiecare e invitat să răspundă ce şi cum ar vrea să facă dc. ar fi călător în timp.

abyss:
Bine, mai incerc o data.
Mai intai as sonda trecutul calatorind din 10 in 10.000 de ani. Daca observ ceva suspect as plonja mai mult din 100 in 100.000 ani.
Apoi daca nu vad nimic suspect si viata a aparut aici pur si simplu (nu mai intru in detalii) adica fara sa fie adusa de manutza cuiva... as face un singur lucru: as intemeia Atlantida.  :-) :-) :-) :-) :-)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version