Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Exorcizarile

Creat de udar, 09 Mai 2006, 10:42:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

udar

Am sa va aduc in atentie un fenomen pe cat de misterios, pe atat de zguduitor – exorcizarile. Ce sunt ele ? Sunt reale, nu sunt reale ?
Am urmarit nu demult un documentar pe Discovery... A fost dat pe la 2 noaptea dar l-am urmarit cu sufletul la gura. Prezentatorul, care era si investigator, urmarea un caz de exorcizare din Franta secolului al XIV – lea, am impresia. Bineinteles, au existat multe variante de explicatie. Povestea era ceva in genul unei fetite care avea de mica probleme cu comportamentul, incadrandu-se perfect in profilul posedatilor. Preotii la acea vreme au realizat multiple slujbe publice de exorcizare, si in timpul slujbelor diavolii se spune ca i-ar fi intepat pe preoti din podea. Bineinteles, s-au avansat ipoteze printre care si clasica explicatie a cazurilor de exorcizare – bolile psihice, spunandu-se ca preotii au facut mai mult un spectacol, si ca probabil existau persoane sub scena care impungeau cu obiecte ascutite pe cei de acolo.
Cazuri de exorcizare exista si la noi in tara cu duiumul. Iar despre fantome nu mai vorbim. Nu stiu daca ati observat, la un moment dat, un reportaj la TV cu o fantoma blocata in horn, care mieuna si lua mancarea care i se punea acolo. In fond, era barbatul casei, care era ventrilog si si-a batut joc in cautare de publicitate si distractie, dar chiar si mie, unui sceptic, i s-a parut destul de reala povestea, deci trebuie sa avem grija atunci cand analizam astfel de probleme.
Dar se pare ca am deviat de la subiect. In acel documentar am aflat un lucru pe care nu il stiam. Prin multitudinea de invitati ai documentarului, s-a aflat si un psihiatru care a declarat ca a avut de-a face cu multe dintre astfel de persoane posedate, dar ca nu le-ar numi posedate de demoni. El a declarat ca astfel de persoane au in corp mai mult de un suflet. Sufletele invadatoare sunt de obicei suflete nemultumite, frustrate, care au avut probleme in viata si incearca sa le repare prin altii. Si acest doctor a pus o inregistrare care arata cum sub hipnoza, un astfel de posedat, era intrebat daca in corpul sau se mai afla cineva, si era rugat sa arate prin maini cate persoane mai sunt alaturi de ,,sufletul locatar de drept". Ca sa scurtez, se pare ca in corpul respectiv existau vreo 10 suflete in plus, iar dupa aceste terapii prin hipnoza persoana in cauza a iesit ca noua si si-a putut continua in mod normal viata. Trebuie sa spun ca acel doctor era destul de invarsta si parea extrem de serios, ca sa nu mai vorbim de respectivele inregistrari, care erau mai mult decat emotionante.
Ca sa concluzionez: ce parere aveti despre acest fenomen al exorcizarii? Exista demoni? Exista preoti care pot scoate acesti dmoni din oameni? Este vorba doar de boli psihice? Sau despre mai multe suflete intr-un singur corp?

P.S.: Daca ar fi adevarat ceea ce psihiatrul acela a spus, nu-i asa ca am putea explica si acea afectiune a personalitatii multiple?
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

spooky

#1
udar, interesant topic.

ce pot spune... ca intr-adevar avem de a face cu un fenomen care nu a fost pe deplin investigat de stiinta.

dintr-un punct de vedere, si cred ca putem generaliza, e vorba pana la urma de personalitati multiple. din cate stiu... stiinta nu a putut pana in prezent sa explice de ce se intampla acest fenomen... (si aici sa ne referim la functionarea creierului... fenomenele chimice si electrice care se petrec in creier... retele neuronale... etc.)... sau eu cel putin unul nu am vazut pana acum nici un astfel de material/documentar.

pana la urma... ce face un preot prin exorcizare? ne deprogrameaza?

este oare omul creat in asa fel incat permite dezvoltarea de personalitati multiple? exista oare vreun "back door" prin care mintea poate fi programata, deprogramata, controlata/manipulata? oare a fost omul preprogramat cu o secventa de cod care permite accesul la un meniu de configurare? oare unii preoti... prin limba latina... fac asta fara sa realizeze exact ce fac? e ca si cum cu totii am fi sub hipnoza si am raspunde la anumite cuvinte cheie...

raspunsul e unul cat se poate de pozitiv. eu unul sunt sigur ca exista si ca avem multe de descoperit referitor la functionarea creierului... si multe s-au descoperit... hipnoza... vederea la distanta (remote viewing)... si de ce nu manipularea oamenilor la distanta... mai nou si prin tehnologii diverse, folosind frecvente extrem de joase... si aici as putea vorbi de HAARP si manipularea maselor de oameni...

Mintea nu are zid de protectie. (The mind has no firewll.)

Asadar... vine si o alta intrebare... exista vointa de a ne se explica si a incerca sa ne aparam de aceste fenomene?

De multe ori, anumite probleme psihice, cel putin in Romania si in tarile mai putin tehnologizate si educate, unde religia joaca un rol destul de important, isi gasesc sfarsitul intr-o exorcizare, asa zisa exorcizare, de unde multi preoti au si castiguri materiale...

Eu unul sunt deschis fata de acest fenomen, fata de exorcizare, am credinta ca undeva sunt "energii" malefice care ne pot influenta... poate chiar in mod natural... unii le-ar numi diavoli... posedati de diavol... la fel cum exista si fenomenul poltergeist... care iarasi e un fenomen aproape neinvestigat... de ce? Probabil ca nu se doreste descoperirea unor lucruri care ar pune omul in fata unei alte realitati, una in care trebuie sa ne punem mereu intrebari si sa chestionam...

Asa cum zicea chiar Einstein...
"Cel mai important e sa nu ne oprim din a pune intrebari"...

SI acum... sa ma intorc la activitatile de 9 mai... ziua Europei...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

udar

Citat din: spooky din  09 Mai 2006, 11:28:20
De multe ori, anumite probleme psihice, cel putin in Romania si in tarile mai putin tehnologizate si educate, unde religia joaca un rol destul de important, isi gasesc sfarsitul intr-o exorcizare, asa zisa exorcizare, de unde multi preoti au si castiguri materiale...

Intr-adevar, asa se intampla. Dar daca ar fi vorba doar de castigurile materiale ale preotilor nici nu ar fi asa de grav. Am uitat sa amintesc de cazul Tanacu. Oamenii mor din cauza unor astfel de fenomene si ar trebui sa ne intrebam de fapt, unde este problema? La preotii care au legat-o pe maicuta fedeles, ucigand-o, sau la sistemul sanitar care la prima ocazie s-a si lepadat de ea.

Traim intr-o tara foarte indoctrinata, in care oieri isi fac capital politic pe seama religiei, unde Biserica nu vede ca in ograda proprie exista ierarhi homosexuali, ca sa nu mai vorbim despre silentio stampa-ul in care au intrat mai marii bisericii cand Ceausescu demola biserici.

Oricum, nu am pornit topicul pentru o acuzare a Bisericii, dar totusi se pun intrebari serioase legate de veridicitatea acestor fenomene, si Biserica are mai mereu darul de a le arunca si mai tare in mister...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

Shadowman

Citat din: udar din  09 Mai 2006, 10:42:20
Ca sa scurtez, se pare ca in corpul respectiv existau vreo 10 suflete in plus, iar dupa aceste terapii prin hipnoza persoana in cauza a iesit ca noua si si-a putut continua in mod normal viata. Trebuie sa spun ca acel doctor era destul de invarsta si parea extrem de serios, ca sa nu mai vorbim de respectivele inregistrari, care erau mai mult decat emotionante.
Ca sa concluzionez: ce parere aveti despre acest fenomen al exorcizarii? Exista demoni? Exista preoti care pot scoate acesti dmoni din oameni? Este vorba doar de boli psihice? Sau despre mai multe suflete intr-un singur corp?

P.S.: Daca ar fi adevarat ceea ce psihiatrul acela a spus, nu-i asa ca am putea explica si acea afectiune a personalitatii multiple?


    Eu cred ca trebuie facuta o distinctie intre persoanele care prezinta
tulburari psihice ( "acea afectiune a personalitatii multilple",schizofrenie,
isterie...) si persoanele care sunt posedate...De demoni sau duhuri necurate...
Bolnavii psihic ii tratezi cu hipnoza,cu chimioterapie,socuri electrice,cu meloterapie
cu numeroase alte modalitati printre care sfaturi,sugestii,imbarbatari...Sau nu-i poti trata !
Destule cazuri...
Cei posedati,cu adevarat,de demoni,diavol sau "duhuri necurate" nu-i tratezi cu
hipnoza,sugestii ,ceaiuri sau pastile de diazepam...Demonii si diavolii nu-i
izgonesti cu pastile...Asa cum multor bolnavi psihic nu le ajuta apa sfintita
slujbele si rostirea moliftelor...Pentru exorcizare exista alte modalitati...
Si modul de manifestare al celor "posedati" e diferit de cel al celor cu afectiuni
psihice...
  Sunt multe cazuri in care s-a gresit "diagnosticul"...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Elvin

      Cu durere va anunt ca TOTI suntem posedati de diavoli. Cate patimi ai, exact atatia draci ai in tine care iti paraziteaza sufletul. Aceste fiinte cu un scazut nivel vibrational se hranesc in principal din placerile carnale,sub orice forma ar fi. Apoi spurcaciunile de draci ai lacomiei pantecelui care exista in mai toti oamenii. Etc. Acestea sunt duhurile grosiere . Exista si nishte duhuri mai 'discrete', care se hranesc din mandrie, slava desarta, crutarea de sine etc. Multi se vor vedea posedati si aici
      Iti place sa strangi bani ? ai dracul iubirii de arginti. Mergi la femei ? intra dracul curviei in tine. Te satisfaci singur ? al treilea. Iti place sa stai lungit ca o lepra la televizor sau la plaja sau altudeva, in loc sa faci ceva constructiv ? ai dracul leneviei. s.a.m.d. Fiecare patima deschide un 'port' in sistemul sufletului, pe unde intra acesti hackeri spirituali si se odihnesc in tine
      In momentul suprem al mortii, toti acesti draci se vor infatisa inaintea ochilor si vor revendica sufletul.

     Totusi exista speranta. Toti acestia,chiar de-ar fi un milion, cu vointa pot fi invinsi. Ca ei in sinea lor sunt complet neputinciosi,cum o sa arat mai jos. Si numai lenea noastra ii tine in noi
    Lui Antonie cel Mare i s-a aratat odata 'tatal lor', sub infatisarea unui oarecare 'foarte inalt", care a inceput sa se lamenteze : De ce ma prihanesc in zadar monahii, si ma blestema in tot ceasul ? Pentru ca nu eu ii supar pe ei, ci ei se tulbura pe ei insisi; iar eu am slabit. Oare n-ai citit niciodata ca < pana in sfarsit vrajmasului i-au lipsit de tot sabiile si cetatile i le-ai sfaramat, si pomenirea lor a pierit cu sunet> ? [psalmi. Ca ei stiu toata scriptura pe de rost]. NU MAI AM LOC, nici in pustie, nici in cetate, pretutindeni au venit crestini; chiar si pustia aceasta s-a umplut de monahi. Deci ei pe sine sa se pazeasca, si sa nu ma mai blesteme degeaba"
   Iata ce i-a spus Hristos unui tanar care va deveni 'Andrei cel Nebun pentru Hristos", si care se temea de un oarecare diavol infricosator ce parea un fel de 'campion' al dracilor: "Sa nu te temi de infricosata lui marime si de chip, caci ca o iarba uscata, asa e si acela, putred si neputincios"

   La final indulcesc cu o aratare in fapt a neputintei acestor duhuri
[Patericul Egiptean, la avva Pamwo]
  "Se spunea despre Avva Pamvo ca niciodata nu radea. Deci intr-o zi, vrand dracii sa-l faca sa rada, au legat o pana de un lemn si o purtau facand galagie si zicand :Alli ! Alli !. Si vazandu-i avva Pamvo a ras; iar dracii au inceput a juca, zicand: ha ha, Pamvo a ras ! Dar el raspunzand, le-a zis lor : nu am ras, ci mi-am facut ras de neputinta voastra, ca desi sunteti atatia, purtati o pana"

Shadowman

Citat din: Elvin din  02 Octombrie 2006, 08:01:05
      Cu durere va anunt ca TOTI suntem posedati de diavoli. Cate patimi ai, exact atatia draci ai in tine care iti paraziteaza sufletul. Aceste fiinte cu un scazut nivel vibrational se hranesc in principal din placerile carnale,sub orice forma ar fi. Apoi spurcaciunile de draci ai lacomiei pantecelui care exista in mai toti oamenii. Etc. Acestea sunt duhurile grosiere . Exista si nishte duhuri mai 'discrete', care se hranesc din mandrie, slava desarta, crutarea de sine etc. Multi se vor vedea posedati si aici

1. Am o axioma : orice generalizare devine periculoasa...
2. Am o aversiune innascuta  fata de cei care incearca sa culpabilizeze
in masa..."Toti sunteti,toti faceti,toti dregeti rau..." Nu  ma intreba de ce.
Sunt niste reguli in anumite stiinte...
3.Cit despre "demonul mindriei" e de discutat...Una e trufia si orgoliul
si alta este DEMNITATEA UMANA...
In care cred.
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Elvin

         Offtopic 
 
   Eu culpabilizez in masa pe buna dreptate. Si cine poate spune ceva impotriva ? Ca toti suntem vinovati. Cel care va judeca tot pacatul ne-a spus asha: cine se uita cu pofta la femeie deja a facut nu curvie ci PREACURVIE. Iar cel care isi uraste semenul este UCIGAS DE OM. Sa-l vad pe acela care spune ca n-a facut aceste lucruri, iar cu faptele nu mai spun. Eu doar am ridicat cortina si va arat cine suntem,adica oamenii.
   Dar am gresit mai sus prin lipsa, ca trebuia sa ma invinovatesc mai tare pe mine. Repar acum: eu am mai multi draci decat voi toti. Si sa nu-mi spuna cineva 'vezi mai intai scapa de bubele tale si mai apoi da sfaturi altora". Ca nu e greseala ce fac eu, ci chiar fapta buna. La fel cum si unul cazut in mlastina, chiar daca nu se poate scoate fiind idiot si neputincios, dar avertizandu-i pe trecatori de mlastina va face un lucru bun

   Cat priveste demnitatea umana....tu crezi in ea, dar e lipsita de valoare. Nu numai 'demnitatea omeneasca', dar si orice altceva legat de om este worthless. Spune Duhul Sfant prin David : "Toate ale omului, inaintea lui Dumnezeu sunt ca o carpa lepadata". Tie poate ti se pare 'demnitate' pentru un om sa n-aibe nici un Dumnezeu [daca la asta te referi] sau sa se inchine cuiva, oricine ar fi. Dar inainte sa fii tu 'demn', ti-a inchis gura insusi Ioan "Gura de Aur'. In liturghia lui care se face in fiece duminica, dreptcredinciosii canta: "Cu vrednicie si cu dreptate este, a ne inchina Tatalui si Fiului si Duhului Sfant. Treimei celei de o Fiinta si nedespartita". Ca si cum ar spune: da e o prostie sa se inchine cineva cuiva, dar nu si-n cazul lui Dumnezeu. E' cu vrednicie', 'merita' sa I ne inchinam. Nu-ti diminuezi 'demnitatea' prin asta; nu e o rusine ci o cinste

    Vi le-am spus. De ce sa le tin pentru mine ? Ca o sa ma intrebe Hristos....

LupinThe3rd

Offtopic
Elvin... dupa stiinta mea pacatul trufiei e cel mai mare si exista multe feluri de a cadea in el...
La fel daca imi aduc eu aminte exista si ""Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7, 1-2)".
Am vazut ca aduci aminte foarte des de preacurvie si curvie... De ce? Sunt si eu curios...

Elvin

         Offtopic

    Nu facem decat sa perpetuam offtopicul. Dar, fie
Citat din: LupinThe3rd din  04 Octombrie 2006, 11:48:57
dupa stiinta mea pacatul trufiei e cel mai mare si exista multe feluri de a cadea in el...
In primul rand nu exista pacat 'mare' si pacat 'mic'. Orice pacat este grav deoarece ne desparte de Dumnezeu. Totusi daca am face o astfel de ierarhizare, dupa mine cel mai grav este sinuciderea. Tocmai pentru ca indata ce l-ai facut,ai si murit. Si noi stim ca dupa moarte nu mai e valabila parerea de rau...
  Dar tocmai ca sa evit acuzatia de trufie, am precizat mai sus
Citat din: Elvin din  02 Octombrie 2006, 14:30:33
   eu am mai multi draci decat voi toti.

    Vi le-am spus. De ce sa le tin pentru mine ? Ca o sa ma intrebe Hristos....
Citat din: LupinThe3rd din  04 Octombrie 2006, 11:48:57
La fel daca imi aduc eu aminte exista si ""Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7, 1-2)".
La fel si eu imi aduc aminte ca acelasi Hristos, cand vedea faradelegi, le arata cu degetul. Iar urmasii lui, apostolii, ne-au spus asha : "Fratilor,chiar de va cadea unul din voi intr-o greseala, voi cei duhovnicesti indreptati-l pe unul ca acesta, cu duhul blandetii" [Pavel sau Iacob] N-am pretentia ca sunt om duhovnicesc, dar vi le spun. Eu doar trag un semnal de alarma, ca suntem toti in pericol din cauza vietii noastre fara de Dumnezeu. Si pericolul nu e doar 'dincolo' ci chiar si aici, prin demonizari, boli, accidente 'nefericite'

Citat din: LupinThe3rd din  04 Octombrie 2006, 11:48:57
Am vazut ca aduci aminte foarte des de preacurvie si curvie... De ce? Sunt si eu curios...
Pentru ca sunt pacate, chiar 'mari', si pentru ca sunt prezente din abundenta in societatea actuala
Iar daca tu crezi ca a curvi\preacurvi\sodomi\masturba\etc nu sunt pacate...nu stiu daca te mai poti indrepta

LupinThe3rd

OffTopic.
Elvin la fel dupa stiinta mea Mantuitorul a spus "Cel fãrã de pãcat dintre voi sã arunce cel dintâi cu piatra asupra ei" (Ioan 8, 7). Poate am o impresie gresita dar cam asta faci tu acum...
Apoi mai este o prolema pe Pamant nu sunt doar crestini ci si oameni de alte credinte... poate din punctul tau de vedere treaba e simpla si sunt ai Diavolului... Din al meu nu e atat de simplu.
La Judecata de Apoi fiecare va fi judecat separat si nu in masa. De asta cred eu ca faptele sunt mai importante.
Uite sa iti spun o chestiune importanta. Vin dintr-un oras de provincie mic. In anii de liceu mergeam la spovedanie si era una sanatoasa, in toate legea. Apoi cand am ajuns la facultate cand am fost la prima spovedanie, am ales biserica aleator si spovedania a mers foarte repede si pot spune ca "superficial". Faptul a fost foarte suprinzator pentru mine... Apoi am stat si am judecat si de fapt nu era nici o superficialitate... Cel de Sus oricum vede toate pacatele. Nu trebuie sa le rosteti cu glas tare... Cea ce facute preotul in acel moment nu era de fapt superficialitate...
Despre trufie...
"Cel mai urat pacat inaintea lui Dumnezeu este pacatul mandriei, caci acesta a facut pe ingeri diavoli, dupa cum si smerenia " poate face din diavoli ingeri " (Scara, Cuvantul 25).
Si gata... nu de alta dar nu sunt teolog... :)


Elvin

   Exorcizari

   Numai smerenia......

    A venit odata un indracit la schit [in Egipt] si au facut rugaciune pentru dansul in biserica, dar nu iesea, ca era aspru. Si au zis preotii: Ce sa facem acestui drac ? Nimeni nu poate sa-l scoata, fara numai parintele Visarion. Dar de-i vom spune, nici la biserica nu vine. Deci sa-l punem pe acesta pe scaunul lui, si chiar fara sa stie il va vindeca
   Deci venind batranul dimineata, au inceput ei sa se roage si i-au zis: Scoala si pe acest frate. Si i-a zis Visarion: scoala-te, iesi afara. Si indata a iesit dracul din el

  Pe vremea lui Antonie cel Mare [sex IV] o femeie de neam imparatesc a fost posedata de un drac aspru. Si au adus-o la Antonie, care de obicei ii scotea numai cu un cuvant, dar pe asta n-a reusit sa-l scoata, ca era foarte puternic. Si s-a rugat mult timp, si se mira cum de nu iese. Dar diavolul a strigat: nimeni nu ma poate scoate, decat Pavel cel Prost. Si acesta era ucenicul lui Antonie.Nu avea stiinta de carte dar avea suflet curat si lipsit de rautate, ca era ca un copil mic.
   Deci s-a apucat Pavel de rugaciune, si tot nu iesea. Si a petrecut asa vreo 2 saptamani, stand in picioare pe o piatra in arsita de nesuportat a Egiptului, la peste 50 de grade. Spunea, din smerenie: "iesi diavole, pentru rugaciunile parintelui Antonie". Nu pentru ale lui
   Iar dupa acest rastimp, diavolul a iesit, sub forma unul balaur lung de cateva zeci de metri, ducandu-se in marea rosie. Era un general al Iadului

   La un pustnic a venit un indracit, si pustnicul ca de obicei s-a rugat pentru omul in cauza. Atunci s-a auzit clar glasul diavolului, care a spus asa : "Voi iesi numai daca imi vei raspunde la o intrebare. Cine sunt oile, si cine sunt caprele ?"
    Atunci batranul a raspuns: capra sunt eu, iar oile numai Dumnezeu stie
    Iar diavolul a strigat: pentru smerenia ta, voi iesi.
    Si a iesit...

    I-au adus un indracit, unuia tanar, si inainte sa apuce el sa faca rugaciuni, demonizatul i-a tras o palma. Atunci, acest minunat crestin a intors si celalalt obraz, dupa cuvantul Mantuitorului. Si diavolul, nesuportand smerenia lui, a iesit

    Un batran se ostenea sa scoata un drac aspru, pana cand diavolul i-a spus: Ies din el numai daca ma lasi sa intru in tine. Si a primit batranul
    Deci a inceput dracul sa-l chinuie pe batran, dar si el il chinuia prin posturi, rugaciuni, si lacrimi de pocainta, pana cand, dupa 12 ani de lupte, a plecat diavolul cu mare scarba zicand: Eu plec si nu ma mai intorc la tine, ca nu te pot birui; si numai Dumnezeu te-ar putea birui

Elvin

 [Noi doar vorbim, dar acesti oameni chiar faceau]

"Odatã, vrînd sã-l ispiteascã pe el diavolul, s-a prefãcut în chip de femeie ºi s-a apropiat de el, cerîndu-i binecuvîntare. Cãutînd sfîntul la faþa necuratului ºi vrînd sã se întoarcã, s-a împiedicat cu piciorul cel drept de o piatrã care l-a vãtãmat ºi i s-a fãcut o ranã la gleznã. Din cauza durerii stãtea trist, þinîndu-se cu mîna de acel loc unde era lovitura. Diavolul, rîzînd, s-a schimbat iar în chipul sãu ºi a zis cãtre sfîntul: "Sã nu mã socoteºti cã sînt din diavolii cei proºti ºi nici pe care tu în multe feluri i-ai izgonit. Dimpotrivã, eu sînt mai-marele lor ºi aceastã ranã de la mine þi-a venit, cãci tãmãduind pe alþii de dureri sã fii ºi tu bolnav". Zicînd acestea diavolul, a intrat în unul din tinerii care stãteau înaintea sfîntului ºi a început sã-l chinuie. Sfîntul Averchie, rugîndu-se lui Dumnezeu, a certat pe diavol ºi l-a izgonit din tînãr. Apoi, diavolul ieºind, a strigat: "Multe rele îmi faci mie, Averchie ºi nu mã laºi sã vieþuiesc aici cu pace, dar mã voi sîrgui sã-þi rãsplãtesc ºi la bãtrîneþele tale te voi sili sã alergi la cetatea Romei".
(...)
În acea vreme împãrat al Romei era Marc Aureliu ºi el a fãcut pãrtaº al împãrãþiei sale pe Luchie Vera, pe care l-a logodit cu fiica sa Luchilia. Însã mai înainte de a se face nunta, a intrat diavolul în acea fecioarã ºi o chinuia, fiind amîndoi împãraþii, ºi tatãl ºi logodnicul, într-o mare mîhnire pentru dînsa. Adunînd din toate pãrþile doctori înþelepþi, vrãjitori ºi preoþi idoleºti, se îngrijeau de tãmãduirea ei, dar nimic nu sporeau, ci din zi în zi îi era mai rãu Luchiliei. Apoi a început diavolul dintr-însa a striga, zicînd: "Nimeni nu mã poate izgoni de aici, în afarã de Cuviosul Averchie, episcopul Ierapoliei".
(...)
Dupã ce au ajuns la Roma, împãratul ºi femeia sa, Faustina, l-au primit cu cinste ºi l-au dus la fiica lor care era chinuitã de diavol. Vãzînd acesta pe Sfîntul Averchie, a rîs ºi i-a zis: "Oare nu þi-am spus, Averchie, cã îþi voi rãsplãti supãrarea mea ºi cã la bãtrîneþele tale te voi sili ca sã mergi în cetatea Romei?" Iar sfîntul i-a rãspuns: "Cu adevãrat este aºa, dar nicidecum nu te vei mîngîia cu aceasta, diavol blestemat". Apoi a poruncit ca fecioara sã fie scoasã afarã din palat. Pe cînd o scotea, diavolul se scutura nevoind sã meargã. Însã fecioara, fiind dusã cu sila, a început diavolul a o arunca la pãmînt ºi a o bate. Atunci Sfîntul Averchie, ridicîndu-ºi ochii în sus, a fãcut rugãciune cãtre Dumnezeu pentru tãmãduirea fecioarei care pãtimea, iar diavolul a început a striga: "Juru-te pe tine, cu însuºi Hristosul tãu, ca sã nu mã trimiþi în adînc, nici în alt loc oarecare, ci sã merg acolo unde am fost mai înainte de a fi aici". Iar sfîntul i-a rãspuns: "Vrãjmaºule, sã mergi la tatãl tãu satana, iar pentru cã mi-ai ostenit bãtrîneþele mele pînã aici, sã ai ºi tu parte de ostenealã ºi sã nu te întorci nepedepsit de aici". ªi era acolo înaintea palatului o piatrã foarte mare, pe care numai o muþime de oameni abia putea s-o miºte din loc.

Spre acea piatrã arãtînd sfîntul cu mîna, a zis cãtre diavol: "Þie îþi poruncesc, diavole, cu numele Domnului mei Iisus Hristos, ca sã duci piatra asta pînã în patria mea, în cetatea Ierapoliei, ºi sã o aºezi lîngã porþile dinspre miãzãzi". Iar diavolul, ca un rob predat ºi legat cu jurãmînt, ieºind din fiica împãratului, a luat piatra aceea ºi, suspinînd din greu, a dus-o prin vãzduh pe la locul numit Ipodromiul. Mulþi oameni au vãzut, cu mare mirare, piatra aceea ce o ducea prin vãzduh ºi au auzit pe diavolul suspinînd cu glas mare, dar nu au putut sã-l vadã. Iar diavolul, ducînd piatra în Ierapole, a aruncat-o în acel loc unde îi poruncise Sfîntul Averchie. Locuitorii Ierapoliei, cînd au vãzut piatra cãzînd ca de nãpraznã din vãzduh, s-au mirat foarte tare, neºtiind taina, pînã cînd s-a întors sfîntul înapoi la dînºii.
(....)
    [din Vietile Sfintilor, luna octombrie in 22 de zile, la Pomenirea Sfantului Averchie cel intocmai cu Apostolii]

Shadowman

  Observ ca parerile pe acest topic  sunt destul de "restrinse"...
  Pe alte situri "de profil" pot spune ca sunt chiar "limitate"...
  Exorcizare-posesiune demoniaca-preot exorcist...
  Toate acestea se petrec numai in universul crestin ? Doar
preotii crestini pot exorciza...?
  Eu cred ca nu. E adevarat,succesul la public care l-au
avut filme ca "Omen " sau "Exorcistul",ori exorcizarile
filmate prin unele biserici(crestine...),alte mijloace sau materiale
de propaganda , ne pot induce parerea-FALSA!- ca doar in in acest
"micro-univers" se petrec aceste fenomene...Ori Universul nu e "mic si strimt" !
  Aceste fenomene s-au petrecut (se petrec si se vor mai petrece...?) si in alte religii,
la alte popoare..."Scoaterea duhurilor necurate " nu necesita ,obligatoriu,apartenenta
la cultul crestin...Sunt culte in care "deposedarea"se face prin alte mijloace,nu,obligatoriu,rugaciuni,post,tamiie,icoane...In unele "practici magice" scoaterea "necuratului" se face prin "conjuratie","invocare", a unor fiinte sau puteri misterioase...
  Sau ritualuri greu de inteles din punctul de vedere al logicii noastre.
  In acestea ,"exorcistul" nu se roaga de acele "creaturi"...Si nu le tine
predici din "universul crestin"...Le domina,le comanda sau le manipuleaza pentru a "de-poseda". Sau lupta pina la moarte...
   Lumea e mare ! :-)
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Elvin

   ca sa nu mai fie topicul unidirectional, iti propun shadowman sa-l multidirectionezi aducand exorcizari facute de oameni avansati spiritual ai altor sisteme religioase [calugar budhist, saman siberian etc]. Sa vedem ei cum si in cat timp scoteau duhurile. Deocamdata acesti viteji ai lui Hristos ii scoteau chemand numele sfant al Domnului si durata era de cateva secunde, cat le lua sa zica "In numele lui Hristos iti poruncesc sa iesi din faptura aceasta". Lama-ul tibetan cate ore se chinuia ca sa-i scoata ?

LupinThe3rd

De acord cu o extindere a topicului... dar vedeti sa nu comparati mere cu pere.
Elvin, in primul rand, eu personal nu cred ca superioritatea crestinismului consta in viteza de scoatere a demonilor...
In al doilea rand adauga pregatirea care o necesita asta: posturi, rugaciune, etc... E posibil ca diferetele de viteza sa se estompeze...
Elvin am si eu doua intrebari offtopic de curiozitate. Poti sa imi raspunzi cu mesaj personal: varsta si zona din care esti originar (nu orasul)