Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Observatii OZN inregistrate la ASFAN in anul 2016 - mic rezumat

Creat de jean, 09 Ianuarie 2017, 21:59:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

27.04.2016 - Observatia a fost facuta de Razvan la RM Valcea. El spune urmatoarele: deplasarea verticala, durata observatiei 5 sau 6 secunde, a făcut o lumina cand a disparut. Fara prea multe detalii.

13.07.2016 - Doua fotografii facute in in statia CFR Canepisti jud. Cluj de Florin. Data de 13 iulie ora 16.18.
In ambele fotografii se observa un obiect pe cer dar forma este diferita. Obiectele nu au fost vazute cu ochiul liber, numai dupa descarcarea pozelor.

14.09.2016 - Observatie facuta de Simona.
Brusc apar (deasupra norului) multe lumini rotunde de culoare alb cetos care se invarteau. a fost vizibila pentru mai mult de 3-4 secunde. Am uitat sa precizez ca era de marimea unui stadion, daca ar fi aterizat probabil era cu mult mai mare. Nu avem locatia exacta.

13.10.2016 - OZN tubular la Bucuresti
Vazut dimineata la 7.30, in zona de sud a capitalei. Avea forma unui avion fara aripi. A stationat cateva zeci de secunde undeva deasupra norilor care se miscau cu repeziciune. a fost acoperit de un nor, iar dupa trecerea norului nu a mai fost vizibil.

19.10.2016 - OZN in Bucuresti, cartierul Bucurestii Noi
Nu avem numele persoanei, ce spune persoana respectiva:
Deodata se aude un turuit de motor pe care nu l-am auzit nicio data in viata mea. Trecea un obiect imens prin fata ochilor mei, cu o viteza extrem de mare, 2 secunde de contact vizual.
Am vazut un soi de masinarie in jurul careia se formase o lumina circulara care se rotea. Aeronava s-a miscat din stanga pozei aproape de mine spre dreapta pozei departe de mine.

21.10.2016 - observatie in Brasov
Constantin povesteste urmatoarele: Era senin, lumina afara, si observ ceva ce părea să fie o pasare sau un planor. M-a facut atent si am observat ca nu dădea din aripi. Prima impresie a fost ca semăna cu un Pterodactyl preistoric....in 2016?...afara era frig. Si ce sa caute asa ceva ziua in amiaza mare ???. Zbura foarte repede planand si din cand in cand se oprea la punct fix, fara zgomot. In momentul in care sa oprit in dreptul ferestrei de unde il priveam a facut o întoarcere in loc de 90 ° si am ramas uimit de forma incovoiata a acestuia.

14.11.2016 - observatie Bucuresti deasupra aeroportului Baneasa. Acesta este singurul caz la care am primit un chestionar completat, multumim lui Mihai pe aceasta cale.
Mihai descrie urmatoarele: prin geamul masinii, deasupra Aeroportului Baneasa, am vazut ceea ce ulterior am aflat ca se inscrie in parametrii vizuali caracteristici ai unui TR-3B. Am putut observa clar cele 3 bile metalice de pe partea de dedesubt, cat si un al treilea element oarecum sferic in mijlocul triunghiului (negru mat triunghiul), tot vehiculul fiind invaluit in plasma fina precum ceata de la masinile de fum de la petreceri, insa care stralucea usor portocaliu, tot vehicului se invartea in jurul propriei axe, miscandu-se din cand in cand usor pe vertical si lateral, cat sa atraga atentia.

20.11.2016 - fenomen luminos la Moreni
Un fenomen ciudat a fost surprins Duminica noaptea in orasul Moreni, din judetul Dambovita.
Un tanar a filmat cu telefonul mobil cum cerul s-a luminat puternic de mai multe ori, in culoarea rosu – caramiziu. Martorii spun ca nu-si pot explica intamplarea bizara. La randul lor pompierii din Moreni au anuntat ca nu au intervenit la niciun eveniment de asa o intensitate care sa lumineze in noapte.

23.11.2016 - observatie Cluj
Nu avem numele real al persoanei. Ce spune persoana respectiva:
Stand in mașina , vad apărând deasupra acoperișului unei case niște lumini! Am sărit ca ars din mașină și am urmărit obiectul ce părea un avion de mari dimensiuni ce zbura cam la 500 m altitudine! obiectul era enorm. Obiectul avea pe burta, un dreptunghi luminos de mari dimensiuni - semănau cu tuburile de neon ca luminozitate - de culoare alb-albastrui. Le-am văzut foarte bine, semănau perfect cu tuburile de neon, ca structură și ca luminozitate! Vizibilitatea a fost forte buna si obiectul neverosimil de jos! In interior, pe lungime, inca doua lumini paralele de aceeași culoare! Obiectul a facut un viraj foarte strans si nu facea nici un fel de zgomot.

27.11.2016 observatie Galati, comuna Nicoresti 1
Ce povesteste un conducator auto care se numeste Adrian:
Duminica seara in jurul orei 23, trecand prin padurea Buciumeni si mergand spre Tecuci a inceput sa fie urmarit de un obiect zburator cu multe lumini. In masina se aflau mai multe persoane. Copilul dansului a observat obiectul care de mai multe ori s-a apropiat zburand foarte aproape de masina.
In satul Nicoresti s-au oprit sa observe mai bine obiectul. Obiectul s-a pozitionat in dreapta fata a masini. Nu facea zgomot si nici curenti de aer nu facea. Persoanele din masina s-au simtit agresate de obiect care se apropia ciudat de tare de masina. Cazul poate fi urmarit pe Youtube sunt doua filme.
https://youtu.be/t8jabjt1bG4
https://youtu.be/be-h5CuFLuk

28.11.2016 - observatie Galati, comuna Nicoresti 2
Bătrânii şi tinerii din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi nu mai au linişte în suflet de când au observat un obiect zburător cu lumini care se roteau si emitea din cand in cand o raza albastra spre pamant. Ei au declarat că, sigur nu era un avion. Ei spun că, obiectul zburător neidentificat se deplasa la joasă inaltime, aproximativ 100m. Iar asta nu e tot, mai mult, în momentul apariției misteriosului obiect zburător în comuna lor, telefoanele mobile nu au mai funcționat. Este un film cu cazul respectiv. Poate fi vizionat aici:
https://youtu.be/FTPw_2vfoPc

11.12.2016 - lumina alba la Timisoara
Luana (nume fictiv) spune urmatoarele: M-am trezit pentru ca mi s-a parut ca e prea multa lumina in camera. M-am ridicat si m-am apropiat sa trag oblonul jos, dintr-o data s-a facut totul alb in jur si in fata mea, exact la nivelul balconului, a aparut un OZN. Un obiect rotund peste care mi s-a parut ca mai este alt obiect cilindric, fara lumini, fara zgomot, doar lumina aia alba care a imbracat totul in jur in alb compact de parca stergea pereti, geamuri, tot. Eram doar eu si obiectul ala, nu mai era nimic altceva. In linistea aia nefireasca parca nici n-am mai respirat, totul era incremenit si-atat. Apoi intr-o fractiune de secunda, obiectul ala mare si rotund s-a inclinat usor inspre spate, mie mi s-a parut, nu stiu de ce. ca s-ar invarti in jurul axei sale cu viteza foarte mare, si-a disparut pur si simplu.

https://www.facebook.com/asfanufo/posts/1313689195359718:0

Multumim inca o data pentru informatiile trimise si fiti cu ochii pe cer.
Adevarul este dincolo de noi

Rayden

interesant..nu ai cum sa nu remarci, ca ultima parte a anului trecut a fost foarte bogata in ...evenimente.
desi, foarte interesant cazul nistoresti, sunt curios, chiar nimeni nu a demarat investigatii la fata locului?

prodcomb

Sincer nu mi se par interesante; nu cred ,,să iasă" ceva din ele.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

jean

La Nicoresti au fost doua grupuri de observatori in doua zile diferite. Sigur s-a intamplat ceva acolo. In film se spune ca este prin apropiere de zona Izvoarele, acolo unde au fost foarte multe cutremure de slaba intensitate pentru care nu s-a gasit inca o explicatie.
Ar merita o cercetare mai atenta a acestor observatii.
Adevarul este dincolo de noi

Rayden

@prodcomb, inteleg ca esti scepticul / debunker-ul de serviciu..asta e, nu-i bai.

@jean, merci de info suplimentare. si eu sunt de aceasi parere.

kandaon

Citat din: jean din  10 Ianuarie 2017, 21:02:10
La Nicoresti au fost doua grupuri de observatori in doua zile diferite. Sigur s-a intamplat ceva acolo. In film se spune ca este prin apropiere de zona Izvoarele, acolo unde au fost foarte multe cutremure de slaba intensitate pentru care nu s-a gasit inca o explicatie.
Ar merita o cercetare mai atenta a acestor observatii.

Cred ca Nicoresti sunt chiar si mai aproape de Certesti (unde a avut loc celebra intalnire de gradu 3 din anii 90), cum se zicea pe acolo, posibil doar vreo 20 km in linie dreapta sau asa.


prodcomb

Citat din: Rayden din  10 Ianuarie 2017, 10:37:26
interesant..nu ai cum sa nu remarci, ca ultima parte a anului trecut a fost foarte bogata in ...evenimente.
desi, foarte interesant cazul nistoresti, sunt curios, chiar nimeni nu a demarat investigatii la fata locului?

Dacă îți faci puțin timp pentru investigarea zonei vei afla multe lucruri interesante.
Eu am început cu geografia, geologia și tectonica.

Ai curaj, încearcă singur!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

jean

Eu am incercat sa intru in contact cu persoanele respective dar poate nu suficient.
Domnul Emil Stainu a avut un invitat la 6TV si s-a discutat pe marginea acelor observatii.
Ma interesa numele si un contact cu soferul care a fost urmarit de acel OZN.
Adevarul este dincolo de noi