Sectiune pentru limba româna > Fenomene conexe si paranormale

Tehnici de accesare a memoriei astrale

<< < (4/16) > >>

Ganditorul:
Interesant subiectul. Nu contest rezultatele - le poate contesta doar un practicant al tehnicilor amintite. Nu sunt, n-am timpul necesar.
DAR dupa parerea mea se cam amesteca lucrurile.
Prima tehnica prezentata, cea cu intoarcerea pe scari insotita de imagini, e ...incompleta.
Daca memoria nu-mi joaca feste eu mi-o amintesc altfel si fiecare element isi are rostul lui in practica.
1. Coborarea pe scari are o motivatie. Urci pe scara vietii parcurgand intamplare dupa intamplare, traire dupa traire. Ajungi la un anumit nivel (la etajul 10 sa spunem, pt simplificarea metaforei) si daca vrei sa "retraiesti" ceva din trecut nu te arunci pe geam pana la etajul 3 pt ca apoi sa "retraiesti" senzatiile din trecut ci... cobori pe scari pana la nivelul dorrit pt ca apoi sa urci prin "intamplarea dorita". Asta o facem simplu prin rememorare. Dar noi aici vorbim de "retraire", de toata complexitatea trairilor "de atunci". Ori asta necesita un anumit antrenament sii pregatire. Si mult timp, mult, mult timp.
2. prima zi : Iti iei un caiet si notezi in fiecare seara ceea ce s-a petrecut important peste zi. Apoii intri in acea stare de concentrare (alfa) si "retraiesti" totul intorcandu-te in timp, mergand "cu spatele".(d'aia se spune ca in meditatie ...totul e invers. e si asta un motiv pe langa altele...)
a doua zi: Citesti ceea ce a fost ieri si azi si parcurgi drumul "cu spatele" inapoi. Cel mai bine - pentru a nu scrie prea mult la descrierea tehnicii - ar fi sa priviti clipul urmator care este o veritabila lectie a tehnicii amintite :
https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08

Maestrii spun ca dupa o indelungata practica o sa fi capabil sa treci de "prima zi" si sa te intorci in timp retraind momente pe care nu le-ai consemnat in caiet. Se poate merge pana la momentul nasterii si chiar mai departe - dacaar fi sa credem ce se spune. Si aici e alt punc cheie al tehnicii - sa crezi ca se poate si sa exersezi cu perseverenta, Orice intrerupere, orice abandonare a exercitiilor - indiferent de motiv - te poate duce s-ao iei de la zero.

3. Se vorbea de un exercitiu de meditatie/relaxare oarecum premergator, ce iti poate antrena atentia, focaliza atentia. Tehnica e urmatoarea : relaxarea yoghina in care fiacare centimetru de corp, fiecare muschi, ligament, os este relaxat prin comanda ferma data in gand. relaxam apoi functiile vitale : bataile inimii, respiratia (controlata), functiile ficatului,stomacului etc etc.
Ajungem la cea mai dificila parte in care ne impunem sa nu ne gandim la nimic. Sa fim "acum si aici", sa ne concentram pe prezentul "ca secunda", ca singura unitate de timp cunoscuta, fara trecut sau viitor. O sa vedeti ce greu e sa "nu te gandesti la nimic", o sa vedeti cate ganduri aiurea, haotice apar in acest moment al exercitiului si cat de repede alunecam in somn ...tocmai pt ca fortam corpul si mintea sa nu se gandeasca la nimic" sa ni aiba nici o nevoie, nici o dorinta ...nici un gand. Abia cand o sa fi in stare "sa nu te gandesti la nimic" ai sa poti sa te focalizezi pe un "gand" la dorinta. Toate cele bune.

fiulploii:

--- Quote from: fiulploii on  21 July 2017, 13:56:35 ---  In cel mai pur stil @maiami , zic : eu cred că nu se va aventura nimeni dincolo de memoria astrală deși poarta e deschisă si nu există capcane .
   In cel mai pur stil @romulus, zic: Hough!

--- End quote ---

Am fost cât se poate de serios când am zis cele de mai sus, sub alte cuvinte ar fi : Cunoaște-ți vreo tehnica de 'sărit' peste astral ? Sau de ocolit , deși nici așa nu e corect fiindca pur si simplu e alta cale .
O metoda ar fi sa accesezi viață dupa viață mergând înapoi până ajungi la ' ușa' ( sic!) pe care ai intrat prima oară si sa o deschizi si pe aia . Dar dupa părerea mea te-ai învârti in acelasi Matrix iluzoriu fiindca , zic unii , viețile citite nu sunt obligatoriu ale tale ci ale altora așa cum am mai zis in comparația cu cartea citită si pe care nu ai scris-o tu ci doar te transpui in realitatea ei .

Si mai interesant ar fi pt doritorii de cunoaștere nu plimbarea prin alte vieți ci accesarea perioadei de transit dintre episoade  :wink: Si eu nu recomand 'trăirea' afectivă si transpunerea in pielea personajului care ai impresia că esti in timpul ' călătoriei ' fiindca s-ar putea sa mori acolo si atunci ghici ce pățești aici?
Așadar, a fost cineva treaz in perioada de tranziție intre episoadele-vieți ?
A încercat cineva sa meargă pe alta cale decât astrală?

Grifon:
Subscriu la p.d.v exprimate de colegii @mr si @Gânditorul.
Dle @mr, fără îndoială că posibilitatea perceperii (si înțelegerii) unor fragmente din alte existențe depinde, proporțional, de un anume grad al evoluției Sinelui (fie că vorbim de o elevare spirituală, fie doar de o maturitate interioară, de o atingere a unui prag de înțelepciune (am îngroșat termenul tocmai pentru a-l deosebi de noțiunea - cu care greșit se confundă uneori - de inteligență)
De altfel, "blocajul" în fața re-trăirilor este constituit chiar de absența (sau insuficienta dobăndire) a înțelepciunii. E destul să remarcăm că un atribut semnificativ al înțelepciunii e răbdarea - adică exact ce cam lipsește la peste 90% dintre potențiali...metempsihonauți...

Dle @Gânditorul, aceept ideea că tehnica înfățișată de mine poate fi incompletă. De fapt, trebuia să specific chiar din debut că e perfectibilă (sau, mai bine zis, ajustabilă fiecărei individualități în parte). Da, se poate încerca si o vizualizare "mers cu spatele", sau se poate imagina orice alt tip de coborâri/ ascensiuni (mai ales că repere de tip spațial, gen sus-jos, nici nu conteză în excursurile out of...)

Eu am prezentat ceea ce merge la...mine. Ideea " coborârii în spirală" îmi aparține, la fel ca si ideea grupării memoriilor firești pe intervale de 5 ani. Complementar, fiecare își poate "asezona" rețeta cu oricâte alte elemente - dar ceea ce conteză, dincolo de amănunte, e  momentul-cheie al...ușii...bat-o s-o bată...

Dle @fiulploii, referitor la zona spre care văd că țintești domnia ta....tre' să spun mai întâi, sincer, că mă fascinează ! Eu, unul, abia de am izbutit unele...minuscule percepții extra-..., iar d-ta vrei să percepi, efectiv, perioada dintre două existențe ?! Ce e al d-tale, e ! Nu te împiedici în mărunțișuri, nu ?
Personal, cred că , fie si de se pot re-percepe trăiri din...de acolo...acestea ar fi ininteligibile. Căci, odată receptate (să admitem, de dragul discuției), nu tot la mintea noastră revenim ptr.analiză ? Nu putem rămâne în staza intermediară, ce a favorizat recepția, decât dacă...hm...poftim a nu ne mai întoarce (iar eu, sincer, nu țin să grăbesc pragul actualei existențe).
Ei, în opinia mea, receptările dintre...vor fi totalmente incomprehensibile. De ce ? Nu doar că nu avem dezvoltate "organele de simț" aferente altei realități, dar nu avem nici măcar conceptele necesare - iar fără ele nu vom pricepe decât....haos (si nici măcar, căci haos deja e un concept pe care, totuși, îl avem....)

mr:
Colega Guest, departe de mine dorinta de a tine partea cuiva, cu atat mai mult a colegului Grifon. Parerea mea este aceea ca dumnealui nu face decat sa contribuie cu ceea ce stie/poate mai bine pe un topic initiat de el. Nu vad nimic anormal, ba chiar il vad responsabil in a-l tine "cald" si  "ghidat", in limite cat se poate de decente. Asa m-am straduit si eu atunci cand am initiat un topic, asa fac si ceilalti colegi care au ceva de spus...

Ceea ce nu inteleg, daca scopul primar al acestui forum este fenomenul ufologic, de ce nu se posteaza consistent in aceasta directie? Zic eu ca aceste subiecte secundare ar pali ca importanta in fata celui primar, in acest caz. Si de ce trebuie sa vedem mereu totul, cand e vorba de topicuri secundare, ca fiind o deturnare a unuia sau altuia dintre membrii forumului, de la scopul primar? Poate cei care posteaza o fac cu sinceritate si fara vreo intentie meschina, atunci de ce trebuie sa mereu sa devenim suspiciosi peste masura si sa aducem in fata treaba cu scopul de baza al forumului? Daca nu rezonati/intelegeti ce se scrie pe un astfel de topic, pur si simplu nu-l deschideti. Ba mai mult, "ghidati" si tineti "cald" strict fenomenul ufologic. Aceasta poate fi contributia dumneavoastra la acest forum, fara a judeca pe ceilalti.

Vad o multime de mesaje cu "directie" in ultima vreme pe aici. Oare asta e un alt scop al forumului? Sa fie un mijloc de comunicare?
No offence!

fiulploii:
Bine dle @Grifon. Aveți si nu aveți dreptate in acelasi timp. In alt timp nu stiu cum o fi  :lol:
Va sugerez sa încercați o schimbare in gândire si anume: cereți să vă ' lecturați '  o viață din altă lume , acelasi univers de acum. Lume sau planeta sau realitate, alegeți cu ce anume rezonați . Asta ar fi o prima etapa . In a doua etapa, oricare viata lecturați cereți sa apara si daca s-a îndeplinit scopul ei . Probabil veți fi uimit ... sau poate nu  :-D
Succes si sa ne împărtășiți concluziile de sejur daca e posibil!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version