Sectiune pentru limba româna > Fenomene conexe si paranormale

Tehnici de accesare a memoriei astrale

(1/16) > >>

Grifon:

--- Quote from: abyss on  15 July 2017, 23:41:29 ---.
Pe de alta parte as fi interesat sa aflam ce tehnici bune cunoașteți domnule Grifon referitor la vizualizarea vieților trecute. Va multumesc anticipat.

--- End quote ---

Inițiez acest subiect la cererea d-lui @abyss - cu mențiunea, obligatorie, că nu sunt vreun specialist în acest f.disputabil domeniu, și nici nu garantez pentru eficacitatea unora din variantele ce vor fi prezentate.
Totuși, prin combinarea unor elemente apreciate de mine cu altele - ce poate au fost probate de colegi (programat sau accidental, științific sau empiric), poate vom reuși alcătuirea unei rețete - fie ea si relativă

Ptr. început însă, câteva considerații de principiu:
1) Orice demers rațional-cognitiv este irelevant. Asta ptr.că mintea (adică potențialul cortexului) nu ne poate ajuta, căci ea s-a născut odată cu noi. Prin urmare, va și muri odată cu noi, neavând cum supraviețui peste existențe.
2) Doar un "spațiu de stocare" transcendent poate depozita astfel de memorii, iar acesta (cf.denumirii împământenite) este "memoria astralã" - adică o componentã a unui sine paralel, legat însã prin corespondențe de creierul material.
3) Ca si în cazul celui de-al "3-lea ochi" (racordat la glanda pinealã), si memoria "astralã" e conectatã, cumva structural, cu mintea obișnuitã . Aici e premisa majorã pe care trebuie lucrat - cum strãbatem "puntea" dintre memoria fireascã si stocul "extra"?

Gãsind rãspunsul la aceastã întrebare, vom începe primii pași înspre 'outer memories."
(voi reveni)

Grifon:
Concepănd legătura dintre memoria obișnuită si cea ...exterioară ca pe o "punte", e clar că noi nu putem lucra decãt asupra unui unic " cap de pod" - cel al minții conștiente, capătul "dinspre" noi.
Aici putem începe prima tehnică, ce poate fi intitulată : "cultivarea receptivității"
Pare banal, dar nu e. Larga majoritate a celor ce încearcă asemenea demers comite greșeala de-a " forța" cu mintea abisalul insondabil, de a-și raționaliza cãutarea. Se imaginează scenarii, se supraevaluează așa-zise preferințe "trecute", sau se fac tot soiul de asocieri cultural / geografice, după apetențe.
Dimpotrivă, mintea (care, precum am enunțat deja, n-are nimic în comun cu " celelalte memorii"), nu poate decât ìncurca efortul, purtându-ne pe piste false. Cu cât se raționalizează mai mult chestiunea, cu atât eșecul este mai sigur (chiar dacă unii, ajungând la autosugestie, vor crede -chiar convinși - că au fãcut ceva).

Cultivarea receptivității este o strădanie pasivă. Ea implică o educare a minții să aștepte, să ”lase loc" unor flash-uri de factură intuitivă. Căci așa e și cu intuițiile (în orice domeniu) sau cu inspirația artiștilor. Nu sunt procese raționale. Nu pot fi nici comandate, nici înțelese. Ele pot fi doar receptate / acceptate.

De unde vin sclipirile intuitive sau "inspirațiunile" (poetice, muzicale, sau de inventică)....de acolo (și numai de acolo !) pot veni si flash-urile de memorie...non-cerebrală.

Godak:
Recomand ca lectură preliminară Paul Brunton - Egiptul secret. Deși este și mult bullshit în acea carte, se găsesc și unele indicații strălucite. De ex. la OBE și la ”cultivarea receptivității” de care vorbea Dl. Grifon. Ce zice Brunton și zice bine. Genul ăsta de experiențe, asociate inițierii, se făceau cu asistență. De aici rolul primordial al oricărei societăți inițiatice autentice.
La rândul său, Papus (probabil cel mai titrat posesor de distincții esoterice din câți a dat Hexagonul) insistă asupra faptului că prima învățătură practică care ar trebui predată în orice S.I. autentică este ”(auto)protecția”.
Cei doi nu-și clămpăneau dinții aiurea. Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase ”larve”, cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag! Desigur, riscul pentru rufonauți e minim, deoarece nu prea cred că cineva ar păși pe calea practicii. Dar e bine de știut.

PS. Reîncarnarea și viețile anterioare au fost studiate timp de o viață de Ian Pretyman Stevenson, psihiatru canadian. Poate că n-ar strica să-i căutați pe net concluziile...   

*Se scrie ”larve”, dar îmi place cum sună ”lărvi”...

Grifon:

--- Quote from: Godak on  18 July 2017, 17:51:56 --- Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase ”larve”, cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag! Desigur, riscul pentru rufonauți e minim, deoarece nu prea cred că cineva ar păși pe calea practicii. Dar e bine de știut.   

*Se scrie ”larve”, dar îmi place cum sună ”lărvi”...

--- End quote ---

Sunt oarecum înduioșat de grija pe care o manifești, stimate domn @Godak, ptr. temperarea aventuroșilor.
Într-adevăr, există factori de risc ce vin la pachet cu asemenea practici, dar larvele nu sunt de interes într-o prioritizare a pericolelor.
Larvele nu sunt agresori ce pot profita de "pasivitatea minții". De vreme ce pari preocupat de lecturi circumscrise, încearcă si Franz Bardon - "Inițiere în Hermetism". Acolo vei vedea că " larvele" sunt chiar produse ale minții, adică rod al freamãtului neastâmpărat ce agită, de regulă, o minte nedisciplinată. Sunt "forme-gând" ce se hrănesc cu activitățile parazitare ale creierului - în special din incontrolabile afecte ("eros"-ul lui Culianu).

A-ți pregăti mintea ptr.un anume tip de recepție chiar taie "cordonul de alimentare" al larvelor - însã nu asemenea subtilități fac obiectul discuției prezente.

Godak:
@fiulploii

--- Quote ---Nu ziceai tu colega @Godak pe alt subiect de cerc? Luam o creta, trasăm un cerc fie in jurul nostru fie unde vrem sa apara proiecția ferestrei , mormăind ceva in barbă , facem si un semnu' crușii mare si bărbătesc apoi pornim filmu' . Simplu, nu?  :lol:
--- End quote ---
Nu cred că afirmațiile de mai sus îmi aparțin. Vă invit să probați.

@Grifon
Eu știam că în orice domeniu, mai mundan sau mai eterat, se face o protecșie a muncii în prealabil. Nu am nici o grijă pt. ceilalți colegi - de altfel reiese acest fapt și din postarea mea anterioară. Cât despre larve, deși greșiți parțial (faceți un scurt periplu prin lumea romană, că de-acolo pleacă dezvoltările termenului), nu este, vorba dvs. subiectul topicului. Dar nici Stevenson nu e?
Un sfat sincer prietenesc - Evitați să-l citați pe Bardon. Dați peste unul care mai știe una-alta și are impresia că-l luați la mișto... 

Gata, nu vă mai deranjez topicul. Monolog plăcut...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version