Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Die Glocke - Clopotul Nazist

Creat de Grifon, 07 Noiembrie 2016, 17:52:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Același Mercur e și aici problema (ca poziție), cum e și la Vril /Die Glocke, cum e și in alchimie...cum e și in Tabula Smaragdina....Hermes ăsta cu aripi la picioare fuge ca...argintul viu !

Godak

@Grifon, cu mercurul lui Die Glocke... Vezi attach. Trist, dar adevarat. Die Glocke, ca si mercurul lui sunt doar in imaginatia unora.
(Sper ca macar sa citesti in diagonala PDF inainte sa ne impartasesti alte linii de divagatie). 

abyss

  A fost creat acest topic nou. Desi povestea clopotului german pare a fi un mega hoax , legătura cu tematica forumului este mai mult decat evidenta.
Prin urmare se iveste o intrebare,  de ce un asemenea hoax? Care isi gaseste emisiuni pe canale importante documentare ?

Grifon

Băgat-am eu de seamă că s-a mai lansat un topic...kinky, ba chiar m-am și mirat nițel, descoperind că inițiatorul sunt...chiar eu !
Magician mare d-te, dle .@abyss ...dar nu e rău că ai folosit postarea mea de pe alt topic ca debut, căci și așa mă tot codeam să deschid si eu ceva....iacă-mă-s și "naș" de prim topic !

Die Glocke, da...Mărturisesc (de fapt am zis chiar ieri) cã nu sunt atașat neapărat de aceste (posibile) aplicații ale "tainelor" naziste - chiar de își au și ele partea atractivă. Mai mult, dezvoltarea subiectului va tinde, vrând-nevrând, spre discuții tehnice (ca si la "Stupa"), iar eu nu prea mă pricep la adâncimi de fizică sau jargon ingineresc (decât la un nivel primar, insuficient unei discuții serioase).

Dacă se pune insã problema "to be or not to be hoax", am anumite convingeri. Nu ideea in sine e "o goangă", căci mi se pare puțin probabil ca cineva să fi scornit din "puțul imaginatiei" acest concept, apoi ostenindu-se să-l și dezvolte, prin efortul unei - chiar și aparente -documentații tehnice.

Ceva-ceva au făcut acolo nemții, chiar de-a fost vorba doar de incercări păguboase. Ceea ce e "hoax" vine din dorința senzaționalismului ieftin, unii incercând să speculeze (fie ca best-seller, fie ca rating) o anumită fascinație pe care (incă) o mai exercită "al treilea Reich".
Aici nu vorbesc (și) de cei ce profită pentru a mai propaga idei extremiste. Sunt si din ăia, dar eu mă refer la fascinația omului obișnuit, care se simte atras sã afle mai multe despre "ce făcură nebunii ăia".
Această fascinație merită puțin comentată, căci ea nu a apărut așa, doar prin capriciul hazardului. De pildă, iată ce zicea Walter Schellenberg (șeful c-spionajului nemțesc, din Gestapo, nu Abwehr) intr-un interviu ce i s-a luat prin anii '50 (când îi dădură drumul, după ceva cafteală):
Rep: Ați fost membru NSDAP ?  W.S: Da.  Rep: Păi nu știați ce doctrină nocivă avea ?  W.S.: Oarecum.  Rep: Cum așa, oarecum ?  W.S.: Dle, aveam atunci 19 ani. Ai mei erau săraci, ne era greu, după rãzboi. Naziștii mi-au oferit posibilitatea unei cariere serioase și bănoase. Si asta a contat mult.   Rep: Cum, și asta ?  W.S.: Păi da, că nu doar ptr.astea m-am inscris. Cum am mai zis, aveam 19 ani... și când am văzut uniformele alea...

Acum, ce-i drept e drept. Hugo Boss (designerul SS) făcu treabă șmecheră tare cu "ambalajele". Orice s-ar spune, demenți, sadici, cum vreți...dar uniformele alea fascinează și acum,  emanând pur și simplu marțialitate/determinare.

N-am divagat chiar aiurea, că așa e și cu cei ce mai dezgroapă povești de atunci. Dacă ar fi să arate (prin documentare) doar niște ochelariști cu halate, moșmodind pe lângă vreo turbină, nu prea s-ar uita nimeni. Dar când bagă toată imagistica tulburãtoare (zvastici, mantale de piele, cizme cu carâmb, etc.) altfel cască ochii puștiul de 19 ani.

Și...de ce să fac pe "maturul"...și eu !

Ganditorul

Cand cautam validarea sau invalidarea unor informatii despre istoria Germaniei avem avantajul de a privi prin timp, fara patima.

Germania nazista are un sablon de prezentare clar, rezultat din actiunile grupului Hitler & Co, cu violente, atrocitati, dementa ideii poporului ales (arian), decimarea populatiei pe criterii rasiste si declansarea celui mai mare conflict mondial din dorinta de a arata lumii cat de "capabili" sunt cei din "rasa SS".

Cine ar inventa, si de ce, procupari elevate in perioada nazista, atenuind sablonul initial de "nebuni salbateci" - pt ca Vril, cu aparatele sale de zbor, cu conceptiile lui Schauberger despre circuitul apei in natura, "Die Glocke", televiziunea sau multe alte inventii aparute sau banuite a fi existat in perioada nazista NU se incadreaza in "economia de razboi", in managementul conflictului, asa cum il vedeau si-l gestionau "camasile negre".
Azi, pe timp de pace si in plina era de dezvoltare tehnologica e foarte greu sa impui proiecte care nu genereaza profit imediat - "Piramida de la Pitesti" e un exemplu care arata ca nu s-au gasit bani pentru continuarea unei cercetari subtile, ce sa mai vb de altele noi, care sa fie impuse de la A la Z.

Revin la intrebarea cheie : a existat o lume paralela in Germania nazista, o lume interesata de fenomene subtile, o lume ce a ridicat cortina spre o cunoastere ezoterica ce a produs proiecte sensibile, dar mai ales o lume ce a adus informatii de o extrordinara valoare pentru omenire - informatii din care maimutzele lui Hitler au inteles ce-au vrut ?
Daca DA, care a fost gradul de subordonare ? Vril era subordonat lui Hitler & Co, sau invers, Hitler & Co au fost "experimentul" scapat de sub control al societatilor oculte Vril si Thule ?

Pentru ca proiecte sensibile, ce folossesc "energia libera", schimba atat de mult viziunea asupra realitatii incat ai nevoie de un nebun pentru a a le pune in practica. A promovat Vril si Thule ascensiunea acestor nebuni la putere in Germania pentru a-si putea atinge scopurile - dupa care prin 1939, cand "nebunii" au scapat de sub control creiandu-si "propria agenda macabra de lucru" Vril si Thule s-au retras in anonimat, concentrandu-se pe ceea ce au putut realiza pana atunci, taind "cordonul ombilical" catre bastarzii ce au indoliat intreaga lume ?
- E o varianta de lucru pt ca, sapand mai adanc in istoria Germaniei naziste vedem ca totul era dual : servicii secrete cu directii de actiune informatii/exterminare, Canaris/Himler, proiecte de cautare a vestigiilor antice savanti civili-armata, proiecte de creare a obiectelor zburatoare pasnice (haneblu/vril) si militare (baza de rachete Peenemunde) etc.

In final maimutzele si violenta au castigat partida, distrugand tot. Dupa razboi insa au aparut probabil aceste fragile informatii catre aceasta "lume paralela", informatii neinteligibile si fara sens chiar si pentru lumea stiintifica moderna de azi. Probabil asta e motivul pentru care aceste proiecte germane "transpira" pe net : fiind informatii luate prin "metafizica", deci intuitiv-informational, exista speranta ca din multitudinea milioanelor de internauti macar unul sa-si dea seama care sunt principiile de functionare si sa "bata toba" pe net. Parerea mea.

Xanadron

#5
Pe latura ipotezelor/controverselor axate pe presupuneri preponderent tehniciste (alea de nu-ti surad dumitale, colega @Grifon :lol:) cam tot ce era de spus am / s-a scris deja aici:
http://www.rufon.org/forum/tehnologii-vechi-i-noi/chro_nos_project-cu-clopot-rotitor-si-vibratii-violet/msg89965/#msg89965
...c-o fi fost deci tokamak sau carcalac anti-G nu vom sti poate niciodata - dar c-a fost CEVA e mai mult ca sigur, si-nca asezat pe cea mai inalta treapta de secretizare nazista, inclusiv peste programul lor nuclear.

Din pacate mai nimic nou n-a aparut insa de prin 2006-7 (data primelor interviuri serioase ale redutabilului J.P. Farrell, care abia isi lansase cartea "The SS Brotherhood Of The Bell" ca "sequel" extins al precedentei Reich Of The Black Sun)  Desi seria comentariilor in diverse video/audio-interviuri a continuat, evident si cu scop publicitar, fiindca omu' chiar traieste din scris... si-nca bine - asa cum la noi nu se poate din pacate:

http://www.disclose.tv/action/viewvideo/11960/THE_SS_BROTHERHOOD_OF_THE_BELL__Pt_1_12/

Fiindca le-am citit pe amindoua, pot spune ca unele speculatii non-substantiabile SINT prezente-n ambele lucrari, da' macar JPF are onestitatea sa sublinieze care anume-s ele. Totusi, existentza per se a proiectului nu-i deloc inclusa in categoria aburelilor "cu priza la public" - plictisit totusi citeodata de-atita fotbal, pseudo-geo-politica pentru retarzi, barfe, tarfe etc. :-D

Alta chestie notabila (n-am insa de gind sa va "povestesc" cartile - ar fi o pierdere inutila de timp, fiindca cei interesati or sa le citeasca oricum, iar scepticii obositi la neuron din nascare n-or sa rasfoasca nici macar rezumatele sau recenziile, gasibile si ele en-gros pe Amazon, GoodReads etc):  si JPF observa deci unele "naivitati' ale lui Igor Witkowski, din lucrarile caruia preia selectiv doar unele consideratii "solide" (spre deosebire de Nick Cook), fara sa cada oricum in capcana concluziilor de genul alora din PDF-ul atit de lejer considerate de colegul @Godak drept dovezi irefutabile anti-clotzopel.
...Cum ar fi chestia cu centrala electrica "alocata" proiectului mutat spre finele rezbelului la Ludwigsdorf/kowitze si proiectata de Kurt Debus (ulterior sef la NASA... si initial cunoscut din anii '30 ca expert in [d]efecte ale curentilor de voltaj extrem - it sounds a bell from Tesla here...?!)

Fara sa mai intru insa-n detaliile organizarii... nemtesti a deloc imaginarului "Kammlerstab" (desi eram tentat, fie si doar ca sa contrazic cu argumente teoriile hilare care sustin "haotismul nazist"), pot remarca si compartimentalizarea fiecarui proiect (de la Kronos la Charite Anlage etc.), dar si integrarea lor intr-un concept unitar - ce-i drept, cu scopuri terifiant de mult deturnate de la targeturile initial progresiste datind din anii '20 de catre grupul 'black-magic"-ilor din jurul progresiv-dementului Hitler, cum logic presupune  nu doar colegul @Ganditor.

L.E. (ca mi s-a taiat corentu' :-D la fel ca nazistilor conductele de la Ploiesti in '45): pot fi de acord ca, partial, "mitologia" Vril-Haunebu-Glocke-etc. a fost stimulata si de un anume grupuscul occult-nazi vienez prin anii '50, fie si doar din motivul ca mentalul colectiv sa fie mai putin agresat de viziunea unor savanti germani in halate albe mesterind la OZN-uri decit la cealalta viziune (reala) a "sclavilor". de toate etniile... si inclusiv hiper-calificati, lucrind in lagare mizere sub amenintarea armelor.

Pe de alta parte insa, in tot jocul asta abracadabrant al dezvaluirilor, retractarilor, dezinformarilor etc. e si-un semn (bun in principiu - deci numai cu conditia sa nu dureze la infinit :lol:) al contrelor dintre doua sau mai multe factiuni, dintre care macar una ar trebui sa fie "buna", egal daca de origine ET sau IT. :martiansmile:
...To be continued deci.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Am mai precizat, pe celelalte subiecte conexe, care a fost determinismul cauzal, dar reiau.
Nu se poate ințelege adâncimea rădăcinilor oculte "nazi" fără incursiune in trecut. Filiația / filiera e mult mai complexă și ramificată decât reiese din "folclorul" conspiraționist (de regulă alimentat de persoane lipsite de ințelegerea subtilităților/implicațiilor).

Trebuie inceput de la fondatori. Ce se cunoaște despre personaje ca Rudolf von Sebbotendorf (Glauer), Guido von Liszt, Jorg Lanz von Liebenfels, Franz Gurtner, Friedrich Hielscher, Walter Nauhaus, Herman Pohl, Ernst Pohner, etc. ? Abia-abia s-a mai spus ceva despre Dietrich Ekardt, Hans Horbiger sau Karl Haushofer (ultimii datorită faptului că l-au "ținut aproape" pe Hitler). De fapt, așa s-a și ajuns la unii din ei - doar retrospectiv, reconstituindu-se biografia lui Adolf (Shicklgruber), càci altfel nu i-ar mai fi reținut nici naiba, darămite istoria...

De acolo trebuie pornit. Nu putem ști, exact, ce vorbeau/ făceau, la inceput in casa lui Gurtner (bogătaș), apoi in hotelul Jahreszeiten sau prin cabane montane la Berchtesgaden, intr-un interval aprox.1910-1926 - dar putem deduce. Cum ? Din lucrările/articolele unora, din preocupările avute, etc. Așa intràm și mai adânc in chestiune, ajungând la sufism, Gurdjieff, Ouspensky, Nietzche, Steiner,trecând prin rune/alchimie/astrologie/păgânism/spiritism ș.a.m.d.

Nu vreau să dezvolt, nu e cazul - și nici nu se leagă, decât indirect, de "clopot/ die Glocke". Destul să adaug că aproape toți cei menționați nu au făcut parte din camarila nazistă. Erau f.bătrâni in anii '30, mulți din ei murind chiar inaintea "puciului de bere"(1923). Nici n-are rost să aprofundez diluarea/distorsionarea fenomenului, și mai ales "tranziția" sa către politică/lupte stradale, in final război.
Destul să reținem asta : de prin 1923, cei ce mai erau in viață din "garda veche" au priceput că lucrurile se strică. S-au retras, mai intăi un pas in spate, apoi de tot. Apoi, după '42-'43 au ințeles ce monstruozitate născuseră, și și-au folosit influența rămasă pentru a repara dezastrul. Așa s-a născut "planul Walkyria", și dacă bomba aia il prindea pe nebun in rază, poate se mai dregea ceva. A fost insă prea târziu, și așa au fost lichidați și ultimii "veterani" (sau fii lor, precum Albrecht Haushofer).

Sper că ți-am fost util cu această expunere, dle @Gânditorul. Ar mai fi multe de zis, conexat, dar nu e cazul (cel puțin acum). Să ne intoarcem totuși la "clopot", și chiar invit pe cei mai versați in aspecte inginerești să ne explice măcar presupusa sa alcătuire teoretică (chiar zic, dle @abyss, să muți aici unele postări "dharanice", de la "vril" sau "atomul de mercur")

Xanadron

#7
P.S. Din multitudinea de [semi]aberatii gasibile pe net ref. la The Bell, :star: merita totusi sa rasfoiti si unele mai documentate - implicit credibile -, cum e si asta a pilotului neo-zeelandez Simon Gunson, cunoscut de unii doar pentru pasiunea lui mai recenta legata de descurcarea itzelor misterioasei disparitii a zborului MH370:
https://sites.google.com/site/nazibelluncovered/home

Nu conteaza prea mult ca "Fiultunului" :lol: de la Antipozi e adeptul ipotezei cf. careia Die Glocke ar fi fost un dispozitiv "foto-transmutational" (si el recunoaste insa ca deocamdata nu-s argumente irefutabile ref. la scopul/ile precis/e al/e dracoveniei naziste), ci faptul ca (re)atinge printre altele tema multiplicitatatii surselor care confirma indubitabil existentza proiectului, ba chiar f. probabila lui continuitate postbelica.
...Inclusiv in Argentina peronista!
(n.b. Sint convins ca pina si cei mai amarasteni sateliti actuali pot detecta locul unde a fost scufundat dupa demontarea-n zona coloniei germane din provincia Paysandu hexamotorul german "long-range" Ju-390 - mai 1945. Eu cred totusi, desi pare deplasata ipoteza, ca si prin Congo / Zimbabwe / Tanzania sau Mozambic... inca nazist-colonizate partial si pe shest, mda, a ajuns un clopotzel. - v. si blogul unui neamt "dezaxat" :))
https://beneun.wordpress.com/2009/11/25/die-glocke-die-fliege-und-aids/

"In den 70ern testete die OTRAG AG im Kongo – unweit der Grenze zu Tansania – eine ,,Deutsche Rakete". Im Vorstand der Gesellschaft saß der am Projekt ,,Glocke" beteiligte Wissenschaftler Kurt Debus  :-o [...]. Vielleicht war er in dem zentralafrikanischen Land ja zu Besuch bei Freunden..." 8-)

Si @Grifon o tzira: f. utile "sapaturile" tale, dar si concluziile deduse.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Deși, precum am zis, nu posed cunoștințe avansate in sfera tehnică, remarc totuși (din ce descrieri ale "clopotului" mai sunt colportate - sau, hm, clopotrate ) că dispozitivul era "hrănit" (in afară de indoielnicul "mercur roșu"), cu THORIU. Deci, iar apare principalul "idol" nazi in joc : THORIUM - și asta nu e doar o speculație de-a mea, lingvistică/semantică. La momentul consacrării în tabelul elementelor, savantul suedez  Jons Jakob Berzelius i-a atribuit in mod intenționat numele zeului Thor.

De ce ? Nu pot decât bănui, și abia aici ar incepe excursul speculativ. Imi mai 'cântăresc" bănuielile, dar deocamdată pot puncta un aspect interesant : toate elementele radioactive au primit anumite denumiri, si nu altele. Thoriul a intrat in rudenie cu uraniul, si plutoniul.
De ce le-au zis așa ? Conexiunea cu anumite astre este considerantă coincidentă, dar nu e. Mercurul este clar legat de planeta omonimă, seleniul e total armonic cu influențele lunare, și tot așa.
Uranus și Pluto (cât mai era, după astronomii moderni, "planetă") sunt considerate a nu avea același statut ca planetele sistemului antic (ce se opreau la Saturn). Inițial s-a râs de străvechi, considerându-se că erau prea inapoiați să găsească tot sistemul. Iată că, deja, Pluto a "ieșit" din listă, iar despre Uranus se știe acum că are o orbită/mișcare atipică, neconformă cu "disciplina celorlalte".
Pariez că nu va dura mult până se vor descoperi alte anomalii si la Neptun - căci deja avem  și elementul , la fel de radioactiv neptunium.

Dar, revenind la clopot...deci Thorium, eh ?
Nibelungii ăștia....

Grifon

Intr-o anumită măsură mă preocupă și forma aleasă pentru dispozitiv.
De ce...clopot ? A fost doar o intâmplare că aparența exterioară era așa, sau specialiștii nemți au luat in calcul anumite considerații, când au proiectat astfel....carcasa ?

Ideea de bază la clopote (de orice fel) este vibrația sunetului - și amplificarea ei. Imi pun insă intrebarea dacă asemenea configurații - tronconice - nu amplifică și altfel de vibrații (nu doar cele ale sunetelor). Bănuiesc că aici e vorba, in primul rând, de un principiu, si abia apoi de aplicații diversificate ce pot rezulta - incluzând clopotele obișnuite.

E de reținut că nici acestea din urmă, oricât de banale azi, n-au arãtat dintotdeauna așa. La primordii, clopotele aveau diverse forme, deosebite funcție de epocă/zonă. Desigur, ideea unui cavități de rezonanță e comună tuturor modelelor, dar forma tronconică (preponderentă in Europa, dar nu si in Asia) a apărut abia prin secolul XIV, odată cu "fenomenul" catedralelor. Probabil de aceea actualele clopote se numesc...gotice, ca si stilul arhitectural din perioadă.

Acum...că termenul gotic din domeniu s-a "impământenit", deși n-are legătură cu migratorii goți...asta e altă poveste, ce nu ține de topic.

Opinez (dar cu mare prudență) că această formă tronconică, folosită și de nemți drept carcasă, ar putea fi corelată cu ideea unei optimizări/maximizări vibraționale  - si nu exclud ideea că, in colectivul de experți ce-a proiectat "trăsnaia", să fi fost cel puțin si un specialist in campanologie.

(atașez si imaginea unui clopot budist, ptr.a se remarca diferențele de formă - lipsește partea evazată din zona inferioară).

Xanadron

#10
Normal ca-i logic sa fie fireasca, subintzeleasa si naturala (cvadruplu pleonasm, da) :lol: paralela facuta de tine, colega @Grifon, intre mini/mega clotzopeii proiectati intru co-vibrarea ceacrelor budiste (sau doar a timpanelor unor babe habotnice-n alte cazuri) si DIE Nazi Klopotzeinung.

La fel si teoria farurilor :star: poate fi bagata-n ecuatie - sau mai recenta teorie a... practicii "motorului warp" al NAZA - ala ca un fel de cuptor cu microunde inchis intr-un spatiu cu geometrie simpla, dar bine gandita, desi din el nu "iese" absolut nimic) - deja testat cu rezultate zice-se promitzatoare, desi mie-mi pare pe dos (gasiti si voi usor linkurile cu cei doar 0,0000001 N :-D tractiune pt fiecare kW consumat.) In fine, la 'merigani e mai eftin corentu' - deocamdata... :wink:

Serios acum, in cazul Die Glocke ceva-cumva ar fi trebuit totusi sa iasa - prin partea inferioara, evident - si-nca ceva amplificat / focusat.
Ei, hai mai spuneti si voi CE anume...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Cu mare plăcere ți-aș spune CE, dle @Xanadron...dacă aș ști ! (sau poate atunci n-aș mai spune, bucurându-mă in cunoașterea-mi solitară si egoistă...hahaha !).

Ar putea fi orice - noțiune care in stadiul nostru minimal de cunoaștere echivalează perfect cu "nimic". Pentru că nu avem decât o "tavă" de speculații - și nici măcar...bursiere.
Nu putem fi siguri nici că era deschis, nici etanșeizat. Pe așa-pretinsele schițe/poze ce circulă pe net nu ne putem baza - sunt fantasmagorie pură (sau cel mult incercările unor pasionați, asemeni nouă).
Nimeni din cei ce-au lucrat la "clopot" nu mai e in viață...așa că fiecare dă cu inchipuitu'...

Și iar nu avem idee concretă nici despre CE ERA.
Fiind vorba de naziști, si de finalul războiului, pare legitimă prezumția unei "arme" - "Wundewaffe" (apropo, si eu sunt fan "vafe", hahah, le-aș hali cu kila...mai ales de mă-ntreabă vreun prost..hihi !)
Eu insă cred (pură inspirație !) că era altceva - ceva având de-a face cu planuri dimesionale, poate.
Prin amplificarea vibrațiilor/rezonanțelor, s-a fi putut incerca manipularea materiei...sublimarea ei, cumva.
De ce să facă ...Dexterii ăia...așa ceva ? Asta chiar că nu putem ști...si ca urmare putem bate câmpii cu voioșie ! Dar poate de aici am putea incepe, mai bine, cercetarea - căci "clopotul", ca dispozitiv, nu putea fi decât urmarea unei nevoi., materializarea unei idei...si a unei voințe.

Lăsând la o parte (cel puțin temporar) ideea de ..."vafã"...ce altceva ar fi putut fi  - cel puțin la fel de important ptr. ei ? Pornind de aici, cred că, oricâtă fantezie speculativă am avea, tot n-am putea bate câmpii, mai serios, cu mai mult de 3-4 variante).
Apoi, putem lua fiecare din acestea 3-4, si le putem "confrunta" cu elementele / tehnicile care (se prezumă) că au fost utilizate la/în construcție.
Prin această metodă, admit, poate nu vom descoperi neapărat...piatra filosofală - dar măcar vom putea elimina cu desăvârșire unele din ele (poate chiar toate 3-4) ca fiind hoax.

fiulploii


abyss

 Pe acest topic in acest material:
http://www.rufon.org/forum/arheologie-astronautica-antica/son-of-the-sun-(h)annunakki-sf-paleoastronautica-ocultism/msg101790/?topicseen#msg101790
se vorbește despre un simbol al psihologiei care ar fi fost reprezetarea unui dispozitiv. Simbolul "psi" pare a fi secțiunea unui clopot ori Stupa.