Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Un viitor mai bun pentru Rufon? Se poate!

Creat de Godak, 12 Octombrie 2016, 21:31:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Godak

Desi sunt nou pe aici intentionez sa pun in discutie niste probleme de principiu. Sper din tot sufletul ca intentia sa fie inteleasa in spiritul ei si problemele ridicate sa fie analizate per se de cine crede de cuviinta.

Problema I.

Initial, forumul Rufon a facut eforturi (si intr-o oarecare masura a si reusit) sa devina un nume si o referinta in aria tematicii abordate. Una dintre cele mai mari napaste ale acestui domeniu sunt perpetuarea la infinit a unor hoax-uri care decredibilizeaza atat orice cercetare serioasa, dar si predispune la mistouri ieftine din partea outsiderilor. De ceva timp (nu neaparat scurt), volumul si frecventa acestor hoax-uri pe Forum a crescut semnificativ. Data fiind rapiditatea de circulatie a informatiei in mediul virtual poate fi un fenomen explicabil pana la un punct. De la acel punct incolo, se pune problema de toleranta la hoax. Aceasta tendinta poate fi asimilata cu un fel de clickbeit de alt nivel: aduce public. Dar scade vertiginos prestigiul general al grupului! 

Problema este urmatoarea. Oricate Echipe Zero, Pi, Epsilon, Sierra Foxtrot s-ar organiza, daca membrii lor vor fi asimilati cu toleranta la hoax si poate mai grav, incurajarea perpetuarii, insasi scopul primar al acestui Forum este dinamitat (acela de a deveni o referinta in domeniu). Insa acest pericol nu este nimic in comparatie cu un posibil scenariu insiduos in care liderii (formali si/sau informali) ai Rufon nu vor fi prezentati ca toleranti, ci incapabili sa discearna elementele/ informatiile reale de hoax-urile ordinare. Si asta ar fi probabil un dezastru de imagine si end of the game.

Parerea mea este ca la nivelul superior al organizatiei ar trebui purtate niste discutii foarte serioase pentru a analiza aceasta problema reala si a concepe strategia de urmat. Politica strutului nu foloseste nimanui si realitatea produce consecinte chiar daca este temporar ignorata.

romulus

CitatPolitica strutului nu foloseste nimanui si realitatea produce consecinte chiar daca este temporar ignorata.
Induiosatoare grija pentru viitorul RUFOn ului ! Fiti linistit domnule Godak: va  asigur ca pe aici nu sunt struti.
Si daca vor fi fiind si eu nu stiu - aceia, sigur nu fac politica !
Am zis .
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Godak

Citatb. realist vorbind, aceleași acțiuni... active presupun o groază de condiții prealabile greu de îndeplinit în grupuri mai mari de 3-4, chiar dacă nimic nu-i imposibil teroretic; practic însă unii-s prea săraci, alții - prea ocupați, cîțiva - prea bătrîni, iar restul - prea departe de România ca să intervieveze-escaladeze-sape-dezgroape etc. potcoave de ozeneuri verzi sau nu.

Asta cu "prea ocupați" și "prea bătrâni" pare deja o marotă. Cum se face că acei "prea ocupați" și "prea bătrâni" găsesc în schimb timp de discutologii interminabile, fără sens și fără nici un folos (colectiv sau personal) pe Forum?
"Prea săraci" - Colega @Xanadron, de-asta s-au și propus deplasări în grup, scăzând la o mașină prețul de patru ori. Cât despre întâlniri, să citez cenaclul unui membru Rufon care nu mai apare demult pe aici? Cenaclu care se întâlnea în separeul unei cafenele de pe Moșilor, plătindu-se doar consumația (o cafea, un suc, un fursec)? Or poate costa biții pentru o revistă on-line PDF?
În ziua de azi, faci vblog și emisiune Youtube cu un smartphone. Poate nu sunt nici de-astea în dotarea membrilor?
Suntem campioni la scuze, nu doar membrii Forumului, ci românii în general. 

CitatNimeni nu cred să vrea să-mpiedice pe cineva mai pro-activ să și facă ceva practic - mai ales că nici n-ar putea

Din contră, eu zic c-ar putea (și chiar foarte ușor), poate, și chiar se practică. Cheia de boltă este sădirea neîncrederii programatice, cultivarea ei până la paroxism în bula-țintă și exploatarea ei insiduoasă (ca să folosesc și un termen grifonian). Se merge pe două direcții: prima, afirmarea repetată a imposibilității de a face ceva (în ciuda evidențelor contrare) și 2. dezbinarea interumană prin inducerea suspiciunii reciproce. La 2 se pune accentul pe virtualizare - neînțelegeri care s-ar rezolva într-un ceas stând la un colț de masă sunt lăsate la dospit și alimentate prin postări în doi peri, totul culminând în conflicte lipsite adesea de temei.

Care-i miza? Părerea mea - păstrarea unui status-quo în contextul noii utilizări a iraționalului ca armă în războiul psihologic. Șmecheria nu este fenomenul OZN sau misterele sau enigmele (astea sunt ele însele praf în ochi), ci cum pot fi ele folosite ca vector de propagandă și acțiuni psihologice derivate într-un bazin social. (Aici se poate vorbi pe date concrete și-ți stau oricând la dispoziție). Exemplu - știi cât costă să pui pe picioare o Agenție de presă globală? Enorm. Știi cât costă s-o transformi într-o sursă lipsită de încredere, demonizând-o prin peiorativul MSM prin intermediul "prietenilor de drum" și a "idioților utili"? Infinit mai puțin. Exact așa funcționează războiul informațional asimetric.

De ce să se formeze pe Forumul Rufon (sau plecând de la el, în sensul de bază) o echipă care să strice jocurile unor actori de pe piață, care au deja cărțile și rolurile împărțite? De ce să se pună în discuție valabilitatea unor "paiațe" care se prezintă ca "cercetători OZN" sau "esoteriști" sau ... la TV și în mass-media, dar al căror rol este mai degrabă de agenți de influență? Nu mai bine îi "tocăm" mărunt pe cei 5-10 membrii capabili ai acestui Forum, introducându-i în false probleme, alimentând discuții sterile și conflicte fără sens? Exemplu concret - o ilustră asociație ozenistică din România produce un și mai ilustru specialist în analiză foto-video. Doar că acel specialist se ocupă prioritar cu monitorizarea întrunirilor, inclusiv cu înregistrarea lor audio-video (se mai ocupă și cu altele, dar să nu intrăm în astfel de amănunte). Pe Rufon sunt câțiva bunicei în analiză foto-video, câțiva care încurajați și susținuți ar deveni rapid și mai buni; oricum mai buni decât personajul în discuție. Dar în această situație, acești câțiva ar strica niște jocuri babanoase (și bănoase). 

Pe scurt - miza sunt 5-10 persoane care trebuie cu orice preț împiedicate să-și unească eforturile și al căror timp și resurse intelectuale trebuie păpate fără încetare. Restul membrilor sunt fix de umplutură, indiferent cât de political incorrect sună asta. Dovada - go to statistics, @Xanadron. La cât timp ai ars pe aici, deveneai Balzac, coane...

Se practică conștient această direcție? Părerea mea - nu. Genul ăsta de abordare s-a dezvoltat și consolidat în timp; s-a mizat pe firea umană și limitările ei; posibil ca acțiunea să fi fost  încurajată din exterior punctual pe sistemul macazului - punct de pivot în care o direcție se schimbă pe nesimțite. La asta se adaugă Fenomenul Kapo  și Sindromul Stockholm.     

mr

Si daca nu-i asa cum zici dumitale, domnule Grifon, ce te faci? De ce s-ar obosi unii, care si-au pierdut ceva vreme sa mai scrie pe aici - printre care ma numar si eu,  sa explice, unele, altele, legate de acest forum, cand unii ca dumitale isi varsa basculanta de frustrari si atacuri la persoana, cica dezinteresate, taman aici. Sau consideri ca nu vede nimeni asta si-i dai inainte cu ofensiva, ca doar asa se sparge o gasca, nu? :)

Ar fi bine sa termini matale cu marotele "de manual" si sa arati ca respecti oameni pe care nu-i cunosti, nici pe departe, asa ca minima conditie de discutie.  Sau poate anumiti Superiori Necunoscuti (vad ca le stii istoria - poate ne dai si noua un pont...) iti tot soptesc la ureche ca acest forum este o cloaca care trebuie purificata, ritualic, in diverse etape? Hmmm...

Ar fi interesant de stiut dupa ce criterii apreciezi matale ca anumiti membri ai acestui forum au potential si pot fi promovati (asta in timp ce exista membri care ii tot inhiba, inundand mentalul cu subiecte naive). Saracii de ei (membrii potenti) nu se pot apara, trebuie sa-i ajute cumva cineva? Si ai aparut tu, ingerul pazitor! Chiar e hilar rau...

Te vad ca nu esti strain de anumite tendinte secreto-discrete, insa felul cum le intelegi lasa mult de dorit. Si chiar daca mai ai teren sa te desfasori pe forum, din partea mea lucrurile sunt clare in privinta matale. Fie ca-ti place, fie ca nu...

In rest, chiar iti doresc sincer numai de bine ...desi am ceva dubii ca intelegi existenta unei astfel de stari intr-un om...  :fullmoon:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

Adânc spus, domnule @mr...doar că...săracul @Grifon n-are nicio vină.
(asta dacă nu cumva tre' să iau asupră-mi "păcatele" altuia....haaha !
Oricum ar fi....subscriu.

mr

Mea culpa! E clar pentru domnul Godak...:-D
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

#6
Eu ma intreb ce ar trebui să facă cei 10 magnifici.

Dar pana la reproșuri si atacuri la anumite subiecte in derulare acum pe forum nu pricep de ce nu se implica domnul Godak prin exemplu personal pe subiecte inițiate de catre domnia sa. Să vedem si noi ăștia de umplutura precum si cei 10 magnifici in ce se baga...

Eu unul il sustin deschis pe domnul Godak fiindcă are dreptate in anumite privințe. Ar merita dezvoltat un segment atrofiat al forumului... mai ales că era aproape pe ducă .
   Totusi am rugămintea ca domnia sa domnul Godak, sa nu mai bruieze subiectele in care eu si domnul Grifon ne pritocim un cico IREAL cu vortex dublu. Fiecare cu pasiunea si plăcerile sale. Respecta si vei fi respectat de toți. 

Godak

Citatnu pricep de ce nu se implica domnul Godak prin exemplu personal pe subiecte inițiate de catre domnia sa

Dle. @abyss, se pare că ați înțeles greșit (pe varianta @mr). Cele spuse de mine sunt constatări și propuneri generale. Asta nu mă implică în nici un fel. Dacă cineva îmi solicita sprijinul pe o temă sau proiect concret, probabil nu va fi refuzat. Dar eu nu mă bag pe gâtul nimănui, nici personal, nici prin ideile mele. Cât despre exemplul personal, să trecem peste...

Știi probabil ce se zice despre a face acelaşi lucru în mod repetat şi a te aştepţa să obţii rezultate diferite. Ce sens are un subiect nou când modalitatea de abordare rămâne aceeași? Nici unul? Și nu este vorba de nici un "10 magnifici", ci de depășirea unui blocaj de colhoz. 2-3-4 oameni pasionați de o temă pot face mai mult în timp mai scurt decât aceiași 2-3-4 oameni cărora li se adaugă 150 care altceva decât să bruieze nu fac. Iar asta nu ține de specificul acestui forum, este o constatare din psihologia socială, general valabilă.

De ce s-ar obosi unii, care si-au pierdut ceva vreme sa mai scrie pe aici - printre care ma numar si eu....

Nu-mi rămâne, domnule @mr decât șansa de a vă interpela, folosind o celebră butadă de-a matematicianului Grigore Moisil: "Vă rog să precizați dacă vă referiți la ORE-CAP sau la ORE-CUR!". Acum, în contextul celor afirmate de @Xanadron (căruia i se adresa de fapt postarea anterioară, mutată de moderator și înțeleasă de dvs. într-un context nefiresc) - de vreme ce mulți se plâng de lipsa timpului, sunt de bine acele sute, mii, milioane de postări care vă constituie bagajul sau ba, domnule @mr? Nu cumva, dacă am aborda fiecare mai sintetic și mai filtrat ce postăm, am fi toți mai câștigați? Să vă aduc aminte de prima dvs, postare, în care lăudați conținutul ezoteric (sic!)  din cărțile lui Cinamar (3.01.2009)? Vă înțeleg sincer antipația explicită față de mine, doar sunt cunoscut ca neiubitor de idolul neotantric (actual și viitor pușcăriaș). Vorba lui @alx:

Citatsi asa ajungem, finaly, la guru... :-D
pentru ca asa cum zici si tu, cartile astea, care se vor a fi niste dezvaluiri socante pentru poporul roman si nu numai, se transforma in niste "deschizatoare de ochi"...respectiv al treilea ochi, al patrulea, al taspelea, etc... insa conditia esentiala ca sa-ti deschizi "ochii" astia "speciali", e sa ti-i scoti pe aia din "dotare" de la mama natura... ca numa asa esti (ne)bun pentru...

Reține, @mr că m-am abținut să readuc în actualitate o altă postare a lui @alx de pe același thread, în care acesta schimbă titlul cărții cu pricina...  :-P

CitatSau consideri ca nu vede nimeni asta si-i dai inainte cu ofensiva, ca doar asa se sparge o gasca, nu? :)

Adică eu în postarea precedentă explic și metodele prin care se sparge gașca și motivațiile din spatele acțiunii, dar de fapt eu o sparg? Pare (i)logic! În fine, știți dvs. cum stă treaba mai bine  :mrgreen:

CitatAr fi bine sa termini matale cu marotele "de manual"

Am mai auzit pe aici chestia asta cu "de manual". @romulus te poate lămuri mai bine (a mai făcut-o și cu alte ocazii). Aceste manuale au caracter secret sau secret de serviciu, dacă te prinde cineva în posesia lor ca civil ajungi la mititica. Așadar, de unde știi tu cum arată și ce conține un astfel de manual? Ești civil și te bagi în seamă ca să pari și tu "pe problemă", sau îți declari printre rânduri o anumită apartenență? Întrebarea, pertinentă, este valabilă și în cazul altora care au folosit această formulare belicoasă.

Avansez totuși un exemplu de temă de discuție aproape virgină - Începuturile paleoastronauticii Made in România. Pare mai pe profilul Forumului decât multe threaduri recente, nu-i așa?

Ar merita săpat după prima teorie paleoastronautică 100% românească - poate găsim un protocronism și aici, cine știe.
În attach este un articol. Autorul său este  în miezul multor probleme fierbinți, deși prezența sa publică s-a făcut foarte rar simțită explicit. Îl găsim implicat în misterele Bucegilor, în Afacerea Tăblițelor de la Sinaia, îl găsim iată cu una dintre primele teorii paleoastronautice românești; îl găsim în multe. Cu atât mai interesantă este discreția lui.

Ce avem în tema asta? ET, paleoastronautică, megaliți, mistere  și enigme românești, chiar și teoria conspirației. Adică un subiect complex și rotund!

mr

#8
Si eu, si alti colegi de forum te-au inteles gresit, domnule Godak. Suntem niste vinovati, asta e! Eu personal, imi asum aceasta postura...

Si imi asum si acea prima postare reafirmand in continuare ca am regasit continut ezoteric in cartile lui Cinamar - nu il laud. Sunt ceva ani buni, iar eu nu mai sunt cel de atunci, daca poti intelege ideea. Si da, si astazi il mai citesc pe Cinamar - de ex ultima sa carte, asa cum citesc multi alti autori despre care am mai vorbit pe aici. Las portite deschise pentru orice fel de informatie, pentru ca nu beneficiez de un ghidaj care sa-mi aduca un spor de certitudine (asa cum mi-as dori), cum ca o idee sau alta este veridica. E un proces care se cristalizeaza in timp, cu confirmari si completari, e o evolutie. Lucru pe care-l faci si matale, da-l recunosti mai putin, spre deloc. In schimb ai ales sa lovesti (verbal), fapt care arata, psihologic, altceva...
In plus, de-a lungul timpului, am ajuns sa apreciez calitatea si importanta mesagerului, nu numai pe cea a mesajului. Iar matale, chiar daca mai aduci si lucruri bune, ai grija sa le dublezi cu altele opuse, constant.

Revin si spun inca o data: daca exista useri ai forumului care au cunostinte veridice despre subiecte mai putin cunoscute si au dorit/doresc sa le impartaseasca in acest mod pe forum, ce i-a impiedicat/impiedica sa le dezvolte? Nu cred ca ar fi asa greu sa mentinta cursul discutiei, atata vreme cat respecta, in limite acceptabile si de bun simt, parerile celorlalti? De exemplu, tu Godak , consideri ca ai astfel de cunostinte si doresti sincer sa le imparti/dezvolti pe acest forum, de ce alegi mereu varianta grea? Daca  consideri ca nu te poti cobora la niveluri mai joase, pur si simplu uita de acest loc. Dar tu arati ca ai un interes, o tii pe a ta si refuzi sa raspunzi la cateva intrebari, la fel de simple.

Ce rost au atacurile la anumiti membrii ai acestui forum public, atata vreme cat acest mijloc de schimb de informatii nu este vreo extensie academica sau apanajul vreunei elite (nu cred ca a pretins vreun coleg asta pana acum)? Nu poti intelege ca tendintele si continutul informational de aici se deruleaza dupa niste reguli naturale, ca intr-un organism viu? De ce trebuie sa restrangi totul la judecata conform careia exista un grup de "misani", "pseudo-ezoteristi" etc, care au preluat acest forum si practica un soi de manipulare pe subiecte? Asta a fost intr-o anumita perioada, pe cand alte subiecte nu erau puse pe tapet. O simpla parere poate fi mereu considerata manipulare? Eu cred ca mai depinde si de receptor...

Poate exista un "manual" dupa care, domnia ta, cu atata perseverenta si rabdare, intelegi sa te implici aici. Chiar nu conteaza al cui e.
Practica bun-simtului se recunoaste usor si tot de un fel de manual (nescris) tine.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Pe scurt, deși controversele născute firesc și pe prezentul topic ar merita mai multe disecții: nu doar din pdv teoretic deci, (prea) lunga-mi viață m-a convins că cei mai mulți sfătuitori îmi voiau binele... doar ca să mi-l ia. :-D Cum însă doar în 97-98% din cazuri s-a dovedit asta, rămîne loc și pentru prezumția de bună-credință - pe care uite c-o aplic și-n cazul criticului nostru coleg @Godak.

Recunosc așadar că, de nu mi-aș fi pierdut timpul scriind atîtea tîmpenii... nefiltrate pe RUFOn, era posibil să fi ajuns vreun Balzac al SF-ului (hmm, deduc că unul la fel de tembel?! :lol:) Serios acu', recunosc totuși lipsa de intenție a producerii vreunor eventuale influențări prin ricoșeu ale cuiva - rezultate volens-nolens din emiterile și/sau schimburile amatoristice de informații/păreri p-acili-șa (care se pare că greșit le consideram io sau @abyss simple ping-pong-uri neurale la cîte-un ci-co vorticial, :star: din moment ce la alte niveluri... non-civile aflu indirect c-ar deranja acut - unele cel puțin.)

Straniu rămîne faptul că pînă nu demult eram... desființat numai de spirite simpliste gen ex-@Călător_Astral, @elenu-78, @Amun-Ra etc.; criticile venite însă din partea dumitale, colega @Grifon - scuze, @Godak :lol: - mă fac să mă simt în postura bețivanului care trebuie s-o radă acasă pe șapte cărări după a treia interpelare și tot atîtea garduri dărîmate.
O să postez deci mai răruț spre deloc, convins fiind de-o vreme nu doar de inutilitatea tentativelor de așa-zisă (fiindcă iluzorie) ...trezire a unora, ci și de perisabilitatea netului - ca să nu mai vb. de apropiata lui cenzură parșivă sugerată aluziv tot mai des și p-aici, printre repetări subliminale ale cuvîntului pușcărie.

Concluzie deloc tranzitorie: deși tastez f. rapid și, în ciuda aparențelor, n-o ard prea mult timp pe RUFOn, decît să mai postez (mult și prost, ne-/anti-practic, fake etc), mai bine mă re-apuc de scris SF și/sau grafică/pictură (tot prost, evident :lol:).

P.S. M-am și apucat de fapt, după o pauză de 15 ani - v. attach da' nu vă-nghesuiți cu cererile, că nu-s de vînzare. Ca și mine de altfel.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  08 Iunie 2017, 12:20:26
@/pictură (tot prost, evident :lol:).

P.S. M-am și apucat de fapt, după o pauză de 15 ani - v. attach da' nu vă-nghesuiți cu cererile, că nu-s de vînzare. Ca și mine de altfel.

Haa, in sfârșit te-ai demascat colega! Păi ce vedem noi in "ataș" la postarea matale? Nibiru care împreuna cu pasarea Colibri - atenție deci! - formează ochiul atoatevaxatoriu . Hmmm, si cele doua găuri negre din centrul galaxiei...wow, periculos  8-) de adevărat . De cumpărat nu cumpăr oricum dar de închiriat , te lași?  :lol:

   Ma opresc aici cu descifrarea mesajului ...vor continua probabil altii .

Cert este ca Rufonul nu se mai face bine niciodată. Asta daca a fost vreodată  bolnav  :roll:

abyss

#11
 Da, foarte frumoasă și sensibilă pictură . Felicitări !