Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Topic conex cu subiectul Stupa.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Shambala

Xanadron

#1
http://www.esotericonline.net/group/ancientcivilizations/forum/topics/shambala-hollow-earth-theories
sau
http://humansarefree.com/2011/05/hollow-earth-agartha-complete.html

...sint [doar] doua din materialele-sinopsis pe tema lansata de tine, compadre - interesanta, nici vorba, dar cu nenumarate ramificatii/ipoteze ale diversilor cercetatori/clarvoyanti etc. care nu se pupa neam (nici la propriu nu prea se pupa ufologii ce-i drept, multi c-un ego cit casa :lol:), asa ca si-aici cred ca-i nevoie de o bibliografie prealabil studiata.

...Din care ma-ndoiesc totusi c-om putea extrage concluzii ferme/clare - nici macar apropo de [in]existentza Shamballei/Agarthei, desi scoartza Terrei e evident strabatuta de-o infinitate de tuneluri (locuite sau nu?), fie si daca teoria Pamintului Gol (Hollow Earth) ar fi doar o alta gogoasa/gulguta devianta, similara aleia cu platfusu' planetar. :-D   

Ca noutati la tema (deja puricata de noi p-aici mai demult) pot spune doar ca traducerea in lb. rusa de catre KGB-n 1948 a presupusei harti de intrare-n "Pamintul Interior" a U-Boot-urilor naziste din Kriegsmarine (gasita-n 1945) a fost recent certificata ca fiind reala, dar asta nu inseamna automat ca si docomentu' nemtesc e pe bune - la fel de bine poate fi asadar o dezinformare clasica a inamicului.

Interesant e si faptul ca initiatorul curajos al unicei expeditii spre Shamballa sau ce-o fi/s-o numi (intrarea nordica mai precis) a decedat mortal :lol: in 2007, taman cind arvunise spargatorul de gheatza rusesc YAMAL si perfectase alte detalii ale tentativei de ...alunecare-n presupusul vortex acvatic nordic al gauroiului ce-ar duce spre tarimul Soarelui Interior. :star:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#2
Cred ca Agartha este altceva, confundata totusi cu Shamballa - nu inteleg de ce.


In cartea "In Search of Shambhala" Mary Sutherland ne spune urmatoarele:

In his travels through China and Mongolia to the borders of Tibet, Roerich met with a lama that described Shambhalla to him.
In calatoriile sale prin China si Mongolia catre granitele Tibetului, Roerich s-a intalnit cu Lama care i-a descris Shamballa.

According to this famous explorer, Roerich was told,
'Great Shambhalla is far beyond the ocean. It is the mighty heavenly domain. It has nothing to do with our Earth... Only in some places, in the Far North, can you discern the resplendent rays of Shambhala.'

Dupa spusele faimosului explorator, i s-a povestit ca:
"Mareata Shamballa se afla dincolo de ocean. Se afla in domeniul celest preainalt. Nu are nici o legatura cu pamantul nostru...Doar in unele locuri, in Nordul Indepartat, poti discerne splendidele RAZE ale Shamballei."

He stressed that the secrets of Shambhalla are well guarded, and that it is impossible for anybody to reach Shambhalla unless their karma is ready and they are called. Although Roerich may have only heard the legend of Shambhalla from the lama, the explorer later went on to report that he discovered a subterranean society of Aghartians.
El a accentuat ca secretele Shamballei sunt bine pazite, si ca este imposibil pentru oricine sa ajunga in Shamballa , decat daca au karma pregatita si sunt CHEMATI. Desi Roerich ar fi auzit doar legenda povestita de catre Lama, exploratorul mai tarziu a raportat ca a descoperit o societate subterana a Agharthienilor.

Maya, the Goddess of Illusion give us our clue to unlock its(shamballa) door.
"First you must remember, find the key, and then escape"

Maya, zeita Iluziei ne da un indiciu pt a deschide usa Shamballei. "Mai intai aminteste-ti, gaseste cheia, apoi evadeaza".  :-D

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_shambahla06.htm

Deci ... o presupunere logica simpla si directa ar fi ca:
1. Shambala e sus si departe, doar razele AJUNG aici.
2. Agartha e aici sub pamant.

O concluzie de moment...Agartha e terminalul de pe Terra?

Prin urmare, Agharta merita zic eu un topic separat.


Xanadron

Hai ca-mi place Bruder cum [re]postez fara sa dau din maini :-D pe alte topicuri noi, dar aici tre'sa re-accentuez totusi varietatea aproape fara limite a ipotezelor shambhallezo-conexe  - pe care, dintr-o sfinta lene, n-o mai exemplific cu 'povesti" fizico-geografice, ezo-, exo-terice ori hibride (ca asta f. poetic-ispititoare pomenita de tine.)

La fel deci ca-n cazul muntelui Meru care-ar fi ditamai, dar pe care-l vedem si nu e (sau nu e-n UE? :lol:), si variatiile ceva mai infantile ale povestii de mai sus, gen "Shamballa=tzara subpaminteana, Agartha=capitala ei" sint  la fel de variabil digerabile ca altele.

...Si totusi, un anume fir comun care strabate mai toate versiunile 'mitice" poate fi decelat zic eu, dar revin curind ca n-am deloc timp de tzesut pe linga el acu'.

(P.S. Cred ca are loc si Agartha nitzel inghesuita tot p-acilea.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#4
Are loc inghesuita intre noi.... dar prefer sa aibe și un topic separat. Cel puțin pana mă clarific daca e sau nu semn de egalitate inter shambala și agartha.

Dacă îți e lene și nu ai timp de țesut înseamnă că nu te interesează subiectele. Ceea ce e ok. Eu am pornit la drum prin ele cu pasul melcului și ajutat de îngerul de biblioteca.
Și nu sunt chiar nesfârșite ipotezele. Sunt doar câteva.

Rayden

#5
hmm..nu stiu daca o fi Shamballa...sau Agartha...dar, povestea asta mi-a incitat imaginatia...in tinerete  8-)

The Smoky God. 
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/The_Smoky_God

CONTENTS

Dedication
Part I. Author's Foreword
Part II. Olaf Jansen's Story
Part III. Beyond The North Wind
Part IV. In the Under World
Part V. Among the Ice Packs
Part VI. Conclusion
Part VII. Author's Afterword

http://www.ourhollowearth.com/SGContents.htm

enjoy it! :mrgreen: :star:

Grifon

Precum am zis și la subiectul "Agartha", convingerea mea e că Shambala e o dimensiune extra-senzorială - așadar, cu neputință de localizat în lumea fizică.
Totuși, ca și la Agartha, m-a fascinat (și încă mă fascinează) obstinația cu care unii - deloc proști sau naivi - întreprind eforturi de localizare materială. Între aceste tentative, Tibetul ocupă prim-planul, si nu puțini au căutat "intrarea" - fie în expediții, fie individual.

Tot gândind la asta, am ajuns la următoarele concluzii:
1) Era firesc ca mulți să se inghesuie in Tibet, căci acolo au apărut primele referiri . Europenii care au "adulmecat" zona s-au hrănit cu folclorul lamaseriilor, și de acolo au preluat si termenul.
2) Dacă acceptăm că intre Shambala / Agartha si lumea fizică există totuși o interfață, atunci, de ce (numai) Tibet ? Căci nu cred să fie acolo vreun monopol spiritual - chiar dacă indelungata tradiție de mistică și ascetism a generat, cu siguranță, premise de...permeabilitate.
3) O posibilă explicație - mai puțin mistică - cred că o constituie altitudinea locului (Himalaya fiind cel mai înalt lanț montan al lumii). Altitudine f.mare inseamnă și deprivare de oxigen, iar staționarea constantă in asemenea climat permite, involuntar, percepții suprasensibile. Se obține, mult mai ușor, efectul scontat în meditații tip yoga/zen, unde rarefierea respirației deschide calea noilor percepții.
4) Asemenea logică poate fi confirmată și de prezența, in cadrul fiecărei religii / mitologii, a unui "munte sacru" - obișnuitul loc de revelații a profeților, proorocilor, etc.
5) Ca urmare, gândesc că această Shambala ar putea fi căutată "pe teren" doar in sensul reperării unor condiții favorabile (sau chiar optime) de tranzit. Poate nu doar munții sunt un element de facilitare, dar dacă sunt, de ce nu ar putea fi căutat "portalul" și în Munții Carpați ?

abyss

#7
Exact. Varianta primordiala , fara smart-uri... 
   Un portal.... anumiți munti , anumite locuri ... eventual si ritualuri , vortexuri duble...si destinații ! Extrasenzorial/corporal? Eu zic că da...  profeți, prooroci, sacerdoti...normal că da. De ce doar aceia ?  Fiindca au atins si depasit un prag... au pornit focul lăuntric, cele 2 vârtejuri ale aurei. Trupul devine un generator, iar corpul "astral" sau cum s-o numi pleacă prin portal. Portalul fiind un fel de "pom"/catapulta , adevarate mănunchiuri de unde care asemeni crengilor si trunchiului unui copac se ridica si se întind catre planete si stele, fiind adevărate căi pentru un om al cunoasterii.

Grifon

Foarte plastică exprimare, d-le @abyss, și chiar potrivită în contextul deloc "mecanicist" al acestor realități.
Da, dimensiunea "Shambalei" nu este monopol tibetan. Consider că e același lucru cu Avalon, Asgaard, Walhalla, sau multe alte tărâmuri "ireale" - diferențele descriptive fiind date de diversitatea culturilor / epocilor în care s-a vorbit despre așa ceva.
De pildă, la noi, basmele sunt pline de indicii tulburătoare. Unde ajunge eroul ? Pe "celălalt tărâm". Cum ajunge ? Coboară undeva "dedesubt" cu ajutorul unui "hârzob" - anume nedescris, neexplicat.
Ce găsește "dincolo"? Ființe la fel de "ireale" - zmei, zâne, și - se putea fără ? - dragoni.
O aplecare hermeneutică asupra acestor comori folclorice (cu chei potrivite) dezvăluie numeroase elemente, aprofundate până acum doar prin filtrele misticii orientale.
Adunarea lor, și integrarea într-o paradigmă cât de cât coerentă ar mai putea ridica din "vălul" ce acoperă aceste stranii dimensiuni.

Ganditorul

Asa cum au spus colegii de discutie trecerea spre un "alt taram" ar trebui sa insemne trecerea spre o alta sfera de perceptie, acordata pe alta vibratie. Meditatie, Yoga, respiratie controlata si mintea golita de ganduri ...toate isi au rostul lor in cautarea si gasirea acestor portaluri de trecere catre alte lumi, catre alte moduri de perceptie a realitatii. Mai ales in locuri linistite si pustii - cum e in Tibet.
Se poate si in muntii nostrii Carpati asa ceva ? Eu cred ca DA, cu siguranta. Au si muntii nostrii tainele lor si probabil ca multi au simtit si vazut macar o data in viata o astfel de "trecere" , de portal. Cred ca poti si la noi sa atingi o stare de constiinta modificata, de cele mai multe ori accidental.
Iar cand incerci a doua oara sa repeti experienta care te-a bulversat, care ti-a schimbat viata si felul de a fi, felul de a privi realitatea ... se aude li(n)mpede o manea data la maxim sau drujba unui Killer de paduri, sau motorul ambalat al unui ATV condus de un "cutezator" care te aduce in starea constienta a lumii de azi.
Si asa traiesti toata viata cu impresia ca totul a fost doar o parere, un vis, o iluzie iar celalalt taram, portalurile si alte dimensiuni ale realitatii sunt aiureli  si basme de adormit copiii. Eventual aberatii ale unor tipi dusi cu pluta - de care e bine sa ti distanta ca sa nu "te faci de rasul lumii".
In conditiile astea ai noroc daca nu ajungi la balamuc si ai doar o tristete imensa toata viata dupa senzatia unica pe care ai avut-o dupa ce "ai trecut pragul"...
(evident, asta e varianta pesimista a povestii... cei care ajung la varianta optimista o tin pentru ei ca o regula a non-interferentei)

Grifon

Subscriu la ideile dumitale, d-le @Gânditorul - si la cele ușor pesimiste, privitoare la mundanitatea (uneori jenantă) ce poate fi întâlnită prin munții noștri.
Vreau însă să aduc și câteva completări.
Da, e foarte posibil ca prin Carpați să fie locuri unde "tranzitul" sã poată fi facilitat, însà n-aș vrea să cad în tentația (rezonabilă, altminteri) de a puncta o zonă sau alta, ca repere recomandabile. S-au găsit mulți care să facă asta, și la noi, iar efortul lor a fost (și va rămâne, zic eu) la fel de inutil ca al "shambalagiilor" occidentali, ce tot arătau ba Tibetul, ba munții Tian Shan, ba Deșertul Gobi...si câte și mai câte.
Fiind vorba de o dimensiune imaterială (sau, in cel mai bun caz, paralelă), Shambala poate fi, bineînțeles, pretutindeni și nicăieri. E drept insă că anumite particularități "de teren" pot contribui semnificativ la "tranzit" - iar aici, dincolo de particularitatea aerului f. rarefiat, pot include și "nodurile" geomantice pe care le-am disecat la subiectul "Vril".
E vorba, ca urmare, de o cu totul altfel de căutare, nefiind cu nimic de folos întinderea cortului prin diverse platouri și văioage. Esența stă, ca de fiecare dată când vorbim de lucruri oculte, într-un anumit efort interior al căutătorului  - căci asta înseamnă "coborârea cu hârzobul".

Ganditorul

Eu nu cred ca e vorba numai  de locuri - fie in Carpati fie aiurea in lume.
Fara o biorezonanta care sa-ti deschida "portalul" totul e zero. Astfel vei avea doi oameni, unul langa altul - din care unul va spune sus si tare ca sunt prostii, ca sunt aiureli si ca aparatele lui de masura nu indica nici o anomalie, in timp ce celalalt va fi intr-o stare de contiinta transformata, practic va fi absent la toata agitatia din jur, fiind deja teleportat intr-o alta lume, nedectetabila material si stintific (prin ceea ce numim noi azi stiinta...) va avea experiente in acea "teleportare", va culege informatii si va veni la fel de insesizabil inapoi ...unde nu-l va crede nimeni pt ca nu are dovezi.

Cred ca performanta germanilor de la Vril & Co este exact gasirea modalitatii de a atinge aceasta "teleportare" prin mijloace tehnice recunoscute si intelese partial de stiinta clasica, prin care cam oricine (deci componenta biorezonanta isi extindea aria/gama de functionare) putea ajunge sa treaca de/prin portal.
Daca ar fi sa fac un studiu despre Vrill cam de aici as incepe - de la capacitatea biorezonanta a subiectilor implicati si a rezultatelor comparative obtinute de acestia.
D"asta am spus ca pornind de la acelasi material de studiu (initial), de la acelasi concept, germanii au ajuns undeva, americanii altundeva, iar englezii la prins muste cu spirala...
Evident parerea mea ...despre ceea ce a fost atunci , nu despre unde s-a ajuns acum. Pt ca sant convins ca s-a avansat mult dar se tine "sub capac" tocmai datorita enormelor sanse de esec, sau si mai mult se poate transforma esecul in catastrofa.

Grifon

#12
Citat din: Ganditorul din  09 Aprilie 2017, 08:59:13

Fara o biorezonanta care sa-ti deschida "portalul" totul e zero. Astfel vei avea doi oameni, unul langa altul - din care unul va spune sus si tare ca sunt prostii, ca sunt aiureli si ca aparatele lui de masura nu indica nici o anomalie, in timp ce celalalt va fi intr-o stare de contiinta transformata, practic va fi absent la toata agitatia din jur, fiind deja teleportat intr-o alta lume, nedectetabila material si stintific

Binevenită această observație. Așa ne putem explica anumite "vedenii" avute de unele persoane - chiar și în Munții Carpați - total nereperabile de către marea majoritate.
Un exemplu : Vasile Lovinescu. În lucrarea sa "Dacia Hiperboreeană", misticul român menționează că in apropierea Vf.Omu (cam la 30 m.) se află un bloc de stâncă ce seamănă (indubitabil, în opinia sa) cu un cap de ființă umană. Cu toate astea, oricine a fost la respectivul vârf (și, slavă Domnului, urcă acolo mii de turiști anual) n-a avut asemenea impresie - nici măcar cei ce au cercetat aria anume pentru a avea o confirmare a ideii lovinesciene.

Așadar, într-adevăr, vorbim de alt tip de percepții (izvorâte, cel mai probabil, dintr-o stare alterată de conștiență). La fel, am citit pe undeva că, in altă zonă din Carpați - nu mai rețin pe unde - ar exista un perete stâncos cu relieful a trei profiluri umane, de rase diferite (alegație care, de asemenea, nu a fost probată nicicând, prin nicio fotografie sau relatări complementare).

Cred că e vorba, aici, de ceea ce Mircea Eliade definea, cu profundă cugetare, "camuflarea sacrului în profan". Totul ține de observator, si de pregătirea mentalului său.
Evident, scepticii ar putea spune, la iuțeală, "subiectivism". N-ar greși. Asemenea percepții nu pot fi "obiective", in sensul unei colective "normalități".

P.S - Cred totuși cà a doua jumătate a postării d-tale, @Gânditorul, ar fi mers mai bine la subiectul "Vril" - pe care n-aș vrea să-l sfârșim așa, in "coadă de pește".

Ganditorul

Ai dreptate cu locul postarii - dar s-au spus foarte multe in acest forum si cred ca ne aflam in preajma unei sinteze, in fata creerii unui "trunchi de baza" al informatiilor din care putem sa mergem pe orice "creaca" a discutiei.
Eu cred ca din Vrill si biorezonanta putem ajunge usor in ceea ce se cunoaste ca Experimentul Philadelphia, si iata cum :
Acest experiment nu a putut fi aprobat si realizat daca nu ar fi existat si un experiment de laborator unde oamenii de stiinta au teleportat ceva - un borcan de muraturi - dintr0o camera in alta. Doar un astfel de experiment executat cu succes ar fi putut convinge decidentii si finantatorii sa treaca la un nivel superior in care sa se creeze teleportarea/invizibilitatea unui vapor de lupta. Ce n-a mers la nivel macro ?? Nu stiu... poate a teleporta "pe celalalt taram" un corp cu rezonanta pasnica si frumoasa a unui borcan cu muraturi e permisa in timp ce teleportarea biorezonantei, vibratiei unei aparaturi destinate distrugerii , a unor oameni instruiti sa ucida este interzisa, este imposibila, creeaza perturbatii puternice in existenta unui astfel de portal.

Si la Vrill gasim acelasi lucru daca judecam lucrurile intr-o anumita cheie. Au existat persoane care treceau prin portal si culegeau informatii (femeile Vrill), au existat persoane care interpretau aceste informatii si persoane care puneau in practica aceste informatii/interpretari. Iar aceste persoane erau alese pe anumite criterii de excelenta.
Poate supar pe unii dar trebuie amintit ca Hitler, un biet caporal, a fost ascultat si urmat de grade inalte din armata, de nobili, de oameni de stiinta din elita germana. Nu se putea asta daca nu ar fi avut niste atuuri pe care noi nu le cunoastem sau nu le bagam in seama acum, atuuri pentru care a fost ales EXECUTANTUL SEF al informatiei venite de dincolo...
Cand a "sarit gardul" si a crezut ca poate face orice, ca poate interpreta oricum informatiile primite, ca poate interveni in acea organizare a spatiilor subtile... Hitler a murit. Daca nu fizic (pentru ca si-a continuat viata in nebunia deja cunoscuta pana in 44) macar intelectual - in adevaratul sens al cuvantului. A fost golit de constiinta, de cunoastere - asa cum s-a mai intalnit in numeroase exemple de oameni "intorsi fortat" de pe drumul cunoasterii spirituale. Hitler a fost vegetarian - adica unul care nu foloseste violenta, crima pentru a se hrani. Asta iti dschie cumva drumul catre o anumita cunoastere ... dar nu-ti da dreptul sa crezi ca poti schimba ceva, ca poti interveni in schimbarea realitatii dupa bunul tau plac si dupa nivelul minim de cunoastere superioara pe care l-ai capatat, uneori accidental.

Legand cele doua exemple cred ca vibratia joasa, specifica violentei (indiferent de motivatia benefica sau malefica a violentei in lumea noastra...) iti taie sau perturbeaza accesul la asfel de portaluri, la astfel de cunoastere - indiferent la ce nivel ai ajuns atunci cand te "intorci" pentru o clipa (aparent justificat) catre vibratia violentei. As putea exagera un pic spunand ca Vrill ar putea sa fie de fapt un concept, o cale spirituala ce ar putea fi VriiiiLL , adica lunga cale de la vibratia Violentei catre oscilatia Linistii interioare.


Grifon

Menționarea, în multe basme românești, a "hârzobului" cu care Făt-Frumos accede în "celălalt tărâm" mi-a dat mult de gândit (mă fascina și când eram copil, auzind poveștile).
Ce poate fi ?  Vorba 'ceea: metaforă, metaforă, da's-o știm și noi, hahah !

Tehnic, cuvântul (arhaism) semnifică atât frânghie, cât și împletitură. Ca urmare, o interpretare ce poate fi avansată e cea a canalelor energo-spinale - traseul Kundalini. Se prezintă atât ca un șirag de legătură, cât și ca o impletire (Ida și Pingala alcătuiesc volute-helix in raport cu axul central, Sushumna - după terminologia sanscrită).

O altă variantă ar putea fi acel cordon ombilical eteric, mistic numit "cordonul de argint" (presupus a menține legătura duhului cu trupul fizic, pe timpul somnului sau a altor "desprinderi").

Oricare din variante ar fi, sunt inrudite, având legătură cu părțile nevăzute ale ființei umane. Ele indică (și astfel "bat" cu logica Shamballei) necesitatea unei optimizãri energetice a doritorului de pătrunderi, o inițiere prealabilă, care să-i permită compatibilitatea cu "celălalt tărâm".

(Ideea se pare că au preluat-o și "magicienii" lui George Lucas & Co - e destul să observați cu atenție biciul lui Indiana Jones. In seria aceea (fasonată de același colectiv de la Star Wars) nimic, dar absolut nimic nu e introdus aleatoriu - insă nu vreau să insist acum pe asta. Poate voi iniția un topic intitulat "Hermeneutică și Cinema"...ar fi și distractiv, și instructiv)