Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN la Chiraleș-BN 1979

Creat de alx, 03 Octombrie 2019, 16:17:58

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Și ar mai fi un dubiu, legat de relatarea vechiului user @ancaana (cam cea mai apropiată de statutul "martorului direct" pe care o avem).
Pai...cum adică "dealurile să nu fi fost naturale"?
De-ar fi fost așa (să acceptăm, în teorie) atunci nu s-ar fi grăbit nimeni a le rade/nivela. A nu fi natural înseamnă artificial - iar așa ceva ar fi stârnit, indubitabil, interesul autorităților (mai ales dacă luăm în calcul paranoia comunistă sau climatul "războiului rece").
Ar fi fost niște cercetări, fie ele și preliminare. Macar 2-3 autorizați s-ar fi perindat prin zonă, pentru măcar 2-3 măsurători, fie ele și superficiale.
Iar ca să fie "ras" din motive...secrete, oho ! Ar fi însemnat că s-a descoperit ceva, iar acel "ceva", din varii motive, ar fi generat îngrijorări la "stăpânire".
Ca să nu mai spun că și procesul de "eliminare" ar fi fost complex și de durată. Păi nu trebuia gestionat acel ceva "artificial" ? Încărcat, transportat...în fine, ascuns sau dus la cercetat ?

Asemenea procese / procedee ar fi fost sesizabile. Echipe, echipamente, camioane, interdicții...foială de milițieni, zvonuri prin satele limitrofe.... Dar nu avem nimic din toate acestea - deși, pe de altă parte, se pare că autohtonilor nu le lipsea imaginația sau..."fiorul neobișnuitului", să zicem.

Deducem: relatarea @ancaana este neverosimilă. Că provine din naivitate, interes sau plictiseală - prea puțin relevant pentru noi.

abyss

#31
@Guest,   :lol:  hai ca mi-a placut.  "5 zile ...doi operatori(oao cum sună) si 1250 km" . Asta e titlu de film sau joc triple A. Adica nu citira ei aici ca e vorba despre turism si goange de copii?? Nasol. Si ce au servit la birt? Chestii de coneseori cum ar fi "Nuts & bolts" sau ... delicatese pamantene a la Dinescu: "pi_dulice de caprioara cu tacamul potrivit". Glumesc desigur, sper sa fie un raport interesant.


Eu rămân cu mintea deschisă si spun ca e posibil ca evenimentele din Chirales sa fie reale. Interesant ar fi fost sa avem o discuție libera pe tema  -cine si de ce a aterizat pe dambul respectiv.
Este doar parerea mea. O altă parere.

In general ar fi bine să avem păreri de bun simț pentru a nu jigni pe nimeni, pentru a nu descuraja oamenii sa discute liber. In special pe cei care au avut parte de lucruri interesante. Descurajarea elimina oamenii de bun simț și lasa loc impostorilor.

Grifon

Citat din: abyss din  03 Noiembrie 2019, 17:58:04
sper sa fie un raport interesant.
Și eu. Sau măcar amuzant.
Citat din: abyss din  03 Noiembrie 2019, 17:58:04
Interesant ar fi fost sa avem o discuție libera pe tema  -cine si de ce a aterizat pe dambul respectiv.
[...]
In general ar fi bine să avem păreri de bun simț pentru a nu jigni pe nimeni, pentru a nu descuraja oamenii sa discute liber. In special pe cei care au avut parte de lucruri interesante. Descurajarea elimina oamenii de bun simț și lasa loc impostorilor.
Păi până acum nu avurăm discuție liberă ?  Doar că părerile sceptice nu au avut contrabalans argumentativ.
Dacă au fost jigniri, eu nu le-am sesizat. Iar de-am ofensat pe cineva (?!) îmi asum vina.

Altminteri, și pe mine m-a amuzat debutul "gazetăresc" al cronicii ASFAN. Pare inconfundabilul stil grandoman al "colaboratorului extern"...care fu și pe aici, până l-a "externat" administrația....hahaha !
La OZN aș aiura zicând că "mă pricep", dar la interpretarea subtilităților lingvistice mai știu una-alta.
Formularea finală (că argument la "soliditatea" speței) e că au găsit "numeroase elemente de stranietate". Asta înseamnă că n-au fost excedentare (c-ar fi zis "multe" / "foarte multe" sau...hm..."cele mai multe elemente din istoria investigațiilor românești"...hahah ! Iar meșteșugita formulare "elemente de stranietate" arată că, maxim, au colectat câteva ciudățenii sau inadvertențe.
Corolarul e că, de-ar fi găsit mai mult, trâmbița "mirabilă" ar fi vuit pe toate dealurile. Și alea rase, și alea care mai străjuiesc împrejurimile.

Gata, promit că nu mai intervin aici - nu doresc a călca peste pasiunile colegilor. Rămân convins de tot ce am scris, dar voi citi și alte argumente. Mai adaug că nu "descurajarea" aduce impostori, ci credulitatea.

abyss

#33


Si credulitatea evident domnule Grifon.  Însă chiar dacă avem opinii diferite sunt de parere ca putem colabora foarte bine. Adica putem construi o argumentație comună și eventual contrabalansata de fiecare in parte in cazul in care nu există alți participanți la discuții.

Altfel voi crea 3 secțiuni clare. Una cu disctuțiile scepticilor , una cu disctiile credulilor si una pentru confruntari intre părți.

Avurăm discuții insa nu pe direcția unei posibile origini pamantene. Aceasta pistă  nu a fost atacată.  Adică,  putea fi rusesc obiectul zburator? Cum ar putea fi identificat? Daca da, ce ar fi putut căuta? Artefacte antice, uraniu, amprente /anomalii energetice , etc. ?

Contrabalansul argumentativ lipsește fiindca aici ar fi trebuit sa intervină altcineva decat mine. Cel mai indicat ar fi fost sa o facă unii dintre martori. Dar...  lipsă.
  Cazul  ca și exercițiu de gandire nu e inchis.

Grifon

Citat din: abyss din  03 Noiembrie 2019, 20:46:27
Însă chiar dacă avem opinii diferite sunt de parere ca putem colabora foarte bine. Adica putem construi o argumentație comună și eventual contrabalansata de fiecare in parte in cazul in care nu există alți participanți la discuții. [...]

Avurăm discuții insa nu pe direcția unei posibile origini pamantene. Aceasta pistă  nu a fost atacată.  Adică,  putea fi rusesc obiectul? [...]
  Cazul  ca și exercițiu de gandire nu e inchis.

Total de acord cu primul aliniat. Eu am spus ceea ce cred, nu mă deranjează alte argumentații. Le aștept.
Cu ipoteza vehicul rusesc...n-am vorbit, adevărat. Am atins însă ideea spunând că de-ar fi fost realmente ceva de gen la Chiraleș, "paranoia comunistă și logica războiului rece" n-ar fi permis pasivitate din partea autorităților.
Altfel...mi-e greu să vorbesc despre "obiectul" cu pricina...ptr.simplul motiv că nu cred să fi fost așa ceva. Cel mult aș lua în calcul ipoteza unui FAN, dar...totuși..."farfurie" ? "omuleți în staniol"? "antene pe cap"?  Nu suntem copii...
Până și A Pătruț nuanțează masiv "evenimentul" (în citatul dat de @Guest undeva înainte). Pasionat-pasionat, dar nici respectivul cercetător nu era vreun credul.
Dar...să așteptăm de vor fi detalii de la demersul ASFAN. Le aștept cu moderat interes, întocmai, cum spuneai și dumneata, ca un exercițiu de gândire.
                                                                       ***               
Stimate coleg @Guest...
De ce m-ar deranja pe mine că unii cercetează pe teren ?  Și mie, când îmi vine, îmi place să caut una-alta, dar de regulă nu "bat toba". Las impresia de frustrare ? Bine c-o "las" și n-o preiau - atunci ne-am fi distrat !
Zic să ne concentrăm pe speță, nu pe interlocutori. Și uite, fac eu primul pas, lăsând deoparte doza de aciditate cu care mă pornisem a-ți răspunde. 
De reținut asta.

abyss

#35
La cat de frumos va certați s-ar crede ca ... va ascundeti dupa cireși...  :lol:

Nu suntem copii domnule Grifon. Am adus la un moment dat un exemplu in care un astronaut american vorbea despre o asemenea farfurie filmata etc. Americanii vorbesc in genere, oficial cumva despre farfurii. Rușii insa au probleme cu precadere cu triunghiuri si cilindri, pe locul trei fiind sferele.

Dvs domnule Guest ca nu mi-e clar. Ati fost sau nu unul din cei 2 operatori? Puteți confirma macar meniul, sau e secret?

Nu-mi plac oamenii care joaca dublu. Ce fel de colegi mai suntem?

Va urez succes.

Rayden

ma bucura duo-ul pornit pe investigatii.
de la talpa din Aiud, la cazul Valea Plopului, acum Chirales... sunt curios, ce urmeaza?
pot sa fac o sugestie?

ce ziceti de cazul citat mai jos? ca sa nu asteptam decenii pentru a investiga..e destul de recent. si, cred eu ca are niste surprize....

Citat din: jean din  09 Ianuarie 2017, 21:59:44
.......
27.11.2016 observatie Galati, comuna Nicoresti 1
Ce povesteste un conducator auto care se numeste Adrian:
Duminica seara in jurul orei 23, trecand prin padurea Buciumeni si mergand spre Tecuci a inceput sa fie urmarit de un obiect zburator cu multe lumini. In masina se aflau mai multe persoane. Copilul dansului a observat obiectul care de mai multe ori s-a apropiat zburand foarte aproape de masina.
In satul Nicoresti s-au oprit sa observe mai bine obiectul. Obiectul s-a pozitionat in dreapta fata a masini. Nu facea zgomot si nici curenti de aer nu facea. Persoanele din masina s-au simtit agresate de obiect care se apropia ciudat de tare de masina. Cazul poate fi urmarit pe Youtube sunt doua filme.
https://youtu.be/t8jabjt1bG4
https://youtu.be/be-h5CuFLuk

28.11.2016 - observatie Galati, comuna Nicoresti 2
Bătrânii şi tinerii din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi nu mai au linişte în suflet de când au observat un obiect zburător cu lumini care se roteau si emitea din cand in cand o raza albastra spre pamant. Ei au declarat că, sigur nu era un avion. Ei spun că, obiectul zburător neidentificat se deplasa la joasă inaltime, aproximativ 100m. Iar asta nu e tot, mai mult, în momentul apariției misteriosului obiect zburător în comuna lor, telefoanele mobile nu au mai funcționat. Este un film cu cazul respectiv. Poate fi vizionat aici:
https://youtu.be/FTPw_2vfoPc
......

ca sa inlatur orice "nuante", mentionez ca prin acest mesaj nu iau la mishto pe nimeni!

abyss

#37
Bun. Acum inteleg.
V-ați facut publicitate la assfan folosind platforma noastra.
Pe aici se umblă cu demistificari, trolling subtil, si linkuri spre  ass.fan.
Acolo insa nu. Operatorii sunt serios pe treaba. Un soi de Corey Gode & D. Wilcok

Lasa Rayden ca au ei subiecte destule si mult mai serioase.

alx

#38
Stimate @Guest
  E hilar și m-am distrat foarte tare să văd cum ați...agățat din mers un...caz, și cum vreți să demonstrați profesionalismul investigatorilor. DAR...doresc să vă reamintesc că nu prin banii cheltuiți se arată valoarea unei investigații...e ca și cum AI FI FOST pe Lună, dar, la întoarcere ne spui cât a costat combustibilul până acolo...și nimic despre Lună...că e fie secret, fie nu e gata raportul.
   ÎNSĂ mă deranjează, și nu e prima dată când se întâmplă, când se face aici publicitate NEMERITATĂ pentru ASFAN. Că furați subiectele de aici...treacă-meargă! Dar să viii și să-ți faci publicitate după...chiar nu e frumos!
   Cât despre caz în sine...ei bine, eu zic că acest caz s-a speriat de cei doi...operatori și a luat-o la goană. Bine, el a luat-o la goană cam de acum ceva ani,când ultimul din cei doi investigatori ai cazului a murit. Acum doar a schimbat într-o viteză superioară! >:D   
Spre norocul meu, l-am cunoscut personal pe acest om, am și discutat cu el. După cum am discutat și cu niscaiva martori de atunci, oameni în toată firea acum. Și știu foarte bine și zona, și multe altele...și n-am plătit chiar așa mult pe pălincă și vinoase, chiar asortate cu slănină și ceapă ca cei doi...operatori! Acum, după zeci de ani, mai poți smulge de la martori doar amintiri alterate rău de tot de timp...de aceea, dacă s-au cheltuit banii ăia, s-au cheltuit degeaba! Să mai spun de unii...martori care așteaptă să se scrie o carte și să primească bani mulți din treaba asta? Ați vorbitără cu ei? Cât despre dealuri rase de fața pământului, martori, investigatori și alte alea...ei bine, raportul meu nu e gata! Da să știți că am cheltuit muuuulți bani și muuuult timp prin zona aia...au niște vinuri și o crama jos pălăria! ;D ;D ;D ;D 
  Cam atât deocamdată...când mai am noutăți, le public aici. Poate mai dați și voi o fugă până acolo... >:D >:D >:D >:D




@abyss    Fii atent ce scrie pe site-ul ălora:
   ASFAN-ROMÂNIA mulțumeste lui Ionut Musceleanu, lui Cezar Darac, precum si tuturor celor care au contribuit, direct sau indirect, la această acțiune. Deși au trecut 40 de ani de la evenimente, avem, in urma investigatiilor, un caz solid cu martori multipli și numeroase elemente de stranietate.
>:D >:D




Și acum să vedem dacă ghicești cine e Cezar Darac... >:D >:D    că despre soliditatea cazului nu mai po să zic ninica...este, dacă mă pot exprima așa, tot atât de solid ca și mercurul...curat murdar, monșer! ;D ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

Citat din: alx din  06 Noiembrie 2019, 00:25:23

Și acum să vedem dacă ghicești cine e Cezar Darac... >:D >:D    că despre soliditatea cazului nu mai po să zic ninica...este, dacă mă pot exprima așa, tot atât de solid ca și mercurul...curat murdar, monșer! ;D ;D

alx

#40
Citat din: Guest din  06 Noiembrie 2019, 02:14:31
Deci dvs. ati investigat zona dar nu ati dat nicio informatie exact in locul/forumul pe care il administrati... interesant, curios interes. Insa creeati mister asteptand pestisorul de aur? Nu cumva e un pacat fata de acei cativa, putini membri ai forumului pe care ii mai aveti? I-auziti dragilor, alx a rezolvat cazul de ani de zile dar se joaca cu noi - mai are sens sa mai spun ca ne/va considera pe toti prosti?
Stimate domn @Guest
Dacă ați fi citit cu atenție ce am postat...ar fi fost mai ușor să înțelegeți. Să înțelegeți că, deși am discutat cu unul din cei 2 investigatori ai cazului din acele vremuri, ghinionul a făcut să nu am nici o dovadă a discuției, scrisă sau înregistrată. Și, din păcate, am reușit să discut o singură dată despre caz cu acea persoană...la scurt timp a murit! Așa că, teoretic aș putea spune orice, dar nu aș putea proba nimic. Deci...ZERO!  Iar despre investigația la fața locului...Da, am fost acolo . De multe ori. Am povestit și cu unii martorii oculari. Care AU REFUZAT SĂ DEA O DECLARAȚIE, SAU SĂ SPUNĂ PREA MULTE! Pentru că nu-știu-cine le-a spus că se va scrie o carte despre acest...eveniment, și că vor lua bani mulți din treaba asta. Deci din nou ZERO!
  Și nu. NU AM REZOLVAT CAZUL! Și nu mă joc cu nimeni. Pur și simplu am doar povești...așa că în ecuația asta există un singur prost: EU!




Citat din: Guest din  06 Noiembrie 2019, 02:14:31Eu unul nu am ascuns nimic, asa cum am facut de aproape 7 ani pe acest forum, poate recunoaste domnul alx, dar cred ca nu.

   Dacă mă întrebați pe mine, luând în considerare faptul că informațiile despre caz, multe sau puține, le aveți de pe acest forum, era frumos ca să spuneți câteva cuvinte și aici , nu să faceți o trimitere la alt site.  Mi se pare că ați dat cu tifla tuturor celor care mai sunt pe aici, puțini la număr după spusele dvs., care sunt contrazise de statisticile de trafic. Care este! Cât despre ce ați făcut pe aici în ultimii 7 ani...se pot spune multe. Eu am mai spus cândva că, deși nu am acum prea mult timp pentru postat, urmăresc cu mare atenție ce se întâmplă pe aici. Așa că da, aș putea să recunosc multe lucruri. Dar oare toate alea îți fac cinste? Întreb pentru un prieten...


Citat din: Guest din  06 Noiembrie 2019, 02:14:31 Cu toate acestea il provoc sa spuna cine sunt eu, ca vad ca insinuaza.

Îmi pare rău, dar eu nu am insinuat nimic! Nu vă cunosc și nu știu cine sunteți. Sincer, pentru mine sunteți doar o entitate digitală! Întrebarea pusă de mine viza o persoană reală, Cezar Darac pe numele ei, pe care eu nu o cunosc! Iar informația respectivă e publică, luată de acel site! Deci ce am insinuat?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Citat din: Guest din  07 Noiembrie 2019, 00:39:06

Domnul alx imi cunoaste numele adevarat de acum 7-8 ani de cand i l-am comunicat intr-un mesaj privat, intrebandu-l daca este ok sa-l spun public pe aici - si ghici ce, niciun raspuns. Dar acum insinueaza  :D

Acum că mi-ai amintit, am verificat mesageria și da, ți-ai dat numele real. Dar chiar crezi că eu am ținut minte așa ceva, din decembrie 2013? Serios? Cât despre faptul că nu am raspuns la mesajul tău de atunci, ezistă o esplicație! Au fost mai multe mesaje, legate de o anumită discuție, iar ultimul tău mesaj nu era obligatori să aibă răspuns. În plus, sper că nu crezi că erai/ești singura persoană de pe forum cu care țin legatura prin MP...ca să țin minte detaliile astea.  Cam asta e...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Grifon

Una peste alta, acest tip de "ciondăneli" devin, inevitabil, contraproductive.
Cazul, adevărat, nu e "proprietatea" nimănui - oricine, oricând poate să-și încerce talentele de investigator. Lipsește însă, vorba d-lui @abyss, un spirit de colegialitate - dar cred că vina nu e a colegului @Guest, ci a "colaboratorului" preocupat de orgolii și mercantilism.

Depășind aceste mici fricțiuni, să ne întoarcem totuși la speță (care, spre surprinderea mea, a născut o zarvă cu mult peste potențialul ei...ufologic).
S-au făcut așadar, descinderi în zonă - fie ele vechi sau noi. Totuși, indiferent de abilitățile celor ce s-au deplasat...cum s-ar fi putut obține, după cca.40 ani, mai multe detalii decât a obținut atunci, "la cald" ziaristul Zăgrean ? Sau, ulterior, colegul Săsărman (cel dedicat azi...turismului zonal)?
Poate nu erau ei niște "ași", dar erau autohtoni, cunoșteau zona / obștea, ba chiar dispuneau de logistica "Ecoul"/"Răsunetul". Pasiune aveau (Zăgrean), dornici de popularizare erau (Săsărman)...și totuși povestea nu a crescut dincolo de prezentarea inițială...
Astea nu-s tentative debunk - comentez doar ce-am citit (accentuând, adevărat, latura sceptică). Ptr.că scepticismul meu vis-a-vis de caz este de fond, nu neapărat de formă. Altfel spus, de m-aș fi deplasat acolo, indiferent ce mi-ar fi spus diverși localnici, aș fi luat în considerare dacă (și numai dacă) aș fi avut și coerență de ansamblu.
Să zicem că un nea X zicea una...nea Y alta (stranietăți, adicătelea)...eu tot aș fi rămas cu dubiile enunțate în postările anterioare (nu le mai reiau). Un asemenea eveniment (OZN în văzu'-lumii)' nu putea să nu aibă un siaj de reacții / măsuri, care ar fi trebuit să fi fost rațional identificabile - după legități de cronologie și/sau cauzalitate.
Căci, să zicem, logica unui UFO ne poate scăpa, dar logica unor autorități județene ori polițienești nu cred să ne scape...niciunuia din noi.

Până nu-mi lămuresc aceste aspecte (sau, mai bine zis, lipsa lor) rămân un sceptic.
Daaaar...fără a pofti să mă ciondănesc cu colegii ptr.asta...hahaa !

Rayden

eu il inteleg pe alx. il inteleg de ce nu a spus nimic.

cand am fost la dl Justin Capra sa stau de vorba pe marginea cazului de la Valea Plopului si apoi am povestit pe forum, amandoi "meseriasii" - se stiu ei, investigatorii adevarati; nu ca mine un obisnuit cu iq mic, mic de tot si fara talent scriitoricesc pe deasupra! - m-au luat la mishto-uri atat pe forum cat si in mesaje private.

pai, de ce draq sa mai contribui cu ceva? cand scopul lor pare ca e tocmai sa ingroape astfel de "contributii"?! numai informatiile si concluziile lor sunt bune si de valoare si "the real deal"!

ii astept sa vad ce descopera la cazul Nicoresti. chiar nu incita pe nimeni faptul ca FAN-ul (ca sa fiu in pas cu moda) respectiv s-a vazut pe meleagurile alea 2 zile la rand? poate a "pus cortul" pe undeva pe acolo...

pana atunci, va rog sa tinem o minte deschisa si sa nu ne inflamam prea mult!  :mrgreen:

alx

OK domnule @Guest
  Dvs. aveți dreptate. Așa că începând cu acest moment vă rog să postați doar on-topic. Toate postările care nu au legatură cu subiectul vor fi șterse fără avertisment! O seară bună vă doresc!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."