Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Echipa cercetare

Creat de Guest, 06 Aprilie 2017, 00:00:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Salut,

As vrea sa va fac o propunere asupra problemei UFO si a misterelor din Romania, dar desi va fi foarte greu, sper eu ca vom ajunge la rezultate clare.
In ultima vreme nu am mai scris pe forum dar am inceput sa ma deplasez pe teren impreuna cu cativa prieteni catre anumite zone misterioase din Romania, unele in conexiune cu fenomene OZN altele datorita legendelor din jurul lor - uneori acestea intersectandu-se. Daca exista colegi doritori de cercetare pe teren m-as bucura sa-mi dati un semn aici sau in PM sa incercam sa dezlegam si sa deslusim misterele impreuna. Fiecare dintre noi poate contribui la elucidarea lor, impreuna poate putem sa punem informatiile cap la cap.  :ufo:

Seara frumoasa,

Godak

Colega Guest, probabil ai încurcat locul, timpul și foarte probabil, chiar universul.

Dacă vrei atenție și like-uri, le obții mai repede pe Facebook. Dacă vrei să găsești oameni pasionați de mistere și cercetare în teren, îi poți găsi oriunde în altă parte. Rufon este un spațiu de discuții, alungarea plictiselii, mascarea dramelor existențiale. Aici se discută, nu se cercetează nimic. Pe românește - aici e spațiu de frecat menta. 

Exemplificare: Biserica celor trei Valahii... Distinșii colegi au ales să umple pagini întregi cu discuții sterile și conspirații de peron, în loc să procedeze la alternativa firească: să-l identifice pe scriitoarul Radu Theodoru și să întrebe direct la sursă. Omul locuiește în apropierea Bucureștiului, retras într-o casă de țară. E foarte bucuros să discute cu tineri; pe noi ne-a întreținut ore întregi. Iar problema Iglesiei s-a lămurit în 10 minute. Treaba e însă alta: mai puteau distinșii colegi să-și exhibe dumele zile la rând dacă alegeau această alternativă? Desigur că nu. Exemple ar mai putea fi zeci: pe aici se discută MULT chestii lămurite de ani de zile.

Ar mai fi o problemă - există concurența - Echipa Zero Rufon. Eu îi spun "Amenințarea Fantomei". Eeee, această echipă, crema Rufon, a avut în lunga sa existență Z E R O rezultate (în ciuda unor persoane din componența ei care ar fi dorit și chiar ar fi putut să facă o treabă bună. Știu ele mai bine cum a funcționat mecanismul și de ce a funcționat în această direcție). Și tu vrei acum să faci o altă echipă, să faci cercetare în teren, eventual chiar să obții niște rezultate. Nu pun problema că i-ai umili în propria ogradă. Alta e miza: dacă reușești, unora li se va dărâma șandramaua în cap. N-or să te lase în veci să închegi aici un nucleu de cercetare. Iar dacă la construit soluții sunt super perdanți, la destructurat și frânării sunt campioni...


Godak

CitatBag seamă că nu te lași, scumpule...
Uite, voi mai face o încercare (tot deșartă) de a te lumina:
Subiectul "Bisericilor Valahe" nici nu ocupă prea multe pagini, iar elementul R.Theodoru / Iglesia l-am introdus eu, reanimând în doar câteva momente discuția.
Acum, privitor la marea d-tale "ispravă", câteva cuvinte :
Nu are prea mare relevanță venerabilul general /scriitor. Pot fi doar câteva variante în ce-l privește:
a) a inventat pur și simplu conceptul, din condei, ptr.a-și creste cota de interes a cărții (ceea ce-l califică drept bun romancier, dar mi-l scoate mie din aria de interes)
b) a prins ceva fire, ca si noi, dar neputând să le adâncească, a mixat cu propriile fantezii (ipoteza asta am si scris-o, ca "dumă exhibată", evident)
c) chiar știe mai multe, având un acces privilegiat la "Iglesia" (mai puțin probabil, dar luăm varianta ca posibilă).
Bun. Acum, dacă 'mneata crezi că eu voi străbate toată țara doar ca să-l întreb direct ce are de zis, cred că ești un naiv incurabil. Păi în primele două variante n-aș afla decât trucuri literare (cu cel mult un reper istoric sau unul personal, cum a dat si @daos), iar în cazul 3 nu m-aș alege decât cu manevrele moșului ptr.a-si păzi taina - ce n-ar fi numai a lui "de dat".
Pricepi d-ta ? De altfel, îmi confirmi cele spuse prin faptul că dl.Theodoru te-a lămurit în "zece minute". Hahahahahaha !! Te-ai scos ! Sper măcar că n-ai mers pe jos până acolo, hahahah !
Și în altă ordine de idei, parcă te oripilau "glamourizările" neonazi, nu ? Dar de "România ca o Pradă", de acelasi domn Theodoru, indexată ca manifest antisemit, matale nu cârâi o vorbă...drăguț.
În concluzie : "căinele moare de drum lung, criticul...de grija altuia" (alege care parte din proverb poftești dumneata, căci mi se pare că făcuși și un drum lung...hahah !)
P.S - Ah, era să uit ! "Succesuri" si în viitoarele investigații !

Răspunsul Dlui @Grifon spune extrem de multe despre mentalitatea unor rufonauți de frunte. Și ne confirmă ceea ce spuneam în comentariul precedent: În detrimentul cercetării, se vehiculează frânturi de informații, și acestea hazardate, pentru a reanima discuția. Iar când nu va mai fi nimic de reanimat, o îmbălsămăm cu formolul tupeului, ignoranței și amuzamentului forțat.

Boldul din quote ne aparține...

Grifon

#3
Stimate cercetător:

Ideea fundamentală a unui forum (oricare, nu doar RUFOn) este discuția. Se schimbă idei - mai inspirate sau nu.
Dumneata confunzi poate Forumul RUFOn cu Organizația RUFOn (care, presupun, si-a fixat si cercetarea ca obiect de activitate).
Acum, dat fiind că eu nu sunt membru al organizației - si nici nu știu, că veni vorba, cine este - nu pot opina despre ce fac ei acolo. Însă ca membru al forumului, discut - conform menirii unei asemenea platforme.
Așa că, hasta la vista !

Godak

#4
Vedeți, dle. @ Grifon, de-aia nu am cum să mă supăr pe dvs, deși ne împungem câteodată (cam prea frecvent în ultimul timp).

Cu toate că tema topicului - echipa de cercetare - e alta, nu am cum să nu remarc în spusele dvs. niște probleme care se regăsesc pe buzele multor altor membri. Dvs. prestați (discutați) de ceva vreme pe aici, și totuși elemente legitime v-au rămas obscure: relația dintre raporturile Forum - Organizație - E. Zero.
Citatsi nici nu știu, că veni vorba, cine este
- Nici eu,  nici 90% din ceilalți membri. Însă ăsta ar trebui să fie un aspect liniștitor? Iată o temă de nou topic interesantă: aspectele cețoase sunt un side-effect sau sunt întreținute programatic pe aici? (Încă de la început s-a mizat pe confuzia grosolană Rufor - Rufon, de tipul Mike și Adibas).

Referitor la ideea de forță Forum = Discuții și atât, credeam că v-am lămurit. Să mai încerc odată. Să zicem că dvs. și încă n membri luați un subiect și-l disecați la sânge, cu surse, argumente, ș.a. Bucătăria unui efort colectiv. Se ajunge și la niște concluzii (de obicei nu se ajunge, dar să presupunem de dragul argumentației). E, după 100 de pagini, vine Gigi, ia partea relevantă (de obicei sub 5-10%), o asamblează elegant și o bagă pe piață. Asumându-și inclusiv meritele nemeritate. Înțelegeți de ce schema e perdantă din start? De aceea totul rămâne nu la stadiul de dezbateri (pe care cred că vi l-ați dori dvs.), ci la o discutologie sterilă, cronofagă și ucigătoare  de speranțe. Și aici, revin la întrebarea de mai sus: side-effect sau direcții programatice?

PS. Vine vara, soare, aer curat, hai băieții pe teren să cercetăm, că statul în continuu pe scaun o să necesite alifii de le vând ăia pe la TV... 








Grifon

Domnule @Godak...se prea poate să fie și cum zici dumneata.
Dar de ce m-ar deranja pe mine o asemenea eventualitate ? Mie îmi face plăcere să discut pe acest forum, și, dacă s-a întâmplat, să zicem, să am vreo 2-3 contribuții utile cuiva, nu văd de ce m-ar deranja asta. Sà admitem, în continuare, că unii le "ambalează si le vând", mai apoi. Da, dacă ar fi așa (subliniez, dacă, atunci n-ar fi ceva chiar elegant.
Însă, pe de altă parte, și eu sunt beneficiar al acestei platforme. Sunt zeci, sute de subiecte care îmi par de interes (chiar dacă - si aici sunt de acord cu d-ta- conțin si f.multe aiureli). Am găsit - si încă fără a explora prea adânc topicele - destule idei bune, inedite, sau care, pur și simplu, mi-au favorizat mie alte conexiuni.
Ei, ar fi fost culmea să mi se ceară plată pentru fiecare din aceste idei ! Mulți useri, mai vechi sau mai noi) au adus contribuții - și chiar exact cum zici d-ta, "frânturi de informație". Eu, ce e drept, nu le folosesc ptr.a le vinde intr-o carte (desi, îți pot mărturisi că am un oarecare talent ce mi-ar îngădui) ci le folosesc - pe cele care merită - întru sporirea propriei mele cunoașteri.
Ca să nu mai spun că acest principiu e valabil la tot Internetul . Păi, dacă ar fi trebuit să achit drepturi de autor la sumedenia de idei, clipuri, docs, pdf, scribd, etc., îmi rămâneau doar 2 variante :
1) deveneam falit, neavând bani nici să trec strada
2) renunțam, cu regret, la multă informație, rămânând (mai) ignorant.

Așadar, eu zic să lăsăm forumul așa cum e (nu că ar fi perfect). Iar dacă dumneata vei sesiza că te-a plagiat cineva (de pe aici, evident), abia atunci voi fi de partea dumitale.

În speranța că prin aceasta punem punct unor ciondăneli de-a dreptul fără sens, eu îți doresc (fără ironie acum) succes în propriile dumitale activitãți, și chiar nu mă voi da îndărăt să te laud - dar mai întăi, să fie cazul.

Gata, ne ajunge, e 1 noaptea. Numai bine !

alx

Stimate user @Godak
Ai reușit să-mi captezi atenția...nu prin...calitatea postărilor, ci, mai mult, prin...stilul epistolar, relativ cunoscut mie. Și, de ce să nu recunosc, prin ideile subversiv-obsesive pe care te străduiești de ceva vreme să le plantezi pe aici...  Să nu ai senzația că dacă nici eu, nici Paul nu intervenim în discuții, asta înseamnă că nu urmarim ce se întâmplă...
  Aștept acum următoarea ta mutare...să vedem, ai curaj?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Godak

#7
Dle . @alx, atenția dvs. o consider o  foarte prețioasă achiziție. Vă sunt recunoscător pentru ea. Sper să o captez/păstrez pentru mult timp de acum încolo!

Colegul @Guest a avut o inițiativă și eu doar i-am explicat pe scurt de ce o să eșueze. Cât despre "ideile subversiv-obsesive" identificate, vă stau la dispoziție să le discutăm, nu înainte de a le enunța chiar dvs. Nu de alta, dar Dvs. le-ați identificat, la pachet cu "stilul epistolar"... Personal, eu nu aș dori să diluez acest topic, și am impresia că și Dl. @ Grifon este de aceeași părere. Paul habar n-am cine e (dacă ați uitat, aici se lucrează cu nick-uri, aliasuri, ...

PS. Acel "ai curaj" îl consider o glumă, de vreme ce vine de la un om care-și protejează identitatea. În fața cui să am curaj, Dle. @alx? Poate-i ora târzie și aveți nevoie de ceva somn... Odihnă plăcută!
PS 2. Dragi colegi rufoniști, nu știu ce vă propune @Guest, însă aveți garanția mea că îi voi da tot sprijinul pentru a obține rezultate. Vine vara, soare, aer curat, haideți cu noi, ...  (Pt. a nu exista discuții, inclusiv cu incisivul Domn @alx, ne va însoți un membru al Echipei Zero Rufon. Un om care a vrut să facă treabă și... ). Și Dle. @alx, sunteți la rândul Dvs. invitat. Vă promit că nu vă bate nimeni cât sunteți cu noi, așa că nu aveți de ce să puneți piedici acestei inițiative curate. "E greu sa vorbesti despre adevar..."







abyss

#8
Haideți cu voi....(care voi?).....sa cercetati...(ce, unde??)... daca tot vine vorba despre curaj.

Godak

Întrebări legitime de la @abyss:

1. Care voi?
CitatHaideți cu voi....(care voi?)
Guest (cel care a propus de altfel acțiunea), eu - care sunt cât se poate de rezervat de succesul ei, dar îmi dau silința -, încă cineva (surpriză, te cunoști cu el!) și câți or mai vrea să vină. Fiecare contribuie cu partea lui la costurile deplasării, cazării, ș.a. Nu se urmărește profit financiar. La 4 oameni într-o mașină, costurile deplasării scad la 25%. La prima strigare putem transporta 8 oameni, arhisuficient pentru început... 

2. Unde?
Citat. sa cercetati...(ce, unde??)...
Unde vor hotărî doritorii (la noi e mai democratic, Dle. @abyss, nu există ierarhii impuse și nici măcar ideea de "șef"). Asta să fie problema - unde să mergem. Doar să se anunțe din timp, pentru a avea fiecare posibilitatea unei minime documentări prealabile. Există o problemă cu împrăștierea membrilor forumului în diferite părți ale țării. Dacă se creează un model viabil, se poate replica de oricine, în orice context. Deocamdată, s-au făcut, de probă, două deplasări: una privind niște subterane din Brașov, alta privind un caz OZN din Dobrogea, relaționat cu ceea ce se credea a fi un sanctuar antic. Ambele au fost încununate de succes. După ce vom termina prelucrarea datelor (în curând), veți afla mai multe.

3. Ce? Doi dintre membrii inițiali ai grupului doresc să ne axăm mai mult pe investigații OZN. Eu înclin spre enigme și mistere, păstrând și o componentă OZN. Din nou, suntem adepții deciziilor consensuale și nu a impunerii a ceva, cuiva.

Pot avansa (în nume propriu) și două propuneri inițiale, echivalente a două we, plecând de la costuri minimaliste:
a. Cetățeni-Argeș - un perimetru relativ compact unde sunt îngrămădite la propriu zeci de enigme. Mai rar o asemenea densitate în România.
b. "Gura de rai" din Bucegi despre care s-a glosat atâta. Acum se știe cu exactitate unde este, de ce să nu-i testăm efectele pozitive pe pielea noastră? Mai ales că prin preajmă mai sunt și alte obiective de văzut...





abyss

#10
Si cum cercetați ? (Macar propuneri metodologice...ceva) altfel sunt excursii de clasa a 2-a Ia vulcanii mucoși...cu cei trei cireșari...
  Oricât de fascinant ar fi sa ne holbăm in final cu totii la vizuina vreunei blănoase din arges sau la cine stie ce bolovan piramidal din fundul țării...de sub care oracaie vreun broscoi ... trebuie prezentata metodologia de studiu, instrumentarul etc

prodcomb

Ce fel de observații astronomice se vor face?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

jean

Pai seara trecuta nu prea au fost nori in acea zona......
Adevarul este dincolo de noi

prodcomb

Chiar daca au fost putini nori, nebulozitatea a fost prezenta.
Ca si astazi in Bucuresti unde nu sunt nori dar cerul este alburiu, este pacla in atmosfera.
Astroclimatul presupune alte date meteorologice.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit