Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnici de accesare a memoriei astrale

Creat de Grifon, 18 Iulie 2017, 10:04:31

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#15
Interesant subiectul. Nu contest rezultatele - le poate contesta doar un practicant al tehnicilor amintite. Nu sunt, n-am timpul necesar.
DAR dupa parerea mea se cam amesteca lucrurile.
Prima tehnica prezentata, cea cu intoarcerea pe scari insotita de imagini, e ...incompleta.
Daca memoria nu-mi joaca feste eu mi-o amintesc altfel si fiecare element isi are rostul lui in practica.
1. Coborarea pe scari are o motivatie. Urci pe scara vietii parcurgand intamplare dupa intamplare, traire dupa traire. Ajungi la un anumit nivel (la etajul 10 sa spunem, pt simplificarea metaforei) si daca vrei sa "retraiesti" ceva din trecut nu te arunci pe geam pana la etajul 3 pt ca apoi sa "retraiesti" senzatiile din trecut ci... cobori pe scari pana la nivelul dorrit pt ca apoi sa urci prin "intamplarea dorita". Asta o facem simplu prin rememorare. Dar noi aici vorbim de "retraire", de toata complexitatea trairilor "de atunci". Ori asta necesita un anumit antrenament sii pregatire. Si mult timp, mult, mult timp.
2. prima zi : Iti iei un caiet si notezi in fiecare seara ceea ce s-a petrecut important peste zi. Apoii intri in acea stare de concentrare (alfa) si "retraiesti" totul intorcandu-te in timp, mergand "cu spatele".(d'aia se spune ca in meditatie ...totul e invers. e si asta un motiv pe langa altele...)
a doua zi: Citesti ceea ce a fost ieri si azi si parcurgi drumul "cu spatele" inapoi. Cel mai bine - pentru a nu scrie prea mult la descrierea tehnicii - ar fi sa priviti clipul urmator care este o veritabila lectie a tehnicii amintite :
https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08

Maestrii spun ca dupa o indelungata practica o sa fi capabil sa treci de "prima zi" si sa te intorci in timp retraind momente pe care nu le-ai consemnat in caiet. Se poate merge pana la momentul nasterii si chiar mai departe - dacaar fi sa credem ce se spune. Si aici e alt punc cheie al tehnicii - sa crezi ca se poate si sa exersezi cu perseverenta, Orice intrerupere, orice abandonare a exercitiilor - indiferent de motiv - te poate duce s-ao iei de la zero.

3. Se vorbea de un exercitiu de meditatie/relaxare oarecum premergator, ce iti poate antrena atentia, focaliza atentia. Tehnica e urmatoarea : relaxarea yoghina in care fiacare centimetru de corp, fiecare muschi, ligament, os este relaxat prin comanda ferma data in gand. relaxam apoi functiile vitale : bataile inimii, respiratia (controlata), functiile ficatului,stomacului etc etc.
Ajungem la cea mai dificila parte in care ne impunem sa nu ne gandim la nimic. Sa fim "acum si aici", sa ne concentram pe prezentul "ca secunda", ca singura unitate de timp cunoscuta, fara trecut sau viitor. O sa vedeti ce greu e sa "nu te gandesti la nimic", o sa vedeti cate ganduri aiurea, haotice apar in acest moment al exercitiului si cat de repede alunecam in somn ...tocmai pt ca fortam corpul si mintea sa nu se gandeasca la nimic" sa ni aiba nici o nevoie, nici o dorinta ...nici un gand. Abia cand o sa fi in stare "sa nu te gandesti la nimic" ai sa poti sa te focalizezi pe un "gand" la dorinta. Toate cele bune.

fiulploii

Citat din: fiulploii din  21 Iulie 2017, 12:56:35
  In cel mai pur stil @maiami , zic : eu cred că nu se va aventura nimeni dincolo de memoria astrală deși poarta e deschisă si nu există capcane .
   In cel mai pur stil @romulus, zic: Hough!

Am fost cât se poate de serios când am zis cele de mai sus, sub alte cuvinte ar fi : Cunoaște-ți vreo tehnica de 'sărit' peste astral ? Sau de ocolit , deși nici așa nu e corect fiindca pur si simplu e alta cale .
O metoda ar fi sa accesezi viață dupa viață mergând înapoi până ajungi la ' ușa' ( sic!) pe care ai intrat prima oară si sa o deschizi si pe aia . Dar dupa părerea mea te-ai învârti in acelasi Matrix iluzoriu fiindca , zic unii , viețile citite nu sunt obligatoriu ale tale ci ale altora așa cum am mai zis in comparația cu cartea citită si pe care nu ai scris-o tu ci doar te transpui in realitatea ei .

Si mai interesant ar fi pt doritorii de cunoaștere nu plimbarea prin alte vieți ci accesarea perioadei de transit dintre episoade  :wink: Si eu nu recomand 'trăirea' afectivă si transpunerea in pielea personajului care ai impresia că esti in timpul ' călătoriei ' fiindca s-ar putea sa mori acolo si atunci ghici ce pățești aici?
Așadar, a fost cineva treaz in perioada de tranziție intre episoadele-vieți ?
A încercat cineva sa meargă pe alta cale decât astrală?

Grifon

Subscriu la p.d.v exprimate de colegii @mr si @Gânditorul.
Dle @mr, fără îndoială că posibilitatea perceperii (si înțelegerii) unor fragmente din alte existențe depinde, proporțional, de un anume grad al evoluției Sinelui (fie că vorbim de o elevare spirituală, fie doar de o maturitate interioară, de o atingere a unui prag de înțelepciune (am îngroșat termenul tocmai pentru a-l deosebi de noțiunea - cu care greșit se confundă uneori - de inteligență)
De altfel, "blocajul" în fața re-trăirilor este constituit chiar de absența (sau insuficienta dobăndire) a înțelepciunii. E destul să remarcăm că un atribut semnificativ al înțelepciunii e răbdarea - adică exact ce cam lipsește la peste 90% dintre potențiali...metempsihonauți...

Dle @Gânditorul, aceept ideea că tehnica înfățișată de mine poate fi incompletă. De fapt, trebuia să specific chiar din debut că e perfectibilă (sau, mai bine zis, ajustabilă fiecărei individualități în parte). Da, se poate încerca si o vizualizare "mers cu spatele", sau se poate imagina orice alt tip de coborâri/ ascensiuni (mai ales că repere de tip spațial, gen sus-jos, nici nu conteză în excursurile out of...)

Eu am prezentat ceea ce merge la...mine. Ideea " coborârii în spirală" îmi aparține, la fel ca si ideea grupării memoriilor firești pe intervale de 5 ani. Complementar, fiecare își poate "asezona" rețeta cu oricâte alte elemente - dar ceea ce conteză, dincolo de amănunte, e  momentul-cheie al...ușii...bat-o s-o bată...

Dle @fiulploii, referitor la zona spre care văd că țintești domnia ta....tre' să spun mai întâi, sincer, că mă fascinează ! Eu, unul, abia de am izbutit unele...minuscule percepții extra-..., iar d-ta vrei să percepi, efectiv, perioada dintre două existențe ?! Ce e al d-tale, e ! Nu te împiedici în mărunțișuri, nu ?
Personal, cred că , fie si de se pot re-percepe trăiri din...de acolo...acestea ar fi ininteligibile. Căci, odată receptate (să admitem, de dragul discuției), nu tot la mintea noastră revenim ptr.analiză ? Nu putem rămâne în staza intermediară, ce a favorizat recepția, decât dacă...hm...poftim a nu ne mai întoarce (iar eu, sincer, nu țin să grăbesc pragul actualei existențe).
Ei, în opinia mea, receptările dintre...vor fi totalmente incomprehensibile. De ce ? Nu doar că nu avem dezvoltate "organele de simț" aferente altei realități, dar nu avem nici măcar conceptele necesare - iar fără ele nu vom pricepe decât....haos (si nici măcar, căci haos deja e un concept pe care, totuși, îl avem....)

mr

Colega Guest, departe de mine dorinta de a tine partea cuiva, cu atat mai mult a colegului Grifon. Parerea mea este aceea ca dumnealui nu face decat sa contribuie cu ceea ce stie/poate mai bine pe un topic initiat de el. Nu vad nimic anormal, ba chiar il vad responsabil in a-l tine "cald" si  "ghidat", in limite cat se poate de decente. Asa m-am straduit si eu atunci cand am initiat un topic, asa fac si ceilalti colegi care au ceva de spus...

Ceea ce nu inteleg, daca scopul primar al acestui forum este fenomenul ufologic, de ce nu se posteaza consistent in aceasta directie? Zic eu ca aceste subiecte secundare ar pali ca importanta in fata celui primar, in acest caz. Si de ce trebuie sa vedem mereu totul, cand e vorba de topicuri secundare, ca fiind o deturnare a unuia sau altuia dintre membrii forumului, de la scopul primar? Poate cei care posteaza o fac cu sinceritate si fara vreo intentie meschina, atunci de ce trebuie sa mereu sa devenim suspiciosi peste masura si sa aducem in fata treaba cu scopul de baza al forumului? Daca nu rezonati/intelegeti ce se scrie pe un astfel de topic, pur si simplu nu-l deschideti. Ba mai mult, "ghidati" si tineti "cald" strict fenomenul ufologic. Aceasta poate fi contributia dumneavoastra la acest forum, fara a judeca pe ceilalti.

Vad o multime de mesaje cu "directie" in ultima vreme pe aici. Oare asta e un alt scop al forumului? Sa fie un mijloc de comunicare?
No offence!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Bine dle @Grifon. Aveți si nu aveți dreptate in acelasi timp. In alt timp nu stiu cum o fi  :lol:
Va sugerez sa încercați o schimbare in gândire si anume: cereți să vă ' lecturați '  o viață din altă lume , acelasi univers de acum. Lume sau planeta sau realitate, alegeți cu ce anume rezonați . Asta ar fi o prima etapa . In a doua etapa, oricare viata lecturați cereți sa apara si daca s-a îndeplinit scopul ei . Probabil veți fi uimit ... sau poate nu  :-D
Succes si sa ne împărtășiți concluziile de sejur daca e posibil!

Ganditorul

#20
Am zis ca exercitiile sunt amestecate pentru ca in astfel de practici amanuntele fac diferenta intre succes sau esec. Coborarea in spirala mi se pare ok, numai ca nu este o coborarea abisala ci pe un drum pe care deja l-ai parcurs si ....vrei sa-l retraiesti, sa vizualizezi mai multe amanunte decat cele surprinse parcurgand drumull in sensul "real", sa rememorezi momente trecute de aceasta data cu mult mai multe amanunte si trairi.
Numai ca aceste exercitii sunt parte ale unor etape pe care trebuie sa le parcurgi - nu sa o iei "de la jumate' " crezand ca ajungi la un rezultat (aici te poti pacali singur, mai ales daca ai o putere de autosugestie deja functionala).
Respiratia controlata e una din etapele preliminare. Tehnicile de respiratie controlate abunda acum si pe net si in carti (nu ca acum 30 de ani cand am incercat si eu asta). Trebuie doar sa ai perseverenta sa le stapanesti - nu numai sa le practici superficial. De aceste respiratii depinde nivelul "Alfa" - poti sa fi "scuipat" din meditatie/experienta doar pt ca ti-ai pierdut controlul respiratiei ( si ai destule motive emotive sa ti se intample asta )
"A nu te gandi la nimic" pentru a ajunge in starea sa te focalizezi pe un singur gand - indiferent daca asta inseamna sa te concentrezi pe un mar, o lumanare sau o amintire - este o alta etapa preliminara ff importanta.
Spun asta pt ca cu mult, mult timp in urma o astfel de experienta - reusita sau nereusita, depinde cum o interpretezi - m-a facut sa renunt total la aceste practici. E cumplit sa "treci pragul" sa fi constient ca e "alta lume" si sa nu poti sa te intorci indiferent ce incerci - schimbarea ritmului respirator, schimbarea obiectului in care ti-ai fixat gandirea etc etc. Citisem de acest pericol care te poate lasa "agatat" intr-o lume exterioara - ceea ce pentru ceilalti ar fi insemnat ca "esti dus cu pluta" sau ca "prinzi fluturi la Balaceanca". De aceea dupa ce cu greu am reusit sa ma "extrag din experiment am renuntat total la astfel de practici. Nu eram pregatit (si nici acum nu sunt) sa spun bye acestei lumi, pe care la intoarcere o consideri extrem de frumoasa. Cam astea sunt pericolele unei meditatii facute dupa carte,fara un guru/indrumator spiritual. De asta am si hotarat sa scriu despre o experienta de acum 30 de ani, considerata uitata pana la "startul" acestui topic. Asa ca recomand atentie cu astfel de practici, daca sunt facute corect, cu toate amanuntele aparent inutile ce le insotesc ( ceea ce aici pare un amanunt "dincolo" poate fi un element esential). Posibil sa va reuseasca dincolo de asteptari si sa nu fiti pregatiti pt aceasta situatie, care (doar) in scris pare frumoasa . A fi pus sa spui adio, brusc, la tot si la toate, nu e chiar o intamplare comoda. Daca nu esti pregatit in orice moment sa renunti la tot, la toate valorile materiale, morale, sentimentale, si sa te integrezi intr-o alta lume... mai bine nu te apuci sa mergi pe acest drum. Chestia cu "venitul inapoi" nu e asa simpla cum pare la prima vedere, mai ales daca "saltul" iti reuseste si nu e o autoiluzie. Parerea mea. Toate cele bune.

abyss

 Dar te-ai intors colegule @Ganditorul, ceea ce e de bine as zice.
  Pana la urmă aceste regresii au și ele scopul lor , functie de nevoile fiecăruia. Nimeni nu zice sa spui by by realitatii actuale... nici nu cred că e asa de usor ... poate o fi bine, poate nu...
   @Guest, eu l-am rugat pe colegul @Grifon sa inițieze topicul. Dacă nu o făcea domnia sa as fi facut-o eu. Din motive personale, pentru cunoastere....si intenția de a ști.
Una e sa citesti despre acest subiect pe internet si altceva e o discuție vie între noi , cei mai speciali dintre cei din urmă  :-)
  Si ca tot a povestit @Ganditorul ceva personal , o voi face si eu. Unul din motivele  pentru care mă interesează subiectul e din pricina ca acele "salturi" la mine aveau loc mai des in tinerete si in majoritatea cazurilor in mod necontrolat și oarecum terifiant.  E mai complicat si prea mult de povestit. Cu timpul am reușit un relativ control dar in prezent ma intereseaza sa pot rafina acest control, intenționez nu sa zic by by vietii ci sa observ si sa recuperez anumite informații ce îmi apartin din alte timpuri.

Tehnica cu mersul înapoi e tibetana. Se numea parca tehnica rememorării.  Se începea in prima zi cu rememorarea ultimelor 10 minute. In fiecare zi se marea timpul rememorării /derulării inverse pana cand se putea ajunge la ziua si apoi zilele si anii trecuti. Evident treptat. Apoi ...in final se putea ajunge si la vieti anterioare.
   @fiulploii , există o tehnica si pentru problema ta. E simpla si directă dar presupune combinarea mai multor aspecte. Ideea e ca o data ajuns în faza de oobe, la care poti ajunge si prin "usa" domnului Grifon , te ridici cu viteza crescătoare exponențial catre infinit privind pământul cum dispare, si stelele cad parca intr un adânc întunecat, tu țâșnnind catre infinit cu spatele.... si vei ieși din matrix/univers/cum-i-o-zice. Si ... nu uita ca esti inca legat cu firul de argint. Ce vei vedea si cu cine vei vorbi.... să le păstrez i pentru tine.

Grifon

O altă tehnică - oarecum înrudită - constă în contemplarea (cu aceeași stare a minții) a unor anumite elemente din realitate, care să fi existat, cu certitudine, și în secolele trecute.
Aici e puțin problematic, căci nu trebuie să ne pripim. Am putea considera, de pildă, că valurile mării - întrucât au existat dintotdeauna - pot fi un reper de care ne-am "legat" si în alte existențe. Acest lucru e posibil, însă nu e sigur - căci, probabilistic gândind, se poate să fi viețuit doar în zone fără deschidere la mare (munți, deșerturi, etc.).

Tot căutând elemente garantat întâlnite și în alte epoci, eu m-am oprit la cal. Fie că am fost luptători, curieri, țărani cu plug, nobili sau iobagi...într-un fel sau altul sigur întâlneam cai. Ori ca războinici, ori ca fermieri, sigur depindeam de asemenea animale, si sigur legam atașamente puternice.

Deci recomand calul. Unul viu, dacă se poate, cu fornăieli, necezări, miros aferent...tot. Merge si cu înregistrări sau poze, dar, firește, mult mai greu (lipsind trăirea, elementul viu...)
Apoi e aceeași problemă de receptivitate pasivă - fără raționalizări. Dacă avem la dispoziție mai mult timp (cu exemplarul viu), într-un sfărșit pot apare niște...ecouri.
-----------------------------------------

Dle @Guest....
Sper că dl.@abyss ți-a deslușit...."ocultul" scop al acestui subiect.
Voiam s-o fac eu, chiar aseară, dar văzându-ți ora postării mi-am amintit avertismentul dat de dl.@Godak - știi d-ta, cel privitor la fatidica oră 23.00...
Ca să-ți iau totuși o piatră de pe inimă, îți pot spune că, dacă vreodată îmi va veni năstrușnica idee de a "vâna"/ "selecta" anumite persoane de pe acest forum, domnia ta sigur nu te vei număra printre ele.
În rest, numai bine. Nu mă citi, iar eu (ca si până acum) te voi lăsa în treburile domniei tale.

fiulploii

Citat din: abyss din  25 Iulie 2017, 18:53:37

   @fiulploii , există o tehnica si pentru problema ta. E simpla si directă dar presupune combinarea mai multor aspecte. Ideea e ca o data ajuns în faza de oobe, la care poti ajunge si prin "usa" domnului Grifon , te ridici cu viteza crescătoare exponențial catre infinit privind pământul cum dispare, si stelele cad parca intr un adânc întunecat, tu țâșnnind catre infinit cu spatele.... si vei ieși din matrix/univers/cum-i-o-zice. Si ... nu uita ca esti inca legat cu firul de argint. Ce vei vedea si cu cine vei vorbi.... să le păstrez i pentru tine.

De ce sa le păstrez pt mine ?

@Guest , așa cum fiecare sac își are petecul său așa si fiecare învățăcel își are maestrul său si de multe ori , ca sa nu zic că de fiecare dată, maestrul nu este cel pe care și-l imaginează novicele. Si nu oricine poate sa aibă ucenic chiar de pare a fi maestru . Ca sa nu mai spun ca si Maeștrii la rândul lor sunt ucenici . Deh, chestie de vibrații si de rezonanță.
Părerea mea .

Grifon

#24
În același registru cu calul, se poate folosi ca releu mnemonic o ...sabie.
La fel, preferabil una reală (dintr-un muzeu, să zicem), dar se poate si cu un surogat metalic - cu condiția să imite acceptabil o sabie veritabilă.
De ce sabie ? Pentru că, în orice epocă am fi trăit, pe orice continent, sabia a fost, cu certitudine, un reper care s-a întipărit. Și nu e vorba doar de varianta în care să fi fost mânuitori de așa ceva - căci muuuult mai mulți oameni au fost schilodiți / răniți / uciși de sabie, decăt purtătorii.

Ideea e ca, atunci când se contemplă receptiv așa ceva, să fie lăsate deoparte orice potențiale prejudecăți. Sabia (sau, în fine, orice obiect ce l-am alege ca "releu") nu trebuie privită nici ca armă de apărare, nici ca generatoare de suferințe, ci doar ca....ceva care a fost. Dar nu ca a fost...în general....ci că a fost ceva în legătură cu noi.

În primă fază -dacă receptarea se face nealterată - ar trebui să apară o opinie valorică. Poate...respect, poate repulsie...admirație sau frică.
Va fi, oarecum, un sentiment - generat de contextul de atunci...., si care va da un prim indiciu despre relația, profundă, cu acel instrument.

Evident, va fi f. greu - căci nu ne vom putea debarasa ușor de actualele concepții. Confuziile vor fi foarte frecevente, si sunt șanse mari să se ia drept ...anterior, ceva ce nu e decât rodul vizionării a prea mult " Game of Thrones".....hahaha !

abyss

Cred că functioneaza aceasta idee de a folosi releuri mnemonice. Am avut doua asemenea experiențe cu ani in urmă in germania. Dacă mă gândesc bine ... am sa reiau experimentul precum si exercițiile de meditație. Contează mult si acestea, acumulează cumva un soi de energie utilizabila in a mentine imaginile memoriei accesate.

fiulploii

http://www.rufon.org/forum/fenomene-conexe-si-paranormale/obe-out-of-body-experiences/msg82143/?topicseen#msg82143

@abyss,
  Întrebarea mea rămâne valabilă insa aduc o completare la sugestia ta. Tehnica descrisă nu duce acolo unde doresc eu ci in aceeași iluzie matricială, la aceeași înălțime numai că pe etajera alăturată. Este părerea mea , am mai expus-o pe forum , se poate consulta in detaliu.
   Se iese deci parțial din Matrixul pământean din care totuși te hrănești pt susținere tot asa cum gravitația te sustine la sol fie ca mergi pe strada fie ca esti la etajul 50 .
    Matrixul acestui univers este pixelat iar un pixel are ca dimensiune spațială lungimea Planck iar ca dimensiune temporală timpul Planck. Acesta e 'zoom-ul ' maxim , ochiurile țesăturii
   Realitatea este făcută de Informație care este creată de Observație. Observația este făcută de Conștiință. Dovada științifică? Experimentul celor doua fante , principiul de incertitudine a lui Heisenberg, fizica cuantică in general, detalii se găsesc pe net .
   Ce este conștiința?

  Cordonul de argint , lanțul cu care suntem legati , atat individual cât si global. Insa sunt mari șanse ca sa fie doar o iluzie pt a ne da siguranță si stabilitate . Faptul că se poate rupe ne paralizează orice încercare si avem iar politica terorii . Cand se rupe la un individ - in clipa morții de obicei, se zice că - acel individ gata, dispare iar carcasa , containerul sau interfața de acțiune fizică devine inertâ si se descompune - un mod perfect de a păstra locul curat si fără urme , nu? De ce dispare individul fără ancoră? Pe acelasi principiu pe care un copil ținut din scurt acasa sa nu facă sau sa nu dreagă, cu prima ocazie fuge si face o poznă căt el de mare  :lol:   Pare logic?
   
   

abyss

#27
@mm spunea cândva un puternic adevăr, teoria fara practica rămâne doar o teorie...oricat de logica si frumoasa ar fi.
  Raspunsul la intrebarea ta il afli doar pe cale practica. Altfel putem teoretiza functie de talent, imaginație si cultura ...la nesfârșit.
Parerea mea.

fiulploii

Frumos si elegant spus insa întrebarea mea vine la o afirmație criptică făcută de tine. Doream doar sa dezvolți ideea expunând motivele ce te-au determinat sa afirmi ce ai zis . Înțeleg ca e ceva personal si respect asta insa tocmai acest lucru ar trebui sa ne dea de gândit: faptul ca fiecare 'vede' sau 'simte' altceva .
    Eu înțeleg ca 20 de martori ai unui accident vor expune 20 de variante insa cele 20 de variante au elemente comune si tehnic vorbind, impresiile sunt înșelătoare iar creierul poate fi ușor 'fentat' sa vadă ceea ce nu este . De aceea, expunerea variantelor personale poate dezvălui elementele comune indiferent ca unii văd căpcăuni , pitici grași pe creier , et sau alte arătări . Imaginea nu e totuna cu realitatea , ca sa parafrazez meme-ul cu harta si terenul , nu?
  O zi frumoasă!

abyss

Afirmatia mea ti se "pare" criptica si afirmi ca înțelegi...bazandu-te pe indoiala fundamentala cum ca cea ce percepi e înșelător si nu reprezinta realitatea.

  Iti cunosc parerea aceasta de multă vreme si o respect, eu necautand a te convinge in vreun fel ca nu e asa. De aceea nu ti-Am raspuns la intrebare. Este modul tau (reflex cognitiv poate) in a te eschiva de la practica experimentală preferand-o pe cea teoretizant logica si estetica dpv stiintific.
  Raspunsul meu la intrebarea ta e simplu. Ce vei intelege când vei ieși din matrix te va ghida pe mai departe. Tu spui ca percepțiile sunt false din cauza ca ființă umană e incompleta. E foarte bine, asa si este. Totul e un mega fake, cu un scop.
  Pentru mine iluzia nu e un fake ci o informatie incompletă. A fi in afara țesăturii iluziei dar nedesprins pe deplin de ea iti ofera o situație si o anumita cantitate de informatie, fața nevăzută a lunii daca vrei. Acum depinde ce dorești, ce intentii ai, si cata nevoie de cunoastere dezvolti. Poate unii fac față altii nu. Dar a nu duce un subiect pana la capat de teamă că unii vor fi îngroziți de cata cunoastere ...pardon, iluzie vor primi ...mi se pare neconvingător. Atunci totul e desertaciune, iar faptele noastre sunt nebunie in ochii Domnului Nostru! (Ar zice Sleah) si ce rost are sa mai gandim, sa mai existam. Nu? Un burete primeste atata apa cat poate reține. Asta e parerea mea.