Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Întrebare,
Spirala cum sa fie, cu distante egale între spire sau in genul celei fibonacci?
  Presupun ca se urmărește crearea unui efect tunel pentru eventualele microparticule care străbat bariera...

Grifon

Eu am folosit spirale simple, volutele crescând in progresie egal depărtată (groase de cca. 3mm).
Acum insă, gândindu-mã mai mult, cred că ideea dumitale este mai bună. Am citit și eu că vortexurile  "vril" s-ar dezvolta după tipar Fibonacci, așa că, reproducând astfel desenul, s-ar putea ca efectul să fie imbunătățit...

Precum am mai zis, experimentul ăsta e de factură empirică, și l-am conceput după idei proprii - deci nu pot garanta o infailibilă eficiență. In conceperea lui am utilizat cât mai multe particularitãți vril : spirala, ca reproducere turbionară, și contrastele (dubluri - oglindă). De asemenea, și sensurile dextro/levo, menite a se combina, precum in spirale "helix".
Culoarea mov pare a fi recomandabilă după referiri hindu-tibetane la chakra "ajna" (a.k.a. "al treilea ochi). Cum "dublul eteric" (dar și cromatic) al movului e galbenul-auriu, mi s-a părut necesar să păstrez complementaritatea, in vederea obținerii unui efect armonic.

Firește, exercițiul este perfectibil. Se pot introduce diverse elemente in desen - de pildă, in centrul spiralelor se poate pune un simbol, ce in percepția 3d va apare ca "luminița din capătul tunelului". Simbolul poate fi ales după preferințe - abstract, religios, geometric, new-age - căci asta nu are importanță, decât d.p.d.v al fiecăruia (cum simte simbolul).

De asemenea, funcție de posibilități, se poate adânci / completa experiența printr-un fundal sonor (n-ar fi rău un Vivaldi, sau orice operă clasică din curentul baroc).

Totuși, mai bine e ca experimentul, la inceput, să fie cât mai simplu. Dacă se sesizează apariția efectelor "interesante", abia atunci ar putea fi operate up-grade-uri.

abyss

#227
Ar mai de adaugat un aspect. Fondul unei spirale galben-aurii ar putea fi roșu iar celălalt...albastru, cu spirala tot galbenă.
  Prin combinatie de suprapunere rezulta violet. Prin urmare avem două lungimi de unda,  una care vine si alta albastră care pleacă prin tunel.
  Problema mea ar fi ca nu am la dispozitie cu ce sa îmi fac cele 2 imagini. Poate ne ajuta cineva...

Acest triunghi rosu-albastru-galben pare sa nu fie întâmplător.

abyss

Am găsit o spirală.

Grifon

Pài, d-le @abyss, ultimul desen e aproape identic cu cel folosit de mine ! (se pare că n-am fost prea original in concepție, hahaha !) Ba incà al meu e mai simplist, n-am subțiat inchiderea cercului exterior.
Cât despre "scule", nu e nevoie de cine știe ce sofisticări, banalul "Paint" e arhisuficient. E drept, va fi ceva chinuială cu ondulàrile modelului Fibonacci, de vrei o rafinare, dar nici asta n-ar fi mare corvoadă...

Insă, hm....unde ai găsit spirala asta ? Nu mai era pe acolo si vreo altă informație utilă ? Văd că are chiar 7 volute, precum am socotit și eu c-ar fi optim....e clar că cine a făcut-o cunoaște noțiuni fundamentale...

abyss

#230
Ultimul desen e ales de mine de pe google si prelucrat putin cu ajutorul unui prieten apropiat care mi l-a trimis pe whatsupp...pe telefon.
Am gasit spirala la: https://play.google.com/store/apps/details?id=air.nl.thinkstudios.spiralillusion , e un app.

Grifon

Da, captivantă aplicația in cauză - desi efectul de "iluzie" ar putea complica construcția stereoscopică.
In altă ordine de idei, dacă spirala e desenată à la Fibonacci, nu cred că va mai putea avea 7 volute - progresia razelor crește masiv, iar desenul va depăși cadrul unei planșe. S-ar putea micșora ulterior, cu opțiunea "resize", dar spirele mici, inițiale, ar putea deveni ininteligibile...

Se poate insă folosi ceva precum cochilia de melc - și acolo sunt raporturi Fibonacci, si am urma pilda lui Schauberger (sau a altor "vrilenbruders"), inspirându-ne direct din natură.

Oricum, desenul e mai puțin important. Este tot un soi de "cârjă", un auxiliar menit a dezvolta un simț intern, o percepție atipică ptr.cortex. Esențială e dezvoltarea unei "alte vederi", ce apare după inchiderea ochilor.

Eu am avut unele "flash"-uri, chiar fascinante. Aș putea povesti cam ce-am perceput, dar nu știu cât de relevant ar fi. Astfel de percepții sunt deosebite de la om la om, variind după subconștientul fiecăruia (aici, fiecare e cu "inzestrarea" proprie, iar unii pot avea experiențe mult mai intense ca alții...).

Grifon

Am căutat și un fundal sonor adecvat experienței, dar n-am putut face echivalarea necesarà. Muzica barocă (sau greogoriană) este potrivită, dar numai pentru că aduce vibrațiile mentale in stadiul "alfa". Ar fi fost mult mai bun ceva care să se conformeze tiparului, dar nu-mi pot face idee care ar fi corespondentul sonor al spiralei.
Abia așa turbionul ocular s-ar putea sincroniza cu cel auditiv, "obișnuind" mai puternic cortexul cu această realitate.
Ar trebui ceva...regulat, dar simultan crescător, o dezvoltare progresivă - dar fără sincope de ritm.

Greu de găsit așa ceva. Până una-alta, alternativ cu opere baroce, mai folosesc o inregistrare din natură, ce redă o curgere de râu (iar sonorul tot crește, ca și cum apa ar curge mai năvalnic).

Vreo altă idee ?

Xanadron

#233
Interesante experimente, da' tot nu prea le inteleg scopul: voi chiar vreti sa "vedeti" Vrilul? :star: :roll:
Indoim-as si n-am cui. :lol:
Mai serios: io cel putin inclin sa cred ca post-stimulari d-astea corticale-n definitiv (nu mai intru-n detalii ale circuitelor cerebrale implicate) pot aparea "deschideri" ale unor anume canale subtile non-senzoriale, dar si orice fel de ALTE viziuni decit virtejuri vriloidice in vizuina :-D fiecaruia (diferite, evident, in functie de "n" factori strict individuali.)

Totul, evident, in functie de "bagajul genetic", experientza de viatza, IQ-ul, dar si CREDINTELE fiecaruia - ca si-n NDE-uri, in care, citez:
NDE researcher, Kenneth Ring, found that what people experience during an NDE, specifically who they see as the being of light, conforms to their own personal belief system.

Ca sa nu mai zic ca vizualizarea "RV-istica" a sub-sub-sub-particulei ANU (v. Ledbetter & numerosi indieni supra-ochiometrici :wink: ) pare sa fi fost realizata in conditii de... hai sa-i zic meditatie rupta de simturi.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Ei, nici chiar să "vedem" Vrilul....dar gândesc că un așa exercițiu poate dezvolta, măcar incipient, o anume receptivitate. Asta incercau și cei din "Vril Gesselschaft", când contemplau semințele de măr - își pregăteau o anume stare, prealabilă (și necesară) obținerii vril-ului.

Nu-s importante eventualele "viziuni" - de aceea nici nu insist, descriind ce "flash"-uri ocazionale am avut. Conteazã obișnuirea minții, familiarizarea ei cu anumiți stimuli. Astfel, se creează premisele pentru posibilitatea "incărcării" cu vril (simțurile, astfel, putând deveni canale de alimentare).

Așa cum simțul gustativ joacă rol major in stimularea hrănirii obișnuite, așa cred că ar putea fi convertite și celelalte simțuri pentru a favoriza altă "alimentare". Desigur, exercițiul gândit de mine e doar un pas primar - și mai mult ca sigur insuficient - dar cred că poate fi un debut util (dincolo de cunoașterea teoretică). Se stimulează , vizual, doar unul din nexus-urile "circuitului" - restul "spiralei" Ida/Pingala/Sushumna urmând a fi altfel...conectate.

Cel puțin așa concep eu...."si non e vero, e ben trovato !"

Xanadron

Aham - 'obtinerea' Vrilului ar implica insa si detectarea lui prealabila, ori macar a Sursei la usa careia trebuie batut.
Sau o trebui sparta? :lol:
...Ori o fi prezent allover si noi nu-l bunghim, la fel ca pe aether? (scuze gaspadinilor Mishin si Tesla, da' nu-s inca 100% convins ca treaba sta exact conform lor.)

Si altceva, way offtopic.
Citat din: abyss din  27 Decembrie 2016, 17:23:27
[...]
Acest triunghi rosu-albastru-galben pare sa nu fie întâmplător.
Posibil si asta, pina si pe linia deductiilor... tricolore (3 culori cunosc pe lume, :-D circumscrise "Yin" si contrate - sau completate? - de "revolutii portocalii", camasi verzi si flacarile violet din virfu-n jos al Yang-ului.)

In fine, tarlaua speculatiilor e infinita, dar nimeni nu poate contrazice nici teoria alegerii deloc intimplatoare (din pdv ocult, clar) SI a culorilor drapelelor. Nici n-o putem confirma insa... noi, asa ca mai bine-mi reprim gindul deschiderii unui topic si pe tema asta.
Nu ca n-ar fi interesant ca gimnastica neuronala (ca si prezentul), dar cred ca vin f. curand vremi in care nu prea mai e timp de teoretizari.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#236
Fiind prins in matrix cu tot felul de chestiuni mundane ce tin de supravietuire (sau nu?, fiindca se pare ca pe cei buni moartea ii prefera iar pe altii Matrixul ii uraste...), nu am reusit decat un minut de exercitiu pe cartonul violet. Am zis sa nu povestesc initial dar e klar ca exercitiul mi-a depasit asteptarile, recunosc. La ce ma asteptam nu mai conteaza deocamdata.

Am refacut experimentul de 3 ori , un minut expunere doar, am inchis ochii si s-a repetat la fel fenomenul.

observatii:
- dupa ce au disparut fosfenele, am avut senzatia fizica ca in fata ochilor apare un tunel mai inchis la culoare decat in zona centrala. Si odata cu acea senzatie am vazut zeci sau sute de foarte mici puncte luminoase (intensitate slaba) care plecau din zona perimetrala catre zona centrala unde dispareau fara sa ajunga fix in centru, care ramanea intunecat. Aproape instantaneu cu momentul in care pparticulele perimetrale au inceput sa dispara in zona centrala, din centru au inceput sa se reverse catre zona perimetrala puncte mici luminoase identice ca intensitate luminoasa si culoare (alb palid), cu viteza de deplasare identica, nici foarte rapida dar nici lenta.
  Ma declar incantat de experiment si voi continua prin marirea timpului de expunere vizuala.

PS -  Pe de alta parte sursa Vrilului pare sa fie centrul pamantului. Spun asta fiindca multe tehnici din artele martiale folosesc centrul pamantului ca si sursa de energie pentru diferite manifestari cu efect scontat, prin simpla racordare a ceakrei bazale apoi inchiderea unora in timp ce altele in diferite combinatii se mentin deschise.
       La nivel speculativ, sunt de parere ca acest vril fie sunt particule dextro si levo care prin aglomerare se rup din circuitul corzilor campurilor magnetice capatand polaritate neutra, fie devin libere pastrandu-si caracteristicile si alipindu-se acolo unde sisteme energetice biologice sau minerale le "folosesc" prin captare in propriul circuit, dupa caz si arhitectura.

Grifon

Mă bucur că exercițiul are relevanță și ptr.dumneata, domnule @abyss.
Recunosc, totodată, că ai abordat mai bine experimentul decât mine. Eu, mânat de dorința (nerăbdătoare) de a vedea ceva (evident, ceva cât mai insolit !) nu am stat să dau multă atenție efectelor...hm...intermediare. Dar, reluând si eu, confirm acel "du-te/vin-o" radial de puncte - doar că mișcarea lor mi s-a părut mai haotică, cumva brown-iană.

Intr-adevăr, aici ar putea fi cheia. Cum citeam și in altă sursă (referitoare la ceva similar "vril"-ului), nu e important ce poți vedea, ci putința de a vedea (in original, autorul utilizeazã termenul "seeingness, nu "sight"). Adică, e chiar contraindicată focusarea pe posibilele "vedenii", căci așa vor intra in joc automatismele de vedere, si fragilele "fantasme" vor dispare pe dată.
Așa am pățit eu. Fascinat de apariția, din neant, a unor bizarerii (precum : incăperi ciudate, un soi de mozaic tip "puzzle", peisaje nefamiliare, ș.a.), mă "repezeam", pripit, să le "văd" mai bine. Prostie mare ! In aceeași fracțiune de secundă in care voiam să le clarific cumva, aceste "vedenii" dispăreau cu desăvârșire - iar apoi nu mai reveneau delfel, oricât aș fi reluat, in acele zile, experimentul...
E si logic - realizez acum. Cortexul (partea conștientă a creierului) nu e famiiarizat cu asemenea "insight"-uri, și e tentat să le ia la "puricat" instantaneu. Simultan, apare indoiala ("dubito ergo cogito") iar asta "ucide" pe dată diafanele percepții...vril.

abyss

#238
Multumesc pentru confirmarea etapei 1, dupa cate imi dau seama.

Ceva insolit? hmm...

Si eu am citit pe undeva ca, constiinta, ceea ce e treaz si constient in noi, e capabil/a de a asambla lumi/realitati perceptuale viabile oriunde s-ar duce... chiar si fara corp, in prezent sau viitor ori trecut, la scara macro ori micro. Bun, dar chestia asta e valabila prin oprirea dialogului interior! Fiindca , ceea ce numim automatisme, vocea gandului, intentii rostite in gand si nu doar intentionate fara voce in gand, strica receptia prin emisii bruste de energie ale creierului. Ori nu asta vrem nu? Il vrem un receptor un ecran cu imagini captate, nu un generator de imagini izvorate din vrilul intern...

Sigur , indoiala, ratiunea/judecata, curiozitatea/dorinta sterg diafanele imagini.

Oricum e un exercitiu 4fun! Ma asteptam sa vad cu ochii inchisi locul in care ma aflam sau cinestie ce alte eventual miraje... numai acele particule nu ma asteptam sa le vad. O sa vad ce mai urmeaza, fiindca simteam ca ar trebui sa ma las purtat de curentul care venea, eventual poate aducea el ceva, fie imagini fie informatie de alta natura. Cel care pleca simteam ca ma trage in afara corpului.
Sau imi canta imaginatia la pianul senzatiilor subconstiente si particulele erau doar celulele oculare excitate care se descarcau de semnal...
Mai cercetez.

PS - un generator de spirale fibonacci - http://chromatism.net/cfsg.htm

Grifon

Citat din: abyss din  29 Decembrie 2016, 22:23:14
Sau imi canta imaginatia la pianul senzatiilor subconstiente si particulele erau doar celulele oculare excitate care se descarcau de semnal...

Hahaha, exact acesta e genul de indoială care perturbă experimentul !
Și totuși, indoielile sunt foarte bune - cu condiția ca ele să-și facă jocul, chiar dialectic, inainte sau după experiment - nu in timpul său. Da, celulele oculare garantat suferă o metamorfoză, dar asta nu infirmă cu nimic celelalte senzații. Aici greșesc, in general, scepticii : caută o explicație a științei tradiționale, si dacă o găsesc, gata, afirmă că asta e tot. Ei nu zic rãu, dar asta nu inseamnă că au atins finalul fenomenului - da, ce e deja cunoscut stiințific rămâne valabil, experimente ca acesta nu neagă ce se știe deja, ci doar ...duc mai departe chestiunea !

Celule tip conuri/bastonașe, pe care le-ai amintit, se află, după ultimele cercetări, și in glanda pinealã. Straniu, nu ? La ce i-ar trebui bobiței ăleia, cât migdala, dotări pentru vedere ? Doar e infundată taman intre emisfere, in adâncul creierului !

Îi trebuie, exact cum spuneam, ptr. "seeingness", nu pentru "sight". De altfel, nici ochii obișnuiți nu au vreo limită in a vedea ceva - sunt ferm convins că ei, ca si "camere video", pot recepționa orice fel de imagini - chiar și 4d, 5d, etc.
Cred că e complet eronată o afirmație tip: "nu putem vedea a 4-a dimensiune pt. că n-avem organele de simț aferente". Ba eu cred că suntem inzestrați deja cu "aparatură perfectă", unica problemă fiind...in centrală.
Acolo unde realmente vedem, in zona dorsală a capului, rezidă hiba. Nu putem "integra" alt fel de percepții, pt.că "centrala" nu le recunoaște (ori spune că-s "paraziți", ori că-s "iluzii", ori, mai grav, că-s defecțiuni...)

Asta ca să nu mai adaug că vederea periferică (unde conurile și bastonașele nu-s solicitate ca-n cea frontală) aduce adevărate revelații, dacă poate fi disciplinată. Iar nu e vina micuțelor celule - ce vină au ele că noi ne-am specializat doar pe o anume focalizare, din clipa in care am invățat să scriem/citim ?