Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Bubuitura puternica in mai multe localitati din Romania.

Creat de jean, 16 Mai 2017, 20:35:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Bubuitura destul de puternica s-a auzit in jurul orei 16.30 in Braila, Galati, Macin.
Un martor spune urmatoarele: eram in Galati si am auzit ca si cum as fi lovit cu masina un caine sau o pasare. Altul in fata mea s-a oprit, si eu m-am oprit, ne-am uitat la masini, ne-am mirat si am plecat mai departe. Cand am ajuns acasa la Braila prima intrebare a fost: Ai auzit bubuitura?
Mai multe informatii pe: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fobiectivbr.ro%2Fcontent%2Foriginile-bubuiturii-care-zguduit-br%25C4%2583ila-r%25C4%2583m%25C3%25A2n-un-mister-unda-de-%25C8%2599oc-fost-resim%25C8%259Bit%25C4%2583-%25C3%25AEn-tot&h=ATNqAAg1zkbd2WudeFbs2NpYIBaurIYM1-gBQmZjTLn8e5QrF3wDwIrIj5SufekItGCBlxeCROFY_jm2Rjk00sK9V_27RNHWUfkvl-sWm4Vo1kfIMLSIRa6qCif_I6nyywMIuT-KZE9U
sau
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.viata-libera.ro%2Fprima-pagina%2F87910-s-a-cutremurat-orasul-galatiul-a-fost-zguduit-de-o-bubuitura-puternica&h=ATNqAAg1zkbd2WudeFbs2NpYIBaurIYM1-gBQmZjTLn8e5QrF3wDwIrIj5SufekItGCBlxeCROFY_jm2Rjk00sK9V_27RNHWUfkvl-sWm4Vo1kfIMLSIRa6qCif_I6nyywMIuT-KZE9U
Ce crede martorul despre bubuitura: Probabil bang sonic dar cine stie ce meteorit o fi fost.. oricum eu zic ca e un fenomen aero-spatial ca nu pare sa fie vorba de cutremur. S-a auzit de parca am lovit un caine sau o pasare. Un sunet infundat ... si destul de tare.
Adevarul este dincolo de noi

mr

Bubuitura cu pricina a avut o unda de soc destul de puternica pentru in bang sonic, zic eu. Eram in dreptul ferestrei cand s-a intamplat si am simtit presiunea mare pe geamuri, fapt care le-a facut sa vibreze si sa trosneasca in punctele mai slabe ale ramelor. Deasemeni, zona in care a fost auzita  puternic bubuitura este destul de mare (raza cca. 120-150Km- orase Vaslui, Slobozia, Tulcea).

In plus, nu prea a confirmat nimeni ca ar fi exercitii militare prin zona, nici terestre si nici aeriene. Suntem obisnuiti cu bubuiturile infundate de la tunurile de mare calibru care-si fac de cap destul de des prin poligonul de la Smardan, dar acum a fost cu totul altceva. Si probabil, oficial, nu vom afla prea curand...

https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/87910-s-a-cutremurat-orasul-galatiul-a-fost-zguduit-de-o-bubuitura-puternica

http://obiectivbr.ro/content/originile-bubuiturii-care-zguduit-br%C4%83ila-r%C4%83m%C3%A2n-un-mister-unda-de-%C8%99oc-fost-resim%C8%9Bit%C4%83-%C3%AEn-tot

Daca cineva stapaneste mai bine acest domeniu, ar fi binevenite cateva explicatii lamuritoare asupra formarii si propagarii unui bang sonic.  :-)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

http://obiectivbr.ro/content/originile-bubuiturii-care-zguduit-br%C4%83ila-r%C4%83m%C3%A2n-un-mister-unda-de-%C8%99oc-fost-resim%C8%9Bit%C4%83-%C3%AEn-tot
...e interesant pentru unele comentarii (inclusiv alea umoristice)

Posibil oricum să fi fost bangul sonic produs de un jet-fighter, deși pe timp de pace e strict interzis zborul trans-sonic deasupra localităților... deși nici ipoteza meteoritică nu-i exclusă (bang hiper-sonic) - mai ales dacă plafonul de nori era jos și compact... deși (nr.3 :lol:) efectele luminoase tot ar fi fost vizibile parțial. Apropo, cerul era oare senin sau nu la 16.30?

Dacă a fost vorba însă de vreun experiment militar, clasificat sau chiar nu prea, circumscrs ori nu zonei critice a frontierei estice a imperiului unchiului Sam, nu vom afla vreodată adevărul.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

cassius

Salutare! Acelasi fenonmen a fost inregistrat si la Iasi, in zona limitrofa metropolitana (ca punct initial de raspandire), in iunie 2016 si la 2-3 zile a mai fost o bubuitura dar cu intensitate mai mica. Sunetul a fost resmtit tocmai pana in orasul Harlau aproximativ 90 de km de municipiul Iasi, asta dupa marturiile unor persoane pe unul din grupurile cele mai frecventate de cetatenii din iasi, pe facebook.
Dar initial la primul fenomen ma aflam la servici si geamurile aflate in dreapta mea, printre care unul inalt de 2m, cu rama de lemn, pur si simplu s-a ondulat sticla, a fost prima data cand am vazut asa ceva in viata mea. Asta vizavi de ce mentiona @mr mai sus, raportat la felul cum a resimtit presunea acustica.
La a doua bubuitura ma aflam intr-un centru comercial, cu copil de 6 ani dupa mine si probam o camasa pentru el si dupa ce s-a resmtit sonor a cazut si lumina. Nu pot sa va explic cat de repede s-a panicat lumea si cum au inceput sa o rupa la fuga spre iesiri, iar in 3 sec au intrat generatoarele probabil de si-a revenit lumina. Oricum in ambele cazuri a fost o sperietura serioasa mai ales ca eram cu copil dupa mine in aglomeratie.
Cert este ca pana in prezent nu cunosc o explicatie oficiala. Speculatii cu duiumul.

skyhawk

Eu eram in Braila, in casa, intr-adevar, s-a simtit ca o unda de soc. Cerul era oarecum senin, sa zicem variabil.