Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Am recitit o parte din subiectul http://www.rufon.org/forum/diverse/cate-feluri-de-eter-exista/  si am ramas cu o usoara nedumerire: Cum se formeaza tipurile de aether? In ce conditii?

Apoi am alta nedumerire: Ce inseamna in opinia ta Waffenbruder energie structurantă?

Pun aceste intrebari fiindca din cate am observat, structurile sacre (temple, altare, etc.) caută sa pompeze sau sa devieze catre suprafata curentii (electrici?) telurici, ca mai apoi sa ii canalizeze/capteze cumva printr-un efect de structuri cavitare ale structurii (inchise si uneori deschise) pentru a obtine un ansamblu de vartejuri, densitati si viteze de curgere diferite. Aceste viteze/fluxuri, densitati , vartejuri si zone/franje de interferenta sunt asa mai sus numitele  tipuri de eter? Fiindca asa cum tipurile de eter sunt diferite si pot avea (teoretic) aplicabilitati practice diferite, tot asa si anumite structuri sacre au (practic) influente dovedit a fi diferite (Eter regenerativ , Eter de inspiratie, Eter transcedental ).

Prin urmare, Vrilul folosit in propulsiile neconventionale este o forma de energie secundara din energia de baza( ZPE, orgon, Qi si alte forme de energie)?  Si atunci cum putem stabili care este forma bazica de aether pe care pamantul o produce, pe care shamanii , vrajitorii  sau traditiile o foloseau? Cum stabilim care sunt aceste "tuburi de forta" (vartejurile aeterice) bazice? Exista un instrument de masura? Care este forma de organizare primara/naturala a eteronilor?

Am retinut ca:
//Eterul exista binemersi in realitate si el a fost indicat:
- solid, lichid, gazos (inca din antichitate);
- subplanurile eterice, E1, E2, E3, E4 ("vazute" si descrise de Leadbeater & Besant);
- eterul electric excitabil, luat in considerare de Teslea si pe baza caruia si-a construit inventiile (peste o suta);
- eterurile masurate de Mishin (am mai dat amanunte);
- s.a. //
http://www.rufon.org/forum/diverse/cate-feluri-de-eter-exista/msg81010/#msg81010


  Topicul fiind ''Vril'' si nu Aetherul , as fi fost interesat de localizarea denumirii pe aceasta paleta de aetheruri... si mai apoi de modul/conditiile de formare a acestora.

Xanadron

#391
Păi dac-aș ști răspunsurile exacte și nu doar vag intuitive la-ntrebările tale m-ai mai vedea pe RUFOn, Gebruder?! :-D Ba chiar deloc n-aș mai fi vizibil - însă nu ca invizibilii de conduc pe bune (dar prost, evident) lumea asta... că mi-aș lua tălpășița rapid spre alte lumi.

Ceva mai ontopic: da, la modul pur abstracto-general(izator) înclin să cred că Vrilul reprezintă un anume gen de undă / informație structurantă... ȘI pentru eter/aether, dar nu numai. Cizelarea energiilor brute omniprezente și-n vid (nu doar se pare, chiar se știe că-s allover și nu doar una) e de fapt ispita cu iz luciferic :evil: care i-a fascinat dintotdeauna pe omuleți de diverse facturi/orientări.

Majoritatea avizi de putere egocentristă și din păcate deținători ai puterii materialist-decizionale fără de care nu prea mai sînt posibile-n prezent căutări oculto-alchemice folosind savanți mult mai inteligenți, dar nu și mai... dăștepți 8-) decît ei (categorie în care pot fi incluse și năzbîtii colosal de scumpe gen CERN, dar și foste operațiuni cekiste deloc circumscrise bolșevismului ateu, atît de interesante pentru Ahnenerbe-iști - v. și postarea colegului @Grifon, utilă fie și doar ca lămurire a conexiunilor (oculto)securismului omogen întru motivații, dincolo de mega-experimentele sociale doar aparent dihotomice.)

Pe scurtături... deocamdată, Vrilul folosit în propulsiile neconvenționale sau întru... convingerea morulei s-o ia la trap spre o anume blastulă etc etc. NU cred c-ar fi o formă de energie secundară din așa-zisa energie de bază (ZPE, Orgon, Qi, Prana etc.), ci cu totul altceva - un CEVA separat, dar influențîndu-le similar biților comandînd modularea energiei unei mașinării CNC. (n.b.: caz ales nu tocmai fericit, fiind simplist-didactic - evident că și biții de informație, și energia mașinii CNC folosesc același substrat purtător, adică cur. electric.)  :lol:

P.S. (că tot îl văzui pe fratele SLEAH prin zonă): :wink: ceva credincioșenie aparent fixistă am (pînă și eu :-D) pe tema energiilor ăstora - în sensul că au aceeași Sursă cu S mare :star: - inaccesibilă nouă în profunzimea ei, oricît i-am zgrâpțâna suprafața.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Se zice ca sursa nu este in aceasta lume-bulă fiindca daca luam in considerare Big Bangul ,Universul actual cunoscut are forma unei sfere - oare dc nu o fi plat ?
  Partea ciudata cu marea bubuitura este ca nu poate fi detectata originea sau direcția exploziei inițiale. Daca o chestie se manifesta NON local in 3D atunci originea ei ar trebui sa fie in 4D .
Energie structuranta ? Vezi exemplul atomului unde electronii nu pot fi oriunde in jurul nucleului ci numai in anumite zone orbitale funcție de energia ce o au. Trecerea pe un alt nivel se poate realiza prin mărirea sau Micșorarea energiei, exceptând cazurile "guvernate" de așa numitul efect tunel dar asta este alta poveste.

abyss

Citat din: Grifon din  20 Mai 2017, 23:41:30
VRIL / TEORETIC / Profund (intern /extern)

Dacã nu se aventurează nimeni la câteva delimitări conceptuale (sau măcar comparative)  intre noțiunile "vril" și "ether" (din perspectiva structurantă propusă de dl. @Xanadron), voi risca eu câteva incercări (deși nu cred că pe acest teren, mai degrabă apanaj al fizicienilor, ar trebui să mă bag).

1. Cred că "etherul" e o componentă pasivă, in timp ce "vrilul" e una activă.
2. Cred că "etherul" este omniprezent, in timp ce "vrilul" nu
3. Cred că diferența de prezență / frecvență mai sus propusã depinde de factorul viață. ;  altfel spus, dacă "etherul" e prezent si in viu si in neviu (ca un soi de "intra - țesătură nevăzută), "vrilul" e o energie ce apare, suplimentar, doar la organismele vii - de la regnul vegetal in sus.
4) Din (1) si (3) desprind ideea că "vrilul" (componentă "activă" si "vie") poate influența "etherul", eventual transformându-l (ceea ce invers nu cred, decât ca ether = factor ce poate influența doar conjunctural (si indirect) natura vrilului).
5)Tot din opiniile (1) si (3), la care bag ca premisă si (4), cred că vrilul poate fi manipulat de voință - factor prezent doar la ființe vii (fie că e vorba de voința pur celulară (a plantelor), cea doar instinctuală (a animalelor) sau cea complex-rațională a oamenilor).

Cam la atâtea diferențe teoretice m-am putut eu gândi, fondându-le pe majoritatea indiciilor ce le-am discutat in prima parte a subiectului. Reiterez că sunt simple opinii - putând fi, chiar f.probabil, incomplete, gresit enunțate, sau chiar false de-a dreptul. Bazându-mă in enunțarea lor pe premisele incerte (sau necertificabile) de până acum, evident că pot fi eronate (dacă premisele sunt fase, raționamentul, oricât de bun, nu poate duce decât tot la o concluzie falsă...).

Cred totuși că (măcar unele) au oarecare validitate - iar la ele ar putea contribui cu eventuale dezvoltări colegi mai specializați pe latura.. tehnică.(precum a făcut dl @mm pe subiectul "Câte feluri de Eter există).
Dacă nu vor fi astfel de contribuții, ne putem intoarce pe dimensiunile istorico-evolutive ale "vrilului" - adâncind "cotrobăiala" prin "bezna" esoterică din care a luat naștere noțiunea.
Cum colegii mai tehno se lasă in continuare așteptați ne putem intoarce pentru moment la cotrobaiala prin "bezna" esoterica...

Grifon

Bezna esoterică nu ne poate da chiar răspunsurile dezirabile, însă, de vom lua în amănunt întreaga paletă de preocupări ale "corifeilor" ce au populat bezna între anii 1850-1920, vom putea înțelege cum s-a ajuns la Vril.
Sebottendorf, Guido von List, Liebenfels...și mulți, mulți alții au pus strat peste strat din diferite doctrine și practici, amestecând un melanj obscur de orientalism și magie runică, ce a sfârșit apoi, mai mult pentru simplificare, să se numească doar "Vril".
Numitorul comun al tuturor acestor magi (sau pseudo-magi) a fost însă cercetarea de tip metafizic, sau de-a dreptul mistic. Niciunul dintre ei -sau din epigonii ce i-au urmat după 1920 - nu s-au preocupat de laturile inginerești, sau de aplicații cu scop tehnico...zburător. Cu notabilă excepție a lui Viktor Schauberger (conexat mai volens-nolens cu SS-ul, ceilalți s-au aruncat în practici oculte din ce în ce mai...negre -lipsindu-le, în chip evident, busola morală.
Din ce mi-am putut da seama, nucleul denumit strict Vril (în care activa Maria Orsitch și celelalte fete-medium) s-a deosebit de celelalte prin faptul că era orientat mai mult către practică, decât spre teoretizări sterile. Având avantajul unor dotări native (capacitățile mediumice), s-au axat preponderent pe exersarea capacităților psi, fără a se complica spre organizări pretențioase sau spre implicări socio-politice..

Iată un site atașat, pe care-l consider mai elocvent și mai documentat că altele de temă similară. Cuprinde mai multe secțiuni - toate de interes circumscris - însă recomand studierea celei intitulate Thule Gesselschaft.
Vor fi prezentați toți exponenții marcanți ai ocultismului pre-nazist, atât în expresie cât și în cronologie.
Se va putea vedea destul de ușor că toți, fără excepție, se hrăneau din filiere identice cu ale lui Bulwer Litton sau H. Blavatski - ceea ce înseamnă că, în fapt, nu erau cu nimic deosebiți de ocultiștii britanici.

http://occultreich.blogspot.ro/2012/03/thule-gesellschaft.html

Grifon

Unul din beneficiile majore ale analizei făcute în sfera ocultismului nazist - din punctul de vedere al topicului - îl reprezintă faptul că am (mai) clarificat sumedenia de ipoteze ce se tot vehiculează pe Net cu privire la relații gen Thule -> Vrill -> UFO -> Hess -> Antarctica a.a.m.d.
Lanțul speculațiilor (hrănit îndeosebi de amatorii senzaționalismului) se întinde mai mereu fantezist - câteodată frizând de-a binelea ridicolul.
Din ce s-a putut vedea în lungul acestui topic, ocultismul pre-nazist a fost amplu, stufos și mai mereu în perpetuă mutabilitate. Cu toate acestea, oricât l-am disecat, nu-mi pot da seama de unde au apărut așa-zisele scenarii tip Vrill -> Aldebaran -> UFO -> alte naivități, ce se tot preiau (și se rostogolesc) pe site -urile conspiraționiste.

Preocupările ezoterice tip "volkisch"au avut, într-adevăr, ramificații nebănuite - dar mai cu seamă în sfera social-politică. E drept, unii membri (sau simpatizanți) ai acestor curente puteau ajunge în zonă tehnică - și chiar cred că unii (inspirându-se din pricipii descoperite mai ...neconvențional) au încercat punerea lor într-o practică inginerească. De aici însă și până să dăm crezare unor speculații fără...frână...mai e cale lungă.

Interesant ar fi, dacă tot am ajuns cu analiza până aici, să încercăm a lega firele de până acum cu ceea ce s-ar fi putut dezvolta, d.p.d.v. tehnic. Căci eu nu cred fantasmagorii din seria "a căzut prin cine știe ce imaș vreun OZN, iar nemții s-au bulucit cu băieții de la "dezmembrări". Acest tip de abordări sunt naive, și ele apar din lipsa înțelegerii unor evoluții - de la obscurele cercetări energo-psihice la dezvoltarea (sau tentativa de dezvoltare) a unor tehnologii (inclusiv, posibil, ale unor aparate de zbor).

Că altfel ajungem și noi ca site-urile acelea ridicole, unde totul se "leagă" atât de limpede, încât, de facto, nu se leagă decât bieții neuroni ai cititorului - ba chiar dincolo de grotesc.

abyss

#396
De unde au apărut așa-zisele scenarii tip Vrill -> Aldebaran -> UFO -> alte naivități? Probabil (au aparut in mintea unora de la varful lumii care conteaza) cu mult timp inainte ca si cauza la distanta in timp, de pe vremea cand Ocultismul a devenit Studiul Lumilor (worlds-whorls?)Invizibile. Si au descoperit ca "rotirea" da nastere ...uni-versului. Eventual au extins cercetarile catre surse si mai vechi, orientandu-se ctre Estul indepartat.

Iata un exemplu din 1915:

"In 1915, intr-o expunere nepublicata [*2 John J. O'Neill, Prodigal Genius (supra), p. 172.], in timp ce era la scoala tehnica din Graz, Austria, Tesla a legat descoperirea sa de "...o masina zburatoare foarte diferita de cele din prezent...", "...lipsita de aripi, eleroane, elicii si alte auxiliare externe, care vor fi capabile de viteze imense...", "...sustinuta si propulsata exclusiv prin reactie...", "...conduse mecanic sau prin energie fara fir." Tesla nu a fost niciodata implicat in tehnica rachetelor, asa ca aceste afirmatii se refera clar la un tip diferit de masina zburatoare electrica, propulsata prin reactantza de inalta frecventa a undelor EM si curent electric. In 1903 [*3 Patent No. 649,621, Apparatus for Transmission of Electrical Energy, lines 65-70]. Tesla a descris cum poate fi efectuat controlul aparatului, "atunci cand ei[??] sunt purtati de o nava plutind in aer..." prin "...conectarea unei borne a aparatului de receptie" cu pamantul, "...inductiv". Asta se refera la modul in care o farfurie zburatoare poate fi aterizata inductiv pe pamant prin nul sau prin borna pozitiva a "p2"-ului. (Nota: "p2" va fi explicat mai incolo in carte.)
. In 1940 Tesla si-a anuntat Teleforta, constand din patru -deja testate- inventii:
(1) Un mijloc de producere a radiatiei [electrice] in aer liber, fara vid;
(2) O metoda de producere a unei foarte mari forte electrice;
(3) Procedeu de amplificare a acestei forte electrice;
(4) O noua metoda de producere a unei extrem de mari forte electrice de propulsie.
.....
. Daca vom cauta primele inventii ale lui Tesla (cele de mai tarziu sunt ascunse de guvern) vom vedea ca de bobina lui Tesla sunt legate numeroase inventii conexe precum generatoarele si minunata turbina, destinate sa furnizeze mijloace compacte si portabile generarii puterii necesare pe o masina zburatoare - a "unei forte motrice pentru o activitate suficienta", inventate pentru a furniza curentul electric pentru bobina, ca dispozitiv de marire a [cantitatii] sarcinilor negative in miscare. Asta explica si preocuparea lui Tesla de realizare a unei greutati pe putere [pe kw], folosind deviza, "20 de CP pe pound", [aflata] pe varful catargului "Companiei de Propulsie Tesla". Prin "propulsie", Tesla includea si propulsia eterica.

sursa=>http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t11-eterul-eterul

Iata un alt exemplu din 1911:
Excerpt from the New York Herald Tribune Oct 15, 1911:
"And it makes the aeroplane practical," I suggested.
"Not the aeroplane, the flying machine," responded Dr. Tesla. "Now you have struck the point in which I am mostdeeply interested — the object toward which I have been devoting my energies for more than twenty years — the dream of my life. It was in seeking the means of making the perfect flying machine that I developed this engine."

"Si va face aeroplanul practic", am sugerat.
"Nu aeroplanul ci masina zburatoare," a raspuns dr. Tesla. "Acum ai atins punctul meu de interes culminant - preocupare fata de care mi-am dedicat toata energia creatoare mai bine de douazeci de ani - visul vietii mele. Am creat acest motor din dorinta de a realiza masina zburatoare perfecta."
http://www.tfcbooks.com/tesla/1911-10-15.htm








    PS/LE - Prin urmare, nemtii lucrau probabil cu tehnologii TESLA furate ori chiar primite "cu acte in regula". Ce pare ca au incercat in plus a fost sa introduca vrilul si in alte aspecte mai putin tehnice si mai mult politice si magice, de ce nu.
    Iar ca si viziune de ansamblu, pe orizontala, Motivul ... poate fi: Statul Planetar Corporatist Fascist, care prin mari minciuni, abuzuri sociale si judiciare, au furat tehnologiile oferite oamenilor de catre spirite luminate, au raspandit informatii false prin intermediul multiclonelor (agenți sub acoperire) despre UFO si originea lor, precum si despre presupusii extraterestri vinovati de "mutilari de animale", "rapiri", prabusiri, comploturi ET etc.

Grifon

Într-adevăr, asemenea ipoteze nu pot fi excluse.
Adaug că nu doar ideile lui Tesla puteau determina pe ocultiștii nemți să caute convertirea ideilor "magice" în tehnologii de vârf.
Mulți membri din grupările pe care le-am tot enumerat erau, simultan, și pasionați de zbor. Dincolo că Goering, de pildă, a fost și pilot și ulterior chiar șef Luftwaffe, exemplul mai bun este Rudolf Hess - și mai des pomenit în discuții. Omul era chiar un as al zborului (a se vedea foto), și nu e deloc deplasat să prezumăm că, studiind în același timp concepte energetice obscure, a dorit să-și îmbine preocupările.
De altfel, Hess a fost și principalul protector / sponsor al grupărilor oculte, din clipa în care a ajuns numărul 2 în Reich. Lui i de datorează, după toate indiciile, reuniunile discrete la care au participat și membri Thule , Vrill, Schwarze Stein, Schwarzen Orden, etc - iar că urmare putem prezuma și că subiectul unor mașini zburătoare a fost abordat - fie doar la nivel teoretic.

Oricât de hazardate sunt teoriile (sau așa-zisele foto de epocă) circumscrise termenului Vril, e limpede că de undeva s-au inspirat. Cred (doar părere personală, specific) că de la conceptul prana / qi al teosofilor, transformat în Vril de ocultiștii volkisch, se putea dezvolta o proiecție practică - bazată pe teorii precum vortexurile, rotirile dextro/lego, s.a.m.d Disponibilitate era (chiar dacă viciată de alte motivații), entuziasm era (chiar în exces) iar bani s-au găsit - mai ales cu Hess ajuns vice-cancelar.

Deci, da, cred că au încercat o aplicare inginerească a noțiunilor de extracție ocultă. Putem include aici și ideile lui Coandă (aerodina) - căci și el a lucrat pentru nemți, în timpul ocupării Franței. La fel și teoriile lui Tesla, care nu le erau străine germanilor.
Dubiile mele sunt însă  mari în privința rezultatelor - mai ales până la finele războiului. Dar poate alții au preluat aceste tentative - atunci embrionare - și poate au descoperit mai multe. Nu doar despre putința zborului antigravitațional, ci despre însăși noțiunea de Vril...

abyss

#398
Aceste grupari oculte lucrau în secret prin definiție. Din cate se vede proiectul "Nazi" a fost incubat de dinainte ca scop ținta pentru ceea ce știm ca e "oficial" prezentat acum: NAZA & Statul Corporatist = picătura chinezească de știință,  oferită pe bani grei si mult timp irosit aiurea.
  Ipotetic se poate presupune ca au avut realizări...predate ulterior finantatorilor primari. Nu degeaba hitler a scăpat binemersi (a se vedea serialul "pe urmele lui hitler"),  ba chiar mai mult a fost vazut dupa 15 ani (parca) in state impreuna cu sotia si Von B. Prin urmare ipoteze oarecum valide sunt. "Prabusirile" erau o perdea de fum necesară din mai multe motive.
  Cat despre notiunea de Vril ea ramane inca o enigmă atata timp cat nimeni nu va discuta despre ea.
  Un viitor demers interesant realizabil candva ar fi ca dupa ce cristalizam o concluzie/definiție de lucru asupra a ceea ce reprezinta vrilul (la fel cum există si pentru cur. electric) sa il putem identifica in constructiile sacre din regiunea asiatică sau de oriunde. Principiul unei curgeri rotative de energie se regăsește în mai toate edificiile antice care respecta proporția de aur si locația specifică.
   Vrilul in opinia mea ar avea teoretic efect in special acolo unde se tine cont de el in mod corespunzator si e introdus corect în ecuație. Cam acesta ar fi dupa parerea mea mesajul lăsat de Antici in acele edificii specializate si extraordinare.
 

Grifon

#399
Citat din: abyss din  14 August 2017, 19:57:07
   Vrilul in opinia mea ar avea teoretic efect in special acolo unde se tine cont de el in mod corespunzator si e introdus corect în ecuație. Cam acesta ar fi dupa parerea mea mesajul lăsat de Antici in acele edificii specializate si extraordinare.
Apropo de antici....reactualizez citatul din lucrările lui Rudolf Steiner, postat de colegul @Godak în prima parte a topicului (cu mențiunea că mai bine aprofunda discuția, decât să treacă la obrăznicii):
Citat din: Godak din  26 Septembrie 2016, 04:53:26
Dle @Grifon, R. Steiner ... Dar pentru a va face placerea si a merge pe o carare care nu duce nicaieri, sa va dau un citat din GA 11:
"În timp ce gândirea logică lipsea atlanteenilor (aceasta mai ales la începutul perioadei), ei aveau, în schimb, prin memoria lor atât de perfecţionată, o capacitate care dădea acţiunilor o caracteristică aparte. Prin natura sa, o facultate umană se află întotdeauna in raport cu alta. Memoria se situează mai aproape de natura mai pofundă a omului decât este facultatea intelectuală; totodată, legate de memorie, s-au dezvoltat şi alte forţe, care erau, de asemenea, mai asemănătoare cu fiinţele naturii subordonate decât este energia de care dispune omul în prezent. În felul acesta, atlanteenii au putut să stăpânească ceea ce numim forţa vitală. Aşa cum astăzi noi putem extrage din cărbune energia calorică pentru a o transforma în forţă motrice, pe care o utilizăm în mijloacele de transport, tot astfel, atlanteenii au ştiut să utilizeze forţa de germinaţie a fiinţelor vii, în slujba tehnicii. Ca să înţelegem mai bine toate acestea, să recurgem la următoarea imagine. Să ne gândim la un bob de grâu. El conţine o energie latentă. Această forţă acţionează şi face ca din bob să răsară o tulpină. Natura poate să trezească aceste forţe latente din bob. Omul actual nu poate realiza aceasta prin propria sa voinţă. El seamănă bobul de grâu în pământ şi îl lasă acolo în seama forţelor naturii, pentru a da rod. Omul atlanteean, însă, putea să facă şi altceva. El cunoştea arta de a transforma în forţă tehnică energia cuprinsă într-o cantitate de grâu, aşa cum în prezent se poate face cu forţa calorică pe care o conţine cărbunele. În perioada atlanteeană, plantele nu erau cultivate numai pentru a produce alimente, ci şi într-un scop energetic: forţele latente din plante erau utilizate pentru a servi în industrie şi transporturi. Astăzi noi dispunem de instalaţii care transformă energia cărbunelui în forţa motrice din locomotive; atlanteenii aveau, la rândul lor, instalaţii pe care le puneau în mişcare cu ajutorul, putem spune, al seminţelor de plante, transformând energia lor vitală în forţă energetică, în scopuri tehnice. Atlanteenii au putut pune în mişcare, în felul acesta, unele vehicule care zburau la joasă altitudine. Înălţimea la care zburau era mai mică decât a munţilor existenţi în acea perioadă, dar vehiculele erau prevăzute cu dispozitive de conducere care permiteau să se înalţe deasupra munţilor".

Este lungut, ca orice peroratie steineriana, dar regasiti elemente comune cu citatul dvs. despre Vril. Ce inteleg eu, omul se referea la o "forta vitala" de natura... vegetala. De ce vegetala? Naiba stie. Nu este clar daca referinta este la o forta a "viului" in general )fie el vegetal sau animal) sau ceva specific vegetal. Daca vreti sa va pierdeti timpul ciu Steiner, ar trebui o verificare incrucisata dupa niste termeni cheie deja prezenti in ambele citate.

Scuze pt. citatul enorm, insa daca il ciunteam, nu se mai intelegea esenta. Asa e Steiner, dezlanat...

Deși în opinia d-lui @Godak aceste referințe "nu duceau nicăieri", eu cred că avem aici repere importante (de aceea am și îngroșat / subliniat unele părți). Citatul colegului a venit în replică la un citat anterior al meu (tot din Steiner) în care venerabilul zicea că
"Tot ce a existat mai demult în lume, revine. La baza forţei lui Vril stă ceva deosebit. Acum, omul poate folosi propriu-zis doar forţele naturii minerale. Forţa gravitaţională este minerală, electricitatea este de asemenea minerală. Huilei îi datorăm construcţia de trenuri. Dar ceea ce nu înţelege încă omul să folosească, este forţa vegetală. Forţa care permite să crească paiele într-un lan de grâne, este încă o forţă latentă, iar pe aceasta omul o va pune în serviciul său la fel ca forţa huilei. Aceasta este Vril. Este aceeaşi forţă pe care o folosesc şi fachirii. Ei trăiesc în atavism – caracteristică a stării în care trăiau strămoşii".

Cred că merită aprofundate aceste considerații. Ar fi trebuit s-o facem și la acea vreme (septembrie anul trecut) dar atunci discuția a luat altă turnură.
Dacă e să-l credem pe Steiner, avem deja unele răspunsuri - privind atât Vrilul, cât și anumite întrebuințări date de antici. Totuși...aceste răspunsuri nu ne ajută cu prea mult - căci între atlanteenii de care vorbea el și noi sunt astăzi niște deosebiri uriașe, absolut insurmontabile.

abyss

Ne ajuta foarte mult fiindca trasează o directie de cercetare chiar dacă ne plasează în ceea ce unii colegi respectabili ar numi pseudostiință.

La randul meu sint de acord ca merita aprofundate aceste considerații. De pilda aceasta presupusa știință a atlanteenilor nu pare a fi departe de ideea ca si omul ca "mașinărie biologica" foloseste aceasta energie latentă utilizând stomacul ca si baterie cu acid. Fiindcă din cadrul proceselor chimice ce au loc in stomac sigur se eliberează si energie, acea energie latenta.

Grifon

Citat din: abyss din  15 August 2017, 15:27:16
Ne ajuta foarte mult fiindca trasează o directie de cercetare chiar dacă ne plasează în ceea ce unii colegi respectabili ar numi pseudostiință.

Vorba lu' Pristanda: curat pseudo-știință, da' hai ! Haahahaaahah !

Și nu neapărat pentru că eu, personal, acord destul credit acestor arii de cercetare, ci pentru că întreg ansamblul ocult enumerat pe aici acorda. Fie că erau Thule / Vril / Schwarze...s.a., toate aceste nuclee (că și britanica Gloden Dawn) erau de extracție teosofică - așadar clar împărtășind (fie și schismatic) teoriile lui Steiner.

Întrucât am avut curiozitatea - dar și plăcerea - să studiez aproape tot ce-a scris austriacul, pot emite următoarea părere (bazată pe relatările sale):
Civilizațiile ante-diluviene (unde includem și atlanții) aveau o cu totul altă configurație de, să zicem, psihism, Precum de vede și în citatul dat mai sus, se presupune că ei nu aveau o gândire logico-rațională, așa cum nu aveau nici ego (individualitate). Asta le permitea o comuniune necondiționată cu viul planetar, putând prin urmare să gestioneze (că pe un dat firesc) energii fundamentale precum vril-ul.

De fapt, acest p.d.v l-am mai întâlnit și în discuții privind faimoasele vimaane. O comuniune totală om-vehicul, cu energia bazală furnizată de om și direcționată mental, putea produce asemenea tehnologii.
Cam asta e și optica teosofică - și mă hazardez deci a spune că indubitabil asta era și optica Thule & Co (fiind, precum am arătat, curente oculte derivate). Că urmare, înclin a crede (deși mai puțin sigur aici) că ținta unora că Hess putea fi recuperarea unui asemenea know-how, sau chiar perfecționarea sa, prin simbioză cu ingineria epocii.
Ce-i drept, oricât de nerealistă pare o asemenea abordare, cu siguranță e tentantă ! A colecta energia din viul vegetal ar fi o realizare uriașă - iar aplicabilitățile ar fi, teoretic, nenumărate...

Se pare însă că nu e prea facil să ajungi la asemenea "izvor". Chiar darul cel mai mare al civilizației noastre (post-diluviene, mă refer) ne împiedică să accesăm vril-ul plantelor. Căci odată ce ne-am individualizat, dobândind conștiență de sine, cum să mai (re)generăm liantele cu celelalte manifestări energetice, rămase în latența primordială ?
Cam asta ar fi dilema - identificabilă și în eșecul Gesselschaft-urilor.

abyss

Am rămas cu o intrebare in minte.
Ce ați dorit sa sugerati postand anterior acea imagine cu un detaliu din plafonul templului de la Dendera?

Grifon

#403
Căutând imagini (prezumate) cu vehicule de zbor specifice unor civilizații anterioare, pe criteriu mi-a apărut și aceasta. Desigur, nu se poate dovedi prin nimic că reprezintă realmente așa ceva (mai ales că simbolistica egipteană suscită și azi controverse) însă am ales-o și pentru un detaliu amuzant - privită invers, de sus în jos, aduce izbitor cu o față umană.

Revenind însă la cum (în teorie) ar fi putut zbura atlanții - pe ideea controlării vril-ului - ne putem imagina că foloseau materiale exclusiv naturale - lemn, piatră, eventual impregnate cu extracte vegetale. Astfel, consonanță lor cu energia intrinsecă a respectivelor materiale (sau energie remanentă, să zicem) devenea mult mai ușor de realizat - fără sumedenia de artificii care ne trebuie nouă azi pentru a fabrica un avion, de pildă.

Firește, suntem pe tărâm pur speculativ - dar speculațiile derivă logic din expunerea lui R. Steiner.

abyss

E posibil ca odată inteles principiul curgerii duble, precum si al acumulării vorticiale/torice a vrilului la nivel micro si influența materialelor naturale asupra acestuia sa fie foarte usor de conceput o sumedenie de tehnologii, cum ar fi și cea cu iarba pe post de sursa primară de energie. Însă pana la a intelege asa ceva (chiar si la nivel pur speculativ) e cale de mii de ani.
  Pe de alta parte aceste asa zise tehnologii atlante îmi par a fi concepute special spre deruta muritorilor de rând.... asa cum si in zilele noastre se manifesta aceeasi deruta când vorbim de sursele de energie.