Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Cum se scrie corect,

"Ne-am tâmpit de-a binelea sau Neam tâmpit de-a binelea"?
:-D

horia2008


Vezi Ganditorule, exact asta se asteapta... radicalizare, dezbinare, instigare...
Au cautat expunere si li s-a oferit, probabil la pachet cu o agenda, nu cred ca putem fi atat de naivi incat sa credem ca astia lupta cu sistemul si o sa-l invinga; n-ai cum sa castigi asa 9%, nu le-au castigat - le-au primit
poate sesizezi diferenta...
Eu nu faceam referire la generalul Chelaru sau la profesorul Colceag...
dar sunt multi altii pe acolo de o calitate cel putin indoielnica si coate ascutite
ideea e sa punem si un filtru la ce citim si sa nu ingurgitam pe nemestecate, nici de la unii si nici de la altii
sper ca poti fi totusi de acord sa nu-mi placa acest Simion, nu ma cucereste cu nimic
te asigur doar ca n-am invatat istoria la televizor si nici nu-mi patineaza biscuitii


horia2008

Citat din: fiulploii din  10 Decembrie 2020, 13:09:04
Cum se scrie corect,

"Ne-am tâmpit de-a binelea sau Neam tâmpit de-a binelea"?
:-D

Inclin sa cred ca da, asa se scrie corect       :mrgreen:


Ganditorul

Corect = sunt multi "de umplutura" ...pt ca fara bani nu faci nimic in lumea asta - iar banii multi sunt de cele mai multe ori in mainile ticalosilor. Nici mie nu-mi place Simion - dar atata timp cat a dat voie unor romani de valoare sa ajunga in functii de responsabilitate publica ...sunt dator sa suport.
Dar in nici un caz nu cred ca altii din alte partide sunt mai albi pt ca au aruncat in pozitii de raspundere publica politicieni pe care-i vedem de 30 de ani . E o schimbare nu pentru ca e alt partid, alta finantare, orientare - ci pentru ca a oferit platforma de exprimare unor romani de isprava.
Nu sunt naiv. Acuzatiile pe care le aduci ...corecte, dar nu e locul lor azi, aici. Si doar atunci cand in loc sa lase oamenii de valoare din AUR sa se exprime or sa apara actiuni directe de "inglodare in noroi " a acestora. Pana atunci traiesc cu speranta ca ratiunea, judecata, educatia si experienta celor cativa oameni de valoare din AUR va schimba ceva in viata romanilor si Romaniei. Parerea mea.

horia2008

Citat din: Ganditorul din  10 Decembrie 2020, 18:24:19
Dar in nici un caz nu cred ca altii din alte partide sunt mai albi pt ca au aruncat in pozitii de raspundere publica politicieni pe care-i vedem de 30 de ani
Categoric!
Citat din: Ganditorul din  10 Decembrie 2020, 18:24:19
E o schimbare nu pentru ca e alt partid, alta finantare, orientare - ci pentru ca a oferit platforma de exprimare unor romani de isprava.
De acord, dar asta e cam tricky pentru ca la fel au gasit platforma de exprimare si unii exaltati ajunsi pe acolo

Ca sa fim realisti nu cred ca Simion a dat vreo voie cuiva, si ia insusit pentru valoarea si notorietatea lor, sper ca in continuare sa-si gaseasca spatiu de exprimare daca vor sa se inhame la a face ceva pentru tara asta cu adevarat; iar in functii de responsabilitae publica inca nu au ajuns, deocamdata sunt doar parlamentari, mai degraba functie de iresponsabilitate publica dupa cum dovedesc de atat amar de vreme cei nemernici si ticalosi sau inapti/inepti ajunsi pe acolo; sper sa ajunga si in functii de raspundere publica cum spui, din care sa poata face ceva benefic pe masura calitatilor si competentelor lor
Au incercat si pnlistii cu academicianul Danaila, din pacate personal nu cunosc vreo realizare din postura de parlamentar a dumnealui...
Pana atunci, cum spui, inca mai traim cu speranta, ca poate de data asta...





Grifon

Se scapā totuși din vedere ceva foarte important - fenomenele / tendințele externe.
Cā-mi place mie sau nu, globalismul s-a insinuat în toate dimensiunile societāții. Avem neo-marxiști întrucât în Vest au proliferat, și avem acum și noi un reviriment naționalist, fiindcă l-a revigorat Trump. Ciocnirea acestor tendințe (pe un fond radicalizant generat de "pandemie") nu se poartă numai în România - așa că nu-i putem preconiza evoluția doar pe coordonatele noastre...mioritice.
Dat fiind că Trump e pe ducă, presiunea internațională va înclina în favoarea "omului nou", iar resurecția suveranismului se va stinge, treptat, odată cu steaua "vedetei".
Dacă "blondul" mai rămâne în peisaj - chiar și ca opozant proeminent in SUA, cu șanse in 2024 - și la noi agitația se va menține, noi veniți putând acumula masā electoralā

In afara acestor variante nu existā alt traseu. România e patria noastrā, o iubim...dar niciodatā nu s-a putut sustrage fluxurilor internaționale. Suntem mult prea mici pentru asta.
Chiar la debutul acestui topic am enumerat etapele "de cotiturā" în istorie, punctând de fiecare datā "remorca" cui am fost. Ba pe val francez, ba german, ba rusesc - dupā cum urcau (sau picau) titanii.

Aici trebuie privit, dacā ne preocupā perspectiva, nu în efemerul scor fācut la niște alegeri cu absenteism îngrijorātor. Dacā forțele externe la care se racordeazā noua "apariție" (și de unde se poate sā fi și primit injecții financiare) vor prevala, putem evalua o ascensiune (indiferent de persoanele, dezirabile / indezirabile, din componențā). Dacā "locomotivele" pe plan mondial eșueazā, nu doar cā vom reveni la nivelul anterior, dar vom suferi mutații impuse de...ceilalți (invingātorii).

hoinar

O mica paranteza, insa relevanta in evolutia acestui topic: 18 state americane dau în judecata alte 4 state pentru modificarea neconstituțională a legislației electorale, cazul fiind activ la Curtea Suprema in acest moment.
the older I get, the faster I was

SLEAH19

#142
Citat din: hoinar din  11 Decembrie 2020, 04:10:25
O mica paranteza, insa relevanta in evolutia acestui topic: 18 state americane dau în judecata alte 4 state pentru modificarea neconstituțională a legislației electorale, cazul fiind activ la Curtea Suprema in acest moment.

https://www.youtube.com/watch?v=PWlwoXQ95V8

   Mi se pare foarte importantă și a doua știre, cea în care Ambasadorul rus în Israel, Anatolie Viktorov a fost convocat la Ministerul de Externe pentru că a susținut că Israelul e problema în Orientul Mijlociu și nu Iranul ori  ...ăilalți whatever.

Să mă explic: Am mai scris undeva pe forum că urmăresc Scadența Profețiilor Biblice. Fac o sinteză fără versete ca să nu irit - În confruntarea finală din forțele antagonice, de partea răului vor face parte și Gog șiMagog , ,,domnul Rosului, Mesecului si Tubalului," ... interpreții profesioniști ai Bibliei au identificat pe aceștia cu Rusia și China și au încercat zeci de ani  ipoteze în ce privește modul prin care aceste forțe vor sosi la Poarta Ierusalimului, ce le vor face să fie ,, aduse din străfundul miazănoaptei .. Te voi târî și-ți voi pune un cârlig în fălci, te voi scoate, pe tine și toată oastea ta, cai și călăreți, toți  îmbrăcați în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut și pavăză și care toți mânuiesc sabia ..


    În așteptarea vreunui pas s-a intrat în letargie, Orientul Mijlociu era o treabă americană  ..până când brusc în 30 septembrie 2015 Rusia intervine în Siria cu avioane , trupe combatante , blindate, explicații politice și geopolitice există, curios este că face ordine împreună cu forțe iraniene (Berbecul Babilonului ) și se obligă ca trupele iraniene să nu ajungă la mai puțin de 100 km de granițele Israelului.

  Cine au tresărit cutremurați ? Interpreții Bibliei, pentru că ei au văzut accelerate dintr-o dată profețiile, pentru ei este clar că ȚINTA este de fapt Israelul și brusc tancurile Rusiei se află la un km de granița cu Israelul.
Ce face ambasadorul Rusiei: Acuză Israelul, nu Iran nu ISIS nu Al Assad, nu Turcia care defilează cu armata și bombardează Siria după cum vrea Erdogan !!
A se ține cont că și China a avut în toată această perioadă declarații anti Israel și și-a exprimat intenția de a ajunge în zonă ( cu câteva milioane de soldați probabil)


«Da, în ziua când poporul Meu Israel va trăi în linişte, vei porni din ţara ta
şi vei veni din fundul miazănopţii, tu şi multe popoare cu tine, toţi călări pe cai, o mare mulţime şi o puternică oştire!
Vei înainta împotriva poporului Meu Israel ca un nor care va acoperi ţara.

Nu eşti tu acela despre care am vorbit odinioară, prin robii Mei, prorocii lui Israel, care au prorocit atunci ani de zile că te voi aduce împotriva lor?

   În ziua aceea însă, în ziua când va porni Gog împotriva pământului lui Israel, Mi se va sui în nări mânia aprinsă.
Atunci munţii se vor răsturna, stâncile vor cădea şi orice zid se va prăbuşi la pământ.  Voi chema o sabie împotriva lui Gog pe toţi munţii Mei  Ploaie năprasnică, grindină cât piatra, foc şi pucioasă voi revărsa peste el, peste hoardele lui şi peste multele popoare care vor fi cu el.  Îmi voi arăta astfel mărirea şi sfinţenia şi Mă voi face cunoscut în ochii multor neamuri. Şi vor şti că Eu sunt Domnul

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

#143
Și eu urmãresc, periodic, posibila îndeplinire a profețiilor eshatologice.
De regulā insā imi pāstrez doze substanțiale de scepticism (nu din neîncredere în textul biblic, ci din neincredere in (prea) mulții "tālmācitori" care și-au tot dat cu pārerea - unii doar ca sā facā un ban, acolo...).

De ex., foarte mult s-a speculat pe aceste potriviri și in ani '60 ("Rāzboiul de 6 zile") și in anii '70 ("rāzboiul de Yom Kippur"). Atunci Israelul chiar a fost invadat de vecinii arabi, cu sprijinul logistic / informațional al URSS. Mulți au vāzut atunci clar "Armaggedon"-ul, dar ostilitāțile n-au durat prea mult.

Existā insā profeții conexe textului biblic, ce prezintā niște indicii mai ușor de reperat:
1) Distrugerea moscheii Al-Aqsa (Domul pietrei), in contextul tentativei de refacere a Templului lui Solomon (precum se știe, lācașul arab ocupā același spațiu fizic ca fostul templu).
2) Revenirea Istanbulului la greci (Constantinopol). Aceastā profeție surprinzātoare aparține isihastului Paisie Aghioritul, și a fost fācutā la Muntele Athos prin debutul anilor 1980.

A doua pārea, in urmā chiar și cu zece ani, cam prea hazardatā. Megalomania lui Erdogan incepe a-i oferi insā fundament, mai ales dupā bizara forțare a notei cu Sfânta Sofia (anul curent). De fapt, când a forțat re-inaugurarea catedralei lui Justinian ca moschee, a menționat și de Al Aqsa, cā ar trebui sā devinā mult mai importantā pentru islam.

Dar...sā nu ne pripim. Inclin totuși sā cred cā predicțiile acestea mai au de acoperit o lungā distanțā temporalā.

SLEAH19


Ultimul profet a fost Ioan Botezătorul, el face trecerea între Vechiul și Noul Testament, odată cu el vremea profeților care- vesteau pe Isus și prin care Dumnezeu vorbea în primul rând poporului Israel s-a încheiat și a început vremea Harului, de aceea Ioan Botezătorul spunea Apostolilor - ,, Eu nu pot să fiu decât Prietenul Mirelui, voi însă aveți o mireasă (Biserica Apostolică)  ..  deci profeția lui Paisie nu vine de la Dumnezeu.

Există un documentar pe History făcut de specialiști și istorici evrei care demonstrează că Templul lui Solomon nu are nici o legătură cu poziția Moscheiei lui Omar ci are o cu totul altă poziție față de Muntele Sionului și cetatea lui David. Ierusalimul a fost distrus de 70 de ori de-a lungul istoriei iar cei care cred că acum merg pe Via Dolorosa pe unde a mers Isus spre Golgota trebuie să afle că sunt cu 3 metri  mai sus, atât s-a construit peste poziția de acum 2000 de ani.

Sunt încă multe din Apocalipsă care trebuie să se împlinească, Pandemia pare și ea un pas pentru că așa lucrează el. Că tot vine Nașterea luna asta, profeția spunea că nașterea va avea loc în Bethleem iar Iosif cu Maria erau la Nazareth, prin cine  s-a împlinit profeția, exact prin Irod pe care l-a apucat recensământul, iar magii de la răsărit au venit cu, calculele făcute spunându-i lui Irod locul unde s-a născut Împăratul Lumii !

Așa cum și-a împlinit profețiile prin Faraon, Xerxes ( Ahașveroș) Nebuchadnezzar, Alexandru Macedon, Pilat și a altor stăpâni iluzorii ai lumii așa poate să împlinească Apocalipsa  și prin Putin, Erdogan etc
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Se prea poate. Tocmai acest relativism (când e vorba de profeții) mā indeamnā sā am rezerve.
Le-am menționat doar cu titlu de inventar. Garanții cā unele mesaje vin, neîndoielnic, de la Dumnezeu, nu putem avea - de unde și problemele întâmpinate de marii vizionari..în țārile lor.

Personal, cred cā Armaggeddon-ul nu va fi în timpul vieții noastre.
Dar un rāzboi de anvergurā cu originea in Orient nu e deloc exclus.

Ganditorul

#146
Citat din: horia2008 din  10 Decembrie 2020, 20:56:34
      Categoric!      De acord, dar asta e cam tricky pentru ca la fel au gasit platforma de exprimare si unii exaltati ajunsi pe acolo

Pana atunci, cum spui, inca mai traim cu speranta, ca poate de data asta...

Eu zic ca traim cu realitatea = pt ca deocamdata nu exista solutii pentru ca o formatiune/grup de oameni sa fie strict pozitivi (in primul rand pt ca "pozitivul" asta e relativ - ce e pozitiv pt un canibal  este negativ pentru tine, ca om al sec 21) . Intotdeauna un grup, indiferent cat de bine intentionat este, va fi impanat si cu persoane de calitate mai joasa decat tinta grupului. Chiar daca vb de grupuri atent selectate - cum ar fi calugarii budisti - chiar si acolo gasim persoane de calitate indoielnica.
Meritocratia - aia de care vb adesea - e o utopie, un vis frumos. Indiferent cine e persoana merituoasa va exista intotdeauna cineva care sa o conteste (dovada contestarea la gramada cu AUR a prof Colceag sau a gen Chelaru)
Ca principiu de functionare ...ar trebui sa fim multumiti, pentru moment, ca exista o platforma politica in care au loc si oameni de isprava romani. Pt ca de la un 50/50% de la care am pornit in 89 acum am ajuns la un 98% / 2 % . Si desi e publica confruntarea din anii 90" putini stiu ce lupte s-au dat in parlamentul roman si european pentru stabilitatea Romaniei si ramanerea ei ca tara si neam recunoscut in UE. Evident toate aceste eforturi au "cazut" in balacareala damboviteana si acuzatiile la gramada a "analistilor politici" televizionisti.

Nu ca asta ar fi rau sau malefic cum caracterizeaza unii situatia DAR pe un canibal nu o sa poti sa-l inveti intr-o generatie sa-i placa carnea de pui, Iar deocamdata ne conduc "canibalii" si asta e modul lor de viata, mod care vor sa ni-l impuna si noua, chiar daca la numaratoarea generala noi astialalti suntem peste 70%. Conteaza cine conduce si cine face regula si aici ei sunt 98%. Indiferent daca vb de canibalism material sau energetic ...datele problemei nu se schimba.
De ce am ajuns aici ? Asta e alta discutie ...

P.S. vad ca nimeni nu a avut curajul sa raspunda la provocarea data mai inainte : Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra  ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??

abyss

Ar introduce un virus informatic/energetic/structurant in câmpul planetei eventual sub forma de informație/blueprint/forma-gând pentru a influenta specia cea mai inteligenta, mobila si adaptabila sa dezvolte tehnologii anorganice ce vor duce treptat catre AI, VR, bionica si in final corpul artificial complet. Care corp probabil va fi in final animat de coana AI/ET in timp ce umanitatea eventual va locui intr-un rai fabulos de ofertant in VR.
Globalismul si Totalitarismul planetar vor fi semnalul.
Maxim 5000 de ani ar mai fi de acum pana la transformarea completa, migrarea totala in VR si victoria AI.
Parerea mea.

Grifon

Citat din: Ganditorul din  12 Decembrie 2020, 10:11:33
P.S. vad ca nimeni nu a avut curajul sa raspunda la provocarea data mai inainte : Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra  ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??
În cazul meu, cel puțin, nu e vorba de lipsa curajului, ci de lipsa interesului.
Precum zicea și dl.@abyss, imaginarea unei asemenea context SF seamānā cu scenariile Netflix (cam toate imbibate cu substrat ideologic "progresist").
Și nu neapārat cā nu mi-ar place mie un SF. Pur și simplu eu nu vreau sā mut rāspunderea de pe umerii unor oameni pe umerii unor fantasmagorici "alieni" pe bazā de siliciu. Dacā asistām la evoluții neplācute pe plan global, astea se datoreazā exclusiv unor oameni avizi de putere și control (care, cel mult, prin prisma ideilor ce-i animā, pot fi, in raport cu mine..."aliens").

Revenind la germenii evolutivi la care asistām in prezent, gāsesc cā sunt foarte multe necunoscute. E clar cā niște forțe au decis resuscitarea unui curent național - conservator, pentru balansarea scenei politice (ca fapt divers, iar suntem printre ultimii și cu acest fenomen : SUA are, Anglia are, in Franța e puternic, Italia are de mult, Polonia, Ungaria, Austria, Germania..etc.)
Cine sunt aceste forțe ? Variante posibile:

1) Rușii (posibilitatea cea mai des vehiculatā)
2) Americanii (secțiunile conservatoare, pro-Trump)
3) B.O.R - alimentare strict autohtonā, cu nuclee mai puțin cunoscute.
4) Tot...PTB (intr-un joc mai complex, la "douã capete", menit ori a compromite definitiv orice posibilitate de renaștere a suveranismului, ori a-și impune niște scopuri sub o aparentã "schimbare")

Printre aceste ipoteze putem scotoci īnspre adevãr. Ori una din ele, ori combinarea a douã sau mai multe (unii fiind ingineri, alții - poate involuntar - mecanici.
Și revin la personajul C.G., care mã intrigã. Acest individ, in mod clar, știe mai multe (cel puțin despre etapele imediat urmãtoare ale...planului).

P.S. - Dat fînd cã evoluțiile (subiacente topicului) ne apropie volens - nolens de politica autohtonã, e preferabil sã folosim referințe mai generaliste când punctãm persoane sau organizații. Nu de alta, dar riscãm depãrtarea de regulile forumului, fiind tentați a intra (sau devia) in logici...electorale.

SLEAH19

Citat din: Ganditorul din  12 Decembrie 2020, 10:11:33
....Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra  ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??

Întrebarea e fantezie, dar i se poate aplica un raționament  : Există și pe forum o imagine cu pământul fotografiat de o sondă de la câteva milioane km depărtare,    ... un fir de praf într-un Univers imens  .. te face să te întrebi de ce ne credem atât de importanți încât să fim cuceriți de o altă civilizație ?

Cartografiați / supravegheați ?  Da.  Contactați oficial la un moment dat ? Foarte posibil.

O civilizație pe bază de siliciu își poate trimite mesageri pe Terra pentru cele scrise mai sus, dar să-și dorească cucerirea/invazia fizică a unei planete cu o atmosferă din azot și oxigen, probabil toxică și ostilă pentru ei e foarte puțin probabil. Părerea mea!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !