Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Stiri despre astri si sisteme sociale,reale sau ireale ...

Creat de socrate, 20 Ianuarie 2019, 23:58:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

socrate

Nu am mai dat cam demult pe aici si nu stiu daca am nimerit "aria" potrivita pt.postare.Am gasit ceva interesant si as dori o discutie,opinii pe aceasta tema.
https://lunarcrescent.com/2019/01/19/informatii-esentiale-eclipsa-de-luna/?fbclid=IwAR11Zzsvj-2UY83d5P_NPAGKtjll1tFMz1dRQbY1wZIgJ2Lk-vCutFbO

Grifon

Întrucât mă pricep oarecum ín acest domeniu, voi íncerca un răspuns.

Eclipsele (fie de Lună ori Soare) semnifică întotdeauna un fel de "reset", de actualizare a unor programări (în accepțiunea "Matrix"). Asta nu e obligatoriu ceva negativ, însă de regulă "resetările" aduc probleme (pierderi, abandon, încurcături) până a atinge beneficiile ptr.care se fac.

Nu înseamnă însă că toată lumea e afectată egal. Ptr. multe persoane, tranzitele (și eclipsele lunii) trec aproape insesizabile - cel puțin la nivel material, palpabil.
Afectate mai mult sunt următoarele categorii:
- cei cu Luna dominantà la naștere
- cei din zodia Racului
- cei cu Luna în Leu (ptr.această eclipsă curentă)
- cei ce lucrează în activități navale / maritime (fie navigație, pescuit sau cercetare)
- femeile mai mult decât bărbații (Luna patronează ciclul menstrual).
- artiști, poeți, actori - tot ceea ce se numește generic "boemă"

Dacă o persoană cumulează mai multe (ori toate) din aspectele de mai sus, eclipsa o va afecta major. Dacă nu are niciunul din aspecte, fenomenul nu o atinge cu (aproape) nimic, fiind f.slab perceptibil.

Acestea sunt aspectele mundane, telurice, ce interesează predilect persoanele obișnuite. Alte implicații țin de subtilități esoterice, depășind (zic eu) topicul acestei curiozități.

socrate

Multumesc pt. edificare.In parte am inteles si io ceea ce ai spus,as fi dorit,ar fi de dorit o aprofundare esoterica.Opinia mea,in marea lor majoritate persoanele care scriu si citesc RUFON sunt adepti sau discipoli a invataturilor esoterice,mai mult 'au mai putin.Cu alte cuvinte,efectele eclipselor si implicitele "resetari" se manifesta/reflecta asupra persoanelor spiritual/energetice si mai putin asupra persoanelor obisnuite,(fiinte umane "pur biologice"),posibil,pt. aceastia sa fie insesizabile ? Data fiind diferenta RADICALA dintre o FIINTA UMAN/RATIONALA si o FIINTA CREATA/CONFECTIONATA IRATIONALA,cum simt,resimt  sau nu simt "resetarile",nevoia "resetarii" ? Se vorbeste  ca fiecare persoana ar avea "steaua ei",in acest context "astrele" ar fi FIINTE SPRITUAL/ENERGETICE si ar avea corespondent o FIINTA ENERGETIC/SPIRITUALA "capacita" intr-un nenorocit de trup carnal/biologic ? De ce in "articolul zodiacal" se discuta,face analogie intre "astre" si nevoia imperioasa de "resetari"de  SISTEME SOCIALE in situatia in care "astrele" ar fi niste "bolovani" care nu simt si nu pot  transmite samtaminte si informatii despre "resetari" de SISTEME SOCIALE ? Masoneria,masoni vorbesc si ei despre iminentele "resetari" de SISTEME SOCIALE,sa fie acestia  "astre" materializate,care se manifesta prin intermediul trupului biologic ?  :wink:

Grifon

Citat din: socrate din  28 Ianuarie 2019, 04:51:45
Opinia mea,in marea lor majoritate persoanele care scriu si citesc RUFON sunt adepti sau discipoli a invataturilor esoterice,mai mult 'au mai putin.
Ne-am cam hazarda cu asemenea verdict.
Poate unii de pe forum au cochetat o vreme cu discipline tip "yoga", sau au studiat literatură calificabilă drept "ocultă" - dar asta nu-i face nici adepți, nici discipoli (cel mult simpatizanți, eventual).

Restul curiozității d-tale, colegule @socrate, îmi e cam neclar. Poate ai vrut să pui mai multe întrebări într-una singură, și a rezultat un amalgam.
Îți voi spune totuși că un "reset" matricial nu se întâmplă  pe scală largă la eclipse (acestea fiind doar complementare) ci predilect la ceea ce se numește "marea conjuncție" (Jupiter + Saturn). Această joncțiune are loc cu regularitate la 20 de ani (mai rară deci ca eclipsele) și acoperă întocmai câte o generație - nu ca longevitate, ci ca perioadă de exprimare.
Anii '20, '40, '60, '80..2000,...și urmează conjuncția din 2020.
Societatea globală va traversa o nouă mutație de paradigmă. Rămâne de văzut exact cum (și în ce sens).
Până atunci, doritorii se pot delecta retro-analizând ultimele "reprize" - în special 1980-2000, 2000-2020.