Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Q-Anon

Creat de mr, 30 Martie 2020, 21:42:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mr

Spre studiu.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Citat din: mr din  24 Aprilie 2020, 23:15:24
Spre studiu.

Nu te supara dar eu zic ca e varza à la Cluj in fițuica aia. Nu cred ca s-a inteles ce am vrut sa zic de seria Anon , nu m-am referit la Marvel  :lol:
   Furtuna sau Marea trezire cum isi mai spun qanonii se ocupa in general cu stiri false si previziuni nerealizate. Is curios cum vor prezenta faza ultima cu trumpy care si aia e scoasa din context si tradusa aiurea .

Grifon

Mai întâi, o întrebare. "Schema" asta a fost o "Q - drop" (adică aparține emitentului consacrat) sau este o tentativă complementară a unuia din numeroșii adepți ?

Oricum ar fi, însă, îmi confirmă părerea anterior enunțată. Fiind o inginerie propagandistică, iată, are și o "schemă tehnică" (haha !), care, fără a avea noimă, are totuși un singur sens - coagulare de adepți.
Nu trebuie studiată prea mult, căci se vede rapid a fi un veritabil "mumbo - jumbo". S-au aglutinat aici toate, (absolut toate !) teoriile conspiro, din toate timpurile ! M-am uitat să văd dacă lipsește vreuna, și nu lipsește. Un amalgam eclectic, ín care se regăsesc teorii ce se contrazic reciproc, neavând decât numitorul comun de a se adresa marginalilor, celor ce resping din convingere mainstream-ul.

Dar e gândită bine. Căci fiecare adept al (unor) teorii va regàsi minimum 10% din ce consideră el credibil, și se va identifica (íntr-o măsură mai mică ori mai mare) cu "ansamblul" Q.

E principiul pe care au mers și Hitler & Co la debut, prin anii '20. Ín zona Thule existau și "horbigerienii" (ce credeau ontogeneza gheață - foc), dar și "concavii", ce credeau în "interiorul pàmântului". Diferența era ireductibilă, teoriile se anulau reciproc, dar naziștii au acceptat ín primă fază ambele teze, pe principiul pragmatic "adepții să vină !").
Cu "schema" asta sunt atrași toți, și nu trebuie ca povestea să aibă vreun desfășurător logic. Contează să crească notorietatea Q și, la final, cât mai mulți să voteze Trump.
Dacă șmecheria s-ar fi făcut ptr. România, să zicem, am fi avut și Coruț, și Negureanu, și Țugui, și Argeșanu, și Bivolaru, Mudava, tot. Vreo câteva zeci de mii de voturi tot scoteau.

Dar, repet..."schema" e realmente o postare nemijlocită Q ?

Grifon

Înclin să cred că "schema" nu aparține entității Q - cel puțin din câte "drops" am parcurs, cam în fugă.
Probabil aparține unui QAnon zelos, ce s-a gândit să contribuie și el cu o...expunere, haha..

Pe de altă parte, fenomenul pare a se extinde și la noi. Nu doar MISA-nii se arată partizani, ci și realizatorul TV Radu Moraru (Nașu'). La televiziunea sa (mă rog, la ce a mai rămas din ea) face în fiecare seară emisiuni pro-Q, declarându-se un adept hotărât. Dan Diaconescu cred cà-și mușcă degetele de invidie...s-ar fi băgat și el, garantat, de n-ar fi íncă oprit de condamnare.

Ușor-ușor, tevatura pare a lua amploare. Nu e surprinzător, căci lumea a ajuns o iască ce-și așteaptă scânteia...dar rămâne de văzut cum va evolua...frământarea. Mai exact, ín ce se va transforma, sau ín beneficiul...Qui ?

Grifon

#19
Întrucât m-a biruit curiozitatea, am sacrificat ceva timp și am lecturat o parte amplă din celebrele (deja)"Q-Drops".
(ca paranteză hilară menționez că, bifând dorința de a fi alertat la "drop", m-am trezit noaptea cu piuituri, dat fiind că pe "Q" l-a apucat de o săptămână iar verva scrisului, pe alt fus orar...hahah.).

Am remarcat că există o mare (și clară) diferență între ce postează "Q", concret, și ce perorează eterogena sa trenă de susținători. N-am văzut nimic aiuritor de tip "reptilieni", "pământ plat / concav", "grey"...s.a.m.d, ci niște chestiuni care (discutabile chiar) sunt foarte la concretul încins din politica SUA.
"Q" postează insinuări și acuze mai mult sau mai puțin voalate față de nume grele din SUA, senatori din comisii de supraveghere CIA / FBI, elemente de culise din Washington...ba chiar a trecut la a-și instrui audiența în tactici de insurgență / contrainsurgență, după manuale (oficiale) ale Pentagonului.

Fie că e credibil sau nu, recunosc că mi-a stârnit interesul. Nu știu cine sunt cei din spatele emblemei Q, dar pot garanta cà sunt profesioniști. Și chiar foarte hotàrâți, aș putea zice.

Voi urmări cu atenție evoluția acestui fenomen, mai ales că el coincide mult cu unele previziuni pe care le-am făcut ptr. perioadele următoare. Nu intru în detalii, dar niște conjuncturi astrale rare și foarte puternice vor avea loc în intervalul octombrie 2020 - ianuarie 2021 (mai importante și decât cele din februarie-martie, care și alea sunt rare), și se suprapun exact peste alegerile yankeilor.

Într-un fel sau altul, cred că va ieși cu bătaie.

Grifon

Într-o analiză mai aprofundată, "Washington Post" remarcă proporțiile pe care le ia fenomenul, și mai ales caracteristica sa de noutate - jocul.
Tactica inițiatorilor Q a dus la crearea unui "joc" tip quest / puzzle, unde participanții, ghidați prin acele "drops", se íntrec a cerceta și compila informații, amplificând permanent dimensiunea întregii afaceri.
Dincolo de ecoul progresiv, tactica e excelentă și pentru a ține jucătorii captați, anulând posibilul efect al plictiselii.
Treptat, chiar și cei care intră doar de curiozitate sau haz ajung să ia treaba tot mai ín serios, mai ales când unele "piese" se adeveresc (chiar dacà fortuit).
E mai ceva ca "vânătoarea de Pokemoni", mai ales cā miza e...cine va fi președintele SUA.
https://www.google.com/amp/s/www.washingtonpost.com/opinions/2019/08/07/qanon-isnt-just-conspiracy-theory-its-highly-effective-game/%3foutputType=amp

Grifon

Acum, că momentul electoral din SUA s-a consumat (cu toată efervescența contestațiilor), sunt curios cum se va mai dezvolta (sau dacă se va mai dezvolta) fenomenul "Q".
Cei de la "Washington Post" (care urmăresc indeaproape mișcarea) au aceeași curiozitate:

https://www.google.com/amp/s/www.washingtonpost.com/technology/2020/11/10/qanon-identity-crisis/%3foutputType=amp

Teoretic, dacă a fost doar o manevră de propagandă pentru Trump, fenomenul ar trebui să descrească, picat in desuet. Depinde totuși cât de mult (sau adânc) a pătruns in mentalul colectiv de peste ocean - existând și varianta unor metamorfoze.
Oricum, rămâne un caz inedit in istoria curentelor conspiro. Mai ales că, e limpede, în culisele sale au stat profesioniști specializați în război informațional.

SLEAH19

QAnon susține in SUA ,,operațiunea specială de menținere a păcii,, a lui Putin în Ucraina. Ai dracu bolșevici, până unde sau infiltrat!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

abyss

Nu cred totuși. Un gagiu presupus a fi dintre QAnon followers, a aruncat un fir convenabil catre Piutin.

Ce cred unii însă este ca in toata ciorba asta bizara (Alegeri US fraudate-agenda transhomo DEM- ukraina war) ar putea fi mana chinezilor. Fiindcă din toata ciudățenia cu războiul comercial-tehnologic dintre US-Chiaina a reieșit ca US e slaba, a ieșit un bătrânel cam dus președinte si ur(ru)sul a început a privi spre est cu speranța in timp ce chinezu ii turna cucuta pe coada.
Rezultatul? Tot ce vedem este următoarea imagine: rusul e in fapt o musca mare grasa si cam pocnita bine la cap care e tarata in mușuroiul chinez... din ce in ce mai adânc. Tot ce face Piutin il pune pe tava chinezilor. Iar chinezii par ca prin toate pârghiile lor sa fi încercat de fapt sa înghită Rusia.

Vom vedea in timp ce va urma.

In rest, la noi rahat si panica as usual.