Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

postare copiata/mutata.

Eu nu cred ca e vorba numai  de locuri - fie in Carpati fie aiurea in lume.
Fara o biorezonanta care sa-ti deschida "portalul" totul e zero. Astfel vei avea doi oameni, unul langa altul - din care unul va spune sus si tare ca sunt prostii, ca sunt aiureli si ca aparatele lui de masura nu indica nici o anomalie, in timp ce celalalt va fi intr-o stare de contiinta transformata, practic va fi absent la toata agitatia din jur, fiind deja teleportat intr-o alta lume, nedectetabila material si stintific (prin ceea ce numim noi azi stiinta...) va avea experiente in acea "teleportare", va culege informatii si va veni la fel de insesizabil inapoi ...unde nu-l va crede nimeni pt ca nu are dovezi.

Cred ca performanta germanilor de la Vril & Co este exact gasirea modalitatii de a atinge aceasta "teleportare" prin mijloace tehnice recunoscute si intelese partial de stiinta clasica, prin care cam oricine (deci componenta biorezonanta isi extindea aria/gama de functionare) putea ajunge sa treaca de/prin portal.
Daca ar fi sa fac un studiu despre Vrill cam de aici as incepe - de la capacitatea biorezonanta a subiectilor implicati si a rezultatelor comparative obtinute de acestia.
D"asta am spus ca pornind de la acelasi material de studiu (initial), de la acelasi concept, germanii au ajuns undeva, americanii altundeva, iar englezii la prins muste cu spirala...
Evident parerea mea ...despre ceea ce a fost atunci , nu despre unde s-a ajuns acum. Pt ca sant convins ca s-a avansat mult dar se tine "sub capac" tocmai datorita enormelor sanse de esec, sau si mai mult se poate transforma esecul in catastrofa.

...............

Ai dreptate cu locul postarii - dar s-au spus foarte multe in acest forum si cred ca ne aflam in preajma unei sinteze, in fata creerii unui "trunchi de baza" al informatiilor din care putem sa mergem pe orice "creaca" a discutiei.
Eu cred ca din Vrill si biorezonanta putem ajunge usor in ceea ce se cunoaste ca Experimentul Philadelphia, si iata cum :
Acest experiment nu a putut fi aprobat si realizat daca nu ar fi existat si un experiment de laborator unde oamenii de stiinta au teleportat ceva - un borcan de muraturi - dintr0o camera in alta. Doar un astfel de experiment executat cu succes ar fi putut convinge decidentii si finantatorii sa treaca la un nivel superior in care sa se creeze teleportarea/invizibilitatea unui vapor de lupta. Ce n-a mers la nivel macro ?? Nu stiu... poate a teleporta "pe celalalt taram" un corp cu rezonanta pasnica si frumoasa a unui borcan cu muraturi e permisa in timp ce teleportarea biorezonantei, vibratiei unei aparaturi destinate distrugerii , a unor oameni instruiti sa ucida este interzisa, este imposibila, creeaza perturbatii puternice in existenta unui astfel de portal.

Si la Vrill gasim acelasi lucru daca judecam lucrurile intr-o anumita cheie. Au existat persoane care treceau prin portal si culegeau informatii (femeile Vrill), au existat persoane care interpretau aceste informatii si persoane care puneau in practica aceste informatii/interpretari. Iar aceste persoane erau alese pe anumite criterii de excelenta.
Poate supar pe unii dar trebuie amintit ca Hitler, un biet caporal, a fost ascultat si urmat de grade inalte din armata, de nobili, de oameni de stiinta din elita germana. Nu se putea asta daca nu ar fi avut niste atuuri pe care noi nu le cunoastem sau nu le bagam in seama acum, atuuri pentru care a fost ales EXECUTANTUL SEF al informatiei venite de dincolo...
Cand a "sarit gardul" si a crezut ca poate face orice, ca poate interpreta oricum informatiile primite, ca poate interveni in acea organizare a spatiilor subtile... Hitler a murit. Daca nu fizic (pentru ca si-a continuat viata in nebunia deja cunoscuta pana in 44) macar intelectual - in adevaratul sens al cuvantului. A fost golit de constiinta, de cunoastere - asa cum s-a mai intalnit in numeroase exemple de oameni "intorsi fortat" de pe drumul cunoasterii spirituale. Hitler a fost vegetarian - adica unul care nu foloseste violenta, crima pentru a se hrani. Asta iti dschie cumva drumul catre o anumita cunoastere ... dar nu-ti da dreptul sa crezi ca poti schimba ceva, ca poti interveni in schimbarea realitatii dupa bunul tau plac si dupa nivelul minim de cunoastere superioara pe care l-ai capatat, uneori accidental.

Legand cele doua exemple cred ca vibratia joasa, specifica violentei (indiferent de motivatia benefica sau malefica a violentei in lumea noastra...) iti taie sau perturbeaza accesul la asfel de portaluri, la astfel de cunoastere - indiferent la ce nivel ai ajuns atunci cand te "intorci" pentru o clipa (aparent justificat) catre vibratia violentei. As putea exagera un pic spunand ca Vrill ar putea sa fie de fapt un concept, o cale spirituala ce ar putea fi VriiiiLL , adica lunga cale de la vibratia Violentei catre oscilatia Linistii interioare.

Grifon

Citat din: Ganditorul din  09 Aprilie 2017, 13:39:15

Eu cred ca din Vrill si biorezonanta putem ajunge usor in ceea ce se cunoaste ca Experimentul Philadelphia, si iata cum :
Acest experiment nu a putut fi aprobat si realizat daca nu ar fi existat si un experiment de laborator unde oamenii de stiinta au teleportat ceva - un borcan de muraturi - dintr0o camera in alta. Doar un astfel de experiment executat cu succes ar fi putut convinge decidentii si finantatorii sa treaca la un nivel superior in care sa se creeze teleportarea/invizibilitatea unui vapor de lupta. Ce n-a mers la nivel macro ??

Aici s-ar naște o întreagă (altă) discuție - chiar dacă temeiul ei ar sta tot in ansamblul nazi - vril...
O primă observație, totuși - de ce consideri d-ta că americanii au intenționat o teleportare cu Exp. "Philadelphia"? Din câte cunosc eu, la originea acțiunii a stat ideea de a se dobândi "invizibilitate" radar - deziderat extrem de important in contextul războiului, si care putea determina Pentagonul să riște experimentul.
D-ta deduci bine - era f.greu să fie convinși pragmaticii yankei fără o micro-demonstrație prealabilă. Aceasta insă nu viza nici pe departe teleportarea - efectul asupra USS "Eldrige" fiind, ca urmare, șocant și înspăimântător chiar și ptr. organizatori.

Totuși, un numitor comun cu aventurile "celorlalți" există. Experimentul "Philadelphia", ca și Proiectul "Manhattan" s-au derulat in anii '40 - adică înaintea căderii Reichului. Spun asta pentru a demonta ideea (prea larg împământenită) cum că yankeii s-au hrănit așa, oarecum parazitar, din strădaniile nemților (grație "furăciunilor" din Op. "Paperclip"). Precum se poate vedea, anglo-americanii aveau propriile strădanii, însă bazate aproape exclusiv pe fizica convențională - nu și pe aplicabilități ale "magiei" vril.

Punctul de intersecție al liniilor de cercetare a fost (cred eu) tocmai fuga lui R.Hess. Aici e o mare enigmă, cu implicații mult mai profunde decât plecarea unui oficial nazist. Se prea poate ca, discutând amănunțit cu Hess, "puternicii" din cealaltă tabără să fi înțeles mai profund originile nazismului, precum și anumite performanțe atinse.

De aceea acord atâta atenție  Operațiunii  "Mistletoe". Nu doar detaliilor "magice" - deși f.importante si alea - cât mai ales întrebării de fond - de ce l-au vrut pe Rudolf Hess ?

Ganditorul

Nu trebuie pierdut din vedere ca WW2  este socotit un razboi al magilor. prima directie de razboi-atac a lui Hitler a fost spre est - deci Hess poate fi socotit un ambasador al germanilor in cautarea unor aliati anti-EST. Sa nu uitam ca la acea data si SUA era pro-Hitler. Un posibil dialog Hess englezi ar fi fost : uite ce avem noi prin Vrill ...si vrem sa veniti alaturi de noi prin magia voastra (Avalon, Artur, Merlin...). Ca englezii au inteles doar "spirala" e alta poveste. Sunt pragmatici si la vremea aceea conduceau lumea prin dominatie nu prin cunoastere - care a ramas cumva in plan secund. Vorbind in termeni tehnici "magia" nemtilor a fost colosala - din moment ce au rezistat atata timp asaltului URSS, SUA, Anglia . Probabil ca daca ar fi inaintat numai spre est am fi vorbit astazi nemteste in toata Europa.

Totusi Hess a fost tinut in viata pana mai de curand - fara posibilitatea de a fi eliberat. fara sa existe, dupa stiinta mea,  o acuzatie clara care sa duca la o astfel de lunga pedeapsa. ca a fost conducator in armata germana ...OK. Ca a participat la campania contra rusilor ... pt occidentali ar fi trebuit sa fie un motiv de medalie nu de pedeapsa. A participat insa la atrocitai, la maceluri ?? Din cate am citit eu nu.
Atunci ramane varianta ca englezii l-au tinut ca sa afle ceva mai mult decat aburelile cu care a venit sa-i momeasca la inceput de razboi. Sau poate ca n-au reusit sa-l "intoarca" si sa-l stoaca de informatii cum au facut cu alti sefi ai administratiei germane de dupa WW2 (in special americanii... si iata o ciudatenie: de ce nici un neamt nu a vrut sa ramana in Anglia, la colaborare ? ).
Sau poate ca ... Hess si-a dat seama in fata cui era sa "scape porumbelul" si a refuzat colaborarea cu british pana la moarte, cu orice risc. Dar in varianta asta apar multe, multe semne de intrebare...

Nu cunosc amanunte despre Operatiunea Mistletoe...

Grifon

Plauzibil punct de vedere.
Pot adăuga următoarea informație - în primă fază, după aterizare, englezii s-au purtat foarte respectuos cu Hess, ba chiar cu nuanțe de amicalitate. A fost, desigur, reținut în condiții de maximă securitate, dar foarte confortabile - cu protocolul datorat unui oficial de rang înalt.
La un moment dat, sovieticii au aflat acest tratament, mai mult decât preferențial, prin antenele NKVD din UK (rețeaua Eton-spies își arăta deja eficiența). Drept urmare, prin 1942-1943 (nu mai rețin exact, dar se poate verifica), oficiosul moscovit de propagandă "Pravda" a publicat pe prima pagină un editorial devastator, acuzându-i pe britanici de "pactizare cu dușmanul" (detaliind ospitalitatea, in opinia lor nepermisă, arătată lui Hess).
Cam de atunci s-au schimbat și raporturile. Neamțul a fost băgat la un regim mai...auster, iar la Nurnberg a fost judecat cu tot lotul. Nu i s-au putut imputa crimele monstruoase ale foștilor tovarăși (de vreme ce, după fugă, n-avea cum să mai ia parte la ele), dar a fost încarcerat ad vitam la Spandau, sub cunoscuta gardă cvadrilaterală.
Că ar fi fost ucis cu încetul, nu cred. De voiau să-l termine, o puteau face lejer și până in '45, și după. Să nu uităm că omul a trăit până in 1987, atingând venerabila vârstă de 97 de ani (cu toate privațiunile regimului de detenție).

Ne putem doar intreba...ce-or fi putut vorbi cu el atâta....și fără să-l lichideze ? Oare mai sperau ceva de la el ? Așteptau ceva ? E pueril să credem că dacă voiau anumite informații, nu le-ar fi putut obține - sunt sute de chimicale care, injectate într-un nefericit, il fac să spună totul...ba chiar si de la el, pe deasupra (si incă fără să-și dea seama).
Atunci ?
Uite așa se alimentează misterele....

Ganditorul

E, uite ca privind asa, misterul se adanceste. Nu numai ca nu au incercat sa-l lichideze dar au facut tot posibilul sa-l tina in viata cat mai mult, dar inchis sub un strict control. DE CE ? Primul raspuns logic ar fi ca ...facea parte din nucleul Vrill.

abyss

#350
  Hess asta era nascut in Alexandria... apoi devenit pasionat ocultist si astrolog. In puscarie lui Hitler ii scria dupa dictare Mein Kamf. Bizara ascensiune.

  O parere pe fuga ar fi ca Hess ar fi putut da in vileag un singur lucru: Ca WW2 a fost o MM, o gulguta iar belitul de Hitler intentionat a facut si dres de a iesit un haos. De retinut: Anglia a pierdut coloniile... a platit "ajutorul" pana prin anii "90, a pierdut administratia orientului (Palestina), sua a devenit no.1 in domenii de avangarda... si in final Germania , a primit cumva recent de la "democrati"  administratia europei. Prin urmare TPB au adunat toate creierele de savanti, au pus sub control orice tentativa de referire la "Vril" si aplicatiile practice, au purificat semitii de impuri (fiindca cine trebuia a parasit germania...), si tot asa ...multe altele.
  Hess a facut ce trebuia si nu de capul lui, asta e clar. Hitler a facut ce trebuia...iarasi nu de capul lui, primind comenzi insa peste multe alte capete, din zona esalonului superior. Prin urmare, au actionat parghii cu mult peste capetele oculte de transmisie englezesti. In fapt din toata harababura grotesca englezii sunt cei care au pierdut razboiul. Pana in prezent...la brexit.
  Una este sa practici vrajitoria Vril si alta e sa folosesti tehnologie Vril.
Parerea mea.


Xanadron

#351
https://secretelezeilor.wordpress.com/2012/09/08/hitler-mesia-sau-antihrist/
...e linku' spre un [cam lung] material de sinteza al unui blogger care atinge unele laturi sensibile si de obicei evitate-n orice discutie despre al treilea Reich si imprevizibil-haoticul lui promotor - mai ales spre finalul WW-II. Fara sa fie nici pe departe infailibile, concluziile autorului pushca :lol: totusi cu unele din ideile vehiculate si p-aici. Inclusiv ca britanicii au pierdut cumva rezbelu' - si nu doar fiindca Rover + Rolls Royce sint acum ale lui BMW ori Bentley al lui VAG/Audi.
Ori ca pina si industria aerospatiala 'merigana (nu doar aia de fatzada, evident) are-n continare si proiectanti, si executanti germano-japonezi... cind nu-s rusi. [si astia post-paper-clipuiti, clar.]
(n.b.: Mitsubishi-San, de ce-n sabia mea si-a samurailor matale ai zbircit booster-ele navetei aleia spatioase :-D fabricate pe santierele tale?)

...Desi The City of London stim ca-i in aceleasi gheare, :evil: asa ca radacinile iluziilor camerei cu oglinzi a Cabalei Globale sint ceva mai profund detectabile (v. si ipoteza "purificarii semitilor de impuri".)

Vriloid-ontopic acu', nici detectarea cararilor ducind spre decriptarea "energiei" Vril nu-i deloc simpla, da-n orice caz saparea alora batute de Crowley & Co. nu-mi pare nici mie productiva (ca si tie, compadre abyss). Ideile lui W. Pauli si C. Jung pe tema sincronicitatilor sau teoriile Schroedingen-Gerlach-iene despre delocalizarea cuantica fac deci cit 1001 Crowley-isme. Ca sa  nu mai zic de "aberatiile" proto-gnosticilor pe tema cordonului de argint, dovedite insa tangential prin nazi-channelizarile valabile, dar exclusiv feminine ale vrilezoaicelor Mariei Orsic (am mai atins noi p-aici subiectul "portalului feminin" responsabil pare-se de capabilitatea asta unica.) 

Hiper-concis / schematic deocamdata, eu cel putin cred asadar ca Vrilul - sau mai ales posibilitatea manipularii lui - face parte taman din capabilitatile umane "adormite" pentru care noi, umilii saci de piele plini de zemuri ganditoare, sintem "invidiati" si implicit extrem de ...interesanti pentru anumite entitati ET (sau criptoterestre, cum mai nou s-a aflat ca-s denumite variile caprarii de "intrusi" :-( in bio- si noosfera Terrei.)

Ceva mai clar, ar fi vb. de "trivalentza" noastra potential structurant-creativa care se vrea a fi manglita :lol: prin hibridizari si/sau manevre transumaniste in plina expansiune de catre entitati AI nanotubo-cristalo-siliconice sau ce raza-mortii-mamei-lor or mai fi :-D - bivalente, capabile doar de existentza si replicare ad nauseam. Evident insa ca si ele-s create - dar nu de acelasi Moloch (Cronos?) care ne-a "devorat" deja pe majoritatea, regurgitindu-ne apoi in Iluzia Matriciala cu citeva "talente" lipsa - in sens de anesteziate.
Miturile sa traiasca deci, desi preferabil ar fi ca pseudo-zeitatile de prin ele sa nu se mai ascunda de noi, asa cum o fac de prin 1.030 e.n. (alta tema inepuizabila.)

Revenind insa la behaieleile noastre,  :lol: pina si spilul ca traim in containere/ambalaje majoritar "lichide" sustine banuiala mea - fiindca atomii nostri "plutitori" favorizeaza misculatiile cuantice - si NU newtoniene - ale suportului fizic/organic al spiritului uman (recent s-a demonstrat natura cuantica al intregii noastre biochimii, care-n caz de control profund duce la siddhis, iar in caz contrar la autocombustii  :star: de ex., ca sa nu mai pomenesc bolesnitzele, care ar merita vreo suta de topicuri separate.)
Despre asta insa si ale citeva - cum ar fi convingerea ca nu doar memoria fiecaruia, ci si sufletzelele noastre-s localizate nu doar aici), in episodul urmator.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Citat din: abyss din  11 Aprilie 2017, 15:15:23
  Una este sa practici vrajitoria Vril si alta e sa folosesti tehnologie Vril.

Întru totul de acord. Totuși, rămâne mirabilă perpetuarea conexiunilor intre cele două manifestări, chiar si in zilele noastre.
De pildă, Jack Parsons ăla (ucenic Crowley și rachetist bunic NASA) era tovarăș în loja AGAPE cu un oarecare L.Ron Hubbard. Zănatecul ăsta a fondat disciplina numită "dianetica", și ca și cum nu s-ar fi sàturat, a intemeiat și "Biserica Scientologică".
Bun. Acum, vă amintiți controversatul film "Eyes Wide Shut"? Care arată, destul de tulburător, o ceremonie neagră, tot cu lanț uman circular, dar exclusiv feminin ?
Actorul principal e Tom Cruise (convertit la "biserica" amintită), iar "maestrul dirijor" e Stanley Kubrick - cel atât de bănuit c-ar fi filmat si "falsa" aselenizare.
Cred că aici vorbim de noua generație de "vrilo-magi", care, precum antecesori ca Lytton sau Crowley, continuă să joace un rol ascuns în spatele establishmentului - inclusiv în jurul NASA.

Intrebarea ar fi : unde se termină vrăjitoria și începe tehnologia ? Sau invers....sau poate e vorba de un cerc, mai mult sau mai puțin vicios ?

abyss

Adevărata Tehnologie si intelegere tehnica  incepe acolo unde se termină "ucenicia" vrajitorului. Sunt de părere că fara o cunoastere si un control al parghiilor părților nevăzute din ființa proprie si personală nimeni nu ar trebui să aibă acces la "butoanele " unor Tehnologii Adevărate... fiindca nu are cum sa inteleaga măsura responsabilității utilizării lor, etc. Evident,  parerea mea.

Grifon

Frumos (și profund) răspuns, domnule @abyss !
Și cred că e și explicația pentru eșecul, in final, al tuturor sforțărilor naziste (incluzând aici și "zburătoarea" lenticulară a lui Schauberger, "clopotul", sau câte altele vor mai fi fost).
Știință fără conștiință - iată rețeta sigurà a unui eșec...anunțat (dar, evident, abia in dezastrul din 1945, poate, conștientizat.)

Aviz noilor "ucenici vrăjitori" ...

Xanadron

Citat din: Grifon din  12 Aprilie 2017, 10:54:14
Întru totul de acord. Totuși, rămâne mirabilă perpetuarea conexiunilor intre cele două manifestări, chiar si in zilele noastre.
(1) De pildă, Jack Parsons ăla (ucenic Crowley și rachetist bunic NASA) era tovarăș în loja AGAPE cu un oarecare L.Ron Hubbard. Zănatecul ăsta a fondat disciplina numită "dianetica", și ca și cum nu s-ar fi sàturat, a intemeiat și "Biserica Scientologică".
(2) Bun. Acum, vă amintiți controversatul film "Eyes Wide Shut"? Care arată, destul de tulburător, o ceremonie neagră, tot cu lanț uman circular, dar exclusiv feminin ?
Actorul principal e Tom Cruise (convertit la "biserica" amintită), iar "maestrul dirijor" e Stanley Kubrick - cel atât de bănuit c-ar fi filmat si "falsa" aselenizare.
(3) Cred că aici vorbim de noua generație de "vrilo-magi", care, precum antecesori ca Lytton sau Crowley, continuă să joace un rol ascuns în spatele establishmentului - inclusiv în jurul NASA.

(4) Intrebarea ar fi : unde se termină vrăjitoria și începe tehnologia ? Sau invers....sau poate e vorba de un cerc, mai mult sau mai puțin vicios ?
Uite cum ma faceti voi sa postez mai mult de o data pe saptamina (norma auto-propusa recent, din motive inutil de expus.)
Deci:
1. Ex-securistul U.S. Navy L. Ron Hubbard si-a lui secta sint mega-subiecte inepuizabile, dar conexiunea lor cu Vrilo-mania "elitelor" nu-i relevanta dupa mine, chiar daca exista-n doze... homeopatice - la fel ca-n cazul mormonilor lu' Smith sau al iezuitilor lu' Sarsaila Junior. :evil: :-D
(n.b.: Si pe tema scientologiei as putea scrie o carte - cui prodest insa? In plus, s-a dovedit ca pina si Trump-etistu' Donald-Duck are multiple "sfori" iezuite atasate si clar vizibile din toate pozitiile, desi i s-a creat falsa imagine de "rebel anti-Establishment" - ete scartz.)

2. Stanley Kubrick nu-i doar "banuit", ci chiar a regizat 100% "dublurile" aselenizarii... reale insa - tema hiper-puricata p-aici asa ca nu mai revin la ea, fiindca Toma-dubitativii oricum n-or sa fie convinsi vreodata de nimeni. Si de mine cu atit mai putin, daca dovezile zdrobitoare furnizate de Jay Weidner & Co. n-au reusit s-o faca.

3. Subscriu total la asta - nu mai detaliez, da' cine-si imagineaza o NAZA neinfestata de Magick inca de la crearea ei pe filiera nazista (ca si CIA-ul ex-gestapovistului suprem Gehlen)... ori e prost, ori tocilar incurabil. :lol:

4. Aici e buba, dar si limitarea majora - pina si a expozeurilor noastre vrilo-disecante (sau cel putin ale mele.) Fiindca lista locurilor "unde se termină vrăjitoria și începe tehnologia" nu s-a terminat cu Auschwitz-ul, macabra japo-unitate 731, Baza Dulce ori altarele sacrificiale azteco-olmeco-tolteco-baalo-inchizitio-WW-I-II-III etc., ci sporeste inca-n zilele noastre, sub forme mult mai perfide ca-n trecut.

Implicit, descuscutarea fie si doar partiala a problematicii Vril :star: ar echivala cu o expunere personala extrem de riscanta, nu doar pentru cel care ar reusi producerea/stocarea de Vril la cubuletze ca Mengele - sau macar la punga ori galeata. :lol:
...Sa mai adaug deci motivele pentru care n-am atins deloc unele subiecte mai mult decit arzatoare-n ultima vreme? (incluzind UFO-rapirile/mutilarile umane, f. probabila sclavie a unor militari-savanti-etc declarati "disparuti" si de fapt relocati prin baze exo-terrane ale Breakaways-ilor, piz. zza.gate-uri, spi_rit cook.ing-uri si alte atrocitati terifiante ale Elitelor Vampirice... la propriu, si toate - conexe cu latura hiper-sumbra a utilizarii Vril-ului in dobandirea unei puteri iluzorii si ea in definitiv.)

P.S. O sa revin totusi, colega @Grifon - chiar daca saptaluna viitoare -, c-un raspuns pe celalalt topic (al' cu "stapinii la vedere" si ce stiu ei... dar nu prea VREM sa stim noi), chiar daca fara vreo sperantza c-as putea sa-ti scot cuiu' ruginit din scindura convingerilor ferme. :-D
...Fiindca disecarea operatiunilor planetare de "control al perceptiilor" (egal minciuni la fel de planetare) :planet: merita efortul - sau cel putin unicu-mi neuron (si el pe duca) mi-a comunicat asta aseara.
   
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

#356
Revenind la manevrele britanicilor, trebuie spus că ele nu se bazau exclusiv pe ideile lui Crowley - privit oricum cu suspiciune chiar de autoritățile din Downing St. Întreg aparatul de informații al imperiului (MI5, MI6, SOE) a fost mobilizat înspre latura mistico-esotericà - și prin prisma propriilor convingeri "Golden Dawn", dar mai ales pentru că știau interesul major pentru domeniu al găștii naziste. Astfel, figuri marcante (sau mai puțin notorii) din aceste structuri au început să investigheze "magicul" - Ian Fleming, Maxwell Knight (cel ce avea să fie și Mister "M", în romanele primului), Everard Fielding, Ewan Montague (cel cu Operațiunea "Mincemeat", ce-a făcut și obiectul filmului "The man who never was", comandorul Charles Hambro, Cecil Wiliamson, etc.,etc...toți aceștia, și mulți alții, au lucrat intens (și) pe frontul "magic".

Aș putea detalia ce au făcut fiecare din ei, dar cred că ne-am complica. Destul, până una-alta, să amintesc că ultimul menționat (Cecil Wiliamson) avea în "rețea" o mică enclavă tibetană, exact cum țineau la Berlin si cei din SS.
Interesant, nu ? Căci s-a făcut mare caz de "tibetanii naziștilor" (cel puțin de la apariția cărții "Dimineața Magicienilor") dar n-a suflat nimeni vreo vorbă despre "tibetanii englezilor", hahaha...
Aceștia erau cazați undeva în cartierul Cricklewood, prin partea de nord-vest a Londrei, si cei din MI6 îi consultau frecvent. Nu se cunoaște exact pentru ce, insă au rămas referiri că "gălbiorii" făceau și unele ritualuri, având o anume recuzită - care din păcate, nu știu în ce consta.

Iată deci iarăși Tibetul, aflat în conexiuni ciudate cu ambele tabere. Erau "Scufiile Roșii" (din școlile Kagyu sau Nyingma) ? "Scufii Galbene" din casta aflată atunci la putere (Gelug-pa)? Sau erau șamanii rebeli Bon ? Dacă am cunoaște asta, aflând cine/unde/de ce a venit, ne-am putea lămuri si cu ce fel (exact) de Vril lucrau....

Grifon

Cecil Wiliamson ăsta (care gestiona legătura cu tibetanii din Cricklewood) nu ajunsese oricum în MI6. Cel care îl adusese, cu doar câțiva ani ìnainte, era un anume maior Edward Maltby, despre care nu se cunoaște mai nimic, cu excepția unei legături de familie . Era cumnatul lui Dion Fortune ("magiciana" de care am mai vorbit, si care a organizat celălalt ritual, de la New Forest). Între noi fie vorba, magie-magie, britanici-britanici, da' nepotismul si la ei văd că era temelie, hahaha.

Lucrurile încep astfel să se închege într-un tablou mai coerent decât îl puteam desena la început. E vădit (cel puțin ptr. mine) că a existat un veritabil "mariaj" de interese între spioni și vrăjitori, atât la nemți, cât si la briți. Alte detalii ar putea fi spuse, dar nu ne-ar lumina prea mult in plus (ex: activitatea acestei "uniuni" de iscoade și magi era gestionată la englezi de un nucleu misterios, cunoscut ca "Al Șaptelea Cerc", și care îl consilia indeaproape pe Churchill).

Ideea ar fi (si in lumina concluziei d-lui @abyss, cf.căreia "una e vrăjitoria, alta tehnologia") să reținem din toată această poveste anumite principii Vril - ce au fost comune în preocuparea ambelor părți beligerante.
Complementar, de mare interes îmi rezultă a fi "conexiunea tibetană". Nu doar că, precum am arătat, ciudații lama erau consultați de către toți, dar și pentru că originile noțiunii Vril par a fi tot prin strania zonă asiatică (cel puțin originile astea, de sec. XIX).

Godak

Dle. Grifon, din nou speculați inabilitatea documentară a colegilor de Forum, schimbând povestea după ce ați butonat la amănunte. (vezi attach) Nu este o practică nici elegantă și nici colegială.

Grifon

Harnicule domn @Godak, nu văd cum am "schimbat" eu povestea. Rezultă și din atașamentul dumitale că în Cricklewood (Londra) a activat un nucleu tibetan, aflat în legătură cu Cecil Wiliamson. Nu reiese nici din materialul dumitale (care, că veni vorba, nu e aceeași sursă ca a mea) ce anume făceau tibetanii acolo - ci doar că erau vizitați periodic de persoane necunoscute.

In sfârșit, nu contează. Văd că d-ta persiști, în mod inexplicabil ptr. mine, să te agăți de tot soiul de "colțuri",  într-un scop ce nu doar că-mi scapă - dar sper să-mi scape și de acum înainte.

Te las cu bine - începe să devină plictisitor să discut cu domnia ta.