Sectiune pentru limba româna > OZN - generalități

OZN Origini - Proiectele "SIGN"/"GRUDGE"/"BLUE BOOK"

<< < (5/5)

Grifon:
Răspuns onest - nu știu.
Dar nu sunt prea convins că acest misterios J.Dellschau chiar a existat - deși, din lumina altor considerente, aș fi dispus a accepta existența unei anume "confrerii".
Voi mai căuta unele referiri, poate se "leagă" de altceva.

Revenind însă la nevăzuții "bosses" ai acestor proiecte, există totuși unele referiri.
Se pare că SIGN a fost inițiat prin voința generalului Nathan Twinnng (comandant al bazei aeriene Wright-Patterson,  ce avea astfel să devină și "sediul" cercetărilor).
Se speculează că a existat un raport încă din 1948, numit "Estimate of the Situation", unde Ruppelt & Co. ar fi conchis, preliminar, că UFO sunt "real craft", și nu-s făcute nici de USA ori Rusia - ba cică s-ar fi avansat și ipoteza "provenienței extraterestre".
Acest așa-zis raport (menționat și în referirile Wikipedia) îmi pare iar o plăsmuire senzaționalistă - mai ales că Ruppelt, care și-a scris și memorii în cartea "The Report on UFO" nu a postulat nicăieri ceva de E.T. Iar timpul alocat (un an) era total nerealist să fondeze concluzii de asemenea anvergură/gravitate.

E cert însă că viața Proiectului SIGN a fost "tăiată" de un alt grangure, mai mare ca gen.Twining - șeful de stat major al întregii aviații, gen.Hoyt Vanderberg. Acest "titan" (despre care mai circulă si alte povești) se pare că ar fi înlocuit SIGN cu GRUDGE, odată cu recomandări de debunking agresiv.
Dar roata se învârte și la ei, așa că (se spune) alți generali ar fi moderat obtuzitatea lui Vanderberg, cerând ca cercetările să se facă "pe bune", nu "praf în ochi". Ăstia erau Charles Cabell și un anume gen. William Garland - acesta din urmă cică fiind cel mai înfocat partizan al cercetării, încât ar fi văzut el însuși un UFO.

(am îngroșat numele ultimului general ptr.a sublinia și ceva amuzant - are același nume cu ofițerul din Twin Peaks (Garland Briggs), ce se ocupă în mare taină cu latura (neîncetată) a Proiectului BLUE BOOK. Șolticar mare, David Lynch ăsta...hahahah ! Dar și ăia care au ales același actor să fie, în SG1, generalul ce supervizează proiectul Star Gate...!

kenjiro:
Vandenberg Name Meaning, Family History, Family Crest & Coats of Arms, German - HouseofNames
https://www.google.com/amp/s/www.houseofnames.com/vandenberg-family-crest/German

Grifon:
Acest general Hoyt Vandenberg a fost cu adevărat o pacoste.
Când am zis că sunt și "alte povești" cu el, mă refeream că a fost, nici mai mult nici mai puțin, decât directorul CIA (al doilea, întrucât întemeietorul Souers a ocupat funcția doar câteva luni).
Când a fost Vandenberg căpetenia tuturor spionilor americani ? 10 iunie 1946 - 1 mai 1947, adicătelea taman când peste SUA se destrăbălau acele farfurii !
Nici la CIA n-a făcut totuși mulți purici, că din vara lui '47 a ajuns șeful US Air Force, la timp pentru a frâna entuziasmul prea mare a gen. Nathan Twining (implicit al lui Ruppelt). A tăiat SIGN, a băgat aiureala de GRUDGE, și ar fi tăiat de tot curiozitățile, de nu l-ar fi "tras pe dreapta" boala (cancer).
După retragerea medicală, urmată și de moarte, ia ghiciți cine l-a înlocuit la șefia US Air Force ?
Nimeni altul decât fostul subaltern "încălecat", gen. Nathan Twining (protectorul lui Ruppelt și al proiectelor UFO, ce au putut astfel fi re-impulsionate).

Iată cum ne putem lămuri, citind doar site-uri banale (Wiki), ce determina suișurile și coborâșurile investigațiilor. Și nu e mare lucru să presupunem că ostilul Vandenberg, ce în '47 fusese capul CIA, știa mult mai multe decât bietul (si onestul) căpitan Ruppelt.

(nu mă pot abține de la altă constatare hazoasă - toți generalii ăștia, care pe umeri erau " full de semnal", se zbăteau să primească numirile de la Harry S. Truman (șeriful din Twin Peaks, hahahah !)

Grifon:
Din ce putem remarca, încă din acele demersuri timpurii se profila un antagonism (mascat) între CIA și US Air Force. Militarii erau direct interesați a se dumiri "ce naiba zboară pe cerul lor", în timp ce "the spooks" păreau a avea niște interese mai obscure - și nu știu dacă...cerești.
Căci nu a fost numai " placajul" lui Vandenberg. După ce gen.Twining a reluat seriozitatea cercetărilor, prin 1952, și CIA a "șarjat" iar împotriva proiectelor.
În 1952 (la cca.un an după ce Vandenberg a ieșit din peisaj), șpionii au lovit prin crearea așa-numitului Robertson Panel - o comisie de specialiști care să opineze, așa, dacă e bine sau rău...hahahaha.
Nu le-a cerut nimeni asta, s-au băgat...din oficiu. A fost cică o "recomandare" (și au dosit-o iute sub classified, să nu-i afle restu' lumii). Până la urmă s-a aflat, dar era cam târziu - suita de proiecte USAF intrând iar în declin (tăieri de fonduri / permisiuni, critici, etc.).
Pe de altă parte, generalul W.Garland (cel cu avataruri cinema), fiind un suporter al cercetării UFO, din proprii experiențe, a ajuns peste ani (1969) șef al primei divizii strategice aerospațiale ("1st Strategic Aerospace Division). Care avea sediul într-o bază numită (în cinstea fostului tartor)...Vandenberg !
Creata exact după aselenizare. Si exact când s-a încheiat de tot si BLUE BOOK.
Oarecum hazos, nu ?

Grifon:
Pentru a se vedea, cât mai exact, care erau posibilitățile de cercetare ale celor de la "BLUE BOOK", merită comentat un incident hilar, menționat chiar de căpitanul Ruppelt în memorii:

În vara lui 1952, când s-a "vânturat" celebrul val de UFO asupra Wahingtonului, Ruppelt se afla întãmplător în capitală, cu niște plictiseli de ordin birocratic. A aflat din ziare, a doua zi, despre ciudățenii, și a sunat iute la centrul din Washington, recomandându-se ca responsabil BLUE BOOK și cerând un automobil, să investigheze.
I s-a răspuns că "numai generalii și coloneii pot avea mașini " la scară", și i s-a zis în doi peri - "take a cab !".

Hahahahaaa ! Și noi ne plângem că numai în România ne lovim de asemenea atitudini !

În sfârșit, omu', enervat la culme, a plecat acasă - doar nu era să-și chelească leafa " fără număr". Ulterior i-au parvenit unele rapoarte, după cine știe câte telefoane, rugăminți și/sau înjurături...dar era clar că cele petrecute nu au putut fi cercetate de el "la cald".

Apoi, coincident sau nu, la nici 6 luni, i-au trimis pe cap "panelul" Robertson, de i-au luat și oameni din echipă (din 10 inși se pare că au rămas doar 4, cu tot cu el).
Nu e de mirare că lui Ruppelt i-au ajuns șicanele astea "până-n gât", în scurt timp lăsându-se și el păgubaș.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version