Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

#210
Am găsit ceva mai bun, o aplicatie care ofera informatii precise, pare se. Foloseste localizarea prin GPS, sau se pot introduce coordonatele. Ofera multe detalii, arată cerul de deasupra si tranzitul planetelor functie de ora, minute sec dupa interesul față de data calendaristica. Cand una dintre planete este atinsă cu d3getul se ofera multe detalii în amănunt.
  O alta locație poate fi aleasă prin introducerea manuală a coordonatelor.
Este gratuita!


Grifon

Da, foarte bun programul - mulțumesc, domnule @abyss.
Îl voi instala si voi vedea ce conexiuni mai pot face cu ajutorul lui.
Până atunci însă, adaug că mai sunt multe elemente ce trebuiesc socotite în căutarea posibilelor locații de "tranzit" - în afara "razelor planetare".
De exemplu solul...sau vegetația.
Pe principiul că totul (dar absolut totul) din lumea noastră material - palpabilă are un corespondent în planul(irele) superior / superioare, contează foarte mult ce calitate are pâmântul si/sau copacii dintr-o anume zonă.
Una sunt, de ex., brazii, alta stejarii, nucii sau...sicomorii. De asemenea, si stâncile (în caz că e vorba de un relief montan), căci, precum am mai spus, diferă implicațiile unor roci vulcanice (forjate de Foc) sau carstice (șlefuite de apă), ori șisturi cristaline (cuarțoase).

Precum se vede, e trudă lungă înainte de posibile explorări - mai ales când ținta poate fi...pretutindeni.

P.S. - Păcat că dl.@Gânditorul nu a găsit timp să ne povestească mai amănunțit experiența domniei sale. Am fi putut extrage (poate) niște idei utile...

Grifon

Încercarea lui David Lynch & Mark Frost de a schița o posibilă "hartă" către "tărâmurile ireale" merită puțină atenție si pe acest subiect (desi, pe larg, sunt de părere că mai bine am dezbate-o la "Hermeneutica & Cinema", unde am început deja tatonarea "dedesubturilor" Twin Peaks.
Harta, după cum cred că vă mai amintiți, a fost descoperită de eroii serialului în Peștera Bufniței - fiind scrijelită în peretele stâncos de...cică....amerindieni. Nu dezbat acum de ce "sugestia" e hazoasă - se va vedea ușor la simpla studiere a hărții (împănată cu simbolurile astro-alchimice ale Europei medievale).
Atașez întâi harta așa cum apare în film, apoi o reproducere mai clară (dar unde autorul, probabil un nepriceput - desi bine intenționat - alterează major unele din simbolurile originale.

E interesat de evaluat această "lucrătură" - mai ales că, dincolo de a fi hartă, simbolurile pot fi si calendar. Și e cu atăt mai intersant cu cât realizatorii si-au bătut binișor capul - si nu doar pentru film.

Grifon

Iată și un atașament cu harta fizică a imaginatului orășel Twin Peaks (calchiată, parțial, după o zonă reală aflată în proximitatea graniței cu Canada).
Prin juxtapunere (atașament 2) se remarcă acele similarități care îl edifică pe W.Earle - fostul agent FBI implicat în Proiectul "Blue Book" - asupra căii de intare în "sălașurile" ireale.

Se mai remarcă, totodată, că realizatorii serialului sunt șmecheri - ori pentru a camufla și mai bine informația esoterică, ori pentru că, pur si simplu, s-au amuzat încâlcind creierii potențialilor ultra-curioși.
Mai exact, ceea ce ar trebui să fie în stânga (cercul de copaci Glastonberry) apare fizic în dreapta.
Drac mare, Lynch ăsta !

abyss

Ce apare ca inversat ,harta, limbaj vorbit , actiuni , der Doppelganger etc. marchează presupun teritoriul lumii celelalte, lumea onirică ori cea a "sălașelor". Probabil jumatate de harta aparține altei lumi dupa ce se traverseaza acea punte ionizată dintre cele 2 piscuri.

Grifon

Intuiești bine, domnule @abyss.
Uită-te puțin, pe harta fizică imaginată, la altitudinile celor două "piscuri gemene". Cu siguranță vei remarca ceva ce a scăpat multor "analiști" ai planșelor Twin Peaks - si care indică exact canoanele de concepție ale realizatorilor.
Sigur vei zâmbi, remarcând "șotia".

abyss

Eu nu sunt nici pe departe un "analist" TP ... dar voi incerca.
Faceti referire la acest mic semn cu echivalent pe tabla neagra?

Grifon

Nu .
Pe harta fizică apar cele două piscuri, nominalizate: Blue Pine Mountain si White Tail Mountain. Ele nu sunt chiar lipite, ca în stilizarea schematică, ci de o parte si de alta a Lacului Negru (Black Lake). Doar lor li se indică întocmai altitudinea (marcată pe hartă ca elevation).
Harta fizică e realizată la scară mai amănunțită, si de aceea par mai depărtate piscurile. Dar acestea formează cuplul de "gemeni" - atât în spectrul profan cât si în cel sacru.
Mai fă odată efortul, dle.@abyss. Revelația e fermecătoare - dincolo de faptul că are utilitate majoră în descifrarea hărții....celeilalte.

abyss

Chiar nu ma pricep la asemenea ghicitori.... dar mai incerc , din ce nu stiu si nu imi mai aduc aminte.
Cei 2 munti gemeni , nu chiar alăturați cu o punte deasupra .... Va referiti la ceva evident cum ar fi Stâlpii de la intrarea în Templu , cu toata simbolistica aferenta? Energiile in echilibru, kundalini si Sushuma , ceatza interioara de foc radiant....etc ?

Grifon

Eh...așa ne dăm seama că încifrările simple sunt, totodată, cele mai bune.
Te duci prea departe, dle.@abyss - asta explică cum de nu ți-a sărit în ochi.
Te voi lămuri, dar să stii că ai pierdut o senzație plăcută - sentimentul revelației.
Precum am zis, altitudinile dau cheia.
Blue Pine Mountain = elevation 13996
White Tail Mountain= elevation 13669.
Oglindă-oglinjoară, ce-i tainic la acea țară ?

abyss

#220
Un varf (13996ft) e in Tibet in tara lamasilor si unul in canada (mt Barnard 13996) sau elvetia (jungfrau 13669) , daca ar fi sa căutam dupa înălțimile lor exacte . Ar mai fi si Pukara ("Fortareața" in limba Aymara, Hispanicized spelling Pucara) is a 4,266-metre-high (13,996 ft) mountain in the Andes of Bolivia.
Sunt superficial uneori recunosc.

Grifon

Da, la început și eu am fost tentat a căuta vârfuri reale, similare, dar nu asta e ideea.
13669  este inversul lui 13996 (1 si 3 își păstrează forma, fiind cifre simetrice, iar 6 devine 9 prin "răsturnare").
De aceea ți-am atras atenția pe "șotie", imediat ce d-ta ai zis (corect, de altfel) că:
Citat din: abyss din  28 Octombrie 2017, 21:57:00
Ce apare ca inversat ,harta, limbaj vorbit , actiuni , der Doppelganger etc. marchează presupun teritoriul lumii celelalte, lumea onirică ori cea a "sălașelor". Probabil jumatate de harta aparține altei lumi dupa ce se traverseaza acea punte ionizată dintre cele 2 piscuri.
Deci prin cifre avem o cheie - confirmată apoi, pe harta "sălașului" de glifa planetei Jupiter (normală de o parte a râului, răsturnată deja pe partea cealaltă).
De aceea si intrarea în Lodge (Glastonberry Grove) e inversată pe schița ocultă față de harta fizică.

Se transmite astfel indicația de bază pentu găsirea "intrării". Jucându-mă cu cele 2 hărți (decupare si flip-are porțiuni), am priceput ce vor să sugereze reprezentările.
N-are importanță că hărțile sunt fictive - ideea absconsă contează, valabilă si pentru eventuale explorări reale. Căci e vorba de niște legități ale "hiatusului", pe care, de nu le cunoaștem, am putea trece de sute de ori pe lângă un loc, fără a-i bănui potențialul de...acces.
Sper că acum te-am edificat mai bine, her @abyss.

abyss

#222
Așa mai merge.... credeam că mor cu zile. Desigur ca am observat inversarea cifrelor asemeni unei cărți de joc ...dar mi-am zis că e prea evidenta ori prea puțin. Am presupus că au mai "ornat" cu ceva in plus, piscuri montane interconectate , unele emisive altele receptoare, in fond puntea desenată dintre cei doi munti cuprinde mai multe marcaje asemanatoare in care unele au raze perpendiculare iar altele nu.
  Felicitări domnule Grifon, sunteti un investigator minuțios , iar ideea ce tocmai ați conturat-o este fantastică. Nu cred sa o mai fi auzit. Super.

Deocamdata sunt la S2ep3.

Grifon

Mulțumesc ptr. aprecieri, dle.@abyss - dar abia am "zgâriat coaja" cu aceste observații. Ai remarcat bine aşchia aia unghiulară - chiar dacă pe alte repere - căci şi aia e "pusă" acolo cu noimă.
Aidoma, într-adevăr, cele 2 piscuri sunt "conectate" printr-o linie mai...îngroşată.
Îți voi arăta de ce - si vei avea o nouă surpriză (sper că la fel de plăcută).
Doar că vom transla aceste intermezzo-uri pe MP. Nu de alta, dar dacă tot valsăm doar în "duo", gândesc că ne-am putea lipsi de "luminile rampei".

abyss

Adevărul e că nu toata lumea face față la anumite irealități.
Prea bine..."anumite lucruri încă nu pot fi rostite" !  'O_ll_O'