Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Godak

În limba română s-au publicat niște cărți despre REoerich & expediția & Shamballah. par a fi scrise de el (deși în unele variante autorul nu apare în clar). Titlurile aceleiași lucrări variază de la o editură la alta. Și în mod straniu, chiar și conținutul propriu-zis.
Aceste cărți sunt interesante, deși informația propriu-zisă referitoare la temă e puțină. Și aici vroiam să ajung. Date fiind editurile care le-au publicat și o practică comună în cadrul societății-mamă care le păpușează, este posibil ca variantele în engleză să difere consistent. 

Grifon

Citat din: abyss din  02 Mai 2017, 00:21:06
  Eu de exemplu cu ani in urma am inceput sa vizitez in vise locuri , unde eram antrenat, supus unor probe, unde am invatat lucruri. Parea a fi o zona muntoasa, uneori extrem de muntoasa, fie cu zapada sau uneori nu. Unii dintre cei pe care i-am intalnit erau asiatici, cam batranei cu totii, alteori erau demonici sau divini. Bun, vise/povesti etc. Imi placeau , erau palpitante si pareau sa imi ofere o cunoastere fara corespondent in realitatea aceea de dinainte de 1989. Cateodata insa unele dintre vise erau cam extreme, dure si se lasau cu vanatai, zgarieturi (nu exagerate). Nu pareau sa fie tibetani dupa vesminte.
   Si ca tot veni vorba de tibetani am patit o intamplare stranie ziua in amiaza mare. Cu ani in uma, cam in acei ani de antrenamente nocturne, urcam treptele catre iesire la o statie de metrou. In timp ce tocmai se zarea cerul deasupra iesirii am avut o senzatie de suprapunere de imagine, aceleasi trepte de piatra de culoare asemanatoare, eu imbracat altfel ...in bordo si cu un fel de esarfa mare oranj peste urcand cu un fel de pergament facut sul. In fata mea coborau 2 calugari tibetani imbracati doar in culoarea bordo/visinie. Au salutat , i-am salutat si eu... cert e ca dupa aceea am facut eforturi sa imi revin, tot inchideam si deschideam ochii si incercam sa revin la imaginea cu metroul pana cand am reusit.
   Bun...ce legatura au cu subiectul? pai in acceptiunea mea au. Shambala se pare ca e un "pachet" de povesti unite de un fir comun. La fel cum in filmul Dr Strange au transmis un mesaj cu templele tib. filmate in biserici crestine. Care e firul comun? O anumita energie...
   Dar sa revin la povestea antrenamentelor nocturne. Si iata au trecut anii, si ghici cine vine sa imi povesteasca de vise ciudate, teste, antrenamente si asiatici nasoi?? Fiul meu. Am ramas surprins. dar in mare povestea era asemanatoare. Vortexuri, calatorii trans-dimensionala si temporale, decorporalizari si recorporalizari in destinatii de ...groaza. Prin urmare ma interesat la inceput legatura presupusa dintre sambala si povestea scolii nocturne

Cu adevărat o experiență foarte...particulară, dle @abyss...
(dacă venea din partea altcuiva aș fi avut mari îndoieli, dar venind de la d-ta îi voi acorda prezumția de verosimilitate)
Risc si câteva păreri, in incercarea găsirii unor explicații:

1) Se poate ca, intr-adevăr, d-ta să fi accesat, oniric, o realitate paralelă - fie Shamballa, fie altceva.
2) Se poate si ca această experiență, cu tot bagajul de detalii, să provină dintr-o realitate interioară, proprie si personală.
Aici am putea avea două sub-variante:
1.a - consecință a metempsihozei (dacă accepți teoriile reîncarnării), in care ai retrăit existențe precedente - in vreun areal asiatic
1.b - consecință a memoriei cromozomiale (dacă nu crezi in reincarnare), ceea ce ar insemna că ai retrăit experiențele unui indepărtat strămoș, stocate in zestrea ereditară  (ideea exploatată in seria "Assasin's Creed").
Ultima variantă are fundament - chiar dacă numai teoretic. Ne putem identifica genealogia max.1-2 secole in urmă, așa că oricare din noi poate să fi avut antecesori in locuri / timpuri exotice.
Această ultimă variantă ar explica si repetarea experienței de către fiul domniei tale...

Totuși, de vreme ce dezbatem Shamballa, zic să urmăm puțin varianta 1 - si chiar aș fi curios (dacă poți / vrei) să ne mai oferi câteva detalii ale experienței.

abyss

#107
 
  Referindu-ma strict la perioada "antrenamentelor de arte martiale" nu-i mare lucru de povestit, cum nu e de fapt nici in general privit fenomenul. Ma trezeam ca deschid ochii prin somn si eram brusc in alta parte. Fara zboruri peste oceane si campii (exceptand poate o singura data). Real-real totul incat eram o vreme nedumerit cum de se poate petrece asa ceva. La inceput am incercat sa vorbesc cu unii sau altii , nu mai retin exact ce ziceau dar ma preveneau cumva. Apoi ma plimbam putin printre cladirile mici, pareau din lemn si piatra, maronii , destul de invechite cumva dar functionale. Apoi auzeam zgomote puternice si aparea un tip agresiv ingrozitor care ma topea in bataie. Dupa cateva (2?...nu mai stiu) asemenea ocazii am intalnit tot acolo un batranel minunat care a inceput sa imi vorbeasca. La inceput nu il intelegeam dar el continua, calm cu voce linistita. Mi-a facut semn sa ma asez, ... il ascultam si la un moment dat am inceput parca sa inteleg ce spune. Si tot asa... pana cand am invatat sa imi controlez frica, furia, si l-am invins pe atacatorul violent.  Culmea a fost ca dupa ce l-am invins, acesta si-a schimbat atitudinea si mi-a predat o vreme cateva tehnici.

Cu alta ocazie dupa mai multi ani...., am deschis ochii si eram intr-o camaruta dintr-o manastire tibetana. Intins pe pat. Am privit in jur si am vazut un batranel imbracat in culoare oranjie care parea ca scrie sau citeste la un fel de masa mica sau de piatra... nu mai stiu. Avea o deschidere orizontala la un perete , fara geam si se vedea afara. Nu imi amintesc sa aibe usa "chilia". Cand am realizat unde ma aflu am sarit din asa zisul pat (era al mosului) si am dat sa reactionez necontrolat. Dar mosul mi-a facut semn sa ma asez , a tot repetat blajin gestul pana am acceptat. Am stat o vreme , meditand si nestiind ce sa fac sa nu il deranjez , nu mai retin acum insa exact dar in final mi-a dat o mantra, a inimii. M-a pus s-o repet de foarte multe ori... acum insa am uitat-o :)) Dar stiu ca se numea cumva asemanator tradus cu "mantra inimii".

    Dupa cum vedeti nu sunt cine stie ce lucruri de povestit. Singurul lucru in legatura cu Shambala ar fi ca acum privind lucrurile zona/arealul parea sa se compuna din doua parti. In muntii inalti si plini de zapada se zareau ici colo mici clustere cu cladiri inalte sidefii , cu cupole albe sau aurii (care privindu-le iti dadeau o senzatie unica de fericire) in timp ce la poale, se aflau asezari cu cladiri mici. In una din acele asezari intr-o zona pavata larg se afla un fel de putz, cu diametrul mare si foarte adanc din care razbateau sunete grave subpamantene. Am vrut sa sar in el sa confrunt entitatea dar... nu am reusit. Din putz iesea un curent puternic.  Povestea aceasta cu putzul spre iad din sat si cladirile din inaltimile muntelui mi-a ramas subiect de meditatie.
   

kenjiro

The final goal was to bring all Tibetan Buddhist people of Asia, from Siberia to the Himalayas, together into the Sacred Union of the East with the Panchen Lama and Roerich presiding over this future theocracy.   :lol:

Sursa:
http://disinfo.com/2015/03/roerich-and-tibet-the-road-to-shambhala-can-take-some-very-surprising-turns/



kenjiro

On the one hand, the Bolsheviks assisted him with logistics when Roerich was traveling through Siberia and Mongolia. Yet, on the other hand, they refused to totally commit themselves to his reckless utopian project of the Sacred Union of the East – a spiritual utopia that boiled down to Roerich's ambitious attempts to stir the Buddhist masses of inner Asia to create a highly spiritual cooperative commonwealth under the patronage of Bolshevik Russia.

Sursa:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Roerich

Godak

@kenjiro-san are dreptate; de altfel am menționat și eu sumar partea cu politica șambalică...
@abyss.
Dragul meu, așa-zisa ta relevație tibetană nu depășește ca detalii escapadele erotomane ale unui adolescent. În fine, altceva am reținut din relatarea ta. instruirea în artele marțiale. Așa că-ți cer o părere. Ce crezi tu că ar trebui făcut cu niște gagii care lasă (în fals) impresia că ar fi paranormaliști, pentru a căpăta ascendent asupra unei minți necoapte și credule? Și uite, îți promit că-ți voi urma sfatul (în afară de soluția finală, care mă depășește, nu ca mijloace, ci ca voință...)

PS.Ține cont că ambii sunt membri Rufon. Așa că nu propune măsuri prea extreme...  :mrgreen:

abyss

Ce tot... minti necoapte, aparatorul celor imaturi... zanul cel bun cu gagii...

Aveti probleme la cap domnule @Godak???

Rayden

mie unul imi e clar..we cannot get along..who knows why..  :fullmoon:

Godak

Citatpana cand am invatat sa imi controlez frica, furia, si l-am invins pe atacatorul violent.
Ați învățat să vă controlați furia aia care vă face să vă pierdeți cu firea/fierea, să scrieți cu bold și să practicați insinuări suburbane, dle. @abyss?

Sunteți cumva același domn @abyss, pasionat de hore, basme și alte tradiții românești? Același domn @abyss care se întreba:
CitatSimbolul din coltul dreapta jos e cel asociat cu Vril?  Ein Tibetanischer Hakenkreuz?
Că dacă sunteți... Vedeți în attach poze de la Mănăstirea Dealu, acolo unde se găsește și tigva Viteazului Mihai. Ca român vibrant ce sunteți, probabil o cunoașteți.

Ein Tibetanischer Hakenkreuz  :fullmoon: . Dumneata, domnule @abyss, ori încerci să păcălești cu bună știință, ori te păcălești pe tine însuți (dar împlicit și pe alții) că știi despre ce vorbești... Să-ți spun drept, eu aleg varianta 2 fără nici o ezitare.

abyss

Bravo. Păcat ca nu am timp asemenea contre. Ar fi fost amuzant.

Si ce legătură are mânăstirea Dealu cu motivele decorative din piatra? Cu pictura si nu neapărat in final cu topicul? Eu nu sunt specialist in hore basme si alte traditii cum poate sunt ceilalti membri, dar mă interesează. Si poate interesează si pe altii.

Aseneth

Am inteles tot.
Dl Godak crede ca el este atacatorul violent din visele dlui abyss!
Ce intorsatura de situatie, nu m-am asteptat la asta!
Continuati, va rog, eu iau niste floricele in timp ce astept sa apara si Shamballa.
Trebuie sa vina, a promis.   :roll:

abyss

Nu colega, noo.... Ferească_l shambala și toți locuitorii ei de o asemenea faptă de arme astrale. Au încercat și alții dar iată...  Sunt încă aici.

Colegul Godak este Himera..., balaurul fără de care Făt frumos nu ar mai avea paloșul strâmb.... Da da,  Asa funcționează treaba. Creezi multiclona.... Apoi apare eroul.... Din nefericire nu sunt eu acela Princess,  eu sunt mai nasol decât dracu.... Dar ma tratez ca sa devin uman.

Oricum atacarea asta continua a colegilor e semn de inteligență.  Eu încă aștept materealu pe care mi l_a promis.....
https://phys.org/news/2011-11-poop-throwing-chimps-intelligence.html


Xanadron

#117
Uff, bine că nu mă dau p-aici paranormalist psiho-pupu - am scăpat deci, :-D chiar dacă simt că s-apropie vremea-n care și SeFiștii or să fie oficial declarați pericolozo pentru mințile necoapte.

Serios aku și ceva mai ontopic: mă dau bătut și-o rad de pe threadul ăsta-n care chiar nu am (era să zic nu avem, :-P dar cele cîteva postări original-personale m-ar contrazice) mai nimic nou de adus în afară de presupuneri deduse din terțe surse răs-cunoscute - de cunoscători, evident -, taman fiindcă la fel de prezumtiva latură... non-fizică a noțiunii șambaleze permite baterea oricăror câmpi.

La fel cum (exemplu aleatoriu) ideea ,,dublurii din Ceruri,, a fiecărei țări / nații sună ispititor, da-i imposibil de substanțializat sau, în fine, de dovedit cumva - cel puțin cît timp mai viermuim p-acilea în ambalajul necesar testării noastre actuale.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Am studiat cu atenție relatarea seriei de vise, dle @abyss, si mă aventurez in următoarele considerații:
- deși au coerența si realismul unor posibile amintiri (metempsihotice sau cromozomiale), se remarcă in aceste vise si elemente de fantastic - ceea ce scade probabilitatea ca totul să fie doar o anamneză;
- nu e exclus nici un firesc lanț asociativ conștient -> subconștient (d-ta ai practicat arte marțiale, implicând pasiune + efort, așadar mentalul a fost "hrănit" cu simbolistică / peisagistică orientală), ce explică continuarea in vis a trăirilor cotidiene;
- totuși, dincolo de aceste explicații (ce dezamăgesc, poate, prin banalitate) rămâne următorul reper important : visele (sau o bună parte din ele) sunt cel mai facil (si sigur) "vehicul" transdimensional. Alte tipuri de "tranzit" (meditații / transe / hipnoze) sunt si greu de atins, si incerte - datorită subiectivismului inerent (al doritorului / asistentului / mentorului, etc)
In multe discipline esoterice se postulează că, odată atins un misterios nivel dezirabil, viața onirică devine treptat mai inchegată, mai logică, si deci mai aptă a livra mesaje sau alte beneficii - din partea unor "foruri" cărora..hm...le-am putea zice...."shamballice)...

Deci, merită atenție experiențele - ba poate mai mult ar conta, in analiză , cauzele pentru care acestea au incetat.

Ganditorul

#119
E bine ca ne-am intors la subiect si am renuntat la apetitul pt barfe. @Godac. iti inteleg supararea, poate si eu as fi suparat daca un apropiat ar fi "luat-o pe carare" urmand cateva postari dintr-un forum. Dar daca ai vre-o astfel de problema baga un MP (mesaj privat) catrte rufono-paranormalul vizat si lasa atacul generalizat si inutil.
- Despre vise am mai vb pe aici si cred ca poate fi o cale spre "un alt taram". DAR cred ca un element necesar poate fi respiratia ritmica, pe care constient sau inconstient (prin antrenament indelungat de arte martiale), ai dobandit-o. Ritmurile respiratorii controlate pot modifica undele cerebrale trecand corpul, mintea, din starea constienta spre ritmuri profunde - teta, delta. Ce faci oodata ajuns in aceste stari de constiinta modificata e alta poveste. Poti ramane intr-o stare controlata (constienta e prea mult spus...) sau poti trece in starea de somn cu vise din care poti aduce ceva informatii. Surprinzator este ca aceste vise seamana intre ele desi sunt "traite" de subiecti diferiti. Eu am reusit o singura data sa intru controlat intr-o asemenea stare, cu mult, mult timp in urma. Vise DA, am mai avut, pe aceiasi tema cu "societate arhaica si plina de intelepciune" dar controlat nu am mai repetat experienta, indiferent ce am incercat. Singura explicatie ar fi renuntarea la stilul de viata sportiv, curat, fara nopti pierdute, tigari, cafea, poate uzura timpului, poate altceva.
- Raman la ipoteza mea in care sustin ca "acolo" nu poti ajunge in orice stare... pentru ca cei de acolo nu-ti permit sa le murdaresti teritoriul cu ...apucaturi/ganduri din lumea materiala. De aceea consider aceasta pista un "drum inchis", care nu duce nicaieri - cel mult la evocarea unor amintiri/experiente interesante (si mai interesanta ar fi o statistica a celor care au visat ceva asemanator. Am fi atunci comunitatea celor care au fost, in vis, "acolo", pe celalalt taram, pt ca simt ca peste 70% dintre noi au avut o astfel de experienta).