Resurse > Diverse

Poveste cu OZN-uri sau informația este zero fără analiză

(1/2) > >>

Godak:
Acum ceva (mai mult) timp a rulat pe acest Forum un mega-topic buzoian. Subiectul a fost întreținut și de 2 articole publicate în Monitorul Expres.  Acum...
Mai mulți membri de pe acest Forum (doar unul este inocent în chestiunea asta!) dețineau parțial sau complet revista RUFOR. O țineau (și încă o țin ”sub bucam”), fără a realiza măcar că degeba ai baza documentară dacă nu știi s-o analizezi și s-o integrezi în context (corobora).
În nr. 12-13/1994,  în RUFOR apare un interesant articol despre un OZN ieșean. Semnat de nimeni altul decât de autorul unuia dintre acele materiale din Monitorul. Cel în care apărea și interviul contondent cu Alexandru Mironov.
Și mai interesant, redactorul de la Monitorul apucă să publice ulterior și în RUFOR, adică după ce i-o dădea la bâzdoace lui Miri, se lăbărța exact în fieful lui (Miri făcea parte din redacția revistei și foarte probabil avea un cuvânt greu de spus).
Asta da teorie a conspirației, cu implicații. Așteptăm și opinia maistrului maestrului romulus.  :ufo:

alx:
Sincer, n-am inteles nimic din acest nou topic...ce urmaresti de fapt?  Observ ca ridici articolele din RUFOR la rang de adevar suprem...ceea ce nu tocmai...corect. Pentru ca si redactorii RUFOR erau oameni, si scoteau ziarul si apoi revista in niste vremuri tulburi...in care vanatoarea de senzational era la mare cautare. Nu doresc sa le diminiuz meritele...dar as putea sa-ti dau zeci de exemple in care articolele nu prea erau...asa cum trebuiau sa fie. Si timpul a demonstrat asta, cel putin in cazul unora dintre ele. Plus ca tehnologia IT, proaspat intrata in Romania cu primele 286(  nu vreau sa vorbesc aici de HC85, HC91, CUBE Z sau orice alte...calculatoare create de geniul romanesc), a indus un fel de euforie, prin...tools-urile oferite...si de multe ori s-a trecut in cealalta extrema...un exemplu care imi vine acum in minte este analiza imaginilor prin metoda...emboss.Si apoi sa vezi sfere peste tot in imaginile alea...  Sa mai zic ceva despre faptul ca a aplica un filtru dintr-un program de editare imagini nu insemna analiza, ci doar alterarea imaginii originale? Astea erau vremurile...asa ca mai lasa-ma...
Si da, eu sunt unul dintre cei care are colectia completa RUFOR...ziare plus reviste. Scrie undeva ca ar trebui sa ma apuc sa bat doba pe chestia asta? Sau ca ar trebui sa pun la dispozitie aceste...materiale? Traim, totusi, intr-o tara aparent libera...

Godak:
Dle alx, să încep cu sfârșitul. Cred că realizați că habar n-am ce aveți dvs. în biblioteca personală.


--- Quote --- Sau ca ar trebui sa pun la dispozitie aceste...materiale?
--- End quote ---

Eu cred că da. Eu cel puțin așa am făcut. Am primit cu titlu gratuit de la un membru al Forumului o parte importantă din acea colecție de reviste, în vederea reproducerii. Le-am scanat și am oferit la alți 2 membri ai Forumului materialul brut. Nu au finalizat nici până azi acele PDF-uri, destinate a fi postate pe Forum. Ceea ce cred eu că spune multe despre mentalitățile care ne animă, pe fiecare în parte.

Strict legat de acea revistă, pe mine mă interesează, cu titlu documentar, un serial apărut între numerele 4-8. Vreau să compar varianta apărută acolo cu alte 2 variante, dintre care una sigur e originalul. Originalul îl dețin. Cred că este în interesul tuturor să aflăm în ce măsură anumite cazuri sunt ”doctorizate” de cei care le publică. Este păcat că nu putem depăși animozități și orgolii, făcând implicit rău unor pasiuni comune.


--- Quote ---Observ ca ridici articolele din RUFOR la rang de adevar suprem...ceea ce nu tocmai...corect.
--- End quote ---

Observați total greșit. La rândul meu am observat hibele grave din acea revistă.

Povestea e alta și are strict legătură cu relația dintre autorii materialelor și Mironov, pe varianta buzoiană. Probabil noul attach vă va lămuri unde bat. (Manoliu era cel care a lansat teza Uriașilor din M. Buzăului, Fodor pe cea a brăilenilor dispăruți. Comparând cele 2 articole (cel anterior și cel din attach, observăm că Manoliu e cam același cu Fodor - sau pe aproape, de vreme ce Manoliu e nume de redacție). Întrebarea corectă e cum de publica Fodor în Rufor-ul unde era grangure și Mironov, după ce-l făcuse terci în presă... Sau pusă mai cotită problema - erau vorbiți?

Godak:
@Guest, cum să pun Gogule 43 de giga pe Forum, ejti nebun? Chiar să vreau, tehnic e imposibil. Plus că nu era nici o aluzie la tine, povestea e mai lungă iar dezvoltările ulterioare nu le cunoști. 


--- Quote ---iar scopul lui Godak era cu totul altul
--- End quote ---

Da, e secretul lui Polichinelle - aveam nevoie de serialul din numerele 4-8 - vezi comentariul de mai sus. De altfel tu știi prea bine asta, iar faptul că te bagi în seamă gratuit înseamnă că plictiseala ți-a ajuns rău la os.


--- Quote ---Intrebare pentru destinsul coleg, un test facut in conditii alterate, care nu mai e steril, mai are relevanta pentru sociologi?
--- End quote ---

Dude, ai o obsesie cu testele. Nici pe tine și nici pe alți membri ai Forumului nu-i testează nimeni (cel puțin nu eu sau cu știința mea). Fără a jigni pe nimeni, există și un motiv: - tocmai lipsa motivului.  :moon: 

 

romulus:

--- Quote ---Așteptăm și opinia maistrului maestrului romulus.
--- End quote ---
De ce? :?
Am zis .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version