Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Traim intro lume cu totul mincinoasa?

Creat de august, 23 Ianuarie 2020, 23:51:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

august

Eu cred ca da. Si nu stiu de cind, dar nu importa decit azi!Ce se intimpla acum!!?
O lume numai si numai mincinoasa? Derutanta cu intentie, clar! Cu intentie e clar.
Se face cumva in acest fel, o triere a celor care pun botul la minciuni si cei care nu?
Si de ce?
Dar care ar putea fi urmarile unui astfel de scenariu? Doar comercialul?
Eu cred ca nu numai. Da, in primul rind piata de capital uman, dar cu urmarile de rigoare.
Va Salut onorabil!


august

#1
Am citit pe aici diferite subiecte si mi-a ramas in minte o semnatura a unui nu stiu carui user, - nu ma uit inapoi -,si care
avea in text, ceva de intelesul cum ca, intuitia este baza cunoasterii, iar ratiunea este calea.
Eu ma bazez pe intuitie. Dar urmez indeaproape si logica- recte, ratiunea.
Plecind si de la aceasta observtie, o sa am de facut niste precizari referitoare la subiectul Tehnici de accesare a memoriei
astrale unde se face referire la un moment dat despre R.Steiner.
Eu as intra in subiect, mai adinc, pina la C.Jung in paralel cu Freud.
Sper ca intra abordarea la aria Idei plate.
Pe curind.


ps: scuze de modificari, ma straduiesc sa scriu corect gramatical si tot am certitudinea ca undeva am gresit  :|

Grifon

Citat din: august din  24 Ianuarie 2020, 00:46:31
Am citit pe aici diferite subiecte si mi-a ramas in minte o semnatura a unui nu stiu carui user, - nu ma uit inapoi -,si care avea in text, ceva de intelesul cum ca [...]
"Într-o nu știu care țară...într-o nu știu care vară...🎼🎶🎵"

Te salut, domnule @august, și te felicit ptr.inițiativa postării.
"O lume total mincinoasă"? Cam radical, deși nu lipsit de fundament.
E un "Matrix", o "maya" - deci, în chintesență, lumea e o iluzie. O iluzie nu e o realitate, clar, dar virtualitatea nu înseamnă neapărat o minciună. Când cineva enunță un neadevăr, se poate să mintă, dar se poate doar să se înșele. Tot neadevăr rămâne, dar intențiile diferă.
Citat din: august din  24 Ianuarie 2020, 00:46:31
Plecând și de la aceasta observatie, o sa am de facut niste precizari referitoare la subiectul Tehnici de accesare a memoriei astrale unde se face referire la un moment dat despre R.Steiner.
Eu as intra in subiect, mai adinc, pina la C.Jung in paralel cu Freud.
Lăudabilă pornire. Sunt curios cum vrei d-ta să adâncești, dar o mică mențiune se impune - de dragul cronologiei. C.G.Jung l-a cunoscut personal pe Steiner, fiind contemporani. Prima sa impresie (medical-materialistă) a fost că Steiner e schizofrenic irecuperabil (hahaha) și a trecut mult până și-a schimbat părerea.
Ulterior însă, după ce Jung s-a detașat de concepțiile mentorului său (Freud), a ajuns să ia foarte în serios așa-zisele "misticisme",' studiind intens religii, yoga, zen...și mult mai..."adânc" Rudolf Steiner.

Acestea fiind zise, aștept cu interes părerile dumitale.

august

D-le Grifon, ma bucur sa te citesc. Gind la gind cu bucurie.
Si eu cind am scris voiam sa fac disctinctia intre realitate si virtual.
Virtualul nu intra aici in discutie. Realitatea normala difera de cea imaginara cu multilple exemple ce pot fi date.
Adicatelea, in realitatea "normala" de ne vedem om cu om, este ce trebuie sa ne intereseze cu precadere.
Fiindca aici o putem modela.
In virtual, nu putem modifica nimic, acolo, minciuna e de capul ei si nu am nimic impotriva.

august


Apropo de schimbarea realitatii, chiar credeti ca globalizarea  asta este asa de neoprit?
Si pe mine ma deranjeaza major, dar incep s-o studiez mai detasat, asa cumva de sus, "superior".

Pentru ca, pe de o parte vad cum ne afecteaza pe toti, constient sau nu...
Si trebuie sa iesim cumva din acest peisaj apasator, iar pe de alta parte, fiindca vreau sa incerc sa-i gasesc avantajele, terapeutic macar.

Observ si consider de bun augur ca forumul a scos like-urile, asa incat putem sa ne consideram toti la fel de buni, sau nebuni, iar ancestrali, cu siguranta.

Eu zic sa ne mai relaxam putin.

Seriozitatea prea multa devine obositoare si neatractiva.

Mai mult, putem demara un altfel de proces al cunoasterii de Sine, luandu-ne si-n gluma.

Haideti cu mine aiurea, ca stiu scurtatura! 8-)

Ganditorul

#5
Aia cu scosul de "like" nu-i asa buna. Erai de acord cu o idee expusa ...dadeai like si gata . O idee sau postare care strangea mai multe like-uri dovedea ca este agreata si validata de participantii la discutie. Iar autorul stia daca-i citit sau ignorat. Acum trebuie sa pierzi timp, sa-l periezi pe interlocutor, sa-i faci ode...  si abia apoi sa-ti spui o parere.

Da, traim intr-o lume mincinoasa - de la prima momeala pusa in ac pentru a prinde un peste, sau prima capcana pentru a ucide vanatul acum cateva mii de ani si pana astazi traim intr-o urzeala de minciuni care servesc viata unuia in detrimentul vietii altuia.
Care este gradul de minciuna in care traim ? Pai, asta tine de educatia, experienta si mostenirea genetica pe care o avem.

Unii oameni de stiinta, de prin nordul Africii, socotesc ca femeia este un mamifer, total inferior barbatului etc etc etc  stiti teoria. Toti cei aflati sub nivelul acestor "oameni de stiinta" traiesc comod in aceasta minciuna si se adapteaza la ea sub diferite forme. Si e vb de milioane, sute de milioane de oameni.

Putem trai in minciuna lor ? Cu siguranta NU.
In alta parte, in alta zona a Pamantului, exista oameni acare au intrat in sfere inalte de cunoastere, de vibratie, oameni care vad lumea cu totul altfel, mult diferit de ceea ce traim noi. Au alte dorinte, alte cerinte ( unii se hranesc doar cu energie solara, de ex ).

Putem trai in lumea lor ? Cu siguranta NU ...
Noi traim in vibratia noastra, in realitatea noastra si vom considera lumea lor ... o lume de minciuni.

Pe scurt, sa n-o lungesc, minciuna este bariera intre 2 paliere de cunoastere.
Niciodata n-o sa putem plasa minciuna la unul cu aceiasi educatie-experienta-mostenire genetica ca noi ( desi aceasta egalitate e imposibila si ceva, ceva ne va diferentia cumva de fiecare al 7-lea miliard de pamanteni). N-o s-o putem plasa nici celor mai evoluati ca noi ...dar vom inghiti cu spor minciunile cu care-si apara realitatea cei mai buni ca noi. Pe masura ce ne educam, pe masura ce avansam in cunoastere, si daca avem si ceva mostenire in sange, valurile or sa cada rand pe rand... si vom intelege la randul nostru de ce e necesara uneori minciuna, distanta, fata de cel mai putin educat, mai salbatec, mai la inceputul drumului, uneori chiar mai primitiv.

Consider subiectul/discutia asta o fundatura. Despre ce sa discutam ? Despre faptul ca unii vor considera o problema ca o fantastic de elaborata minciuna care ascunde o "realitate" abia banuita, in timp ce altii vor considera aceiasi problema ca o banalitate, ca o minciuna necesara pentru a ascunde o "realitate"  - care propagata "in jos" ar genera o lume de haos, sau un haos si mai mare ? Cu tot respectul, mi se pare un subiect ce va manca timp si spatiu inutil, prea banal sau prea complicat ...depinde din care parte il privesti.

P.S.  N-are rost sa-mi fac probleme - unul mai destept, mai instruit mai etc  ... ca mine ma va minti fara probleme. Mi-as face mai degraba probleme cu intrebarea "DE CE O FACE ? " . iar aici sunt doua raspunsuri posibile : sunt "om problema" si vrea sa ma tina departe de ceva anume, sau sunt "om solutie" si cauta sa ma implice involuntar, cu dol/inselaciune, in rezolvarea unei probleme. Ar mai fi si a 3-a varianta : o face din distractie - dar atunci nu mai e problema mea... ci a lui.