Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tulpa

Creat de ady73, 30 Mai 2006, 12:31:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

liteady73

Salut Calinahanna !...

Creierul interpreteaza informatiile din mediu, primite prin cele cinci simturi, in fiecare din emisfere, in centrii sai specifici. Dupa care compune/interpreteaza, dupa experienta si baza de date pe care o poseda, informatia receptata.

Sistemele fonice binaurale sant obiectele de metal - clopotele, de exemplu - care prin sunetul ritmic pe care il produc induc creierului o anumita stare de functionare, care se poate incadra in ritmul alfa, beta, delta sau theta de activitate cerebrala.

Exista sisteme , de data ceasta moderne, care contin un set de casti de buna calitate si trebuie sa emita un sunet nedistorsionat intre 20 Hz si 20 KHz. Difuzorul din dreapta, de exemplu emite un sunet sinusoidal de 528 Hz, difuzorul din stanga emite la fel un sunet sinusoidal de 535.8 Hz, astfel incat creierul este pacalit si prin combinarea celor doua frecvente apare una subliminala, sub forma de pulsatie, de 7.8 Hz.

E o tehnica folosita in meditatie si in medicatie, tratamente psihologice (cu unele exceptii).

Best regards !...

Tyanu

Un subiect interesant, din punctul meu de vedere, care a fost lasat la prafuit in subsolurile rufonului...

"Tulpa" este un concept de origine budistă, preluat în occident sub denumirea de formă-gând sau thoughform în limba engleză. Pe scurt tradiţia budistă ne spune că o tulpa este o emanaţie spirituală, energetică, realizată de un individ, ori de un grup, printr-un act de voinţă, în principiu purtând un scop. Aşadar o formă-gând este o entitate creată de om, pentru a-i deservii acestuia cu un scop şi a produce un anume rezultat în lumea materială. În principiu, odată cu atingerea scopului, aceasta va dispărea, se va "dizolva" în neant. Forma-gând stă la baza oricărei forme de magie, vrăjitorie ori religie. Eliberându-ne din gândirea primitivă referitoare la descântece, vrăji ori rugăciuni, trebuie să înţelegem că nu ritualurile ori cuvintele în sine sunt cele care produc efectul, ci este vorba doar de voinţa agentului şi de energia pe care acesta o acordă scopului dorit, astfel informaţia, dorinţa acestuia este "sufletul" unei forme-gând, to do-ul, iar energia care înveleşte şi susţine acest to do este echivalentul trupului, este un simplu vas pentru a nu se pierde informaţia în neant.
              Oamenii au număr uriaş de gânduri în fiecare clipă, fiecare din acestea are o vocaţie spre a devenii o formă-gând, însă mare masă a gândurilor cotidiene se pierd pur şi simplu în neant, deoarece nu sunt susţinute de o dorinţă suficient de intensă şi aşadar nu primesc nici un corp energetic care să le servească. Ca regulă, pentru crearea unei tulpe este necesar un act de voinţă, conştient şi intens, desigur în mod excepţional acestea pot lua naştere şi în mod inconştient dar intens.

Canalul de televiziune Starz lucrează la producerea serialului American Gods,dupa cartea cu acelas nume a lui Neil Gaiman, care-i va avea în rolurile principale pe Ricky Whittle (Shadow), Emily Browning (Laura), Ian McShan (Wednesday). Subiectul este chiar acesta - tulpele, chiar daca acest concept sau denumire nu este prezentat deloc in carte. Pe scurt, zeii oameilor se pregătesc pentru marea confruntare dintre cei vechi și cei noi. Zeii vechi sunt cei din mitologiile care ne sunt mai mult sau mai puțin familiare precum cea nordică sau cea egipteană, cei care au fost aduși pe pământ american de coloniști cu secole și milenii în urmă. Zeii antici sunt dezamăgiți și nemulțumiți de cum merg lucrurile în lume. De ce nu mai primesc jertfe umane? De ce nu mai sunt la fel de apreciați? De ce nu se mai roagă nimeni la ei?
Ceilalți, zeii noi sunt cei născuți din credința fără margini a americanilor,(si nu numai) cei cărora oamenii își sacrifică timpul și viața clipă de clipă: zeii tehnologiei, ai banilor, ai autostrăzilor și avioanelor etc.


Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Grifon

Foarte inspirată inițiativa colegului @Tyanu de a actualiza acest subiect (pe care eu nici nu-l remarcasem in TONA de subiecte ce abundă intre "straturile" forumului.)

Ader la toate considerațiile d-lui. @Tyanu,  amintind că formele-gând au fost demonstrate ca realitate și de măsurători experimentale (subiecți ce au fost rugați să-și imagineze ceva (orice), ptr.ca apoi instrumentele să identifice pulsații/vibrații energetice in locul respectiv).
Completez și prin a spune că noțiunea orientalà de "tulpa" poate fi asociată (dar nu confundată) cu noțiunea de egregor - termen intâlnit in ocultismul european, influnțat de practicile cabalisto-alchimice din evul mediu).
Egregorul - dacă am ințeles eu bine - ar reprezenta o unire/combinare de forme-gând, rezultând o forță definită de cugetarea "intregul e mai mult decât suma părților".De se cunoaște modul de formare/controlare, "gestionarii" pot reuși multe lucruri, aparent miraculoase.
Voi mai reveni, după ce-mi voi mai "desprăfui" și eu unele cunoștințe din acest domeniu. Sigur poate fi pus in conexiune si cu "stupa", piramidele, etc. - dar să nu ne pripim, ajungând să amestecăm prematur conceptele.

abyss

Cred că poate intra în aceasta categorie și Golemul.

Grifon

Și Golemul, corect, doar că acolo era vorba de aplicabilitate avansată. Tot forma-gând era, să zicem, "primul motor", dar Golemul deja era o materializare - o transpunere pe un suport (argilă, lut, iar ocazional secreții/piele/păr uman.). Golemul era chiar foarte perceptibil, câteodată luând forme grotești sau inspăimântătoare.
Insă da, intră,  fie și indirect, la ceea ce am putea numi deja "tehnologia formelor-gând".

Tyanu

Conceptul de tulpa apare in multe traditii si credinte, chiar daca sub nume sau caracteristici oarecum diferite. Astfel, spiritistii spun ca in planul astral se gasesc multe fiinte printre care asa numitii elementari, entitati cu foarte putine calitati in functie de vibratiile elementul predominant. Ei traiesc pe vibratii similare omului si transmise catre acesta in planul astral. Printre ele exista unele ce au atins un anumit grad de inteligenta.

Alt gen de fiinte sunt larvele (larvae), create constient sau inconstient, de ganduri senzoriale intense, prin matrita astrala. Acestea nu sunt fiinte adevarate ci invigoreaza emotiile si pasiunile din lumea animala a planului astral inferior. Instinctul de autoconservare le indeamna sa intre in sfera acelor oameni care au pasiuni identice, unde vor incerca direct sau indirect sa provoace acele pasiuni in om. Aceste fiinte se hranesc cu emanatiile pasiunilor pe care le-au declansat.Planul fizic este limitat in timp si spatiu. Planul astral este sfera spiritului mobil, astfel este limitat la spatiu, planul mental este dincolo de timp si spatiu si astfel sunt si toate procesele mentale.

In sfera mentala se afla regiunea asa numitilor elementali, entitati create constient sau inconstient de om prin gandire intensa si repetata. O astfel de fiinta nu-i suficient de condensata ca sa aiba o forma in lume astrala si astfel influenta ei este limitata la sfera mentala. Diferenta dintre formele gand/idei si elementali este urmatoarea: forma idee este formata dintr-una sau mai multe idei iar pe cealalta parte elementalul are un anumit grad de constiinta si astfel instinct de conservare, dar altfel nu se deosebeste prea mult de alte fiinte din planul mental, si chiar poate lua forma unei idei-forma.

Egregorul este o acumulare impersonala de info-energii, bune sau rele, care au apartinut indivizilor, grupurilor de indivizi, societatii, popoarelor, natiilor, planetelor. Aceste info-energii acumulate se comporta ca niste acumulatori-tampon din punct de vedere info-energetic, indivizii pot urca informatie si energie in egregor sau pot primi informatie si energie din egregor. Se creeaza astfel o interdependenta, egregorul reprezina si de multe ori influentează deciziile subtile ale indivizilor, nuanta de bine sau rau etc.
Fiecare grupare, fiecare miscare religioasa, politica, artistica, fiecare tara, formeaza un "egregor". Egregorul se comporta ca o fiintă psihica emanata de o colectivitate, fiind format din gandurile, dorintele, fluidele tuturor membrilor care au ganduri in comun.

Plecand de aici cred ca putem face o legatura cu teoria morfogenetica si a subconstientului colectiv.
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Grifon

Ptr. a ințelege noțiunile astea, e nevoie de fixarea paradigmei fundamentale.Cum s-a mai scris pe forum, premisa de bază e "gândul naște materia", și nu, cum din păcate s-a impamântenit in ultimele secole, "materia naște gândul". In prima accepțiune, toată lumea / planeta/ universul e doar o emanție de gând(uri), densificat/e treptat până la "lutul" tangibil.

Mergând pe linia asta, iar am ajunge la metafizică, și vreau să evit asta. Revenim la forma-gând. In teorie, treaba e super simplă.Dacă lumea e gând densificat, și noi (oricine) o putem modifica, doar densificându-ne gândurile. Ce mare scofală ? Intre două țigări și o cafea, hop, băgăm și o densificare, să mai treacă timpul...
Mai nasol e cu practica. Gândurile noastre curente au valoare (aproximez aleatoriu) de 0,00000001. Prin comparație, ptr.mișcarea unui fir de păr (minimă influență materială) ar trebui valoarea 1- iar apoi, desigur, pentru alte trăsnăi, valori exponențial crescătoare.
Păi, cum creștem valoarea ? Budiștii zic: prin concentrare. Tare ! Adicătelea...cum?

Un exercițiu relevant recomandă Franz Bardon, in lucrarea "Inițiere in hermetism". El spune "imaginați un om". Oricare - propria persoană, o iubită, un frate - nu contează, dar să fie bine cunoscut. Iar simplu, nu ? Nu ! Căci Bardon zice: "imaginează-l TOT". Cu fiecare alunițà, fiecare fir de pàr, crețurile ochilor, tot, tot. Și desigur, păstrând ansamblul, nu risipind imaginația pe porțiuni.

După ce l-am citit pe domnul ăsta am zis "Gata, mă lansez . Mare lucru ! Inalt sunt...geacă de piele am...mai posed și-un oarecare talent grafic...să te ții ce plàmădesc !" Rezultat ? Fiasco penibil.
"Plăsmuirea" mea (tulpă, formà-gând, ziceți cum vreți) era - nu cețoasà - ci de-a dreptul dezlânată (n-am un termen mai aspru). Vrând detaliil feței pierdeam instantaneu restul trupului, iar de inchegam màcar o mânà, nu părea a se lega nici măcar de vreun eter...
Așadar "practica ne omoarà". Trebuie inceput cu minim-minimorum.Un punct. Un cerc. Hai, un cub. Când vom "vedea" cubul in minte, exact cum e pe masã, atunci am fàcut primul pas.
Ăla cu valoarea 0,000000001 (parcă).

PS - Dle.@Guest, oricine a experimentat forme-gând, și chiar puterea unui egregor. E destul să mergi la un meci de fotbal, cu miză mare și tribunele pline. Vei simți cum te pătrunde "electrizarea"-chiar dacă, sà zicem, nici nu dai o para chioară pe fotbal....

Aseneth

Citat din: Grifon din  15 Septembrie 2016, 11:53:23
Un exercițiu relevant recomandă Franz Bardon, in lucrarea "Inițiere in hermetism". El spune "imaginați un om". Oricare - propria persoană, o iubită, un frate - nu contează, dar să fie bine cunoscut. Iar simplu, nu ? Nu ! Căci Bardon zice: "imaginează-l TOT". Cu fiecare alunițà, fiecare fir de pàr, crețurile ochilor, tot, tot. Și desigur, păstrând ansamblul, nu risipind imaginația pe porțiuni.

După ce l-am citit pe domnul ăsta am zis "Gata, mă lansez . Mare lucru ! Inalt sunt...geacă de piele am...mai posed și-un oarecare talent grafic...să te ții ce plàmădesc !" Rezultat ? Fiasco penibil.
"Plăsmuirea" mea (tulpă, formà-gând, ziceți cum vreți) era - nu cețoasà - ci de-a dreptul dezlânată (n-am un termen mai aspru). Vrând detaliil feței pierdeam instantaneu restul trupului, iar de inchegam màcar o mânà, nu părea a se lega nici măcar de vreun eter...
Așadar "practica ne omoarà". Trebuie inceput cu minim-minimorum.Un punct. Un cerc. Hai, un cub. Când vom "vedea" cubul in minte, exact cum e pe masã, atunci am fàcut primul pas.
Ăla cu valoarea 0,000000001 (parcă).

1. Vizualizarea/plasmuirea unui om nu se face din prima, si asta o stiti daca ati citit toata cartea lui Bardon. Se incepe cu ore de practia a amanuntelor... par, ochi, nas, urechi, atitudine...pe rand. Abia apoi se trece la imaginea unitara
2. Exista un sistem natural de aparare impotriva manipularii prin magie. Unul dintre ele este ca nu iti poti imagina/nu poti vizualiza un om si mentine imaginea mult timp daca nu imparti ceva pe plan afectiv cu acel om. Ceva care nu te va lasa sa ii faci rau. Sunt foarte putine exceptiile de la aceasta regula.

In concluzie, nu e relevant acest exemplu. Practica nu ne omoara, eventual ne omoara avantul daca nu practicam cum trebuie.

La subiect: cred ca fenomenul are loc mult mai des decat isi imagineaza sau se gandesc oamenii. Din cauza ignorantei, multi nu stiu la ce dau nastere datorita gandurilor si emotiilor necontrolate. Poate ar fi bine sa discutam si despre asta.

Grifon

Stimată doamnă @Aseneth, ai întru totul dreptate.
Prin "relevant" voiam să arăt valoarea finală a celor spuse de Bardon (abia acea vizualizare poate fi numită progres către forma-gând).
Demersurile mele proprii, evident, nu au nicio relevanță - decât, cel mult, de a sublinia cât de greu e să te apropii de un asemenea nivel.
Și, da, partea de sentiment e foarte importantă in construirea unei "tulpe". Doar cu rațiunea poți crea, să zicem, un cadru-gând, și aici "practica il face pe maestru". Reconstituirea in cele mai mici detalii a unei ființe (sau obiect) cade in sarcina...inginerească a emisferei stângi. Acest cadru are insă nevoie de altceva pentru a deveni formă-gând -- de afectivitate.

Iar dacă și până acum demersul era foarte, foarte dificil, din clipa in care cineva ar începe și "incărcarea" cu sentiment, afacerea are toate șansele de-a deveni chiar periculoasă...