Resurse > Stiri

TRAPPIST-1

<< < (2/3) > >>

hanzo:
daca o stea explodeaza
spatiul gol pana departe-l deformeaza
ma intreaba ala micu'
tata cum adica deformezi nimicu'?
smecheria zice asa
ca nimicu ala e dafapt ceva..

unde, unde unde amerigane

https://www.youtube.com/watch?v=O61eEJ0xCJ8

ps baietii fac virale, nu sunt manelisti.


7 planete.. 7 nu alta.  7 dintr-o lovitura, care vrea sa cumpere teren acolo?

StarDust:
Urmeaza. Se va vinde teren pe acolo si nu putini vor cumpara.  :-D  Tare "maneaua", se vede si pitica rosie in jurul careia graviteaza totul in partea dreapta  :-)

Forest Gump:

--- Quote from: prodcomb on  24 February 2017, 12:49:20 ---Sunt pe orbită în jurul unei pitice reci. Dacă ne uităm un pic la evoluția stelară vedem că sunt niște bolovani rezultați în urma unei explozii stelare.
S-a mai entuziasmat un bătrân SF-ist pe ecranele TV-urilor; el deja le făcea cu mâna micuților verzi și se grăbea să ajungă la ei prin nanotuburi.
Și doar ne-am obișnuit pe ecrane cu vraci, astrovraci, astrologi, numerologi și alți ologi ai gândirii umane.

--- End quote ---
Mda, din păcate stelele pitice sunt cunoscute pentru episoadele violente de erupții din prima parte a vieții. În plus, planetele ale sunt sigur blocate cu o singură față spre stea, un element în plus care reduce șansele de apariție și dezvoltare a vieții. App. știe cineva dacă apare pe undeva vârsta stelei?

StarDust:
Conform unei surse undeva in jurul a 5,3 miliarde de ani. Dar astea au evolutia foarte lenta deci ar fi inca tinara, steaua e doar cu putin mai mare decit Jupiter si isi arde combustibilul foarte incet.

prodcomb:

--- Quote from: Forest Gump on  27 February 2017, 21:55:47 ---Mda, din păcate stelele pitice sunt cunoscute pentru episoadele violente de erupții din prima parte a vieții. În plus, planetele ale sunt sigur blocate cu o singură față spre stea, un element în plus care reduce șansele de apariție și dezvoltare a vieții. App. știe cineva dacă apare pe undeva vârsta stelei?

--- End quote ---

E o problemă cu vârsta picelor roșii. Ele conțin oxid de titan, fier, calciu. Dar acestea nu existau la început în Univers, trebuiau să apară în reacțiile nucleare din primele generații de stele. Urmează să aflăm în ce moment al evoluției Universului au apărut și cum.
Este adevărat că sunt relativ stabile timp de sute de miliarde de ani (depășind cu mult vârsta Universului), dar au și fluctuații ale fluxului radiativ datorită transportului convectiv al radiației. Și întradevăr „înțepenesc planetele” pe orbie din cauza gravitației.
Mai sunt și alte „incoveniente” pentru planete.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version