Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

UFO . Old boys vs. La nueva era .. aparent

Creat de fiulploii, 21 Iulie 2018, 19:26:43

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

   
Citat din: abyss din  20 Iulie 2018, 23:33:25
....a subiectul ozn e pe duca allover , adicătelea...peste tot prin lume.
De ce? Ei bine asta e un alt subiect...

Iacă-tă şi subiectul cu pricina

Mă batea gandul de mult timp sa deschid un subiect cu tendintele din observatiile ozn si inca cred ca e prematur dar ...moartea incercare n-are  :lol:  sau incercarea moarte n-are , cum o fi corect?

   Asa cum se zicea pe alt subiect, nu mai exista aparitii de ozn tip nituri si bolturi. Credibile. Netrucate. In zona Terrei.
   Exact ca in povestile românilor alterate de crestinism pt a nu disparea informatia zicându-se: " pe vremea cand Dumnezeu si Sfantul Petru umblau pe pamant printre oameni..." , tot asa putem spune ca perioada omuletilor gri, a mutilarilor de animale, a "ligheanelor" zburatoare si a aterizarilor lor, a rapirilor , a disparut. S-a intrat intr-o noua etapa, mai subtila, mai altcumva.
   Ce s-a schimbat?

  Tot aici cred ca pot aduce in discutie si existenta, dupa parerea mea, a unui " mecanism de resetare" activat automat sau nu , in cazul cand o civilizatie atinge un anumit nivel de dezvoltare...spirituala sau tehnologica ori imbinarea celor doua, nu are importanta. Important e ca sa nu se depaseasca un anumit prag.

   Motivele? Pana la motive ar fi bine de stiut daca mecanismul este automat sau nu, zic eu.
   

StarDust

Fenomenul e in stransa legatura cu noi, si evolueaza odata cu noi. Cam asta e concluzia unui stimabil cercetator si sunt sigur ca are dreptate. :)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii

Citat din: StarDust din  21 Iulie 2018, 19:46:40
Fenomenul e in stransa legatura cu noi, si evolueaza odata cu noi. Cam asta e concluzia unui stimabil cercetator si sunt sigur ca are dreptate. :)

Nu cunosc, poti detalia sau un link, ceva?
Clar are legatura cu noi dar si cu altceva, banuiesc  . Evolutie spre ce? sau spre cine?
  Si din anumite unghiuri noi nu am evoluat deloc. Si e demonstrabil asta. Asadar, ceva mai detaliat se poate?

StarDust

J.Vallee.
E vorba de forma si aspectul "navelor" vazute de aproape care difera in functie si in aproximativa concordanta cu evolutia noastra tehnologica.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

uforever

Citata subiectul ozn e pe duca allover , adicătelea...peste tot prin lume.
De ce? Ei bine asta e un alt subiect...

Cum mai e pe duca allover? Mie mi se pare ca deja au dat drumul la anumite informatii oficial si mi se pare ca se grabesc sa faca asta, o sa caut link, daca nu ma-nsel in decembrie am vazut primul "lighean" filmat dintr-un avion militar, despre care spun ca nu exista dubii. Mie mi se pare ca se grabesc deja sa faca oficial fenomenul. Ce a aparut in plus, sunt e.t. ce n-au nevoie de "ligheane", aia din zona eterica a lui Calogero and company. Cum Corrado Malanga a dat-o in "bailando" si deja nu mai spune nimic, normal c-au aparut altii mai pregatiti si mai tupeisti sa se ocupe de asta. Practic s-a trecut de la "ligheane" la "lighioane", mult mai periculoase, dar orice nas isi are nasul, iar in zona aia nu exista demnocratie, exista grade.
Fenomenul devine din ce in ce mai oficial, iar oamenii care pana acum n-aveau nici un fel de initiere si nici o treaba cu subiectul, incep sa constientizeze involuntar despre ce e vorba in propozitie. Acum cateva zile am auzit-o pe soacra-mea, care nu depaseste sfera telenovelelor si emisiunilor pentru redusi mintali, spunand ca a vazut mai multe o.z.n.-uri ce aveau toate culorile si pulsau. "Astia sunt aia care ne controleaza pe toti" spune ea, asta e o premiera.  :lol:

Grifon

Un old-boy...
Un old-boy vrea să creadă. Nu neaparat să ştie.
Un old-boy leagă automat, organic, UFO de extratereştri (fără a avea nici cea mai mică dovadă a unor alte ființe (SF-urile, desigur, nefiind dovezi).
Pe un old-boy îl dezamăgesc argumente ce par a indica origini terestre ale OZN-urilor. Astea nu îi plac. Îi răpesc din esența pasiunii. Din credință. Subiectul devine prozaic...iar SUA, iar Rusia ? Puahh !!
Un old-boy acceptă, lejer, un anume agnosticism. Ia ca premisă că ET sunt foarte avansați (poate cu milenii inainte) si e firesc, socoate el, să nu pricepem nimic din logica lor. De aceea nici nu vrea să "disece fir in 4", si nu e departe de teologul care priveşte cu părintesc dispreț cercetarea...laică.
Un old-boy se simte bine fiind...aparte. Cumva, el e dintre puținii care "înțeleg", si se bucură de fiecare lumină / luminiță/ punct care poate fi un "semn".
Un old-boy nu se miră, câtuşi de puțin, că la el se înghesuie "mărturiile", in timp ce alții, chiar apropiați lui, nu văd nimic. Stă "cu ochii pe cer", si se hrăneşte din fiecare lucire de stea, din fiecare nor mai ciudățel. Are nevoie permanent de stimuli din ăştia, să nu-i moară pasiunea. Iar când i se demonstrează că stimulul său era ceva...mundan, primeşte trist explicația ("mda, dacă ziceți voi...o fi fost doar avion").
In fine, un old-boy nu vrea să fie singur pe acest tărâm wishful-thinking. Izolat, ajunge a simți că e "pe dinafară", aşa că are nevoie de tovarăsi ptr. a-şi amplifica, spiralat, convingerile. Dacă tovarăşii schimbă optica, se simte trădat. Dă vina pe unii / alții / oculții / spionii...pe oricine scade intensitatea pasiunii sale...

Inutil să mai statuez - eu sigur nu sunt un old-boy.

jean

Adevarul este dincolo de noi

Grifon

Citat din: Guest din  22 Iulie 2018, 18:08:02
Definitia oferita de tine, colegule Grifon, este interesanta dar in acelasi timp... nedefinita.
De acord, respectiva definiție poate fi rafinată. De altfel, nici nu m-aș fi lansat oarecum contondent împotriva...romanticilor ăștia, dacă n-aș fi fost (neplăcut) surprins de recentele văicăreli ale unui exponent.
De fapt, distincția nu-i nepărat între "old boys"/"new guard". Căci criteriile de diferențiere nu sunt nici vârsta biologică, nici vechimea în preocupări (jos pălăria, din acest p.d.v, în fața decanului de vârstă, herr @Xanadron).
Mai corectă ar fi o departajare între naivi si pragmatici (ultimii nu neapărat sceptici).
Pragmaticul nu stă să numere "n" apariții (multe irelevante), nici să viseze cu "ochii pe cer" (apropo, mă face mereu să zâmbesc această sintagmă, mai ales că e aproape slogan "old-boys").
Pragmaticul caută extensii, conexiuni, profunzimi. Caută cauze (ca apoi să deducă efecte), caută noimă, caută dedesubturi. Nu stă cu " deștu'-n gură", holbat peste blocuri și stâlpi, pândind...poate-poate...un disc, ceva ?
(ca fapt divers, dacă leaturile old-boys au tot adunat zeci si zeci de "apariții", de ce nu încep procesarea lor ? Numitoare comune, zone de ocurență, coincidențe de traseu si / sau corelate cu repere temporale, similitudini între categorii de martori,etc ? Mult (si pe nedrept) ridiculizatul Raport Condon, sau setul " Blue Book", măcar au cuprins si asemenea analize, chiar foarte minuțioase, la vremea lor. Și oricum, tot ar fi mai constructiv decât să nu posteze cu lunile, dar să se plângă că "alții strică forumul") .
Dar, la urma urmei, si naivii pot fi OK. În ciuda metehnelor sale, România e o țară liberă, iar dacă unii vor să fie naivi, de ce să n-aibă voie ?
Hm...dar iată, naivul nu se mulțumește a fi naiv. Devine caustic, mușcător (clar că nu-i în apele lui):
Citat din: jean din  19 Iulie 2018, 20:43:48
Pacat, erau cativa baieti destepti pe aici..... [forumul] a ajuns la alt nivel dar din pacate unul inferior din punctul meu de vedere.
Și apoi sare si mai aprig, el nemanifestând vreo deschidere spre a-și mai extinde îngustimea:
Citat din: jean din  20 Iulie 2018, 22:26:43
Eu daca as fi moderator as bloca toate subiectele care nu au legatura cu OZN-urile si fenomene conexe.
Ohhoooo, ohoooo ! Iată ce înseamnă un captiv în spirala propriilor fantezii ! Dacă nu-s OZN-urile lui, sau conexele lui (mă întreb care or fi alea) se simte deja iritat - nerealizând nici măcar evidența conexiunilor dintre limitare și intransigență
****************
Citat din: Guest din  22 Iulie 2018, 18:08:02
De asemenea credeti ca este necesara/benefica perioada "old-boy"? Poate fi evitata?
Cred că o perioadă " old-boy" este, neîndoielnic, necesară - orice început incumbă naivități. Și eu am avut perioade (adolescența) când mă hrăneam cu Hynek (poate singurul ufolog pe care încă-l respect), Timothy Good, Hobana sau Călin Turcu. Dar vremea aceea s-a cam dus, râmânând din ea doar o melancolică auto-compătimire (deh, nu puteam avea la 18-20 de ani mintea de acum).
Dar nu puteam evita faza, era necesară ca etapă a dezvoltării. Astăzi pot analiza / compara (si critica) tocmai ptr.că, mai înainte, chiar am "îngurgitat" asemenea materiale. Ca și cu paleoastronautica, paranormalul....etc.

Dar, în sfârșit...poate lungim vorba fără rost. La urma urmelor, isteții devin si mai isteți, cei dornici a-și extinde orizonturile devin si mai cultivați, iar naivii...hm...vor rămâne tot naivi.

silviu


fiulploii

Citat din: StarDust din  21 Iulie 2018, 19:46:40
Fenomenul e in stransa legatura cu noi, si evolueaza odata cu noi. Cam asta e concluzia unui stimabil cercetator si sunt sigur ca are dreptate. :)

Pentru o mare parte sau cantitate de fenomen sunt de acord cu tine cu mentiunea ca dupa parerea mea, nea' Jacques a trecut intr-o zonă mult prea crepusculara, de-a dreptul fantasy.
  Evolutia fenomenului de care discutam inseamna in opinia mea o ghidare a noastra spre o destinatie anume. Insa, se pare ca exista de-a lungul istoriei consemnate in scris si ajunse la noi o forma constantă, cea de disc sau scut rotund, fara "excrecențe". E drept ca dupa stiinta mea, baietii aia nu au mai dat nici un semn cam de mult dar asta nu inseamna nimic raportat la lungimea vietii umane .

   Pe de alta parte, am impresia ca toti ăia vechi is aici in continuare, si marii si micii, si grii si verzii, si cu coarne si fara, si cu nituri si fără, numai ca au imbracat alte forme sau a intrat in vigoare un alt tratat asupra Pamantului. Asta e o ipoteza total nefundamentata stiintific  :lol:

   Acum vreo zece mii de ani a fost un reset , voit sau nu. Iar omenirea a luat-o de la capat. Dovezi in acest sens pe tot globul( sau farfuria, pt adeptii pamantului plat  :lol: ). A fost ceva de genul cutremurelor ce au daramat edificii si infrastructura .
    Parerea mea.