Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Aseneth

De ce trebuie sa fie mereu o interdictie? Chiar si cand esti intr-o lume fericita, tot exista o interdictie.

Sa nu mananci din copacul nustiucare.
Sa nu rupi trandafiri din gradina.
Sa nu te duci in Valea Plangerii.
Sa nu intri in ultima odaie din castel.
Sa te intorci pana la miezul noptii.
Sa nu vanezi pe pamanturile lui Statu Palma Barba Cot.

Ce sens are nemurirea, daca exista granite... acolo pot sa ma duc, acolo nu pot sa ma duc?

abyss

Păi.... nu asa ii spui unui copil ?

abyss

#152
Citat din: Grifon din  07 Mai 2017, 22:05:51
Dle. @abyss, prin ce ai scris d-ta, ne intoarcem la una din ipotezele din debutul subiectului :  legătura dintre "Shamballa" insesizabiă și anumite corespondente ale ei materiale.
Există ele ? Eu cred că da, și mă bazez in asta (cum am mai zis) pe ideea că planul material nu poate exista independent de celelalte - oricât de "eterate" sau "subtile "/"pure" ar fi. Per ansamblu, Creația este simbiotică, așa că există numeroase interconectări, liante care leagă planurile cu densități diferite.

Revin la ex.cu glanda pineală, dezbătut puțin și la subiectul Vril. Ea (glanda, epifiza) nu este faimosul "al treilea ochi", nu e organul suprasensibil atât de câutat de amatorii clarvederii, dar are totuși mare legătura cu acesta. De ce ? Tocmai ptr.că e corespondentul material / carnal al acestuia, si exercițiile de stimulare a sa (ce pot fi intreprinse si in planul fizic) permit, intr-un final, accesarea si a "ochiului" extrasenzorial.

Așa cred că se poate căuta și Shamballa. Dacă e un "tărâm" iluzoriu, dincolo de simțurile obișnuite, ea trebuie să fie in corespondență / conexiune/ liant cu un echivalent teluric. Păstrând comparația, dacă prin pineala se ajunge la "ochiul magic", intrebarea ar fi...prin ce loc /zonă se poate dibui tranziția spre "tărâmul magic "?

Sau, mai simplu spus, care ar fi zonele (sau circumstanțele) material -sesizabile pe care le putem considera "partea dinspre noi" a...portalurilor ?
Să revenim la ideea remarcabila avansată de colegul @Grifon:
//- Care ar fi zonele (sau circumstanțele) material -sesizabile pe care le putem considera "partea dinspre noi" a...portalurilor ?//
Cine se încumetă sa avanseze cateva idei? Poate mai ridicam puțin vălul...

Grifon

Inainte de a găsi corespondentul lui A (să zicem A'), trebuie identificată natura relației de corespondență intre ele.Sigur există legități care guvernează interacțiunea  planurilor - si de aici cred că trebuie să pornim.

De pildă, chiar exemplul dat mai sus : corespondența intre pineală și "ochiul eteric" poate fi un debut. De ce pineala ? De ce nu, să zicem..pancreasul ? Sau splina, sau ...apendicele ? Pentru că relația de corespondență se bazează pe un criteriu de funcționalitate - in cazul acesta, "a vedea"
(s-a descoperit că in pineală sunt si celule con/bastonaș).

Așa si in cazul "altui tărâm" - trebuie să existe o funcționalitate comună cu..omologul terestru. Nu orice formă de relief sau variație de element (apă, aer, pământ, foc) are aceeași noimă, așa că trebuie pornit de la alte intrebări.
Să zicem....munte. OK, care e funcționalitatea muntelui ? De ce există ? Că Natura (Creația) nu generează nimic intâmplător, in ansamblele ei totul are sens.

(imi imaginez că un asemenea plonjon in abstracțiuni poate plictisi, dar cred că, dacă nu pornim de la asemenea primordii, nu avem nicio șansă de face pași concreți spre...alte dimensiuni)

abyss

#154
Prin urmare , asa cum glanda pineala contine celule specializate pentru interacțiunea cu energia , tot asa un anumit tip de roca poate avea o anumită structura cristalină cu proprietati deosebite, care sa favorizeze formațiuni energetice.?

Grifon

Citat din: abyss din  10 Mai 2017, 19:28:09
Prin urmare , asa cum glanda pineala contine celule specializate pentru interacțiunea cu energia , tot asa un anumit tip de roca poate avea o anumită structura cristalină cu proprietati deosebite, care sa favorizeze formațiuni energetice.?

Mai intâi o precizare : pineala nu s-a specializat pe "energie", ci pe lumină (ca și ochii actuali, ulterior). Știu că vorbim de concepte înrudite, dar aici diferențele contează (nu orice energie = lumină).
Altfel, răspunsul meu ar fi DA (desigur, deocamdată strict teoretic). Fiecare rocă e cu "neamul ei", așadar și cu funcționalități diferite.
De pildă, Munții Bucegi vs Munții Călimani. Primii calcaroși, ceilalți vulcanici. In Bucegi rocile sunt moi, structura e carstică (multe grote/peșteri), dar in Călimani e o structură preponderent dură, bazaltică (fără prea multe fante/crevase/grote/etc.)

In esență : Bucegii sunt modelați fundamental de Apă, in timp ce Călimanii au fost "forjați" de Foc (chiar dacă, chtonic vorbind, ambele masive sunt Pământ). Nu e același lucru. Chiar deloc. Căci, dacă tot zicea dl.@Gânditorul de "vibrații", Bucegii fiind "ciuruiți" de peșteri / grote, automat inseamnă că structura cavitară are multiple rezonanțe (iar conceptele de "rezonanță" și "vibrație" sunt atât de inrudite, incât ar fi absurd să fie ignorate).

Deci una-i una, alta-i alta...hahah ! Din start avem o bifurcație (in exemplu) : funcționalitatea munților tip Bucegi diferă pe atât de cea a Călimanilor pe cât diferă funcționalitatea fundamentală a Apei de cea a Focului !

Ganditorul

Eu as merge mai mult pe acordarea vibratiilor, pe rezonanta. Materia, sau ceea ce noi numim materie, e de fapt peste 90% vid. Si pornind de la asta, utopic dar stiintific, putem specula ca in acesti 90% vid incap multe alte "universuri materiale" dar acordate pe o alta vibratie, universuri cu care ne interferam fara "sa ne atingem". Unele locuri "de granita" ar putea fi acordate pe o vibratie ce apartine unui alt "univesr material", acordat pe o vibratie diferita. Majoritatea prefera sa caute drumul pe o vibratie mai inalta, superioara, dar sunt destui care interfereaza si pe vibratii mai joase (iar imaginile, amintirile si simtirile aduse de acolo nu sunt delaoc placute).
   Evident ca vb si de o energie de forma. O antena din lumea noastra nu poate emite unde scurte decat daca are o anumita forma - si aici dau dreptate colegilor care leaga aceasta "trecere" de anumite forme, fie relief, fie constructii antice. Dar nu cred ca e de ajuns. Sau mai bine spus daca exista o singura deviere de forma datorata uzurii timpului sau actiunii omului care neintelegand fenomenul ii mai adauga o "floricica" edificiului antic ...totul poate fi in zadar.
Interesant este ca nemtii au inteles aceasta "acordare de vibratie" si au produs obiecte care sa fie capabile de acest transfer de energie si tehnologie. Nu sunt de acord ca Hitler a fost "gaura de la gogoasa" in acest proces care pana la urma e stiintific, de frontiera. Hitler a fost un simplu executant care si-a depasit atributiile. Altii erau cei care intelegeau fenomenul si, mai mult, l-au dat si altora - pt ca acest fenomen a ajuns si la englezi (f probabil prin Hess - englezi care si-au bagat picioarele si au luat-o pe aratura cu practici mistice - poate pt ca nu le convenea "vibratia inalta" pe care se facea acordul, ei preferand directia spre o vibratie mai joasa) si la americani, care intr-o prima faza au promovat subiectul prin "Experimentul Philadelphia" (daca a existat cu adevarat si nu e o "sifonare" menita sa caute oameni care inteleg fenomenul...) si mai apoi, pe vibratie joasa, prin "Proiectul Montauk"
Spun asta pentru ca exista "puncte comune" intre proiectele americane si germane - Proiectul Philadelphia fiind de fapt o modificare a vibratiei unui vas militar pana la intrarea lui in alta dimensiune (alt taram) invizibil lumii noastre. La fel cum si "Die Glocke" a disparut vederii noastre pentru totdeauna, tot in incercarea de a creea o "poarta" spre "alt taram". Evident, aceasta speculatie se bazeaza pe speculatiile si sifonarile din media.
Tot ca puncte comune ale proiectelor : cei care se ocupau de aceste cercetari s-au directionat spre o idee comuna cu "armonia ca planeta Geea" - si Schauberger, si Coanda, si Tesla avand preocupari serioase privind rezonanta fluidelor, a apei, relatia apei, pamantului, naturii cu "civilizatia supertehnologizata a oamenilor" (astea fiind aprecieri la nivelul anilor 40 ...care nu se compara cu supertehnologizarea de azi).
Revenind la subiect - daca la nivelul anilor 40 - 50 se vorbea de o restrangere a "punctelor de acces", la o distrugere a vibratiei naturale a Pamantului prin super tehnologizare, va dati seama unde suntem acum si cat de putine locuri de "tangenta" cu Shambala avem acum.
Normal ca individual putem cauta (...si gasi) drumul spre acordarea cu o vibratie care sa ne deschida o "poarta" - iar accentul pe diversificarea functiilor glandei pineale prin diverse exercitii/practici poate fi o solutie. Dar e ceva individual, nu la nivel de mase, de civilizatie in cvasitotalitatea ei.
Se pare ca suntem pe o directie ce are ca scop "coborarea vibratiei" si taierea oricarui "drum" care duce spre o astfel de cunoastere - si aduc aminte aici problema acordarii muzicii noastre, a auzului nostru pe o frecventa mai joasa cu efecte aparent minore dar care creeaza generatii care nu se mai pot ridica spre o vibratie inalta - dar si considerarea Pamantului ca o "stanca goala ce se invarte prin Univers" ce trebuie golita de resurse cu orice pret - pentru a face fata "crizelor tehnologizarii" - in timp ce zeci de proiecte ce vizeaza "energia libera", verde, sau alternativa zac ascunse prin sertarele corporatiilor care par sa aiba ca scop dezvoltarea ...cand la o analiza atenta au ca scop modificarea intregului mod de viata uman - rar mai gasind azi zone virgine, curate, in armonie cu natura iar noi ca indivizi deviem spre o forma de viata super-dependenta de tehnica (fie ca vb de alimente interzise sau modificate genetic, de industria petrochimica a leacurilor pt sanatate (medicamente), de modificarile climatice programate sau de transmisia de date prin padurea de "antene" ce ne "acordeaza in jos" la orice pas).
Inchei aici aceasta sinteza pt ca, vorba maestrului Zen, poate am treaba si ma ca cauta cineva p'acasa.
Toate bune.

abyss

Citat din: Ganditorul din  11 Mai 2017, 07:48:41
Proiectul Philadelphia fiind de fapt o modificare a vibratiei unui vas militar pana la intrarea lui in alta dimensiune (alt taram) invizibil lumii noastre.

Aici as face o diferențiere. Nu cred sa fie vorba de alt tărâm asa cum treci printr o usa intrând în altă incapere/univers.
  Cred că e vorba de reducerea masei unui obiect fizic pana la ajungerea acesteia undeva la 0.000x %. Obiectul devine aproape lipsit de masă,  invizibil si nedetectabil. Dar se afla in acelasi timp si spațiu,  isi păstrează caracteristicile etc, putând accelera procesul reducerii de masa aceasta ajungand (eventual) sub 0.  Abia de acolo putem vorbi de iesirea din continuul spatiu timp. In fine , chestiune rămasă până la urmă de demonstrat.
  De aceea cred eu ca o eventuală construcție,  ecranata cumva, poate deveni inaccesibilă din punct de vedere al masei/vibratiei. Pe de alta parte, tipul de ecranare contează si iarăși ipotetic vorbind acesta poate altera timpul si spatiul din interiorul zonei  respective. Dar nu sunt de parere ca e o "alta lume", ea fiind doar inaccesibilă prin mijloace obisnuite.
  Asta nu inseamna ca nu pot exista si "alte lumi" ori alte locații din universul nostru care apar ca fiind alte universuri/tărâmuri , ce pot fi accesate prin portaluri si "portaluri" ceva mai tehnice,  călătoria fiind doar prin intermediul conștiinței,  sau si cu trupul.
 
  Intr-adevar,  interesanta diferențierea facuta din acest punct de vedere al tipurilor de munți domnule Grifon.  Sa fie o diferențiere si între tipurile de fenomene/mituri prezente in aceste zone?

Xanadron

#158
Deși pe tema exp. Philadelphia se poate specula la infinit în lipsa unor date certe, a nu se uita că varianta... hai să-i zic clasică a poveștii  susține transmutarea instantanee a bamporului respectiv la mare distanță (Norfolk-Virginia parcă) și NU în vreun alt univers / linie temporală etc.

Plus fenomene terifiante la fel de presupuse constatate la RE-materializarea navei, incluzînd de ex. marinari încă vii străpunși de structuri metalice sau nu, cu care făceau cumva corp comun de parcă s-ar fi stricat defectul :-D instalației EM-transmutante pe traiectorie.
Ceva în genul fazei din parodia (excelentă) Space Balls a genialului Mel Brooks, în care după teleportare omu se trezește cu kuru-n față. :lol:

Tema-mi pare oricum way offtopic, chiar dacă-n zonele astea twilight pot apărea uneori conexiuni surprinzătoare.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#159
Povestea spune de inconjurarea vaporului cu un fel de ceata, apoi invizibilitate cu pastrarea formei in apa si apoi disparitie. O vibratie discontinua, instabila, cu treceri rapide spre si dinspre un univers paralel ar provoca exact aceste efecte de trecere/combinare cu materia ...povestite de marinari. Parerea mea.

Grifon

Citat din: abyss din  11 Mai 2017, 13:24:38
    Intr-adevar,  interesanta diferențierea facuta din acest punct de vedere al tipurilor de munți domnule Grifon.  Sa fie o diferențiere si între tipurile de fenomene/mituri prezente in aceste zone?

Din păcate, miturile / basmele nu mai pot fi legate de zona exactà a apariției. Poveștile circulă, intre zone și țări, amestecându-se in patrimoniul cultual național / internațional, așa incât nu mai putem afla unde anume au luat naștere, sau in ce condiții exacte.
Sigur insă sunt diferențe subtile intre un "Făt Frumos din Lacrimă"(Apă / Lună), un "Greuceanu" (Pământ), un "Făt-Frumos Fiul Iepei", ș.a - dar din aceste basme nu mai putem extrage decât idei generaliste, fără câștig de repere concrete.

Însă variațiile de funcționalitate ale reliefului ne pot încă ajuta. Căci, de ce unii munți au zăcăminte de aur ? Sau altii de fier ?, ori ...etc ? Pentru că acesta e un indiciu major al corespondențelor funcționale - Aurul e corespondentul ultra-densificat al razelor de Soare, Fierul e concentrarea impulsurilor lui Marte, Cuprul e legat de Venus, Mercurul...cu Mercur, s.a.m.d.
La fel, pietrele prețioase. De ce au ajuns ele a fi apreciate așa ? Că sunt f.f. scumpe, hahaha, știu, dar de ce ? La primordii, in străvechime, când nici nu era comerț sau industrie, cum le-au știut anticii valoarea, dacă nu cunoscând aceste corespondențe ?

Așa putem, adunând cu migală indicii din domenii diverse (mineralogie, geologie, litologie, astronomie, folclor) creiona setul corespondențelor dintre planuri - si abia ulterior să ne batem capul cu reperarea (la inceput aproximativă) a circumstanțelor / locurilor exacte ce ar putea favoriza...tranzitul.

Grifon

Relația dintre zăcămintele zonale și planetele / "zeii" ce le guvernează poate fi utilizată si intr-o anume cartografiere (astro-geografică).
S-a tot vorbit mult de așa-numita "geografie sacră", insă nici aici majoritatea părerilor nu a depășit nivelul pur speculativ. S-au tot enunțat idei precum "proiecția planetei Venus asupra nush cărui bolovan", "proiecția constelației Orion asupra Egiptului Antic" sau câte si mai câte "proiecții", fără a se da deloc explicații de legităti sau funcționalitate. De regulă, autorii care invocă asemenea "ponturi" habar nu au ce vorbesc - folosindu-le doar pentru a-și intări propriile teze. E foarte ușor să unești puncte ca in jocurile de copii, forțând ieșirea unei anumite "scheme" grafice - și o poți face oricând, mai sucind ici-colo punctele dacă hm...nu se potrivește.
Mulți chiar cred că așa au făcut și anticii, când au botezat constelațiile - lucru profund fals. E drept că punctele boltei pot fi (re)unite arbitrar, așa incât să iasă orice animal/obiect vrem, dar anticii nu așa au ales numele - ci după anumite efecte foarte clare, aflate, printre altele, si in relație cu ciclul anotimpurilor. La fel, planetele sist.solar nu au fost degeaba (sau aleatoriu) asociate cu "zeii", ci ca urmare a unor legități de fenomen, pe care anticii le echivalau (si poate nici nu greșeau) ca fiind divine.

Problema e insă alta - ba chiar mai complicată. Căci, dacă am trasa "liniile de corespondență" intre toate planetele / stelele / constelațiile și toate zonele / punctele naturale "omoloage", (incluzând si factorul rotațiilor / revoluțiilor cosmice + terestre) ar ieși un asemenea amestec de linii, volte, parabole (cu felurite nuanțe sau variații de intensitate), incât liniile verzulii din matrix-ul lui Neo ar părea chiar simpliste...hahaha !

Grifon

Revenind puțin la glanda pineală, cred că ar fi utile si alte câteva precizări.
In cercurile ocultiste se consideră că, in vremuri imemoriale, când ființa umană nu arăta in alcătuire ca azi, ochii nu existau, in schimb pineala da - in acele vremuri ca organ extern, primul si unicul responsabil cu (clar)vederea. Tot cf.teoriei, pe măsură ce planeta (si viața) s-au densificat, acest -"ochi" nu mai putea corespunde noului cadru material, fiind inlocuit in procesul dezvoltării de cei doi ochi arhicunoscuți astăzi - iar el retrăgându-se in adâncul cutiei craniene, unde rezidă intre cele două emisfere.

Hm...găsesc frapantă asemănarea cu legenda Shamballei. Si aceea reprezenta o entitate străveche, cândva externă, devenită cumva incompatibilă cu dezvoltarea materialã, și retrasă in adâncuri.
Cred că paralelismul e evident, născut, probabil, din aceleași chei simbolice comune - si un argument suplimentar pentru a-l păstra, pentru alte raționamente comparate.

Mai succint : prin adâncuri nu trebuie înțeles sub, ci mai degrabă infra. Adânc=sub numai pentru limitările noastre 3D...căci din p.d.v. 4D, de ex., intregul nostru continuum spațio-temporal ar putea fi privit drept sub, nu ?

abyss

 
Citat din: Grifon din  12 Mai 2017, 15:45:16
Relația dintre zăcămintele zonale și planetele / "zeii" ce le guvernează poate fi utilizată si intr-o anume cartografiere (astro-geografică).
S-a tot vorbit mult de așa-numita "geografie sacră", insă nici aici majoritatea părerilor nu a depășit nivelul pur speculativ. S-au tot enunțat idei precum "proiecția planetei Venus asupra nush cărui bolovan", "proiecția constelației Orion asupra Egiptului Antic" sau câte si mai câte "proiecții", fără a se da deloc explicații de legităti sau funcționalitate. De regulă, autorii care invocă asemenea "ponturi" habar nu au ce vorbesc - folosindu-le doar pentru a-și intări propriile teze. E foarte ușor să unești puncte ca in jocurile de copii, forțând ieșirea unei anumite "scheme" grafice - și o poți face oricând, mai sucind ici-colo punctele dacă hm...nu se potrivește.
Mulți chiar cred că așa au făcut și anticii, când au botezat constelațiile - lucru profund fals. E drept că punctele boltei pot fi (re)unite arbitrar, așa incât să iasă orice animal/obiect vrem, dar anticii nu așa au ales numele - ci după anumite efecte foarte clare, aflate, printre altele, si in relație cu ciclul anotimpurilor. La fel, planetele sist.solar nu au fost degeaba (sau aleatoriu) asociate cu "zeii", ci ca urmare a unor legități de fenomen, pe care anticii le echivalau (si poate nici nu greșeau) ca fiind divine.

Problema e insă alta - ba chiar mai complicată. Căci, dacă am trasa "liniile de corespondență" intre toate planetele / stelele / constelațiile și toate zonele / punctele naturale "omoloage", (incluzând si factorul rotațiilor / revoluțiilor cosmice + terestre) ar ieși un asemenea amestec de linii, volte, parabole (cu felurite nuanțe sau variații de intensitate), incât liniile verzulii din matrix-ul lui Neo ar părea chiar simpliste...hahaha !
Să nu trecem prea repede peste aceasta idee.
Nu am gasit o explicatie pentru asocierea anumitor planete/zei cu anumite metale. Desi prin experiente empirice de-a lungul miilor de ani ,  s-a constatat efectul exercitat de acestea asupra psihicului.
  Planetele , sorii, cosmosul ,exercită o influenta clară.
  // aşa-zisele "fenomene meteorologice din spaţiul extraatmosferic" cum sunt exploziile solare, ploile de meteoriţi, fluxurile importante de particule elementare, sau radiaţiile  generate de surse extraterestre, sau chiar extragalactice, generează unde electromagnetice din domeniile ULF, SLF sau ELF. // http://www.scientia.ro/homo-humanus/75-granitele-gandirii/1374-rezonanta-schumann-pe-intelesul-tuturor-ori-de-ce-2012-nu-va-aduce-sfarsitul-lumii.html
  Prin urmare,  la nivel herzian putem vorbi de un fenomen real. Dar care e corespondentul dintre planuri ? In ce tip de "mediu" infra se realizeaza fenomenul rezonant?

Ganditorul

"Prin urmare,  la nivel herzian putem vorbi de un fenomen real"

Despre care nivel hertian vorbim ?? Pt ca rezonanta Schuman nu are nimic de-a face cu "hertz"-ul...