Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnici de accesare a memoriei astrale

Creat de Grifon, 18 Iulie 2017, 10:04:31

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Citat din: abyss din  15 Iulie 2017, 22:41:29.
Pe de alta parte as fi interesat sa aflam ce tehnici bune cunoașteți domnule Grifon referitor la vizualizarea vieților trecute. Va multumesc anticipat.

Inițiez acest subiect la cererea d-lui @abyss - cu mențiunea, obligatorie, că nu sunt vreun specialist în acest f.disputabil domeniu, și nici nu garantez pentru eficacitatea unora din variantele ce vor fi prezentate.
Totuși, prin combinarea unor elemente apreciate de mine cu altele - ce poate au fost probate de colegi (programat sau accidental, științific sau empiric), poate vom reuși alcătuirea unei rețete - fie ea si relativă

Ptr. început însă, câteva considerații de principiu:
1) Orice demers rațional-cognitiv este irelevant. Asta ptr.că mintea (adică potențialul cortexului) nu ne poate ajuta, căci ea s-a născut odată cu noi. Prin urmare, va și muri odată cu noi, neavând cum supraviețui peste existențe.
2) Doar un "spațiu de stocare" transcendent poate depozita astfel de memorii, iar acesta (cf.denumirii împământenite) este "memoria astralã" - adică o componentã a unui sine paralel, legat însã prin corespondențe de creierul material.
3) Ca si în cazul celui de-al "3-lea ochi" (racordat la glanda pinealã), si memoria "astralã" e conectatã, cumva structural, cu mintea obișnuitã . Aici e premisa majorã pe care trebuie lucrat - cum strãbatem "puntea" dintre memoria fireascã si stocul "extra"?

Gãsind rãspunsul la aceastã întrebare, vom începe primii pași înspre 'outer memories."
(voi reveni)

Grifon

Concepănd legătura dintre memoria obișnuită si cea ...exterioară ca pe o "punte", e clar că noi nu putem lucra decãt asupra unui unic " cap de pod" - cel al minții conștiente, capătul "dinspre" noi.
Aici putem începe prima tehnică, ce poate fi intitulată : "cultivarea receptivității"
Pare banal, dar nu e. Larga majoritate a celor ce încearcă asemenea demers comite greșeala de-a " forța" cu mintea abisalul insondabil, de a-și raționaliza cãutarea. Se imaginează scenarii, se supraevaluează așa-zise preferințe "trecute", sau se fac tot soiul de asocieri cultural / geografice, după apetențe.
Dimpotrivă, mintea (care, precum am enunțat deja, n-are nimic în comun cu " celelalte memorii"), nu poate decât ìncurca efortul, purtându-ne pe piste false. Cu cât se raționalizează mai mult chestiunea, cu atât eșecul este mai sigur (chiar dacă unii, ajungând la autosugestie, vor crede -chiar convinși - că au fãcut ceva).

Cultivarea receptivității este o strădanie pasivă. Ea implică o educare a minții să aștepte, să "lase loc" unor flash-uri de factură intuitivă. Căci așa e și cu intuițiile (în orice domeniu) sau cu inspirația artiștilor. Nu sunt procese raționale. Nu pot fi nici comandate, nici înțelese. Ele pot fi doar receptate / acceptate.

De unde vin sclipirile intuitive sau "inspirațiunile" (poetice, muzicale, sau de inventică)....de acolo (și numai de acolo !) pot veni si flash-urile de memorie...non-cerebrală.

Godak

Recomand ca lectură preliminară Paul Brunton - Egiptul secret. Deși este și mult bullshit în acea carte, se găsesc și unele indicații strălucite. De ex. la OBE și la "cultivarea receptivității" de care vorbea Dl. Grifon. Ce zice Brunton și zice bine. Genul ăsta de experiențe, asociate inițierii, se făceau cu asistență. De aici rolul primordial al oricărei societăți inițiatice autentice.
La rândul său, Papus (probabil cel mai titrat posesor de distincții esoterice din câți a dat Hexagonul) insistă asupra faptului că prima învățătură practică care ar trebui predată în orice S.I. autentică este "(auto)protecția".
Cei doi nu-și clămpăneau dinții aiurea. Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase "larve", cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag! Desigur, riscul pentru rufonauți e minim, deoarece nu prea cred că cineva ar păși pe calea practicii. Dar e bine de știut.

PS. Reîncarnarea și viețile anterioare au fost studiate timp de o viață de Ian Pretyman Stevenson, psihiatru canadian. Poate că n-ar strica să-i căutați pe net concluziile...   

*Se scrie "larve", dar îmi place cum sună "lărvi"...

Grifon

Citat din: Godak din  18 Iulie 2017, 16:51:56
Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase "larve", cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag! Desigur, riscul pentru rufonauți e minim, deoarece nu prea cred că cineva ar păși pe calea practicii. Dar e bine de știut.   

*Se scrie "larve", dar îmi place cum sună "lărvi"...

Sunt oarecum înduioșat de grija pe care o manifești, stimate domn @Godak, ptr. temperarea aventuroșilor.
Într-adevăr, există factori de risc ce vin la pachet cu asemenea practici, dar larvele nu sunt de interes într-o prioritizare a pericolelor.
Larvele nu sunt agresori ce pot profita de "pasivitatea minții". De vreme ce pari preocupat de lecturi circumscrise, încearcă si Franz Bardon - "Inițiere în Hermetism". Acolo vei vedea că " larvele" sunt chiar produse ale minții, adică rod al freamãtului neastâmpărat ce agită, de regulă, o minte nedisciplinată. Sunt "forme-gând" ce se hrănesc cu activitățile parazitare ale creierului - în special din incontrolabile afecte ("eros"-ul lui Culianu).

A-ți pregăti mintea ptr.un anume tip de recepție chiar taie "cordonul de alimentare" al larvelor - însã nu asemenea subtilități fac obiectul discuției prezente.

Godak

@fiulploii
CitatNu ziceai tu colega @Godak pe alt subiect de cerc? Luam o creta, trasăm un cerc fie in jurul nostru fie unde vrem sa apara proiecția ferestrei , mormăind ceva in barbă , facem si un semnu' crușii mare si bărbătesc apoi pornim filmu' . Simplu, nu?  :lol:
Nu cred că afirmațiile de mai sus îmi aparțin. Vă invit să probați.

@Grifon
Eu știam că în orice domeniu, mai mundan sau mai eterat, se face o protecșie a muncii în prealabil. Nu am nici o grijă pt. ceilalți colegi - de altfel reiese acest fapt și din postarea mea anterioară. Cât despre larve, deși greșiți parțial (faceți un scurt periplu prin lumea romană, că de-acolo pleacă dezvoltările termenului), nu este, vorba dvs. subiectul topicului. Dar nici Stevenson nu e?
Un sfat sincer prietenesc - Evitați să-l citați pe Bardon. Dați peste unul care mai știe una-alta și are impresia că-l luați la mișto... 

Gata, nu vă mai deranjez topicul. Monolog plăcut...

fiulploii

Departe de mine colega @Godak sa pun dezvoltarea tehnicii cercului in cârca altcuiva si nu cred ca am susținut altceva decât ca ai amintit de cercul magic . Restul este imaginația mea de prin filme.
  Am lămurit problema sper .

Ca un plus de informație pe subiect: citirea asta a vieților trecute ar fi corectă dar aceste vieți nu sunt ale cititorului tot așa cum citirea unei cărți nu implica realizarea ei de către cititor .

Grifon

Citat din: Godak din  18 Iulie 2017, 19:28:42
@Grifon
Eu știam că în orice domeniu, mai mundan sau mai eterat, se face o protecșie a muncii în prealabil. Nu am nici o grijă pt. ceilalți colegi - de altfel reiese acest fapt și din postarea mea anterioară. Cât despre larve, deși greșiți parțial (faceți un scurt periplu prin lumea romană, că de-acolo pleacă dezvoltările termenului), nu este, vorba dvs. subiectul topicului. Dar nici Stevenson nu e?
Un sfat sincer prietenesc - Evitați să-l citați pe Bardon. Dați peste unul care mai știe una-alta și are impresia că-l luați la mișto... 

Gata, nu vă mai deranjez topicul. Monolog plăcut...

Îți mulțumesc pentru recomandări, dle @Godak.

Revenind la dezirabila receptivitate a minții, să încerc o detaliere.
Știm toți cum e când avem un lapsus. De ex., uităm un nume...si tot bâjbâim cu eforturile. Începea cu A...parcă era din 5 litere..Aneta....Anica...Andra...în sfârșit..ne enervăm si ne lăsăm păgubași. Apoi, dacă sforțarea a fost destul de intensă (cât să declanșeze resorturi din subconștient), răspunsul vine neașteptat, clar si si(n)gur : Adela !

Ei, cam pe aici trebuie ajuns. Nu că zona din care a ieșit corectul nume Adela ar fi "memoria astrală" - în niciun caz. E tot mintea...actuală, dar e într-o profunzime incontrolabilă, ce o apropie (până la punctul insesizabil al interconectării) de memoriile...celelalte.
Am dat exemplul pentru a întări (dacă mai era cazul) ideea unor mecanisme ascunse ale minții, ce pot fi utilizate în demersul propus. Doar astfel de "țâșniri" - uneori abia sesizabile - indică faptul că accesăm si altceva. Altfel, de vizionăm cu ușurințã tot soiul de "lung/scurt metraje" în minte...e puțin probabil să fie vb.de vieți anterioare.

Grifon

Importanța acestei stări de receptivitate a minții își va vădi utilitatea în următorul exercițiu:
Într-o stare de relaxare (cu gândurile coborâte în frecvența alfa - 8-12 Hz) se vizualizează un soi de scară, spiralată, coborând către un...adânc. Pe măsură ce treptele sunt coborâte, trebuie vizualizate, pe pereți, scene din viața actuală - ca într-un slide-show descrescător. Se începe cu prezentul, apoi în manieră curgătoare, pe măsura coborârii, perioade de la 25, 20, 15, 10, 5 ani.
Se recomandă sincronizarea acestei retro-vizualizări cu viteza de "coborâre", astfel ca la momentul în care se ajunge la un "capăt" de amintiri să se termine si treptele spiralate.
La acest punct, trebuie să se vizualizeze un culoar, terminat la capăt cu o ușă. După câțiva pași, se ajunge la acea ușă, cu ferma convingere că dincolo de ea se află....altceva.

Ce se remarcă, până acum ? Că e vb, în faza "coborârii", de două trucuri. Primul este " ținerea ocupată" a minții, astfel încât să n-aibă timp de dubii / analize. Al doilea e autosugestia, prin care aceeași minte buclucașă e luată "complice" la experiență, ajungând și ea să creadă în eficacitatea tehnicii.

Până aici nu e mare scofală - deși unii întãmpină dificultăți și la retro-vizualizarea vieții curente. Abia la momentul critic al "ușii spre nevăzut" apare însă reala dificultate - unde aproape toți doritorii (inclusiv eu, deseori) eșuează.
Căci, după "deschiderea ușii", mintea trebuie să se abțină de la absolut orice gând, de la orice tentativă de a "umple golul". Din bezna imaginată aici trebuie lăsate să vină impresii. Oricare. Orice. Fie și un simplu flash, fie si o boare...o adiere...de idee (nu degeaba mă exprim acum poetic, căci doar metaforic poate fi descrisă starea).
Dacă nu apare nimic, după max.10 secunde, se impune renunțarea - eventual reluarea după o pauză. Căci dacă in aceste max.10_sec. nu s-a ivit nimic din afara minții, aceasta va re-prelua controlul și va imagina ea...chestii (adică pure iluzii, ce nu ajută cu nimic).

Pare simplu, nu ? Nu e. Vă asigur că e extrem de greu, iar dacă în prealabil nu s-a lucrat la cultivarea receptivității anterior menționate, va fi practic imposibilă " trecerea punții".

abyss

Foarte interesant conceput exercițiul. ..
  As adauga faptul că în fața ușii mai funcționează un truc asupra minții de a o menține tăcută și receptivă. Și anume faptul de a focaliza atenția pe ceea ce "simți" ca e dincolo de ușă. Mă refer aici la o senzație, sentiment , stare . care în momentul deschiderii ușii declanșează o imagine sau loc 3d. Acea senzație cred eu ca e o ancoră buna pentru minte.

Grifon

Citat din: abyss din  20 Iulie 2017, 11:11:50
....a focaliza atenția pe ceea ce "simți" ca e dincolo de ușă. Mă refer aici la o senzație, sentiment , stare . care în momentul deschiderii ușii declanșează o imagine sau loc 3d. Acea senzație cred eu ca e o ancoră buna pentru minte.

Da, chiar necesară completare. De fapt, focalizarea pe sentiment / trăire / emoție reprezintă cea mai sigură cale de a trece "puntea", căci în memoria transcendentă acestea sunt valorile predilect tezaurizate.
E și firesc, cred eu, să fie așa. Ce importanță pot avea, pentru un "sine" profund si multimilenar, detalii tehnice sau simple experiențe cotidiene ? Niciuna. De ce ar conta un șirag de profesii, sau de educații primite ? La nimic - căci înțelepciunea Sinelui milenar este, neîndoielnic, superioară oricărei vieți terestre.
În schimb, trăirile, emoțiile, alegerile între Bine / Rău - acestea sunt veritabilele experiențe ale Sinelui . În fapt, acest gen de "școală" e chiar noima încarnărilor , deci e chiar logic ca asemenea "zestre" să fie, prioritar, stocată.

Așadar, primele "recepții" veritabile vor fi anumite....trăiri (sau, să zicem, sentimentul unor anume trăiri). Din clipa în care (cu noroc) se "recuperează" așa ceva, abia acum se poate lucra către alte detalii. Prin "cufundarea" în aceste simțiri, treptat, se pot înfățișa și alte elemente (ca părți subsidiare ale ansamblului cauză-efect).
Dar până acolo...eheee..."cale lungă să ne-ajungă"...

Grifon

Trebuie menționată si o altă problemă - majoră - ce poate apare (mai ales) în cazul unor reușite.
Dacă se ajunge, după un număr de strădanii, la genul de percepții diafane pe care le-am descris, mintea va începe să joace iarăsi împotriva noastră. Faptul că ceva "vine" din afara ei produce o incitare intensă, involuntară - putem spune chiar instinctuală, aproape de nestăpânit. Mintea țâșnește, literalmente, să cerceteze, să cuprindă, să măsoare, să compare, să etichteze ....evident, după cum îi este śi menirea.
Problema e că, sub acest veritabil asalt motivat cognitiv, fragila "vedenie" dispare aproape instantaneu, si nu doar că se pierde, dar chiar va fi extrem de greu (dacă nu chiar imposibil) de recuperat - căci e f.puțin probabil să reapară sub aceeași formă.
Chiar cunoscând acest lucru, nu prea avem ce face - decât să antrenăm mintea, în timp, să nu se "repeadă". Cu cât mai dornici de a accesa "altceva" vom fi, cu atât recepția va fi mai incitantă - ergo, mai păguboasă...

abyss

Se cunosc tehnici de antrenare a atenției ? Fiindcă atenția este cea care joacă feste minții, sunt de parere.

StarDust

Cred ca trebuie sa te integrezi in peisaj si sa memorezi totul fara sa te intrebi "de ce" e asa. Traiesti doar momentul, iei notite apoi (in aceasta realitate) analizezi. Dar nu e deloc usor asa ceva.  :-)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Grifon

Citat din: abyss din  23 Iulie 2017, 11:08:06
Se cunosc tehnici de antrenare a atenției ? Fiindcă atenția este cea care joacă feste minții, sunt de parere.

Păi, antrenarea atenției este exact ceea ce se înțelege prin concentrare (inclusiv ìn antrenamentul lui Luke Skywalker...hahaha !)
Există, serios vorbind, câteva trucuri si pentru creșterea focalizării atenției, dar nu ne ajută cu nimic în demersul spre memoria transcendentă. Mai degrabă avem nevoie de trucuri pentru adormirea atenției - căci interesul nostru e să nu focalizăm, ci să lăsăm impresiile....să vină.

Când închidem ochii, de ex., atenția - nemaiavând stimuli vizuali, începe să caute alte elemente de disecat - si se "înțeapă" la memoria obișnuită, evocând diverse imagini (după o importanță subiectiv alocată). A goli mintea de aceste  tentații parazite e f.greu - căci, dacă-mi permiteți comparația, mintea e ca un cal nărăvaș, ce efectiv "simte" că începe a fi strunită !
(ca fapt divers, experiența e oricum f.utilă, căci așa apare o primă (si f.importantă) revelație - mintea nu e Eu-ul ! Avem doar iluzia că noi suntem mintea noastră, dar ea e doar un instrument , la fel ca mâna, piciorul, etc. Și atunci, de ce nu ascultă precum celelalte membre ?!).
Voi reveni cu o tehnică de "amorțire" a freneziei minții - însă până atunci sunt curios dacă alți colegi cunosc, eventual, alte tehnici de...retrovizualizare)

mr

Interesanta discutia de pana acum. Colega Grifon, ai explicat frumos tehnicile (nu numai pe acest topic  :wink:). Dincolo de explicatii, se observa practica dumitale. Practica da valoare reala tehnicilor. Spun asta pentru ca sunt multi doritori de a aplica tehnicile, de a explora aceasta zona aparent necunoscuta, insa in momentul in care ajung sa intre/vada, iar daca structura lor energetica nu are maturitatea necesara/nu poate sustine ceea ce vad/nu poseda vibratia corepunzatoare, de obicei vor incerca sa-si explice totul doar intr-un registru rational... si faptic sa nu inteleaga mare lucru sau, mai rau, sa ajunga a fi bantuiti/posedati mai subtil sau brut, de fortele de dincolo, fara sa-si dea seama.

Motivatia interioara reala a fiecaruia dintre noi este cea care ne conduce intr-o zona sau alta, iar pentru cei care au ajuns la poarta, adica au distilat multe ganduri iar esenta obtinuta le-a canalizat motivatia suficient de mult sa ajunga la hotar, aceste tehnici devin un mod de a fi. A analiza in timp real sursa/intensitate/scopul gandurilor necesita un antrenament, fara dubii. Dar acest antrenament poate lua multe forme. De exemplu, pentru mine, diverse situatii de viata mai putin favorabile pe care am fost nevoit sa le parcurg, mai ales in zona emotionala, au determinat o trezire, mai exact am realizat ca sta in puterea mea sa obtin un anumit fel de control asupra a ceea ce gandesc si, mai ales am constientizat faptul ca o parte din ganduri nu-si au radacina in gandirea mea logica obisnuita, ci au o amprenta care vine de undeva din spate, iar eu l-am numit Sine superior al meu. Firesc, am inteles ca eu sunt mai multe eu-ri, ulterior realizand ca eu cel adevarat, cu consistenta si cu care ma identific, sunt cel din spate. Cel din fata fiind doar o unealta, o interfata cu lumea fizica. Fapt care m-a determinat ca in timp sa le armonizez si sa ajung sa vorbesc aceeasi limba. Lucru care ma ajuta enorm in lumea asta haotica...

Un lucru pe care l-am remarcat si care-mi foloseste in mod curent, la pachet cu efortul de armonizare a eu-rilor mele, a fost aparitia ghidarii prin vis. De peste 10 ani, atunci cand am de luat o decizie importanta, vizez ce trebuie sa fac. De fapt, ma trezesc cu deplina convingere pentru ceea ce trebuie sa fac, visul simuland partial sau total cele ce se vor intampla ca efect al deciziei mele.

Desigur, exprimarea mea este mai "analfabeta" spre nemultumirea unor genii care se mai perinda pe aici, lipsindu-mi teminologia academica a mediilor prea inalte, insa cine vede stie exact la ce ma refer. Tiparul este acelasi...

Zona de accesare a memoriei astrale, a posibilelor vieti trecute/simultane, cred ca din start este blocata implicit tuturor. Nu ar servi evolutiei reale a unei entitati, ba chiar ar compromite-o creand un lant karmic suplimentar, prin neintelegerile cauzate. Desigur sunt si exceptii, asa cum pe ici pe colo se mai aude de cineva care-si mai aduce aminte de altadata, sau sunt incarnate entitati care pot sustine si intelege sensul acestor experiente cu amprente energetice diferite, dar aceste spirite s-ar putea sa fie in afara lantului evolutiv si sa fiinteze in lumea fizica cu diverse misiuni.

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein