Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Biblioteca ireală !

Creat de abyss, 31 August 2017, 23:32:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

#45
O lucrare foarte bună, ce acoperă realist, documentat si cu rețineri de bun simț toată gama de stranietăți reunite generic sub titulatura "occult Reich".
Autorul (Alan Baker) reușește un bun demers cognitiv, izbutind totodată și atingerea multor noțiuni / fenomene ce au fost dezbătute în sanctuarul " irealelor".
Nu lipsesc Vrilul, discurile zburătoare sau expedițiile Shamballa / Agartha. Cine o va parcurge, va avea o imagine (aproape) exhaustivă despre insondabilele mistere ale acelor ani.

Totuși, o mențiune - lucrarea se adresează celor ce ar putea-o înțelege. Specialiștii în "lițe și piulițe", care, deși de când sunt eu membru RUFOn (februarie 2016) n-au postat decãt chibițări, din an în Paște - și alea de-o naivitate adolescentină - sunt rugați să nu se ostenească, și să lase celor interesați un dor prelung după lamentări fără sens.

Aseneth

O carte scrisa la sfarsitul secolului al 19-lea, prezicand majoritatea minunilor tehnologice ale secolelor 20-21, de asemenea dand informatii despre Atlantida, unele din ele neavand alte surse.

https://ia802205.us.archive.org/3/items/adwellerontwopl00olivgoog/adwellerontwopl00olivgoog.pdf

https://en.wikipedia.org/wiki/A_Dweller_on_Two_Planets

Grifon

Marcel Louis Forhan este un ocultist ceva mai puțin mediatizat la noi, având o notorietate mai mare în Franța, unde a trăit între sec.XIX si XX.
Sub pseudonimul "Yram" a scris mai multe studii despre fenomenele extra-...matriciale, în principal relativ la propriile experiențe.
Cartea de față, în original, se intitula "Practica proiecției astrale", dar ai noștri, dornici de a mări senzaționalul, i-au zis " Secretele lumilor astrale"
(intre noi fie vorba, cu un asemenea titlu pompos mai degrabă alungi interesul, dar...în fine...).

Lucrarea e demnă de studiu. Deși nu dă reperele tehnice concrete ptr."desprinderi" (ascunde deliberat, precum menționează și în carte), totuși informațiile livrate sunt utile. Descrie practic tot ce a simțit în cursul multor EEC (prefer acronimul românesc, nu OBE), și aceste amănunte îmi confirmă, pe mai multe paliere, că omul chiar a practicat, nu-i doar o gură bogată....

Grifon

Întrucât a mai fost evocată pe forum (chiar s-a și postat pe undeva varianta în engleză) cred că merită adusă în aceste "rafturi" si lucrarea rusului Michael Raduga (The Phase / Faza).
E un îndrumar bunicel pentru dedublări / decorporalizări. Zic "bunicel", căci îi lipsesc multe, fiind doar un colaj de experiențe empirice, comasat în rețete aparent generaliste.
Recomand totuși rezerve, sau filtrarea lucrării prin prisma propriilor convingeri. Individul e nițeluș dubios (etnic rus, dar propăsit prin California), iar numele lui (Mihail Curcubeu) e cam bizar, mirosind a pseudonim new-age.
Mai rău, tipul este cam..."amoral (recomandând, de-a dreptul, ca după ce se reușeste " dedublarea", experimentatorul să facă...orice (alcool, sex...etc).
Dar, dincolo de evidenta lui lipsă de valori (adică si altceva decât....el însuși) cercetările adunate de muscal nu sunt chiar de lepădat. Atașez varianta românească a lucrării, cu precizarea că din ea lipsesc, față de original, cele 100 de relatări ale unor experimentatori norocoși.
(si aici e ceva dubios - zice că a ales "suta" din foarte mulții....dar pe forumul lui nu se prea înghesuie foarte mulți membri, cum ar fi de așteptat după pompa prezentării).

Una-peste alta, să fie. Într-o bibliotecă trebuie să fie și lucrări mai...hm...tocmai ptr. ca cititorii să poată face diferențe în evaluări și alegeri.


Grifon

Robert Bruce (nu regele scoțian, ci altu', mai pișicher) a dobândit o notorietate considerabilă în rândul amatorilor de EEC, vise lucide, sau orice altă formă de proiecție infra/para-dimensională.
Site-ul său, intitulat "Astral Dynamics" e mai populat decât al lu' conu' Curcubeu mai înainte menționat, și chiar de experimentatori ce par mai serioși.
Atașez, prin urmare, best-seller-ul omonim, după denumirea căruia s-a inspirat și forumul lui Bruce, cu precizarea că aici se dau mai multe detalii, atât de ordin teoretic cât și practic.
(din păcate, am găsit doar variantă în limba engleză)
Și...a ! Cel mai important...Bruce nu-i vreun amoral ca rusnacu' ce l-am bârfit în postarea anterioară.

https://archive.org/stream/AstralDynamicsANEWApproachToOutOfBodyExperiences/Astral+Dynamics+-+A+NEW+Approach+to+Out-of-Body+Experiences_djvu.txt

Grifon

#50
De același autor - "Controlul Proiecției Astrale ( "Mastering Astral Projection" ).
E al doilea succes editorial al lui Robert Bruce, apărut după notorietatea primului ("Dinamici Astrale").
În esență, sunt reluate și dezvoltate conceptele, diferența constând ìn amănunte. Adresându-se celor mai puțin obișnuiți să gândească (sau să experimenteze) singuri, lucrarea se vrea un ghid structurat și etapizat pe 3 luni (90 zile), cu promisiunea că la final cresc șansele experimentelor extra-corporale.


fiulploii


fiulploii

https://digi.vatlib.it/

Vreo 15 mii de manuscrise digitalizate ...

Grifon

Și ca să completez seria lucrărilor "ghid" pentru fenomenele extra-corporale, propun și experiențele lui Wiliam Buhlman, reunite sub titlul "Aventuri dincolo de corp" (Adventures Beyound the Body).
Ca particularitate, Buhlman a reușit experiențele prin "vizualizare realistă", nu prin tehnici imaginar-senzoriale ca Robert Bruce.

abyss

#54
 The-Adam-and-Eve-Story

O carte secretizata de cia zeci de ani...

abyss

The-Adam-and-Eve-Story p2

abyss

The-Adam-and-Eve-Story 3

abyss

The-Adam-and-Eve-Story p4

abyss


fiulploii