Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Recenzie a lui Jaques Vallee la o carte a lui I.P. Culianu

Creat de kandaon, 29 Iunie 2017, 13:59:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kandaon

Din pacate doar in engleza, dar pentru cei care nu cunosc limba probabil ca google translate ar merge cat de cat. J Vallee a unul din cei mai mari ufologi pe plan mondial

http://www.jacquesvallee.net/bookdocs/reviewabductions.pdf

Recenzia e de fapt la doua carti, una a lui David Jacobs (asta am inteles ca e un ufolog destul de cunoscut in SUA), numita "UFOs and Abductions" (OZN-uri si rapiri) si alta la cea a lui Culianu, "Out of this World: Otherworldly Journeys from Gilgamesh to Albert Einstein" (Calatorii in lumile de dincolo, cum a fost tradusa in romaneste, cred).

Vallee pare ca apreciaza mai mult cartea lui Culianu, unde sunt mentionate si destule intalniri (si chiar rapiri) cu fiinte (si vehicule) "din alte lumi", si unde se vorbeste si de calatorii astrale  :-D dar si fizice (cu corpul fizic) in alte lumi sau in spatiu, mentionate in diverse culturi si zone ale globului.

Ca fapt divers si amintindu-mi de mai vechea discutie despre moartea lui Culianu, am inteles ca asta a fost ultima lui carte, publicata la cateva zile sau asa, dupa moartea lui

Xanadron

F. utilă fiindcă-i la obiect recenzia lui J.V., deși relativ concisă și veche de 17 ani (nescuzabilă totuși ignoranța lui musiu Jacques apropo de moartea lui Couliano din 1991, deci cu 9 ani înainte.)

https://www.youtube.com/watch?v=vp0dD0LHB1I
...e un interviu de două ore cu pomenitul David Jacobs (lungimea lui nu explică însă cele doar vreo 4K vizualizări) relevant pentru cei mai puțin sau deloc familiarizați cu toate dedesubturile ufologiei ...hai să-i zicem de tip nou, mult mai complexă decît cea plină de pseudo-analize nuts&bolts, abordată și de publicații naive gen fosta revistă Rufor. Nu zic ba, prin prisma unei anume nostalgii și din pdv strict cronologic-documentar poate fi interesantă și Rufor, dar cam atît.

Revenind la D. Jacobs însă, merită punctat că face parte din tagma ufologilor partizani ai teoriei ET-ilor exclusiv RĂI, :martiansad: spre deosebire de dr Greer & Co. Faptul că eu cel puțin nu-s de acord cu poziția niciunuia dintre ei ar trebui totuși comentat in extenso și n-am timp de asta acum, c-ar impune multiple paralele cu Dolores Cannon, Barbara Lamb și mulți alți (pseudo)psihoterapeuți specializați în regresie hipnotică.
Asta nu înseamnă că n-ar conține deducții interesante ipoteza lui DJ referitoare la scopurile STS-terifiante ale producerii de hibrizi umano-ET pe scară rulantă (aka hubrids), circumscrise nu unei invazii propriu-zise a Terrei, ci unui gen de... ocupări insidioase, care n-ar exclude nici extincția noastră controlată.

P.S. Fiindcă-i prea evidentă o anume sincronicitate, o să revin totuși și cu unele comentarii conexe cazului Culianu... prin Jacques Vallee - pe topicul dedicat.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/