Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Iată alt exemplu de anunțare "editorială" a secretului, dintr-o imagine având aceeași sorginte (prezentată in atașament):
De data asta e vorba de alt evanghelist (Marcu). Se remarcă pregâtirea prealabilă pentru scris (tocurile, călimârile, si pergamentul alb -pentru că lucrarea nu e incepută.).
Se remarcă apoi elementul cheie : apostolul își acoperă gura cu mâna -semn primordial al tăcerii, al secretului, al lucrurilor ce nu pot fi spuse.
Ambele elemente (foaia albă + acoperirea gurii) semnifică, precum și-n  ex.de mai sus, că manuscrisul are ceva special, ceva ocultat (iar ilustrația reprezintă avertizarea cititorului).

Opinez că poate fi vorba de secretele "ereziilor" ce au bântuit zona, incă din stăpânirea bizantină. Ori o ramură monofozită, ori altceva tip arianism - oricare din vechile curente care au intrat în conflict cu "conciliile". Textul poate fi normal (Evangheliile), dar poate avea si inserții codate (decelabile doar după un algoritm prestabilit).

Conexiunea cu Shambala e doar simbolostica imageriei de transcendență (altfel, e doar o problemă mai complexă de istoria schismelor si doctrinelor bisericilor orientale). Totusi, mai sunt câteva miniaturi "problematice", ce ar merita chiar si o fugară ocheadă.

Godak

Poate găsim și un armean pe-aici, să zică ce scrie în manuscris?

Grifon

#92
Nu ne-ar ajuta prea mult, căci, orice ar fi in texte, am bănuiala (peste 70%) că nu e in clar - necesitând o cheie. Altminteri, dacă tot scriau neaoș ce aveau de scris, la ce să se mai chinuie cu subtilitățile strecurate in miniaturi ?
Poate fi și o influență de zoroastrism, cum mai zis (căci zona a fost ocupată de persani, succesiv, in mai multe etape). Totuși, aș lua in calcul si o posibilă școală mixată cu sufism (căci, precum opinează si experții, stilul decorativ are multe in comune cu grafica islamică din epocă). Dacă intr-adevăr are vreo legătură cu sufi, personal aș deveni chiar si mai interesat - am un respect destul de mare față de această ramură esoterică...
Se poate si ca cei ce au comandat cartea să nu fi stiut de "giumbușlucurile" artistului, iar Aristakes ăla să le fi băgat subversiv unele "chestii". Totuși, dacă ar fi fost așa, mă intreb cum le-o fi explicat el bunilor părinți ce însemnau straniile (alte) capete de animale din :

Aseneth

Citat din: abyss din  27 Aprilie 2017, 22:38:19
Putem discuta si aici ... fiindca "Shambala" in esenta pare sa fie termenul pentru mai multe tipuri de "locașuri" atat in cer , in ceruri (!) cat si pe pământ. Locașuri protejate de pereti/membrane tip vortex.

Simbolul din coltul dreapta jos e cel asociat cu Vril?  Ein Tibetanischer Hakenkreuz?

Aici este si mai evident :

Grifon

Unul din cele două capete animaliere din scena magilor este măgarul - pe care îl regăsim si in tradițiile osiriene / platoniciene (a se vedea "Măgarul de Aur" (sau "Metamorfozele") lui Apuleius. Semnifică, in general, incercările planului terestru, si superioritatea ințelepciunii rezultate din umilință.
Al doilea cap...hm...nu-l pot clasifica. Pare a fi un taur, dar poate fi si un câine cu urechi mai ascuțite. Nu mã pronunț - n-aș vrea să fac vreo eroare.
Dar f.important e unul din cei 3 magi - cel cu "flacăra" (sau "cornul roșu") in frunte. Nu e deloc vreo intâmplare - mai apare doar la unele (rare) personaje din miniaturi, si poate fi o marcă a inițierii. In cazul acestei miniaturi pare a fi Melchior (e desenat mai intunecat la ten decât Gaspar sau Balthasar), ceea ce ne indică iar unda de zoroastrism

Cat despre semnul "nodal", el mai reapare clar si in același manuscris, la scena post-crucificare:

Aseneth

In topicul acesta am cam procedat toti cum faceam la scoala cand ne dadeau profii de facut un eseu pe o tema pe care fie nu o cunosteam, fie era prea succinta ca sa o putem  dezvolta.
Faceti un eseu despre frunza. Frunza este organica, are petiol, nervuri, ea creste in copaci. Frunza e verde asa cum putem vedea in natura dar si in cantecele populare romanesti. Romanul e nascut poet. Poetul V Alecsandri a cules multe balade populare. mai ales din zona Moldovei. Moldova e o regiune in Romania dar este si o tara separata de Romania, in urma celui de-al doilea razboi mondial care a avut loc intre anii....
Cam asa si noi. Cel mai mult mi-a placut eseul de nota opt al elevului de 13 ani Godak, cel care nu stie sa dea si surse pentru informatiile varsate cu atat talent in postarea sa care "difera mult" de cele ale oamenilor care au parasit demult bancile scolii.

Dupa o scurta incursiune pe unul din site-urile mele preferate, sacred-texts.com, plus cateva cautari pe social media in legatura cu manuscrisul discutat in ultimile pagini si cred ca nu are sens sa cautam lucruri ascunse unde nu sunt. Bineinteles ca fiecare artist spune un mesaj nemuritor prin arta lui, dar sincer ma indoiesc de faptul ca vom gasi in manuscrisele armenilor mesaje universale sau care ne pot duce in Shamballa.

Oricum, interesant cum acest topic ne duce ba in basmele romanesti, ba la hore, ba in desenele armenilor. Si nu cred ca e cineva dintre noi cu intentia de a abate atentia de la firul topicului, mai ales ca toti participantii am inceput sa ne abatem si sa ne complacem in abateri. As putea spune ca interesul meu pentru ideea de Shamballa a crescut din acest motiv.

Acum, revenind la subiect, din ce am citit pe wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shambhala

Manjuśrīkīrti is said to have been born in 159 BCE and ruled over a kingdom of 300,510 followers of the Mlechha religion, some of whom worshipped the sun. He is said to have expelled 20,000 people from his domain who clung to 'Surya Samadhi' (sun realization) rather than convert to Kalachakra (Wheel of Time) Buddhism .
Portrait of an Alti Himalian Shaman. Detail from "A Sorceress from Tungusy" 1812-1813 by: E. Karnejeff

These expelled Rishis, seers, sages and saints, who had realized truth and eternal knowledge exclaimed, "We want to remain true to our Sun-Chariot. We do not wish to give up our belief system to change to another."


Inteleg ca regele a alungat inteleptii pentru ca nu vroiau sa accepte noul sistem de masurare a timpului. Ca ulterior regele a chemat inapoi inteleptii, doar unii dintre ei intorcandu-se si povestind ca, in refugiu fiind au construit o cetate de legenda numita Shamballa.

Intrebarea mea este : in aceasta cetate, timpul nu se masoara? Timpul daca nu este masurat, daca nu tinem cont de el, nu exista? Cand intram intr-o stare in care nu mai tinem cont de timp ( cum ar fi visul), este similar cu a intra in Shamballa? Poate de aceea i se spune si The dream city?



Grifon

Da, s-au cam amestecat firele, dar nu e nimic de mirare. Subiectul este totalmente atipic, si o tratare coerent-metodologică este cvasi-imposibilă. Căci vorbim despre trans-senzorial, extra-sensibil, para-dimensional...așadar nimic din realitatea palpabilă nu poate constitui reper sigur - nici măcar ca punct de pornire.
Cumva, acest subiect coincide cu ideea "Evadării din Matrix" - demers fundamental necesar pentru accederea in "destinații interzise". Căi pot fi multiple, insă doar par distincte - la un moment dat ajungând să se intersecteze, să se impletească, să se disjungă unele din altele, ca la sfârșit să ajungă ...in același punct de plecare.
Sunt drumuri precum "banda lui Moebus", sau orice altă figură trans-dimensională (inclusiv zvastica tibetană, Nodul lui Solomon, sau geometria unui tessarakt). Un labirint unde se aplică strâvechea ironie ocultă  "nu câutați cheile inainte de a găsi ușile"...un perpetuum al căutărilor...

Dar ai totuși dreptate, colega @Aseneth - poate acest Evangheliar  (+ cele inrudite ) nu ne este de vreun folos in direcția căutată. Unii insă așa au crezut, si au căutat cheile (Evangheliile fiind ușile). Nu doar la preoți mă refer, ci si la unii mediumi mai inzestrați, ce spuneau că :

"[...] Abia când oamenii îşi vor putea cufunda privirile în Shamballa, abia atunci vor putea înţelege din nou ceea ce este într-adevăr conţinut în Evanghelii, dar pentru care oamenii au nevoie de un fel de eveniment din faţa Damascului, pentru a putea recunoaşte, pentru a înţelege ceea ce este dat în Evanghelii. Astfel, în acel timp în care oamenii vor fi tot mai necredincioşi faţă de documentele istorice, va lua naştere noua mărturisire cu privire la Christos Iisus prin înălţarea noastră în domeniul în care Îl vom întâlni mai întâi: prin creşterea în ţara plină de taină – Shamballa."
                                Rudolf Steiner, 1910 - (ingroșarea insă imi aparține)

Probabil insă această linie de cercetare e mai dificilă decât altele, așa că votez si eu s-o lăsăm (personal mă pot preocupa chiar mai liniștit in particular) și să revenim la basme (deși, sincer, ar fi acelasi lucru) sau la misterioasele cercetàri ce s-au tot făcut prin Carpați - astea, din ce remarc, părând mai de interes.

Aseneth

Faceti exact ce spuneam in postarea mea anterioara, Dle Grifon.
Cum am ajuns de la subiectul Shamballa, la vanatoare de anticristi si necredinta fata de documentele istorice?
Ce am scris eu si ce ati inteles dvs? Eu stiu ca ati inteles exact ce am transmis, dar daca aveti o idee fixa cu aceste documente istorice, aratati-mi legatura lor cu Shamballa si cu acest topic. Fara speculatii gen vaca are coarne, deci e initiata.

Si daca tot doriti sa mergem pe firul shambalo-crestin, exista in Biblie+apocrife vreo legenda care sa semene cu legenda Shamballei?

Grifon

Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 10:04:37
Faceti exact ce spuneam in postarea mea anterioara, Dle Grifon.
Nu fac.
Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 10:04:37
Cum am ajuns de la subiectul Shamballa, la vanatoare de anticristi si necredinta fata de documentele istorice?
? ! ?  Mă tem că exagerați puțintel  in alegerea termenilor.
Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 10:04:37
Eu stiu ca ati inteles exact ce am transmis
Neîndoielnic.
Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 10:04:37
dar daca aveti o idee fixa cu aceste documente istorice
Iarăși o exagerare, ce cam forțeazã și limita politeței. Dacă nu mă inșel, cu doar câteva postări înainte chiar eu am scris:
Citat din: Grifon din  27 Aprilie 2017, 20:39:37
Ar fi interesante de comentat si alte bizarerii (ex.: scena botezului sau a venirii magilor), dar mă tem că ieșim din "fruntariile" acestui subiect. Mai degrabă ii puteam găsi utilitatea la "Bisericile Valahe".
Cât despre:
Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 10:04:37
aratati-mi legatura lor cu Shamballa si cu acest topic. Fara speculatii gen vaca are coarne, deci e initiata. Si daca tot doriti sa mergem pe firul shambalo-crestin, exista in Biblie+apocrife vreo legenda care sa semene cu legenda Shamballei?

...n-are rost. Eu, personal, cred că absolut orice manifest serios al unor credințe are legătură cu lumile nevăzute (fie nominalizate ca "Shamballa" sau în diverse feluri). De câutăm insă referiri explicite, nu vom găsi însă nicăieri - nici in doctrine, nici in mituri, nici măcar in basme. Doar in metalimbajul textelor se pot găsi fire - adevãrat insă că f.subțiri si alambicate.

Așa, ca pãrere, zic că graba e păguboasă pe orice subiect - dar cu atât mai mult pe unul ca acesta. Dvs, stimată (d-nă / d-ră ? - căci n-aș vrea să greșesc) @Aseneth, vă cam grăbiți spre indicii concrete - pe care insă mă cam indoiesc să le găsim cu ușurință.

Dar reiterez ce tocmai am spus - ne putem muta, fără nicio supărare, inspre alte abordãri. În semn de apreciere față de dvs, vă voi seconda pe orice linie doriți a merge (doar să și pot, firește...)

Aseneth

#99
Citat din: Grifon din  30 Aprilie 2017, 10:57:24
@Aseneth, vă cam grăbiți spre indicii concrete - pe care insă mă cam indoiesc să le găsim cu ușurință.

Dar reiterez ce tocmai am spus - ne putem muta, fără nicio supărare, inspre alte abordãri. În semn de apreciere față de dvs, vă voi seconda pe orice linie doriți a merge (doar să și pot, firește...)

Aici cu graba spre indicii aveti dreptate. Adevarul este ca as fi vrut sa aflu mai multe despre Shamballa. Si ca nu cred ca filiera sfintilor cu cap de caine este cea care ma va lumina in acest sens. Filiera ezoterica, cea care vrea sa faca o legatura fortata intre Iisus si Tibet, nu o mai accept de cand am aflat ca J. Krishnamurti s-a dezis de ei. Chiar am ramas surprinsa la modul negativ, cand am vazut ca sanctuarele tibetane/nepaleze din filmul Dr Strange erau in biserici crestine.
Vreau sa aflu ce e Shamballa, nu ce fel de stil artistic a folosit un pictor miniaturist intr-un manuscris. Si mi se paruse ca topicul incepuse bine.
Am prea multe pretentii, nu e asa?

Godak

Conceptul de Shamballah a fost, este și va fi unul variabil de la o epocă la alta, de la o societate la alta, de la un curent cultural la altul, de la un autor la altul. Pur și simplu, dorința sau intenția Vreau sa aflu ce e Shamballa nu are o singură rezolvare și nici măcar o rezolvare corectă. Altfel spus, Shamballah pare a fi o oglindă în care se reflectă personalitatea celor care vorbesc despre ea.

Originile par a fi referințele la un obscur oraș-cetate sau regat, dispărut în negura timpurilor, probabil suficent de brusc pentru a lăsa impresia că populația a migrat în masă undeva - anume sub pământ. Peste acest strat s-a suprapus tradiția budistă, cu multiplele ei derivate. A urmat expansiunea occidentală - teosofii, ocultiștii francezi, și încă o seamă de "învățători spirituali" orientalizanți. Încă un strat s-a constituit în dorința unor puteri de a folosi politic conceptul de Shamballah. Cel mai nou sediment - o grămadă de șmecheri scot bani prostindu-i pe proști cu scornelile lor șambalice (a se vedea Țugui&Contele, dar și alții, de la case mai mari).

Așadar, până când nu ne hotărâm la care anume Shamballah facem referire, putem să mai facem un milion de postări degeaba. Ceea ce nu e rău - nr. de postări pare a fi relevant pe Rufon.   

Grifon

Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 23:53:17
. Filiera ezoterica, cea care vrea sa faca o legatura fortata intre Iisus si Tibet, nu o mai accept de cand am aflat ca J. Krishnamurti s-a dezis de ei
Poate se impun câteva clarificări.   D-ta, @Aseneth, pari a te referi la filiera teosofică (Blavatsky, Alice Bailey, Leadbeater, etc) care căzuseră in extrema orientală a cercetărilor. Steiner (din care citasem eu) s-a dezis destul de rapid ei, printre altele tocmai din pricina lui Krishnamurti - pe care respectivii se incăpățânau a-l crede un Mesia. Dezicerea ulterioară (și) a lui Krishnamurti nu face decât să confirme superioritatea lui Steiner - implicit a ideilor sale.

De altfel, Steiner nu face nicio apologie "tibeto-creștină", esoterismul său fiind de extracție rosicrucianã. Aș fi dat și linkul către materialul integral in care vorbea despre Shamballa, dar am avut eu așa o presimțire...cum că ar fi inutil.
---------------------
Cât despre necesitatea invocată de d-ta, dle.@Godak (de a specifica ce "Shamballa" câutăm) ea este, deisgur, pertinentă - dar m-am pripit (graba mea, aici!) de-a prezuma că toți interlocutorii subscriu la o realitate transdimensională, nu la vreun "meniu" Incapucciato. Ca urmare, cercetarea comportă dificultățile pe care le-am enumerat anterior, și ne va purta, vrem nu vrem, in lungi divagații.

Insã, dacă "publicul" vrea ceva mai...la obiect, putem diseca puțin expediția soților N&H Roerich, care au pornit spre găsirea unei Shamballe terestre, intr-o expediție ce a făcut mare vâlvă la inceputul sec. XX.

http://www.descopera.ro/istorie/15763128-de-ce-au-sponsorizat-sovieticii-o-expeditie-catre-interiorul-unei-scobituri-a-pamantului

abyss

#102
Citat din: Aseneth din  30 Aprilie 2017, 23:53:17
Vreau sa aflu ce e Shamballa  (...)
De ce? e curiozotatea mea si doar a mea numai.

  Eu de exemplu sunt interesat de mai multa vreme desi nu am avut timp de investit sa merg pe calea catre Sambala... am incercat sa o "practic" pe cat posibil. Chestiune clar prea mult de explicat si povestit acum. Dar cum toate au un inceput, si cautarea mea are unul care se pare ca se aseamana cu al altora.
  Cu ani in urma am inceput sa vizitez in vise locuri , unde eram antrenat, supus unor probe, unde am invatat lucruri. Parea a fi o zona muntoasa, uneori extrem de muntoasa, fie cu zapada sau uneori nu. Unii dintre cei pe care i-am intalnit erau asiatici, cam batranei cu totii, alteori erau demonici sau divini. Bun, vise/povesti etc. Imi placeau , erau palpitante si pareau sa imi ofere o cunoastere fara corespondent in realitatea aceea de dinainte de 1989. Cateodata insa unele dintre vise erau cam extreme, dure si se lasau cu vanatai, zgarieturi (nu exagerate). Nu pareau sa fie tibetani dupa vesminte.
   Si ca tot veni vorba de tibetani am patit o intamplare stranie ziua in amiaza mare. Cu ani in uma, cam in acei ani de antrenamente nocturne, urcam treptele catre iesire la o statie de metrou. In timp ce tocmai se zarea cerul deasupra iesirii am avut o senzatie de suprapunere de imagine, aceleasi trepte de piatra de culoare asemanatoare, eu imbracat altfel ...in bordo si cu un fel de esarfa mare oranj peste urcand cu un fel de pergament facut sul. In fata mea coborau 2 calugari tibetani imbracati doar in culoarea bordo/visinie. Au salutat , i-am salutat si eu... cert e ca dupa aceea am facut eforturi sa imi revin, tot inchideam si deschideam ochii si incercam sa revin la imaginea cu metroul pana cand am reusit.
   Bun...ce legatura au cu subiectul? pai in acceptiunea mea au. Shambala se pare ca e un "pachet" de povesti unite de un fir comun. La fel cum in filmul Dr Strange au transmis un mesaj cu templele tib. filmate in biserici crestine. Care e firul comun? O anumita energie...
   Dar sa revin la povestea antrenamentelor nocturne. Si iata au trecut anii, si ghici cine vine sa imi povesteasca de vise ciudate, teste, antrenamente si asiatici nasoi?? Fiul meu. Am ramas surprins. dar in mare povestea era asemanatoare. Vortexuri, calatorii trans-dimensionala si temporale, decorporalizari si recorporalizari in destinatii de ...groaza. Prin urmare ma interesat la inceput legatura presupusa dintre sambala si povestea scolii nocturne:

//Edwin Bernbaum, in his excellent book The Way to Shambhala, cites a similar experience told to him by a Tibetan Buddhist monk called Garje Khamtul Rinpoche, who is presently living with the Dalai Lama's community in Dharamsala in India.viii

In his inner body Khamtul, while a young monk in Tibet attending a retreat, flew one night to a strange place far north of his home country, and there he entered a Buddhist temple like those he knew in Tibet and met an old lama who told him he had come to Shambhala. The lama was preternaturally wise, with knowledge of the future. He gave Khamtul many initiations and advanced Buddhist teachings as well as advice about events that would occur later in his life; and then he told him that soon Buddhism would be at an end in Tibet, and that within ten years Khamtul must prepare to leave his country. This was the message he must take back to his fellow-monks, so that when the time came they too would be prepared to leave.

As Bernbaum reminds us, Khamtul could have imagined it all because he had been learning about Shambhala ever since his youth. However, at much the same time LCW, the young woman who had never heard of Shambhala, was making similar astral flights across the globe. So diverse accounts like those just cited from both East and West encourage the speculation that Shambhala is not an imaginary construct, nor restricted to any one religion or culture, but is a real place of wide planetary significance. Its unplumbed antiquity must be born in mind.

Read more: http://www.ashtarcommandcrew.net/forum/topics/shambhala-the-spiritual-axis#ixzz4frmS1ZKa
//

Xanadron

#103
Shamballa - vertical, practic - tangibil / submersibil

Contele Incapucciato-mi zicea azi-dimineață la un capuccino :lol: c-ar fi cazul să ne țuguiem mai mult neuronul (prin presare :-P) atingând și mult mai... solida teorie Hollow Earth printre atîtea divagații religio-oculto-ethero-astrale, ba chiar și ideile din viitorul sequel Iron Sky-2 (2018? - an în care inventivii finlandeji speră să-l lanseze, de-or apuca să strîngă prin subscripții publice mălaiul necesar; clar că tartorilor de la Holywood nu prea le surîde scenariul fie și-n formă parodică și nu bagă vreun sfanț.)
https://www.youtube.com/watch?v=JKPwtDjzJMI
...Poate fiindcă producția are subtitlu Bullwerko-Lyttonian... THE COMING RACE și presupusa civilizație subterană sau infra-terestră unde nu doar Hitler&Co călare pă T-Recși, :-D ci și cele cîteva milioane de emigranți retrași pe Lună post-WW-III RE-imigrează... se numește-n film VRIL. :wink:

P.S. Uitasem că de fapt tema fuse răs-discutată-n anii trecuți p-aici  - inclusiv diversele cărțulii scrise cu schepsis de diverși ocultomani despre Lumea Interioară ori presupusele Geheimdokumente ale Kriegsmarine ref. la traiectoria exactă de submersiune spre... Shamballah/Agartha (?) -, așa că o re-răsfoire a forumului ar merita încercată ca să evităm repetițiile.

L.E. punctiform-ontopic: io crecă tibetanii, sufiștii și restul de sfințișori prezumați a fi curele de transmisie ale shamballezilor-n direcția noastră, a exilaților în Iadul de la suprafața planetei, reprezintă de fapt a cincea roată din angrenajul Testerului-Șef - în care clar că și Coana A.I. își bagă coada.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

AM rasfoit forumul si nu m-a convins informatia. Documentele secrete...ale Kriegsmarine. Ma lasi? Aia cu harta si hertia galbejita e o abureala.

Nu te mai stresa, nu mai pomenesc de vortexuri cu dubla curgere. Ce discutam noi aici sunt informatii gasibile. Doar facem firul ghem din marele scul al netului si memoriei catorva colegi.

Acum putem reveni puțin expediția soților N&H Roerich. Drumul banilor e la fel de important.