Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ultima Thule

Creat de abyss, 16 Septembrie 2016, 13:21:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Termenul Thule in geografia medievala denota orice loc indepartat aflat dincolo de "frontierele lumii cunoscute"
https://en.wikipedia.org/wiki/Thule


Societatea Thule (germană: Thule-Gesellschaft), original numită Studiengruppe für germanisches Altertum (Grup de Studiu al Antichității germane), a fost un grup ocult, rasist și völkisch din München, Germania. Membrii grupului credeau în ,,teoria pământului gol", iar denumirea este dată după Ultima Thule (greacă Θούλη), vechea capitală din Hyperborea, un tărâm mitologic necunoscut din nordul îndepărtat. Societatea este notabilă pentru că a sponsorizat Deutsche Arbeiterpartei (DAP), organizație care a fost reorganizată de Adolf Hitler ca Partidul Nazist. În Germania de după primul război mondial era ,,la modă" ca astfel de societăți secrete să sprijine organizații paramilitare.

Ian Kershaw, biograful lui Hitler, a inclus pe Rudolf Hess, Alfred Rosenberg, Hans Frank, Julius Lehmann, Gottfried Feder, Dietrich Eckart și Karl Harrer[1] în lista membrilor organizației. Nicholas Goodrick-Clarke, un expert în societatea Thule, a considerat că Hans Frank și Rudolf Hess erau membrii Thule, în timp ce alți conducători naziști erau doar un fel de invitați ai societății Thule sau nu au avut nicio legătură cu aceasta.[2][3] Nu există nicio dovadă că Hitler a avut vreodată de-a face cu societatea Thule.[4
https://ro.wikipedia.org/wiki/Societatea_Thule

Topic nou.