Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Hermeneutică & Cinema

Creat de Grifon, 26 Mai 2017, 15:39:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Deja mă simt ciudat. Nici Starwars nu mi-a plăcut dupa cum nici startrek nu m-a lovit. Asta nu mă opreste sa ma intreb care era targetul...

Grifon

#16
Să trecem la cealaltă "identitate" - DARTH VADER.
In logica intregii saga e a doua, dar in cronologia apariției filmelor, e prima. De fapt, la inceput, numele "Darth" nici nu prea apare, personajul fiind denumit, mai frecvent, Lord VADER.
Termenul inseamnă, in olandeză, tată (fiind similar si cu germanicul "Vater"), iar aspectul acesta l-a recunoscut si Lucas, in discuțiile de show ulterioare. Ulterior, s-a descoperit că termenul fusese anume ales pentru a desemna si (in)vader (invadator), pe aceeasi rețetă semantică ca si la (in)sidious - maestrul Sith Palpatine.
Dar lucrurile, desi devoalate incă din anii '80 (unele chiar de Lucas), nu se opresc aici. Titlul "Darth", introdus si exploatat mai mult in seriile următoare, e o combinație destul de ușor sesizabilă DARK -WRATH, si a permis totodată "magicienilor" construirea, in tandem cu VADER, a mai multor combinații, precum DREAD (frică teribilă), DARK HEAD (capul negru, arătat si viziual), DARK HEART, sau o gamă intreagă de intunecimi, printre care chiar DARK EARTH..
Totodată avem si DEATH sau DEAD, completand astfel panoplia de maximum negativ.  Revenind insă la numele...mic (VADER), observâm că e anagrama clară a lui RAVED (cuvant ce in engleză inseamnă aclamat, elogiat, ce face furori, ce naște entuziasm), iar asta, prin combinare cu panoplia semantică evidențiată până acum, indică pe deplin tipul de "incărcare" a acestor construcții.

Pe mine insă mai mult mă intrigă dublul RA ce apare, atât in  DARTH, cât si in VADER. E coincident cu dublul AN din ANAKIN, si e sinistrograd introdus, nu dextrograd ca AN.
AN(ul) e oricum o revoluție in jurul lui RA, insă aici e posibil să se fi inserat si altele (căci din VADER iese si DEVA sau VEDA , iar in Rig-Veda, imnurile sacre hinduse, ni se explică destul de bine puterea spiritelor supranaturale numite "devas".

Alambicat, nu ? Iar lucrurile devin si mai intricate, dacă cineva caută a investiga "explicatiile" date de Lucas. Ba zice una, ba alta. Ba spune că totul e glumă, ba că s-a inspirat din banalități. Culmea, se dă nițel de gol, spunând că a căutat un termen din altă limbă ptr.a echivala ideea de "father", dar apoi nu mai suflă o...iotă despre celelalte "jocuri lingvistice", minimalizând in tot felul de show-uri si interviuri...

Șmecher mare acest George Lucas...dar ne vom lămuri si mai bine cu ce...stie si face, când vom analiza si seria Indiana Jones
Până atunci insă, putem să o cercetăm si pe "dragostea" lui ANAKIN....PADME.

Grifon

Citat din: abyss din  27 Mai 2017, 22:19:20
Deja mă simt ciudat. Nici Starwars nu mi-a plăcut dupa cum nici startrek nu m-a lovit. Asta nu mă opreste sa ma intreb care era targetul...

Eh, aici nici eu nu pot fi intru totul sigur. Pot fi mai multe target-uri, unele mai laice, alte mai...mistice, unele mai inocente, altele mai puțin.
Oricum, un scop e indubitabil - prin manipularea acestor "construcții" ( la care se adaugă si alte manipulări, vizuale + sonore), se influențează subconștientul, punându-se baze ptr. NLP (Neuro Lingvistic Programming)
Acest NLP, in sine, e doar o metodă...dar prin ea se poate programa orice - succes comercial, imagini geo-politice, sau...desigur, noi religii

(Ca fapt divers, religia Jedi a si apărut, incă din anii '80, si nu duce lipsă de adepți, mai ales in spațiul anglo-saxon)

kenjiro

CitatTotodată avem si DEATH sau DEAD

Sau poate si DA'AT care este destul de apropiat de DARTH


Sursa:
The Kabbalah and Darth Vader?
http://www.truefreethinker.com/articles/kabbalah-and-darth-vader

Grifon

Bravo dle @kenjiro ! Asta n-o "simțisem", hahaha !
Si doar ar fi trebuit să mă uit mai profund inspre "spațiul" Kabbalei, căci nu degeaba au ținut morțiș să-l "impodobească" pe "răul-răilor" cu o cască având design evident Deutsche -Wehrmacht...

kenjiro

Eliphas Levi, 33rd Degree Freemason, the famous British Occultist, is pictured here conducting a Demonic Conjuration Ritual, Invoking a demon (Mephistopheles, also known as "Yoda") into our spacetime:



Sursa:
https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/newworldorderscam/newworldorderscam06.htm

Master Yoda: Freemason Or Not?
http://www.midnightfreemasons.org/2012/05/master-yoda-freemason-or-not_16.html?m=1

Grifon

#21
Heheee..da ! Istorie intreagă si cu Yoda ăsta, ca de altfel cu toți / toate !
(de fapt, simpla remarcare a aglomerării ar trebui să dea de gândit, nu ?)

Dar ajunsesem la PADME ("muza") lui Anakin...
Cuvantul inseamnă lotus, precum stie oricine s-a preocupat cât de cât de hindo-budism, fiind componenta celebrei mantre OM - MANI - PADME - HUM.
Ceea ce mai puțini remarcă e că este si unica ce pare mai...neomenească, așa (celelalte fiind OM (evident), MAN(I), si HUM(AN). De ce o fi ales-o pe asta....hm...nu știm.
Dar să zicem că puțintel budism nu strică...ba poate e chiar fancy...hahah !
Doar că nu-i chiar așa puțin, ci mai multișor - căci pe onorabilă o mai cheamă si AMIDALA.
Nu tre' să fii expert criptogafic să vezi că termenul conține si DALAI, si LAMA, intr-o reușită imbinare lingvistică. Hopaa ! Aici chiar că dăm de budism ! Intâmplător ? Evident că nu, căci ce au in comun AMIDALA si DALAI LAMA ? Sunt lideri de natiuni, nu ? Mai mult spirituali decât executivi, nu ? Si amândouă sunt personalități in exil, nu ? Cerând ajutorul comunității internaționale / interspațiale, de la tribune oficiale, nu ?
Hmm-hmmmm ! Si pe cine reprezintă AMIDALA ? Planeta NABOO...unde găsim iute-iute O - BON, ajungand iar la fundamentele obscure ale Tibetului !

Coincidențe, nu ? A ales Lucas numele din ...familie, nu ? Si iată, de mai poate fi vreo indoială asupra "jocului", cum arată exilata AMIDALA (atașament). Are până si faimoasa Scufie Galbenă (a Gelug-Pa), adică secta tibetană de care ține , oficial, Dalai Lama (nu Kagyu sau Niygma, scufii roșii ori negre), si nici nu-i lipsește "al treilea ochi" - lotusul frunții.

Ai naibii "magicieni" ! Lotus, eh ?

padme

#22
Dacă ar citi Lucas subiectul ăsta ar fi orgolios, dar cred că s-ar distra copios. Pentru mine nu este ceva anormal ce a făcut - faptul că a avut o idee, apoi s-a documentat la greu şi s-a inspirat din diverse credinţe şi idei, teme conspirative şi chestii de-astea, ba din contră, cred că a avut o idee super, de fapt când l-a lovit super ideea cred că s-a simţit în al 9-lea cer. Şi mai ales, arată multă muncă şi mai ales creierii mult măcinati să găsească toate numele aşa cum le-a vrut el, să facă toate jocurile alea de cuvinte şi multă, multă, multă imaginaţie. Nici ce spune despre faptul că s-a inpirat de prin familie la crearea unor personaje nu mi se pare o aiureală/abureală - evident nu s-a inspirat pt toate, dar cum spune, aşa e. Si bineînţeles că lasă totul învăluit în mister, mai ales când este intervievat, acest film este un produs, cu cât are mai multa popularitate, cu atât mai bine, intră în istorie, rămâne un punct de referinţă, a fost primul care a făcut asta şi mă rog, tot ce mai decurge de aici. Faptul că a luat amploare religia jedi, hai să fim serioşi, a fost şi şcoală de limba klingon, în Teoria Big-Bang-ului toate personajele masculine vorbesc klingon...

Dar oricum este de apreciat munca de cercetare a lui @Grifon... şi interesantă. Grifon trebuie să mai ai în vedere faptul că atunci când Lucas s-a apucat de treaba asta, era chiar după anii '60 când au luat avânt toate mişcările spirituale, yoga, scrierile despre creştinism - nu-mi vine acum în minte niciun titlu - ori pentru un scriitor/creator de film cum este el, de la idee până la documentare până la alte 100 de idei, chestiile astea de inspiraţie sunt aur. Dacă înainte să se apuce de treabă, au făcut şi vreun brainstormig la ei acolo în birou, cred că a ieşit ceva minunat.
Şi, nu în ultimul rând, nu cred că cine s-a dus la film, a stat manualul de hermeneutică pe genunchi sau alte chestii de genul ăsta, a auzit Anakin şi s-a găndit imediat ,,a, ia uite, copilul anunaki", în fine, asta e părerea mea, poate fi şi greşită.

Chiar dacă s-a inspirat din Tibet, s-a inspirat şi bravo lui că i-a venit ideea să schimbe totul pe feminin, mie mi se pare super ce-a făcut, la fel cum mi se pare naturală şi alegerea numelui Padme: pt semnificaţie şi pt faptul că este un nume deosebit pe care nu-l întâlneşti în lumea occidentală, iar dacă i-a mai venit şi ideea să le lege pe cele două Padme - Amidala să fie cum zici tu, e si mai tare! Concluzia mea: chiar dacă nu m-am omorât nici eu după Starwars - l-am văzut, na, pt că trebuia să-l văd, ca orice pasionat de sf şi ufo - Lucas e tare!
Până la urmă tipul s-a inspirat din budism şi nu mai ştiu de pe unde, sumer, deci nu văd de ce e o problemă asta sau ceva conspirativ.

abyss

So @padme, cand ai vazut filmul prima data ce te-a impresionat (1 lucru care iti vine) si ce nu ti- a  placut?

Grifon

Citat din: padme din  29 Mai 2017, 10:10:24
Dacă ar citi Lucas subiectul ăsta ar fi orgolios, dar cred că s-ar distra copios. Pentru mine nu este ceva anormal ce a făcut - faptul că a avut o idee, apoi s-a documentat la greu şi s-a inspirat din diverse credinţe şi idei, teme conspirative şi chestii de-astea, ba din contră, cred că a avut o idee super, de fapt când l-a lovit super ideea cred că s-a simţit în al 9-lea cer. Şi mai ales, arată multă muncă şi mai ales creierii mult măcinati să găsească toate numele aşa cum le-a vrut el, să facă toate jocurile alea de cuvinte şi multă, multă, multă imaginaţie. Nici ce spune despre faptul că s-a inpirat de prin familie la crearea unor personaje nu mi se pare o aiureală/abureală - evident nu s-a inspirat pt toate, dar cum spune, aşa e. Si bineînţeles că lasă totul învăluit în mister, mai ales când este intervievat, acest film este un produs, cu cât are mai multa popularitate, cu atât mai bine, intră în istorie, rămâne un punct de referinţă, a fost primul care a făcut asta şi mă rog, tot ce mai decurge de aici. Faptul că a luat amploare religia jedi, hai să fim serioşi, a fost şi şcoală de limba klingon, în Teoria Big-Bang-ului toate personajele masculine vorbesc klingon...

Dar oricum este de apreciat munca de cercetare a lui @Grifon... şi interesantă. Grifon trebuie să mai ai în vedere faptul că atunci când Lucas s-a apucat de treaba asta, era chiar după anii '60 când au luat avânt toate mişcările spirituale, yoga, scrierile despre creştinism - nu-mi vine acum în minte niciun titlu - ori pentru un scriitor/creator de film cum este el, de la idee până la documentare până la alte 100 de idei, chestiile astea de inspiraţie sunt aur. Dacă înainte să se apuce de treabă, au făcut şi vreun brainstormig la ei acolo în birou, cred că a ieşit ceva minunat.
Şi, nu în ultimul rând, nu cred că cine s-a dus la film, a stat manualul de hermeneutică pe genunchi sau alte chestii de genul ăsta, a auzit Anakin şi s-a găndit imediat ,,a, ia uite, copilul anunaki", în fine, asta e părerea mea, poate fi şi greşită.

Chiar dacă s-a inspirat din Tibet, s-a inspirat şi bravo lui că i-a venit ideea să schimbe totul pe feminin, mie mi se pare super ce-a făcut, la fel cum mi se pare naturală şi alegerea numelui Padme: pt semnificaţie şi pt faptul că este un nume deosebit pe care nu-l întâlneşti în lumea occidentală, iar dacă i-a mai venit şi ideea să le lege pe cele două Padme - Amidala să fie cum zici tu, e si mai tare! Concluzia mea: chiar dacă nu m-am omorât nici eu după Starwars - l-am văzut, na, pt că trebuia să-l văd, ca orice pasionat de sf şi ufo - Lucas e tare!
Până la urmă tipul s-a inspirat din budism şi nu mai ştiu de pe unde, sumer, deci nu văd de ce e o problemă asta sau ceva conspirativ.

S-o luăm punctual.
1) Stimată @padme, mulțumesc de aprecieri.
2) Consecutiv, trebuie să-mi asum, in mod clar, o vină : cea de-a crede (eronat, precum imi dau acum seama) că majoritatea colegilor de forum cunosc prea bine ce inseamnă NLP.
Mai în amănunt :
Nimic ascuns la Lucas, hm ? Atunci de ce nu recunoaște deschis aceste "jocuri"? De ce nu zice si el că a fost ceva "cool"? Putea să-și asume deschis performanța, mai ales că avea alibi - seria SW e oricum centrată mistico-religios, nu-l costa nimic să-si recunoască "jongleriile" mistico-semantice...

Mulțumesc, oricum, stimată @padme, si ptr. evocarea "boom"-ului New-Age din anii '60. De-mi permiți, voi completa că NLP a fost "brevetată" in anii '70, aproape simultan cu primele experimente subliminale. Ce-i drept, Congresul SUA a interzis rapid practica (tehnică) a inserției secvențiale de frame-uri, dar i-a fost imposibil să interzică metaforele / alegoriile / jocurile de cuvinte....etc. - adică exact ce face Lucas & Co, la fel de subliminal, pe altă cale....

Și, ca fapt divers, eu nici n-am zis că "giumbușlucurile" acestor "mari iubitori de SF" (hahahah !) sunt rele - după cum n-am zis nici că ar fi bune. Sunt doar dincolo de controlul nostru, ca public consumator, exact ca multe alte reclame sau "documentare", ce ne modelează percepțiile.

Dar, in fine...fiecare cu ale sale (cool...super...sau mai știu eu cum naiba...). Deci pierdem vreme cu expozeurile acestea ? OK..no problemo...putem oricând să "stăm cu ochii pe cer" (vorba unui coleg ce mă fascinează nemăsurat prin infantila naivitate), si să așteptăm ca ehipaje precum Lucas & Spielberg să ne mai dea de ros ceva ..."super tare" !
În ceea ce mă privește, ader la Conu' Iancu, in parafraza:  "manipulare, manipulare, dar s-o știm si noi ! Asta poate că n-oi fi un consumator de "SF"....

P.S. (si oarecum in completarea intrebării d-lui @abyss): Stimată @padme (coincidență de referiri), dacă tot, precum ziseși, nu prea ți-a plăcut SW...de ce sari a-l apăra pe dl. Lucas ? Căci mie, cu toată sinceritatea...deși mi-a plăcut f. mult seria...nu mi-ar fi venit, totuși, asemenea elan..

Xanadron

#25
E super :-D polemica voastră amicală, dar și topicul e zupăr-cuul - nu doar fiindcă pînă și eu am aflat două chestii noi de la voi (=@Grifon ȘI @kenjiro), nefiind un cinefil înrăit - ba nici măcar unul îmbunat. :lol:
D-aia nici nu m-am riscat să deschid așa ceva, limitîndu-mă pînă acum la disecarea unor simbolisme mai... statice (ale picturilor murale etc.)

Strict ontopic acu, nici mie nu prea mi-a plăcut seria SW. Deși acum 100 de ani m-au impresionat efectele ei speciale, tot îmi trezea un gen de disconfort subliminal care abia la bătrînețe a început să se cristalizeze... lizibil în neuronii mei pe ducă biologic vb., dar deveniți ceva mai șmecheri cu timpul (ultimul rămas înainte să dau colțu sigur va fi genial.) :-D
Nu degeaba postam deci p-aici fraze de genul: (...) la o primă vedere s-ar deduce așadar concluzii mai-mult-ca-deprimante (pe scurt: chiar de-am evada spre stele :star: tot de imperii corupte am da, ba mai mult de-atît, de imperii vampiroide :evil: ca ăla din Jupiter Ascending.)

Și seria SW putea fi adăugată ca exemplu, pe linia rolului nu doar predictiv-programator NLP al celor mai importante producții holywoodiene. Fiindcă băieții responsabili cu Magick-ul :star: împușcă mult mai mulți iepuri deodată cu aparent inocentul entertainment SF, transmițînd nu doar mesaje neural-modelatoare Turmei (stratificate și astea, grosul spectatorilor fiind sensibilizat pe latura... bâlcizării unor operațiuni reale prin ecranizări așa-zis ficționale tip Star Gates - v. Richard Dean Anderson făcut general USAF etc.), ci și alte mesaje-n clar destinate unei anume Elite necesar a mai fi trezite de la distanță, că deseori uită ce au de făcut păscînd pe nas :lol: prea multe ierburi pe yachturile alea din porturile paradisurilor fiscale.
Evident însă că și alte genuri de filme non-SF pur pot fi incluse aici - Eyes Wide Shut, Indiana Jones etc.

Family-related names my ass deci, ca s-o scurtez cam abrupt - fiindcă alte cestiuni mai tangibile merită aprofundate pe moment (nu că prezentul topic n-ar fi util cumva - este!)
Al treilea portavion merigan va fi deci parcat sub gușa lui Kim Il-etc. (de parcă nu le-ar fi ajuns două să declanșeze WW-III - doamne feri), văzutul ȘI prin pereții noștri progresează odată cu WiFi-ul, Merkeloaia se rățoiește cumva la unchiu Sam (vrea poate armie proprie avînd deja destule Haunebuburi vriloase produse? :ufo:), Erdogogoman-sultan a luat-o pe pustii de-a binelea, Putin e grăbit să afle cîte sfori îi ies de sub guler Macro-rothschildianului gerontofil francez ș/a/m/d/.

...Și totul, pe tactul neschimbat de milenii bătut pe o podea în carouri de-o anume copită... :evil:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

#26
în primul rând să-i răspund lui @abyss pt că e mai scurt :))
prima dată când am văzut sw - de fapt întoarcerea lui jedi, eram mică, filmul se dădea la căminul cultural. m-am dus şi eu după soră-mea care se dusese cu prietenii ei, iar noi, aştia mici şi fără bani, am intrat nici nu mai ştiu pe unde, ori cel/cei de la bilete s-au făcut că nu ne văd şi ne-au lăsat să căscăm şi noi gura la pânza uriaşă, pe care rula filmul cu defecte de imagine, lucru ce-i făcea pe spectatori să exclame din când în când ,,aaaaa,ăăăăă". îmi aduc aminte ce agitaţie a fost în sat, era un eveniment important şi curtea căminului era plină ochi de tineri/copii nerăbdători. asta se întâmpla pe la începutul anilor '80, lucru ce m-a făcut sa mă întreb mult timp cum de a trecut de cenzură filmul ăsta excentric.
filmul m-a impresionat ca ceva ce nu mai văzusem până atunci.
mi-a plăcut ideea cu săbiile laser, o găsesc genială.  mi-au plăcut roboţii şi chewbecca.
ce nu mi-a plăcut, prima chestie, ar fi scena în care prinţesa leila este în lanţuri ca sclavă sexuală a lui jabba the hut. nu mi-a plăcut creatura, ideea, pur si simplu nu mi-a plăcut scena respectivă, cred că putea fi făcută mai bine. asta e ce mi-a venit acum în minte.
ca răspuns general vizavi de serie, cred că nu-mi plac chestiile astea space opera, deşi star trek mi-a plăcut.


@grifon:
1- nu mă mai stima atâta pt. că o să încep să cred că-ţi sunt antipatică  şi crede-mă nu asta este intenţia mea :(glumesc)))
2 - da, este adevărat că nu prea ştiu ce e cu nlp-ul, nu m-a interesat suficient de mult, de aceea cred că nu am dat atenţie nlp-ului despre care ai menţionat în comentarii, de fapt am uitat de el total, de fapt am uitat de el atât de mult încât am uitat şi că aveam prin casă o carte de tehnici nlp şi că am facut şi eu nişte cursuri care atingeau uşor partea nlp - dar acum că am citit ce-ai scris mi-au venit toate grămadă în minte. păi cu nlp-ul într-o formă sau alta te întâlneşti în fiecare zi în societatea în care trăim acum. şi tu faci un mic nlp când vii în contact cu persoane necunoscute sau când te duci la un interviu sau ai vreo întânire de afaceri. bineînţeles că el fiind un instrument psihologic invizibil, inodor, incolor, se foloseşte în domenii din ce în ce mai largi cum ar fi publicitatea şi mai ales la tv, de exemplu - desigur nu vă spun eu acum despre apa caldă, dar dacă tot m-am apucat să scriu... :)) prima dată când am simţit şi eu chestia asta a fost în momentul în care am cumpărat o pungă de biscuiţi. era o pungă cu ceva negru şi portocaliu. mie nu-mi place culoarea neagră pe ambalajele de mâncare, nu mi se pare portrivită, nu mi se pare că transmite senzaţia care trebuie atunci când te gândeşti la mâncare şi mai ales la dulciuri. în fine, cumpăr punga, vin cu ea acasă, când s-o pun în dulap, încep să mă întreb de ce-oi fi cumpărat-o, mai ales pt că sunt împotriva negrului. şi când, la tv, reclama la biscuiţii respectivi, - pt că deja televizorul merge în continuu, fir-ar să fie. şi atunci m-am minunat! ceva in care eu nu credeam absolut deloc şi mă băteam cu pumnii în piept că mie n-are cum să mi se întâmple, tocmai mi se întâmplase. şi atunci am înţeles.
ceea ce vreau să spun, este că totul se desfăşoară la nivel subliminal, totul, uneori în filme constă în detalii de care nici nu-ţi dai seama, de ex: anumite modele de cusături pe costume, imagini de foarte scurtă durată, product placement, o replică. asta este lumea în care trăim, deci nu trebuie să te surprindă faptul că ai găsit ceva într-un film, ci că ţi-ai dat seama de asta :))))

de ce nu spune lucas ce a făcut? hmm, păi asta ar fi ca şi cum tu ai construi o maşină si te-ai apuca să spui la toată lumea cum ai făcut. eu zic că ăsta este motivul, desigur n-am stat de vorbă cu el să văd ce gândeşte...


nu sar a-l apăra pe lucas pt că nici nu m-am gântit că are nevoie de apărare, indiferent ce ar crede unii sau alţii despre ce a făcut. diferenţa dintre noi doi la privitul filmului a fost aceea că tu te-ai uitat la film: acţiune, arme, efecte, etc.; eu m-am uitat la muncă, la idei, concepţia poveştii, scenografie, scenariu, efecte, am vrut să văd ce efecte a avut si cum au fost gândite, până unde a mers imaginatia etc. deci eu m-am uitat în spatele scenei, cum s-ar spune... bineînţeles că mi-am pus şi eu întrebarea cum i-o fi venit ideea pentru ele - pt că tot ceea ce se scrie sau creează are la bază ceva inspirat din societatea umană, o scriere, o civilizaţie, etc. dar uite că nu m-a interesat atât de mult încât să caut şi culmea, uneori o fac, pt că altfel aş fi descoperit şi eu ce ai descoperit tu. de fapt cred că am căuat ceva despe sith şi am găsit atâtea date, o istorie întreagă şi aşa mi-am dat seama că acest film e un fenomen mai mare decât am crezut. şi când dai naştere la aşa ceva, ca autor eşti în vârful piramidei. deci cam asta e cu mine şi lucas :)))

Grifon

Mulțumesc ptr.răspuns, stimată @padme (îți voi zice in continuare așa, căci nu știu dacă d-nă sau d-ră, si țin la o minimă politețe intermediară).
Nici vorbă să-mi devii antipatică, ba dimpotrivă. Precum bine zicea dl.@Xanadron, polemica e amicală, si oricum n-am nimic cu argumentele contra - doar să fie fundamentate.

Revenind la Lucas, precizez că meritul acestor "jocuri" lingvistice îi aparține doar în mică măsură (el fiind responsabil mai mult cu...tot ansamblul). Amuzant e că, totusi, primele "schițe" i-au aparținut exclusiv, si erau de o tristă banalitate (am si lecturat, pe Net, primul draft, si de o ținea așa nici n-aveam la ce să-mi bat capul, haha !). Abia la sfatul altora (printre care F.F.Coppola) l-a adus in echipă pe Lawrence Kasdan, si abia acesta poate fi considerat ...redactorul (integral părțile V, VI, parțial la celelalte). Iar colaborarea lor avea să "nască" si treburile din Indiana Jones (chiar mai interesante decât SW).

Să trecem însă la QUI - GON - JINN (găsitorul, mentorul si...nașul lui Anakin Skywalker).
Remarcăm rapid străvezia indicație spre Qi-Gong (învățământ practic de trezire a forței), precum si la "duhurile" din mitosfera arabă - DJINN (l-au si scris aidoma, cu doi n, iar pronunția e fidelă).
Mai puțin străvezie insă (deși la fel de interesantă) e reașezarea tuturor literelor in forma JINGO QUIN - si astfel ajungem la mitica împărăteasă niponă JINGU (sau JINGO), considerată, in legendele pantheonului de acolo femeie-șaman, ce a dat naștere unui fiu...hm...tot fără tată.
Ciudat cum Anakin trece astfel de la o mamă...tot miraculoasă...la un naș similar, care va fi vital pentru recunoașterea / acceptarea copilului ca Jedi...si ca "cel ce tre' să restabilească echilibrul Forței...

SLEAH19

Citat din: Xanadron din  30 Mai 2017, 08:12:15
....... Putin e grăbit să afle cîte sfori îi ies de sub guler Macro-rothschildianului gerontofil francez ș/a/m/d/.

Şi  prins în offside la Paris l-au trosnit cu un uragan teribil la ....Moscova  -  morţi, răniţi, pagube.
Parcă stăteau bine rusnacii la arme climaterice? 
Dar asta e dintr-un alt film, scuze de of topic!

https://www.agerpres.ro/mediu/2017/05/29/sase-morti-si-zeci-de-raniti-dupa-ce-moscova-a-fost-lovita-de-o-furtuna-violenta-18-27-42
https://www.youtube.com/watch?v=6vGrReS12oU
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

kenjiro