Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Ei da, despre acel "hiatus" si inițializarea lui merita puțin zăbovit (presupunând că nu as fi singurul interesat ).
Si ca sa-l mulțumim si pe ciobanul amuzat.... am putea folosi o fiertura de sânziene inainte de prima etapă ?  Fiindcă auzisem cu ani in urmă că inainte de a se folosi "ascensorul" ielelor băutura din flori de sânziene ar ajuta "tranziția"..

Grifon

Auzisem si eu câte ceva despre "ceaiul de sânziene", însă din câte știu, dincolo de efectele sedative sau afrodisiace, licoarea stimulează mai mult tiroida decât pineala...așa că nu mă pronunț asupra posibilei eficacități.

Dar, dacă te preocupă posibila inițializare a "hiatusului", îți pot propune, d-le @abyss  (mai întâi ca abstacțiune) o meditație asupra conceptului coincidentia oppositorum.
Este un prim pas câtre înțelegerea (teoretică, până una - alta) a modului în care se pot "naște" zone cu potențial de transit.
Cea mai simplă pereche asupra căreia se poate cugeta este dualitatea "noapte-zi" . Firește, mai e si eterna (si fascinanta) dihotomie "bine-rău", dar ne-am încurca folosind-o pe asta (ne declanșează automat reflexe emoționale ce pot vicia major posibilele intuiții).

Nu propun acest exercițiu degeaba (ori de dragul vreunei sterile filosofări). Căci pe acelasi tip de "fuziune" putem căuta apoi repere spațiale si/sau temporale (căci planetele sunt si hartă, dar si clepsidră).

kenjiro



- 0 +
Apă Vie, Apă Moartă, Trei smicele de măr dulce.
Forța Activă, Pasivă, Neutră.
Afirmația, Negarea, Reconcilierea.
Genul Masculin, Feminin, Neutru...

În simbolul Yin-Yang, forța neutră este reprezentată pintr-un cerc în interiorul căruia
cele două forțe antagoniste se află intr-un perfect echilibru, în armonie.

Grifon

Întru totul corecte explicațiile, @kenjiro-san.
Același concept / principiu e si în "steaua lui David"(hexagrama mai vioaie, așa, din atașament), precum si la cruce, la svastică, etc - îl regăsim în mai toate panopliile religioase ce sugerează, cu șoapte subtile, transcendența.
Necesitatea de a medita asupra acestor sensuri (si aici nu înțeleg, obligatoriu, doar formele de meditație-transă specifice Orientului) are însă majora utilitate de a ne duce dincolo de stadiul teoretic, înspre aventura practicii.

Doar ca si indiciu suplimentar, iată ce spunea Dion Fortune:

"În scrieri anterioare am încercat să arăt implicațiile practice ale doctrinei Manifestării prin intermediul Perechilor de Contraste, unul din cele mai fundamentale și pătrunzătoare aspecte ale Tradiției Esoterice. Mult din ce am scris era atât de ocult și imediat practicabil, încât am fost nevoită să ader la străvechea forma de mit si metaforă. Asemenea lucruri nu sunt destinate profanilor, care ori le-ar pricepe greșit, ori le-ar abuza. Cei ce au însă "ochi să vadă" vor putea "citi printre rânduri"

(fragmentul e preluat din lucrarea "Applied Magic", traducerea si evidențierile aparținându-mi)

Așadar, cu așa ceva se începe. Iar după ce mintea se rodează cu integrarea contrastelor, devine, progresiv, mult mai aptă de a dibui "sălașuri" camuflate în suprasensibil. Nu va ajunge pe dată la "vedenii", dar va primi, ca primă răsplată, darul unei înmulțiri a intuițiilor pe această temă.

abyss

Prin urmare în urma înmulțirii intuițiilor dupa perseveerare apar vedeniile (dacă am perceput corect). Ce informatii mai detaliate există despre acest nivel? Care sunt pașii de urmat?

kenjiro

Citat din: abyss din  21 Octombrie 2017, 20:03:21
Prin urmare în urma înmulțirii intuițiilor dupa perseveerare apar vedeniile (dacă am perceput corect). Ce informatii mai detaliate există despre acest nivel? Care sunt pașii de urmat?

Despre adevăratele pericole și încercări pe calea practicilor spirituale
http://www.rapcea.ro/2011/07/23/despre-adevaratele-pericole-i-incercari-pe-calea-practicilor-spirituale/

Grifon

Citat din: abyss din  21 Octombrie 2017, 20:03:21
Prin urmare în urma înmulțirii intuițiilor dupa perseveerare apar vedeniile (dacă am perceput corect). Ce informatii mai detaliate există despre acest nivel? Care sunt pașii de urmat?

E-heee...păi nu prea sunt informații suplimentare - cel puțin nu strict legate de aspectele practice.
Acest fapt se datorează mai multor motive.
În primul rând că aceste trăiri / percepții sunt particularizate pentru fiecare individ. Funcție de cât de bine "lucrăm" cu intuițiile, funcție de înzestrările native, etc.
Dacă eu ți-aș relata domniei tale anumite experiențe propriii (exclusiv din sfera abisal mentală), e foarte posibil să-ți fie inutile (mai ales ca nici eu nu pot avea certitudinea veridicității lor).
Validarea reciprocă (între mai mulți experimentatori sau mai multe experimente) se face, în cadul confreriilor inițiatice, prin compararea "viziunilor" - mai întâi prin raportare la colegi, apoi prin raportare la reușitele veteranilor sau ale celor din generații anterioare. Se pot astfel stabili grile, borne, care marchează progresul neofitului..s.a.

"Rețetele" mai includ, totodată, elemente regăsibile si în religii - post/dietă vegetariană,abstinențe multiple, etc. Aceste practici au tocmai rol de purificare, așa cum se spune de veacuri, dar nu doar a corpului, ci si a acestor intuiții, ce devin tot mai clare, mai inteligibile, formând cu adevărat o "vedenie".

Totuși, niște lucruri mai pot recomanda - însă cu reținerea celui ce nu le-a probat, 100%, valabilitatea.
Tot din sinergia contrastelor trebuie extrase - ex, momentele de conjuncție Soare - Lună. Un astfel de moment (ca reper temporal) are cu certitudine valențe speciale, ce pot favoriza un anume tip de percepții. Sau momente mai rare, cum fost anult trecut, când solstițiul de vară a coincis cu Luna Plină (maximul solar împletindu-se astfel, într-un scurt răgaz, cu maximul lunar).

În felul acesta putem căuta (programat, si nu "la ghici") posibilele intervale de timp în care "sălașurile" suprasensibile își pot "deschide" - metaforic, desigur - porțile.
Cel puțin pentru o fugară percepție...

abyss

#202
Multumesc. Am reținut prin urmare necesitatea clară de a se urma constient pașii si a se forma în timp prin observații detașate, concomitent cu o autoanaliza o forma potrivita/specifică  fiecăruia de intelegere/recunoastere a iluziilor si cauzelor particulare de formare/apariție precum si ale blocajelor inevitabile. Am reținut și faptul că angrenajul stelar deschide sau închide pentru anumite configurații umane "tranzitul". Care este pasul urmator ?  Sau mai există și alte aspecte de adaugat , detalii importante?

Grifon

Am, cumva așa, senzația că domnia ta te cam grăbești, herr @abyss.
N-ar fi rău să subliniez (deși bănuiesc ca era evident) că eu n-am ajuns niciodată prin asemenea "tărâmuri", așa că....de unde să cunosc integralitatea "traseului"?
Ce am afirmat până acum sunt opinii, bazate, e drept, pe multiple cercetări si intuiții proprii - dar acestea nu pot constitui, nici pe departe, certitudini.
De altfel, precum ai remarcat, pot exista sumedenii de variațiuni si în premisele ce le-am enunțat. Nu stiu câte contraste trebuiesc reunite, și nici sub ce ierarhizare. Pozitiv / negativ ? Masculin / feminin ? Expandare / contracție ? Ar putea fi toate, sau doar unele...
Nici momentele nu le pot garanta. Caci una e conjuncția Soare/Lună, alta e Marte/Venus. Una e să încerci experiențe la solstițiu de vară, alta e să încerci la cel de iarnă. Si tot așa...

Da, evident că pași și/sau detalii mai sunt. De pildă, locuri. Poate zone cu flux teluric, poate arii în care își împletesc energiile toate elementele (Pământ, Apă, Aer sau Foc - Fire walk with me...).

Dar, înainte de orice (si ptr.că dl.@kenjiro a postat, inspirat, ceva despre riscuri), cred că cel mai important amănunt e să nu încurcăm....potecile.
Căci oricând (în orice clipă !) putem păși pe "calea stângă" ...în loc de cea dreaptă.
Și n-aș vrea să dau ochii cu ăia de prin Black Lodge...mai ales că "ghidușii" de acolo chiar se grăbesc să ajute, dornici de distracția cu o nouă ...victimă.
Ceilalți (albii) sunt mai ...reținuți în întămpinări.
Si mai răbdători.

abyss

Nu mă grăbesc, pot sa astept oricât este nevoie. Pe mine personal ma interesa zona viziunilor clare , pașii finali ai acestei etape precum si pașii următori. Dacă am lăsat cumva o impresie greșită, regret sincer.

Grifon

#205
Nicio problemă, regretele nu-s necesare (decât dacă le convertim în înțelepciune).
Și eu aș vrea să ating nivelul viziunilor clare - ba chiar, vorba lui T. Arghezi, "să pipăi si să urlu Este !". Dar e cale lungă până acolo, si cei ce-au atins în alte ere înțelepciuni au zis chiar că "e mai importantă calea decât destinația".
Însă, uite, ca să lăsăm deoparte (deocamdată) abstacțiunile, pot aduce vorba de o problemă concretă (ce e de maximum interes în orice câutare de genul celor dezbătute).
Ce anume înseamnă proiecția unei planete / stele pe Pământ ?

Am mai zis parcă, acum ceva timp, că aiurelile unor "autori" (precum cei ce tot iscodesc amplasamentul piramidelor) sunt simple trucuri ptr.consolidarea argumentației (adică ptr.a-si vinde maculatura). Ex : aranjarea piramidelor corespunde aranjării stelelor constelației Orion, fiind proiecția sa pe pământul Nilului - exemplu în care onorabilul autor (irelevant să-l nominalizez)  bate apoi câmpii si mai voios, pretinzând că proto-egiptenii sufereau, cumva, de "dorul de casă"...hahahah).

Deci așa nu. Astea sunt elucubrații. Însă ceva, fără dubiu, este legat de autentica proiecție a corpurilor cerești pe Terra - si cu acel "ceva" îmi bat de mult capul.

Cred - dar e o simplă bânuială - că are o legătură cu zonele de vizibilitate a unor astre / fenomene. De pildă, la eclipsele mari Soare/Lună, astronomii trasează clar o "bandă" de jur-imprejurul globului, marcând astfel zonele prioritar vizate. Ei, similar se poate face (dacă am avea vreo aplicație / program) si trasarea zonelor unde si alte conjuncții planetare își lasă "umbra" - chiar de nu e la fel de perceptibilă ca eclipsa.

Poate colegii mai versați în studierea astronomiei ne pot da vreun indiciu.
M-ar interesa, în primă fază, proiecțiile unei alte (f.importante) conjuncții : Jupiter / Saturn (din decembrie 2020).

Grifon

Citat din: Guest din  22 Octombrie 2017, 18:34:40
Conjunctia planetelor are loc pe proiectia eclipticii pe sol sau pe traiectorii paralele cu aceasta.
Foarte adevărat. Ăsta e, de altfel, fundamentul astrologiei (ecliptica = zodiacul), iar proiecția "pe sol" echivalează cu "ursitoarele" lângă leagănul copilului.
Citat din: Guest din  22 Octombrie 2017, 18:34:40
Cred ca se poate calcula proiectia eclipticii pe sol dar si pozitia punctului (intersectia planetelor) proiectat pe sol.
Indubitabil. Problema mea nu e "dacă" se poate calcula, ci lipsa unui instrument (aplicație PC) pentru a putea face ușor si repede (o grămadă de) măsurători.
Citat din: Guest din  22 Octombrie 2017, 18:34:40
Din cate am vazut pe Stellarium proiectia punctului de conjunctie (exact) pica in afara Pamantului - daca ar avea un efect acolo se simte probabil cel mai puternic.. Nu mai retin exact la ce distanta unghiulara maxima se considera a fi in conjunctie.
Proiecția unora din conjuncții pică (exact) în "afară", dar la altele nu. Efect e oricum, dar mie îmi trebuie locul - căci efectul îl cunosc, fiind familiarizat cu "tălcurile" fiecărei planete.
Citat din: Guest din  22 Octombrie 2017, 18:34:40
PS 2: Avem un cercatator roman in Baia Mare daca nu ma insel care studiaza efectul alinierilor planetelor cu un pendul Foucault si acesta a constatat in anul 2000, in timpul alinierii Soare - Pamant - Jupiter ca au loc anomalii in deplasarea pendulului - practic atesta o influenta.
În 2000 a fost un fenomen rar si important - o butaforie (mega-conjuncție). S-a petrecut în luna mai, si a adunat, pe lângă Soare si Jupiter, si Satun si Mercur. Atunci, în zodia Taurului (sau segmentul de ecliptică botezat asfel de antici) s-au împletit energii diverse si puternice - însă asta e alta discuție, ce și-ar fi avut noima atunci...

În 2020 va veni iar "Marea Conjuncție" Saturn -Jupiter, ce se repetă constant la 20 ani (marcând astfel, rotund, si capetele de secole/milenii). Interesant e că aceasta pică, în 2020, exact în ziua solstițiului de iarnă (21 decembrie) - ceea ce iarăsi constituie o raritate, demnă de tot interesul.

Dacă aș ști dinainte o anume locație, aș putea calcula poziționările planetare în raport cu ea (locația). Dar eu tocmai invers încerc să procedez : nu am o locație, ci încerc s-o dibuesc după "arătătoarele" astrale.

abyss

#207
Deocamdata asta am găsit, nu stiu cat de profi este la o prima analiza asa ar părea , are o sectiune de astrologie, insa aplicați a e superbă. 
http://cosmic-watch.com/how-it-works/#modes
Costa 20 lei

Grifon

Ceea ce caut (în speța enunțată) este orice fel de proiecție a binomului Jupiter - Satun pe teritoriul țării noastre (indiferent de unghi / durată sau alte particularități).
Conjuncția acestor 2 titani (Zeus cu tat"su, hahahah !) are un orb destul de permisiv (chiar 10 grade înainte/ dupa suprapunerea perfectă). Pentru a fi exact, specific că aceasta perfecțiune va apare în data de 21 decembrie 2020, la ora 20.23, si va dura doar câteva minute (ambele planete fiind la poziția 0°29'10'' Vărsător. (sper să nu greșesc, n-am însemnările cu mine si reproduc din memorie ;  daca le-am fâstâcit puțin, voi reveni cu o erată).
Fireste, așa puțin durează numai suprapunerea perfectă (la grad/minut/secundă). Efectul însă e mai longeviv, căci sunt planete "grele" - perioadele lor de revoluție fiind  lungi.

Dacă cineva va fi interesat, voi detalia precis când încep efectele,sau  cât durează - atât în faza aplicantă cât si în cea separantă.

fiulploii