Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

VRIL / PRACTIC / Orizontal (extern)

Citat din: abyss din  11 Februarie 2017, 22:30:34
Sincer nu as da curs unui asemenea demers in mod public pe forum din două motive [...]
Referitor la primul motiv...nu prea cred că ne va lua cineva chiar atât de in serios. Nici eu nu sunt prea sigur de asemenea ipoteze, iar dacă cineva ia in serios ce nici noi (incă) nu putem lua intru totul in serios, inseamnă că e ...neserios (hahaha !).
Dar OK, spre binele (preventiv) al neserioșilor dornici de vânătoare a iluzoriului, nu mai dezvolt aici "jocurile Fibonacci". Obținusem câteva noi repere interesante, pe care le-am comparat - intr-o combinație utilă - cu alte proiecții trasate de mine mai demult, după canoanele geometriei sacre. Incă nu sunt lămurit, dar când voi ajunge la niște concluzii clare, le voi enunța aici (fără expunerea calculelor / reperelor concrete).

Citat din: abyss din  11 Februarie 2017, 22:30:34
Spirala aplicata pe harta mie mi se pare prea perfectă si/sau prea singulară, adică formată dintr o singura linie. Cred de dragul unui exercitiu mental, că mai multe linii spiralate radiante pot avea eventual mai multe sanse sa prinda destule puncte fierbinti.

Da, la o concluzie cumva asemănătoare am ajuns si eu mai demult - deși la vremea aceea nu utilizam in schițe spirale Fibonacci (de fapt, niciun fel de spirale). Mă jucam doar cu cercuri (având anumite centre și anumite raze), iar suprapunerea finală a pàienjenișurilor circulare a ajuns să semene cu o posibilă...inflorescență a spiralelor.

Bun, deci n-o mai lungim cu asta. Despre Vril se poate discuta și din multe (alte) puncte de vedere.

Rayden

#271
bruder @abyss,
manat de...cele spuse de domnia ta referitoare la RV cat si zona Carpatilor nostri..iti confirm cele spuse; si anume...zona noastra unde sunt niste questii vechi si interesante e protejata de o ...energie, ceva, care e cum spui, protejeaza; dar oamenii (da, ai citit bine, oamenii...cei din ziua de azi) pe care i-ar lasa sa umble liberi, ea fiind pentru ei si ca un fel de ghid, sunt numarati pe degetele unei maini..

cat despre partea cu vril-ul, eu cred ca trebuie schimbata intr-un fel paradigma asta in care privim lucrurile ..cum le privim, si apoi, in functie de hotararea sau determinarea sau dorinta celui care "cauta" sau care vrea sa "simta" altfel lucrurile...ei bine, atunci, v-a primi ce isi doreste. dar ar trebui sa si poata sa il stapaneasca...

Grifon

Hm...trebuie să mărturisesc că mă surprind referirile la o anumită forță, așa, străveche si impersonală, care ar juca rolul unui "cerber carpatin". Poate e de vină formația mea cam scepticà...sau poate faptul că mulți autori (de cărți / articole / bloguri, etc) se intrec, pe platforme ce tratează sfera mistico-ocută, in a menționa astfel de entități.

Nu spun, totuși, că nu ar putea exista o anumită fenomenologie energetică, pe alocuri poate chiar fizic sesizabilă. A o incadra insă așa, intr-o aură de mister și legendă, mi se pare contraproductiv. Nu am intâlnit vreodată așa ceva, dar, de aș intălni, nu cred că m-ar cuprinde vreo "sfială strămoșească", ci chiar aș incerca (după posibilități, evident) s-o măsor, s-o cercetez, să-i identific sorgintea, s.a.m.d.

O fi de vină spiritul meu cartezian, ce să zic. A, și poate faptul că nu mi-a plăcut deloc (dar DELOC !) o aireală precum "Lord of The Rings"...

Rayden

@Grifon,

mitologia prezinta destui "gardieni" dintr-astia..mai diferiti..mai asemanatori..acuma, nu cred ca iese fum fara foc. sau iese?

Grifon

Total de acord - mitologiile surprind anumite fenomene. De altfel, eu nici nu le neg, ba chiar sunt un căutător acribic al "cheilor" de decriptare a străvechilor mituri.
Dar aici e problema mea : simbolurile / alegoriile / metaforele din mituri au echivalente mai...laice (ba chiar unele și științifice). E o chestiune de abordare, cum spuneai si dumneata. Eu mă strădui să de-mitizez vechile mărturii, incercând să citesc altfel referințele. Așa am făcut și pe acest subiect, in postări din finalul anului trecut, referitoare la "cheile" Game of Thrones - "dragonii" sunt cele 3 mari meridiane energetice umane, "copacii inimii" sunt sist. nervos vegetativ, s.a.m.d.

Așadar, dacă există unele forțe in zona carpatină (pe care, repet, nu le contest in principiu) mă chinui să le echivalez in alți termeni. Poate sunt, de pildă, niște nexus-uri (noduri) ale unor linii de flux geomantice. Privindu-le așa, putem cerceta mai departe, căutând a le dibui polaritàțile, fluctuațiile, legitățile, etc.

Concluzie : nu mà pot mulțumi doar cu accepțiuni de basm, tip: "o anume putere", "un duh tainic", care "veghează", "pedepsește", triază căutătorii in "buni / răi", sau alte asemenea.

abyss

Poate că se hrănește din acel nexus. Eu l-am perceput ca pe un soi de program sau entitate energetică artificială care in mare parte din timp măsura distanțele dintre stele. In fine , a fost un exercitiu de remote viewing pe zona, cu mai multe încercări în zile diferite iar la primele tentative de a ma apropia m-am confruntat cu un fel de scut. Abia dupa ce am trecut, lucru care mi-a solicitat toate cunoștințele și puterea am stat lângă duhul robot. Nu făcea altceva decât să măsoare distanțele dintre stele...

Dar sa revin la dragoni... Ce părere aveți domnule Grifon despre dragonii doi la numar ai Împăratului Galben?
 

Grifon

#276
Intrebare cam grea - dar incerc un răspuns:
Impăratul Galben e un arhetip ancestral chinezesc, pierdut in aburi de legendă. Cronologic, tradițiile chinezești preced cu mult extinderea budismului, ba chiar își trag seva din alte....surse, decât hinduismul mixat cu ecouri ..ariene.
Consider că e vorba de alt criteriu pentru semnificații. E vorba de YIN / YANG, o dualitate ce precede, ca esență, triada IDA / SHUSUMNA / PINGALA. Cele 3 canale "vril" sunt și la bărbați, și la femei, dar nu sunt identice - doar similare.
E aceeași idee expusă in faimosul "logo" asiatic - două jumătăți , polarizate alb/negru. Cumva, galbenii au primit o paradigmã inrudită, dar centrată pe alți piloni. La fel cum și elementele, la ei, diferă parțial (in zodiac). Europenii au Apã / Aer / Foc / Pământ, gălbiorii au Apă / Foc / Pământ / Lemn / Metal.
Acum, fără a vreau să fiu obiectiv (rasa galbenă imi cam repugnă) remarc o evidentà inferioritate conceptuală : lemn/metal = evident pământ, iar Aer chinezoii nici n-au in schemă.
Totuși, neghiobi nu sunt - iar asta inseamnă că se fundamentează pe altă ontologie.

Fascinante sunt aceste diferențe...iar mai fascinant e că, deși tributari unei alte paradigme, galbenii sunt, clar, la fel de oameni ca noi. Ba mai mult, se poate ca ei să fi impãrțit  mai bine - sunt, fără dubiu, două polarități (levo/dextro), nu 3.
Cred că de vină e spiritul primordial arian, iubitor de unificare / sinteză - care a simțit nevoia de eliminare a relativului dual. Dar nu bag mâna in foc...e doar o părere de moment.

Grifon

#277
VRIL / TEORETIC / Profund (extern)

Și dacă tot vorbim de dragoni, e interesant de amintit și asocierea lor cu...comorile.
In toate mitologiile, acest element conex este prezent. Deși altminteri accepțiunile diferă (buni in China, răi in Europa, ba-s singuratici, ba-s doi sau trei, sau unu' cu trei capete), elementul comoară / aur este nelipsit. Inclusiv in basmele românești, el trebuie "ucis" pentru ca eroul (Făt-Frumos) să dobândească ceva - fie material, fie magic. In China e chiar simbol de prosperitate / abundență, iar până și in miturile amerindiene e posesor / deținător a...ceva.

M-am tot chinuit să-mi explic asta, folosind anumite chei de interpretare. Dacă "dragonii" semnifică vortexuri "vril" (predilect indicați in zone montane), atunci ce ar putea fi "comoara" ?
In sensul cel mai mundan, poate fi și aur (zăcăminte, filoane, etc). In sens mai elevat, poate fi "aurul filosofal", o cunoaștere, sau chiar atingerea unei stări de conștiență modificate

In ce anume ar consta insă aceste stări, nu-mi pot imagina. Așa cum nu sunt sigur nici că "uciderea" dragonului echivalează neapărat cu preluarea controlului asupra sistemului "kundalini". Căci de-ar fi fost asa, avea sens să se vorbească de "imblânzirea" dragonului, sau "păcălirea" sa - dar nu de vreo ucidere / eliminare / anihilare.
Aici e sigur că-mi lipsesc "cheile" de interpretare. Vreun "flash" de inspirație, dle. @abyss ? (nu despre comori de tip koson, firește, ca să nu se trezească poftele scormonitorilor !)

abyss

#278
Cu regretul ca nu pot dezvolta tema "lemn si metal" din lipsa de timp deocamdată, as puncta cu scuzele de rigoare la întrebarea dvs domnule Grifon, in mod succint din aceleasi motive.

Nu cred sa fie vorba de anihilare=distrugere a dragonilor in cazul comorilor ci eventual de asimilare. Dragonii=energie=(dupa caz)informație.
  Aceasta energie/informatie in opinia mea poate fi un mesaj, o învățătură sau ceva cu rol de protectie totala sau parțială a comorii care iarăși poate fi de ordin fizic sau combinată fizic+spiritual ori doar de ordin spiritual.

In eventualitatea in care comoara contine un mesaj grafic pe un suport fizic, cheia de decodare se afla pe suport energetic in posesia dragonului.
Dragonul poate fi anihilat dupa cum arată povestile cu un obiect metalic insa ...dupa caz, odata cu disparitia sa si "înțelepciunea " lui e pierdută. Votez pentru asimilare.

Enz

@Grifon. 

Interesant subiectul. Dragonii par a fi "gardienii cunoasterii" dupa cei din Orasul Interzis.








Dragon - Drache (in germana si romana) - Zmeu (inaltat) - Bal-aur - ReptSaurian.
Dragon - Drache (in germana si romana) - Lucifer (coborat) - Light/bearer - Prometheus. 

Grifon

Intr-adevăr, dle @Enz, s-au făcut multe asocieri tip dragon/Lucifer - implicit cu așa numita cunoaștere luciferică (cu precădere in spațiul de civilizație iudeo-creștin).
Iar la chinezi, la cât de valorificat e dragonul, n-am apuca sà dezbatem tot, nici de-am iniția alt topic.

Altceva mă frământă pe mine. Dacă, in esență, un "dragon" e energie (vril, sau derivat), atunci de unde a apărut, in mentalul artizanilor mitologici, figura aceasta, până la urmà monstruoasă ? Acum zicem simplu - o metaforă, au echivalat cu dragonul. Dar la primordii, dacă acest animal fabulos nu exista realmente, de ce l-au inventat ? Și incă similar, de către o largă paletă de culturi ?

Cunosc paradigma "gând inaintea materiei", implict derivata "orice aspect palpabil e densificarea unui aspect, prealabil, mental". Dar de aici ce să ințeleg, cà au existat, cândva, chiar și unele forme de viață cu acest chip respingător ? S-a densificat un vortex până la stadiul zoomorf ?

Enz

 ?! Cine stie.

http://www.draconian.com/say/say.htm.

Poate o entitate / vortex. Gen sarpele cu pene ce s-a densificat in materie. Quetzalqoatl... se potriveste.

Grifon

#282
VRIL / TEORETIC / Orizontal (intern / extern)

Privind iar diferențele de sistem ontice intre spațiul chinez și cel european, mai putem face o observație. Precum am spus, in grila elementelor primordiale, chinezii nu dau semnificație AERULUI (având schema apă / foc / pământ / lemn / metal). Ca urmare, consider că nu e absolut deloc intâmplătordragonii lor nu au aripi.

Oricâte imagini / sculpturi / stampe de epocă am cercetat, dragonii Asiei au doar forma reptiloidă, nefiind inzestrați ptr. zbor. In spațiul european (de sorginte ariană) dragonul este cert o ființă zburătoare (iar asta indică prevalența doctrinei uraniene (Cerul) față de cea chtonică (Pământul).
Iar Quetzalquatl e tot inaripat - de unde ni se confirmă filiera civilizațională ariană in Americi, deși, antropologic vorbind, amerindienii aparțineau clar morfologiei asiatice).
Săracii incași, azteci...Când i-au văzut pe conchistadori, i-au asociat imediat cu albii bărboși ce le-au transmis doctrina "șarpelui cu pene"....

abyss

VRIL / TEORETIC / Orizontal (intern / extern)
Ce este acea sferă din mâna dragonului? Nu am putut gasi informatii complete decat ca prin intermediul ei dragonul isi extrage puterea . Seamana cu un "Apple of Eden ",  de unde si asemănarea dragonului cu sarpele din grădina raiului.

Dragonii (doi)sunt prezenti spre surprinderea mea si pe iconostasul din bisericile ortodoxe , deasupra iconostasului sau/Si deasupra ușilor împărătești.  Dar si pe ranga/toiagul de aur al patriarhilor. Acest fapt nu mi l-a putut explica nici un teolog.

kandaon

#284
Citat din: abyss din  22 Februarie 2017, 16:24:53

Dragonii (doi)sunt prezenti spre surprinderea mea si pe iconostasul din bisericile ortodoxe , deasupra iconostasului sau/Si deasupra ușilor împărătești.  Dar si pe ranga/toiagul de aur al patriarhilor. Acest fapt nu mi l-a putut explica nici un teolog.

Intr-adevar, si interesant


Poate are legatura cu asta (si se poate face si o legatura cu biserica celor trei Valahii de se mai vorbeste in alt thread)
Bratara dacica din aur, o spirala avand cate un cap de lup sau balaur la ambele capete

si binecunoscutul drapel de lupta dacic



Sunt asemanari destul de evidente cu ce apare in varf pe toiagul patriarhului.

Acum asta poate avea legatura si cu unele radacini sa le zicem antice, inclusiv in lumea dacilor, ale bisericii crestine (cel putin cea de la noi) dar si cu transmiterea unor simboluri legate poate de niste "puteri" ce erau accesate/folosite de catre unii mai cunoscatori sau talentati (nativ sau prin antrenament)