Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Hermeneutică & Cinema

Creat de Grifon, 26 Mai 2017, 15:39:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

#105
Ar putea fi pământul ori luna cu alte patru planete pe cer?

(Atât am vizionat la TP ca mi-Am comandat la o cofetărie o chery pie autentică...

kenjiro

Citat din: Grifon din  16 Noiembrie 2017, 01:03:55

Revenind la simbol, greu de apus ce-ar putea fi - și nu cred c-ar trebui să ne ghidăm (doar) după aparențe.
E cu siguranță un simbol care, prin asociere cu poziția aferentă a Lunii, oferă un reper concret temporal.

Este marele secret al Tetragrammaton-ului relevat (Yod-He-Waw-He + Eter)  :)

Citat din: Grifon din  16 Noiembrie 2017, 01:03:55

O vreme am crezut că ar putea fi Jupiter (gigantul cu patru sateliți) - mai ales că ar fi și în logica simbolismului de fundal. Totuși...nu prea se leagă cu restul din puzzle - mai ales că zodia patronată de Jupiter (Săgetătorul) există deja pe cerc.

Sau poate gigantul Jupiter, a cincea planeta de la soare ?

Grifon

#107
Nicio ipoteză nu poate fi exclusă - cel puțin pănă nu ne edificăm.
Reiterez totuși o condiție, despre care sunt convins că e obligatorie : orice ar fi, simbolul acela trebuie să dea un reper temporal. Ori legat de o zi anume, ori legat de necesitatea ca Luna să fie în acea fază (waxing crescent, cum spun anglo-americanii).
Nu degeaba s-a apelat la acest cod - e vorba de calendarul lunar (chiar dacă e în mod voit alambicat). Iar pentru ca Luna să indice o anumită dată (fie zi, săptămână sau lună) ea trebuie asociată cu un reper care să indice diferența : care zi, lună, sau săptămână ?

Și dacă asta nu-i argumentație destulă, e destul să privim indiciile de completare din ultima serie (harta indiană). Mi se pare că avem o fază lunară similară, nu ? Ba chiar Hawk, arătăndu-i serifului steluțele alăturate, spune :"astea arată data !"

P.S. - Să știi că m-am întrebat si eu, dle @abyss, ce gust o fi avănd placinta aia cu cireșe, de se dădeau toți în vănt dupa ea...

abyss

E incredibil de bună. Merită preparată și acasă, sunt destule rețete pe internet. Este asa de bună incat chiar si somnambul fiind dacă o vezi....uiti de toate și te pui pe savurat. Apoi merge o cafea...

fiulploii

Nu cred ca e o urmă de leu

abyss

Poate e o urmă de grifon...

Grifon

#111
Dacă e de grifon, (ha !) tot nu ajută - nu putem corela temporal "pontul".
Într-adevăr, pe desenele atașate de dl @fiulploii se vede puțin altfel " amprenta" de leu - însă putem asuma concesiv o "licență" grafică de cerc, pentru armonia stilistică.
Numai că...fie și incluzând Leul drept necunoscută, puzzle-ul tot nu se rezolvă, întrucât nu se formează nici un pattern logic, recognoscibil.

Un asemenea pattern aș fi putut stabili dacă, în loc de Taur, Primul Pătrar ar fi fost în Capricorn. Atunci necunoscuta ar fi fost lesne de găsit - Fecioara (căci am fi avut două din cele 3 careuri fundamentale (cardinalele - Berbec, Balanță, Rac, Capricorn  și mutabilele: Gemeni, Pești, Săgetător, Fecioară, - lipsind total fixele (arhanghelii) : Leu, Taur, Scorpion si Vărsător.
Totodată am fi avut si altă simetrie : 2 semne Apă (Pesti + Rac), 2 Aer (Gemeni + Balanță) 2 de Foc (Săgetator + Berbec) si 2 Pământ (Fecioară si Capricorn).

Dar nu e cazul...prezența Taurului în loc de Capricorn strică tot...(cbiar dacă, pe criteriu elemental, ambele sunt Pământ).

Problema e că șarada a fosf construita tocmai pe criteriul non-linearității temporale (specifice "sălașelor" sau oricăror alte dimensiuni). Se remarcă, grafic, aceeași întrebare retorică a entității MIKE "Is it future, or is it past ?"
Îmi mai bat capul - măcar am reușit, până acum, să elimin variantele neviabile.

abyss

"It doesn't matter, we're living in a dream"...ca să ii raspund lui MIKE(MY-KE(Y).
  Am remarcat o anumita configuratie de stele ce aparea insistent pe parcursul seriei 3. Si evident prezenta planetei cu inele. Intr-un cadru (s3ep13, parca) apare planeta destul de ireal marita moment in care cineva exclama spunand ca e "mars"....
  Ce inseamna aceasta configuratie de stele? De ce e confundată acea planeta cu Marte? De ce in "salaș" din configurația de stele doar una (cea mai mare) era vizibilă ?

Grifon

Nu rețin momente legate de Marte (decât în ep.15, când Chantal îi arată planeta prietenului ei (ăl de se si sinucide ulterior).. Voi revedea însă episoadele de final - e f. posibil să-mi fi scăpat unele inserții.

Revenind însă la misteriosul calendar lunar, reiterez că sigur are legătură cu tranzitul dimensional. Dincolo de elementele deja reperate, avem si enigmaticul bilețel atemporal al maiorului Briggs, unde se indică aceeași fază lunară (cunoscută în ocultism drept "luna balsamică").
Dacă aș putea decoda strania glifă din cutia - puzzle, aș putea indica si perioada clară a tranzitului.

abyss

Cu siguranță ca luna e o forma de "releu".
Imi propusesem sa revăd seria 3 integral si sa scot screenshot-turi cu acea configuratie de stele ce tot apare, dar nu am avut când. In acelasi timp am observat ca la inceputul fiecarui episod din s.3 exista un logo cu un cerc si 3 de A (literele sunt rosii). Logoul isi schimba culorile si elementele de fundal in functie de  acțiunea din episod... (si pe acestea o sa le scot).

Grifon

#115
Ar fi binevenite aceste screenshot-uri (imaginile permit întotdeauna mai multe conexiuni decât textul).
Iată, de pildă, un extras dn harta indiană (atașament), în care se poate vedea mai bine dispunerea stelelor din dreptul acelei "luni" descrescătoare.
De vreme ce nu pot identifica simbolul corespunzător din cutia puzzle, am încercat o comparație cu această constelație - si m-am lămurit doar cu un lucru : nu prea seamăna cu constelația Leo.
Poate cineva mai versat în observarea bolții cerești ar putea însă face o conexiune mai bună...

Grifon

#116
Biletul atemporal al maiorului dă însă și un alt prețios indiciu : o dată.
Este vorba de 1 octombrie (scris în forma 10 / 1), si momentul corespunde anotimpului în care se desfășoară acțiunea.
Dacă punem asta în corelație cu ce spune apoi Hawk (cum că stelele de pe hartă corespund cu acea dată), rezultă că ne mai trebuie doar să calculăm poziția lunii la 1 octombrie.....dar care 1 octombrie ?
Ziua e din zodia Balanței, desigur, însă asta nu înseamnă că si Luna trebuie să fie în aceeași zodie cu Soarele (doar acesta fiind garantat în zodie). În intervalul în care Soarele străbate Balanța (sau orice zodie, de altfel) Luna străbate întreg zodiacul, putându-se afla în oricare din celelalte segmente de ecliptică.

Am luat totuși în calcul poziția de la 1 octombrie 2016 (când se filma încă serialul). La acea dată, prin coincidență, Luna se afla aproape de Soare, fiind așadar tot în Balanță - ceea ce explică si grafica bilețelului, unde Soarele si Luna apar alăturate, fiecare pe câte un pisc.

Dacă ar fi așa, atunci o parte a încifrării se explică (adeverind si că e vorba de "luna balsamică", situată în apropierea Lunii Noi).
Totuși...pe harta lui Hawk nu mi se pare că e pictata Balanța (prezentată în atșament), iar pe cutia-puzzle Balanța deja e arătată...cu Lună Plină.

Se poate să fie vorba insă de alt " 1 octombrie". Anul ăsta, de pildă, Luna cade în Pești la acea dată, iar în 2015 a căzut în Gemeni.

Mai trebuie cugetat...insă mă văd silit a accepta că, dacă în bilet e 1 .10.2016, atunci înseamnă că nu există conexiune între hartă si cutia -puzzle.

panta_rh_ei

Sa ma bag si eu in vorba...  Nu urmaresc filmul dar din ce-am citit are la baza o crima petrecuta in nu stiu ce an(n-am  retinutdata exacta). Verifica pe anul ala poate iese ceva.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

abyss

Pe harta apar marcate stelele cu auriu, rosu iar in plus apare o cometa. Ce inseamna? De ce auriu si rosu?

Xanadron

Citat din: abyss din  27 Noiembrie 2017, 00:40:57
Pe harta apar marcate stelele cu auriu, rosu iar in plus apare o cometa. Ce inseamna? De ce auriu si rosu?
O explicație - deși aparent simplistă - ar putea fi extrasă din mărturiile unor (destui) gorobeți care pretind c-au avut contacte cu diverși reptoizi (ca fizionomie vb.), :martiansmile: majoritatea purtînd însă un gen de uniforme decorate-n roșu / auriu. Inclusiv în timpul regresiilor hipnotice - OK, discutabile și astea.

La modul mai generalizator-offtopic, ar merita zic eu dezbătut și scopul/rile oculto-apropourilor mai mult sau mai puțin transparente și/sau sistematizate vehiculate nu doar în Twilight Zone, ci și-n nenumărate alte producții ale *fabricii de vise* hollywoodiene.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/