Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Un istoric aruncă bomba: Nu trăim în 2020, ci în... 1723!

Creat de Tayka, 25 Septembrie 2020, 22:14:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

Un istoric german, numit Heribert Illig, afirmă că trăim în minciună şi că anul real în care ne aflăm acum este 1723, informează go4it.ro. Astfel, 297 de ani de istorie au fost inventaţi.Illig a propus teoria numită ,,Phantom Time Hypothesis" în 1991 şi susţine că în jurul anului 1000 trei lideri ai lumii au intrat într-o conspiraţie care şi-a propus schimbarea modului în care era monitorizat timpul. Aceştia sunt, conform istoricului, Papa Silvestru al II-lea, împăratul german Otto al III-lea al Sfântului Imperiu Roman şi împăratul bizantin Constantin VII Porfirogenet. Cei trei ar fi dorit ca data la care Otto şi-a început domnia să fie 1000, ,,Anul Domnului", şi nu 996.

Illig susţine că cei trei au modificat documente şi au creat evenimente istorice false. Mai mult, istoricul a spus că Charlemagne (Carol cel Mare) nu a existat şi este, de fapt, o legendă similară cu cea a Regelui Arthur. În final, în urma acestor modificări, au fost adăugaţi 297 de ani falşi de istorie, cândva între anii 600 şi 1000.

Heribert Illig mai susţine că diferenţele dintre calendarul iulian şi cel greogorian complică şi mai mult lucrurile, deoarece în cel de-al doilea anul este cu 11 minute mai scurt. Acesta nu este singurul istoric care spune că o parte din Evul Mediu Timpuriu nu a existat. Acelaşi lucru l-a susţinut în 1995 şi Dr. Hans-Ulrich Niemitz.                 
                                    https://www.go4it.ro/content/stiinta/un-istoric-german-sustine-ca-traim-in-anul-1720-16800009/
-Păi dacă o fi asa cum sustine omul,inseamna ca ...2012 va venii totusi,numai ca peste 300 de ani,timp in care Homo Sapiens va fi fie pe Marte,fie pe ...spate cu mainile pe piept.. :x
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Ganditorul

Foarte interesanta ipoteza. Cu sute de ani in urma (cu i300 de ani in urma...) calendarul era tinut si cunoscut doar de clasa conducatoare. Omul de rand stia doar ce i se spunea - tinea sarbatorile de primavara - iarna (Paste, Craciun etc) tinea socoteala anilor pe care ii avea in viata dar nu cred ca mos Vasile stia ca este in 795 sau 1021 ...