Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Biblioteca ireală !

Creat de abyss, 31 August 2017, 23:32:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Deşi am o desagă bunicică de dubii față de năstruşnicul Ovidiu Dragoş Argeşanu, apreciez totuşi că şi lucrarea sa, cam pompos intitulată "Arta Războiului Psi", îşi merită un loc în colecția "ireală".
Omu' are multe cărțulii, cam redundante în ceea ce priveşte esența, dar savuroase prin stilul "uranian". Personal, pendulez încă între pornirea de a-l prețui şi imboldul de a chema "băieții cu halate"...
Dar, până la urmă, aşa sunt toți cei ce plonjează în "ireal"...aşa că să nu fim prea aspri - mai ales că cel puțin 50% din conținut merită luat în studiu

abyss

Am repostat aici link-ul sa fie mai usor de gasit.



http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA010/GA010_index.html




EDIȚIA OPERELOR COMPLETE ALE LUI RUDOLF STEINER
http://www.spiritualrs.net/Conferinte/OpC.html


abyss


abyss



Citat din: Grifon din  31 Octombrie 2017, 13:36:28
(...)
Da, Saturn a jucat rolul primordial în Creație, la fel ca Venus în faze ulterioare, s.a.m.d. Doar că...nu în sensul stiinței actuale, ci într-o accepțiune metafizică, spirituală chiar (dacă-mi îngădui termenul). Nu a fost vorba de o conjuncție (în sensul actual de "aliniere"), ci de o contopire, o simbioză primordială. Ptr.sacerdoții străvechi Saturn desemna o stare, o fază inițială a Creației (primul stadiu al densificării "emanațiilor divine"). Din Saturn s-au disjuns apoi celelalte "zeități" - în sens de stadii consecutive ale evoluției (într-un proces similar cu dezvoltarea succesivă a sefiroților Kabbalei, ce desemnează aceleași lucruri).
La debut toate "planetele" coexistau în omogenitatea lui Saturn - exact cum spune mitologia, că își "înghițise" copiii, gelos pe sigura lor succesiune. Astăzi, planeta omonimă e doar o reminescență densificată a realității imateriale ce-a generat-o, iar orbita sa, tocmai de aceea, le "cuprinde" pe celelalte, mai mici.
E o cosmogonie f.greu comprehensibilă...nici eu nu mă pot lăuda că am înțeles-o integral. E descrisă în lucrări din școala teo/antroposofică, însă am remarcat că domnia ta nu prea "guști"asemenea lucrări...
Încearcă totuși (dacă n-ai citit deja, poate) cartea "Istoria Secretă a Lumii", de Jonathan Black. Treci peste titlul pompos (ales din rațiuni comerciale), precum si peste faptul ca numele e, sunt convins, doar un pseudonim. Omu' explică mai...laic cum au decurs stadiile, si merită aprofundat cam în 60% din aserțiuni.
(...)

Grifon

#20
Mă bucur c-ai găsit o variantă electronică a cărții ce-am recomandat-o, dle @abyss.
Individul e misterios, ascunzându-se (cred) sub un nom de plume. E puțin probabil să-l cheme Ionathan cel Negru, si mai sunt și alte elemente, identificabile în carte, ce mă fac să-i bănuiesc conspirativitatea.
Pretinde că a primit informații de la anumite societăți secrete, apoi afirmă că a fost invitat el însuși să adere la una din ele - de către cel ce l-a...hm....îndrumat.
Din ce cunosc (alte surse) tezele sale sunt valabile - chiar de le mai "pictează" el nițel. Sunt extrase din misterele Eleusine si din doctrina Rose-Croix - așa că merită tratate cu atenție.

Acum însă, pentru cei cărora le-a plăcut "Dimineața Magicienilor", consider că e bună si altă lucrare cunoscută a lui Jacques Bergier - "Cărțile Blestemate"

(*mi-am permis si am atasat aici in format pdf cartea /abyss)

fiulploii

#21
Are cineva disponibilă cartea Archeometry de Alexandre Saint-Yves d'Alveydre ?

http://www.crystalinks.com/styves.html

kenjiro

Citat din: fiulploii din  06 Noiembrie 2017, 21:23:00
Are cineva disponibilă cartea Archeometry de Alexandre Saint-Yves d'Alveydre ?

http://www.crystalinks.com/styves.html

Saint-Yves d'Alveydre, Alexandre. L'Archéomètre, clef de toutes les religions et de toutes les sciences de l'antiq - Rite ancien & Primitif de Memphis Misraïm
https://www.google.fr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.vorap2m.com/doc%2520divers/Archeometre.pdf&ved=0ahUKEwic-Ijs3arXAhUHPiYKHfLoBGY4ChAWCC4wCA&usg=AOvVaw2c7aWTBZiHWiuphvJ4Zhqd

Saint-Yves d'Alveydre, Alexandre (1842-1909). L'archéomètre, clef de toutes les religions et de toutes les sciences de - Grand Lodge Bet-El
https://www.google.fr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.glbet-el.org/bet-el%2520livres/43452812-37368994-Saint-Yves-d-Alveydre-L-Archeometre.pdf&ved=0ahUKEwijiYjq3qrXAhXFSSYKHYaMBmI4FBAWCCUwBA&usg=AOvVaw1Sn08c8EaiwxeuwAccMUhi

Grifon

#23
Hm...nu prea mă dau în vânt după d'Alveydre - desi îi recunosc valoarea. Poate pentru că are același stil cumva...apăsător, ca și Eliphas Levi...
Atașez însă o lucrare din care am mai citat ocazional, pe diverse subiecte. Franz Bardon e o lectură potrivită (precum indică și titlul) pentru inițiere - în sensul strict teoretic al termenului.
Va lumina în bună măsură pe curioșii despre magie, mergând chiar pe dimensiuni practice ale fenomenului.
Câteva sfaturi însă, pentru cei ce vor simți, poate, imboldul unei grabe...practice:
- desi bine prezentate, exercițiile acestea nu sunt suficiente (ele necesitând numeroase și minuțioase "tips and tricks", pe care nicio lucrare nu le pătrunde)
- desi corect în enunțuri, se poate ca Bardon să fi "strecurat" micile sale..."șopârle" (precum a făcut si Aleister Crowley în bună parte din scrieri).

Totuși....e f.puțin probabil ca cineva să izbutească aplicarea acestor "trucuri" doar după simpla lectura.. așa că..enjoy !



Grifon

#26
He-heeee, @kenjiro - san !
Penultima recomandare...merită cel puțin o ocheadă !
Tărâmul dak-inilor ?
Dincolo de rezonanță "dacă" (adica "dacă o fi"... mai ales că termenul sanscrit înseamnă, aprox. " umblător pe cer") mă înțeapă puțin și numele onorabilului autor.
Geshe Kelsang Gyatso ? Adicătelea ca pe marele... Tenzin, a.k.a "al 14 -lea pre numele său ?

Postarea ar fi mers si la descifrarea Star Wars...chiar dacă saga aia n-a fost la festivalul Dakino (hi hi hi !)


Grifon

S-a vorbit mult, la subiectul "Vril", despre lucrarea "The Hunt for Zero Point" (ipotezele "ireale" despre anumite preocupări ale naziştilor - antigravitație, die Glocke, ş.a.m.d).
Nu strică a fi şi citită de cei preocupați .
(nu de alta, dar să  nu se creadă că secțiunea "ireale" o ține doar în magii sau esoterisme - cât ar fi ele de înrudite cu o anume dimensiune a ştiinței).

kenjiro



Rene Guenon english pdf book pack
Link:
https://archive.org/details/reneguenon