Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

#105
Citat din: Dharanis din  04 Octombrie 2016, 16:22:56
vril feminine force (google search)

runele vril: http://vrilology.org/runic_physics_behind_the_bir.htm

vril shakti

http://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/hunt_zeropoint.pdf (tehnologia dublei torsiuni, si mai avansata decat tehnologia tesla)

ch3 21-35 T. Brown
103
109
169
182
ch20 191-198
208-213
221
231-234
Runele Vril
Colegul chiar le stie...

Grifon

Da, cu runele astea e o poveste intreagă.
Păcat că in link-ul "dharanic" nu se vorbește deloc de cea mai importantă din ele : runa SIEG (S-ul ca fulger). Asta era favorita grupului Thule - insemnând si "victorie", siege (asediu), etc.
Zvastica e compusă din două rune S (pe lângă alte semnificații). SS = același lucru, ba chiar țineau morțiș la desenarea runică. "Schwarze Sonne"("Soarele Negru"), tot SS. "Schwarze Stein" ("Piatra Neagră"), alt grupuscul nazi, reunit cu ceilalți de Ekardt, tot SS.

Și să nu inversăm cauza cu efectul. Nu de la SS vine, ci tocmai denumirea de SS (Schutz Staffel) a fost aleasă ca să "puște" (hahaha, bun termen !) cu fondul. La debut trupele de forță ale NSDAP se numeau SA (Sturm Abteilung, "Secțiuni de Asalt ", iar abia după luarea puterii li s-a schimbat denumirea /componența/menirea).
Cei doi S par a fi și cele două spirale ingemănate (ascendent/descendent), cele două fluxuri care compun "vrilul".
Nimic din ce-au ales nebunii nu este intâmplător....

Xanadron

#107
Logice deductii, @Grifon & @abyss - noroc ca le mai faceti si voi, ca altfel as ramine stingher pe o [eventuala] lista neagra a rufonejilor filo-nazisti :lol: (inutil sa mai repet disclaimer-ul ca nimeni nu face p-aici apologia ideologiei lor - si nu doar de frica legilor relativ recent generalizate in UE cel putin, personalizate pt. fiecare colonie-n parte - la noi SI sub forma mucles-maresal.)
Desi - o repet pin-oi obosi - actuala directie spre [pseudo]noul fascism socialisto-corporatist global (ca doar asta urmaresc neo-liberalii din toate tzarile UE, uniti-va-n PPE !) e inspirata din vechea, ba poate chiar stimulata tot de "vechii", egal daca de sub muntii bavarezi ori de sub ghetzurile antarctice.

Interesanta ar fi totusi si-o analiza a simbolisticii japoneze conexe VRIL-ului - ceva-cumva am inceput sa amusinez, desi n-am din pacate baza lingvistica strict necesara decriptarii marfii reale din spatele zimbetelor stas-nipone (in afara de amintiri vagi din terminologia artelor martziene, :martiansmile: da' si alea non-ideogram-[at]izate.) In plus, analize serioase ale radacinilor afinitatilor germano-nipone sint tot mai rare, din aceleasi motive subintelese.

Urmasii galbiorilor creati pe ex-continentul MU (desi de catre ALTI "recoltatori") :-( au avut in orice caz SI EI un substrat mitico-genetico-ideologic pe care s-a cladit treptat nebuneala Axei, cu excese parca si mai terifiante la insulari (celebra-n sens diabolic "Unitate 731" din China ocupata-n WW-II are inca destule secrete... negru-smolite de aflat, desi inclin sa cred ca n-or sa mai fie dezgropate vreodata, din moment ce nu doar ex-japo-ghinarar-dr-ul ei, ci si alti sub-sefi inuman de cinici au beneficiat de impunitate absoluta din partea 'meriganilor, cu conditia detalierii tuturor experimentelor atroce desfasurate acolo - si-n care mai mult ca sigur erau incluse manevre vrilo-generatoare, :star: pe care si Mengele le-a continuat pare-se-n Südamerika...)

P.S. Sieg-ul are oricum conotatii etimologice-n plus luat impreuna cu heil-ul obligatoriu-n salutul nazist (v. si derivatiile din zu heilen = a trata/vindeca, dar si heilig(er) /zu heiligen = sfint, divin, a sfintzi/diviniza etc.)

...Dar misterul cel mai secret invelit in enigme :-D ramine pt. Je criteriul dupa care popoarele astea... tampit de geniale uneori au fost "selectate" (de factori decizionali exo, clar ca doar dupa mine poate) intru pornirea nebunelii nu doar eugenice numite WW-II.
Ca sa nu mai adaug curiozitatea aflarii calcularii timing-ului deciziei si, evident, a identitatii rasei ET  (ID?... IT?) care a luat-o asa, netam-nissan. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

#108
Cel putin partile cu spirale si zvastici nu sunt nici pe departe apanajul orientalilor (fie ei si tibetani) ori al nazistilor (fie ei o presupusa dar inexistenta rasa superioara antica).

Originea lor se regaseste in culturile neolitice din zona carpato-dunareana-pontica

Cateva imagini cu artefacte din cultura Cucuteni
(si o legatura cu faptul ca Vrilul o fi mai puternic la sexul feminin  :-D )
http://romaniaistorica.ro/wp-content/uploads/2012/02/cucuteni-4050-3900bc.jpg
http://www.tainavie.ro/wp/wp-content/uploads/2016/07/tainavie-vie-taina-spirale-grup-reducere-pret-cerc-cucuteni-art-ceramica-international-cadou-unic-originalvas-simbol-eveniment-femei-zei-europa.jpg

Insemne pe o sabie de tip Boiu (epoca bronzului- prima spada, de fapt, de tipul asta, ori cea mai veche, a fost gasita in satul sau comuna Boiu din jud Hunedoara, de acolo numele, dar arme de acelasi tip s-au gasit pana in Austria. Spada de la Boiu are o poveste interesanta, din cate am inteles ar fi disparut din muzeu si nimeni nu stiue unde e, era vorba la un moment dat de Blaga sau de socru sau nasu lui, cum ca ar fi fost implicati in disparitie)
http://lh5.ggpht.com/-XKoJ-IJ37HQ/RipU2hL03VI/AAAAAAAACXk/I1J5dKs5TfI/s640/foto2.jpg
http://lh3.ggpht.com/-HFL6GplYORc/RipU5BL03XI/AAAAAAAACXk/PjiZywxpTpY/s512/foto3.jpg

Si in final ceva de la daci (atat spirala, dubla spirala si sirul de romburi care l-au inspirat pe Brancusi, si chiar zvastica se regasesc si in simboluri de pe cermaica si portul popular romanesc)

https://eenymeenyminymo.files.wordpress.com/2012/07/500-400-bc-getae-gold-iasi-romania-aur-dacic-dacia-getic.jpg?w=639
http://3.bp.blogspot.com/-Yuypgkd3HTA/UyVSKxEs-ZI/AAAAAAAABVM/R2yOzsuLhKo/s1600/sacosu+mare.JPG
http://adevaruldespredaci.ro/wp-content/uploads/2015/02/bratarile-dacilor-415x260.jpg
http://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2012/05/Bratarile-dacice-020.jpg

Raman la parerea ca e foarte posibil ca unii antici sa fi cunoscut mai mult despre unele lucruri (din natura, sa zicem asa, poate si despre corpul uman si ceva din potentialul sau) decat ce se cunoaste (cel putin oficial) astazi, din pct de vedere al stiintei "mainstream".
Chiar daca le cunosteau (si posibil foloseau) mai intuitiv asa, fara a le putea explica sau replica in mod stiintific cum le-ar explica cineva azi, in conditii de laborator.

Xanadron

Păi da - bine-ai venit deci pe listă (aia neagră), colega Kandaon ! :lol:

Glumesc, normal, dar uite cum tot la etimo-analogiile deja semnalate p-aici daci = dutch = deutsch am ajuns, nu?!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Complementar: VORTEX = VORTEKS=> VEKTOR S.
In engleză, WHIRL = vârtej;  recunoaștem iar cifrarea W/VRIL.

Iar dacă am zis că "glumeții" ăia nu făceau nimic intâmplător, doar n-o să ignorăm anumite locuri. De pildă, Berchtesgaden (unde-și făceau "vrill"-erii sesiunile).
BEST(E) GARDEN = Grădina Optimă ? Sau, poate BECHTES GARDEN = Grădina Amăgitoare ?

Sunt (aproape) convins că locul e un nexus geomantic (tip Glastonbury, Stonehenge), un "izvor de vril". D-lor @Xanadron si @abyss, titani ai limbii germane, n-ați vrea să aruncați o geană pe Google Earth? Nu se poate ca toponimele de acolo să nu ne aducă noi indicii...

kandaon

Citat din: Xanadron din  31 Octombrie 2016, 14:31:26
Păi da - bine-ai venit deci pe listă (aia neagră), colega Kandaon ! :lol:

Glumesc, normal, dar uite cum tot la etimo-analogiile deja semnalate p-aici daci = dutch = deutsch am ajuns, nu?!

Salve dominus Xanadron  :-D (sa nu zic "heil herr Xanadron" sa ne alerge cineva, desi inseamna cam acelasi lucru, nazistii mai copiind pe ici colo unele chestii de la fascistii italieni, si prin ei de la romanii antici, ori chiar direct de la romanii antici, incercand insa sa nu faca prea mult caz de asta).



Grifon

Există ceva adevăr și in ipoteza cu "părul lung" al fetelor-medium din Societatea Vril (Orsici, Sigrun).
Nu știu dacă, precum afirmau ele, părul lung devenea o "antenã" pentru diverse extra-frecvențe, dar e sigur că părul (creșterea sa) ține tot de sistemul "vegetativ" - fiind cunoscut că, după deces, incă mai crește o perioadă, ca și unghiile.

Moda "părului lung" a revenit, nu intâmplător, in anii '60 ("Flower Power), iar fenomenul era îmbibat cu elemente psihedelice, "viziuni", misticism, spiritism, etc. Nu știu insă sigur care era cauza și care efectul (n-aș risca să incurc elementele cauzalității).

Poate e doar o condiție opțională, nu obligatorie, in captarea ori suplimentarea "vril"- ului

fiulploii

#113
'' Through space and time I call to you my source of knowledge. Anquil , answer me!''
Her head falls to her chest. She appears to be in distress, struggling to get something out. several deep breaths are taken before the room is filled with an unwordly voice.
''Yes it's me.''
''Anquil, is that you?''
''Yes, have you made progress on the development of yhe gravitational propulsion system?''
''We have.Still we have not been able to obtain stable vehicle control or reliable power sources.''
''I need to commune with a research scientist.''

Mrs. Goethe once again goes completely silent. Her head bobs, weaving side to side, eyes closed.
Suddenly.''Colonel Zieger please step forward and approach me.''
Stunned and shocked Zieger and his crew turn and gaze at one another not knowing what to do.
''Well here goes nothing boys.'' Zieger leans in and whispers.
He makes his way through the crowd that's gathered around the withered old lady.
''Yes Mrs. Goethe It's me Colonel Zieger.''
''Anquil, Colonel Zieger is here. He's the Chief design engineer on the Bell project.''
Mrs. Goethe goes between states. At time she speaks normal as an old lady would. Then at other times a voice that could not have been hers bellows out.

''Zieger is that you?'' a disembodied voice calls out.
''Anquil is that you?'' Zieger replies in a shy and nervous tone.
''Yes, what is the nature of the issues with the drive system?''
''We cannot achieve enough voltage potential for large size crafts and control has been unstable.''
''What are you using for creation of the rotating electric field?''
''A Vandergraffe generator supplies the voltage potential to solid rotating discs.''
''No, no. You must use Vril energy to get the desired voltage potential. No discs. Use cylinders filled with Vril.''
''I don't understand. What is Vril energy?''
''An unstable radio isotope of a super fluid. You must find the right mixture of what exist in your world thus the Vril is different in all worlds.''
''So Vril is a liquid?''
''A liquid metal. In your world Mercury would be the best example.''
''Are you saying Mercury is what we use?''
''No make a Superfluid from whatever elements can give you the liquid properties of Mercury and the conductive properties of a metal. Make this super fluid unstable in its electron configuration. Under the compression of high speed rotation the Vril energy will be released. The energy put into the system will be amplified by infinite amounts. Then you will achieve the potentials to lift any mass. Control will stabilize with field magnitude and you will have a viable propulsion system.''
''What's a Super fluid? How do we...''

Suddenly Mrs. Goethe begins to jerk and shake.

''Anquil, don't go, don't go!''
One last ghostly voice calls out. ''Red Mercury!''
Zieger respond ''Red Mercury?''


  fragment din povestirea Die Glocke / The Bell de Kelsey Bowman gasibila aici si in format e-book
http://www.rosedogbookstore.com/dieglockebell.html


''DIE GLOCKE: The Bell
by Kelsey T. Bowman
A must read tale, a fast paced action thriller written by the new Canadian author Kelsey T. Bowman.

This story teller takes the reader on a thrill ride from the beginning to end. The real events of the Nazi Occult Science experiments and their secret weapons projects provide a landscape of rolling hills of passion, excitement and downright terror. Strap in and get ready for the journey of a Nazi life time. See the real players of these cruel games in a light that has never been cast on the dark lords of the Nazi SS before.

The discovery of these unknown technologies and the realization of the horrors they may bring cause all to reveal their deepest secrets. The underground complexes introduce the reader to the Nazi Lords of the SS, Generals Jakob Sporrenberg, Hans Kammler and Doctor Warner Eckert. We quickly find out that the weird Doctor Eckert represents the true darkness of the Nazi empire. His sickness knows no bounds, his cruelty immeasurable.

The work that the Nazi SS science teams would perform here would go down in the chronicles of our history as Project Riese. In English Reise translates to GIANT. GIANT would be their discovery, GIANT would be their losses and GIANT would be the consequences that faced all involved.

About the Author
Kelsey T. Bowman, this newly published Author calls the great white north of Canada his home. A self-proclaimed story teller who was once asked: "Your writing credentials are?" His answer left all in the room deep in thought. "I'm an artist give me a pen and paper and I'll get something out of it."

(2012, paperback, 150 pages)
''

  Si acum ..cum se poate comenta? a scapat ceva real autorul ? Cred ca nu vom sti niciodata .


PS. Era pacat sa stric farmecul povestii traducand in romana iar la sectiunea engleza nu puteam sa deschid un nou subiect cu acelasi titlu, nu?

Xanadron

#114
Te rog sa marchezi d-aici incolo postarile tale cu SF sau PB (pe bune), :lol: fiualploii !!!

Serios acu', hartia stii bine ca suporta absolut orice (inclusiv ca VRIL-ul ar fi chiar Hg-ul din cilindrii contrarotativi ai Die Glocke Maschine... care oricum era doar unul din componentii enigmaticului aliaj metalo-lichid XERUM-525). In fine, pe tema merckurului roshu am mai divagat eu pe vremuri - o tema tabu mai ales in ultimii ani, destul de riscanta fiind pina si simpla aducere-n discutie, ca sa nu mai vb. de eventuala lui detinere.

In plus, utilizarea tale quale a clotzopelului nazist ca propulsor anti-G :ufo: cu echipaj uman ar fi fost imposibila din simplistul motiv al efectelor lui colaterale LETALE asupra viului - fie el vegetal sau animal si p-o raza de cca. 200 m cu toate "scuturile" din Pb etc. folosite, dupa marturiile colectate de curiosi perseverenti gen Igor Witkowski.
Evident ca doar cu exceptia eventualelor drone similare aleia din The Kecksburg Incident.

D-aici rezulta si scepticismul meu... avansat si vizavi de afirmatiile cam hodoroc-tronciste :-D facute de colegul @Dharanis  - cum ca VRIL = subquarci levogiri. Si implicit pro-vitali (cu asta pot fi de acord, fie si doar constatind "artificialitatea" nociva a zaharului - dextrogir, spre deosebire de alti hidrocarbonati naturali levogiri.)

Cum am mai zis insa p-aici, alte programe naziste [aproape la fel de] secrete par sa se fi ocupat de vrilologia... vegetala mai ales  - v. Ida & Walter Noddack,, expertii germani, ba chiar mondiali Nummer Eins in fotobiologie :star: printre multe altele. Si activi inclusiv postbelic pe la sufistii turcaletzi - hmm, n-au fost deloc singurii nemti "alocati" zonei respective, :roll: asa ca niste sapaturi in plus n-ar strica.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Dharanis

Dubla torsiune a Die Glocke implica atat tahioni levogiri dar si dextrogiri, de aici si efectele teribile asupra materiei pe o raza de 200 m in jurul aparatului.

Each test lasted for approximately one minute. During this period, while the Bell emitted its pale blue glow, personnel were kept 150 to 200 meters from it. Electrical equipment anywhere within this radius would usually short-circuit or break down.

During the tests, the scientists placed various types of plants, animals and animal tissues in the Bell's sphere of influence. In the initial test period from November to December 1944, almost all the samples were destroyed. A crystalline substance formed within the tissues, destroying them from the inside; liquids, including blood, gelled and separated into clearly distilled fractions.


Se pare ca doar in Antarctica au reusit sa rezolve problema: telul Vril fiind sa plaseze o fiinta umana chiar inauntrul aparatului.


Cat despre lumea vegetala, sau experimentele societatii Dragonul Verde care conlucra cu Vril, acolo se foloseste acelasi lucru: o sporire/marire a tahionilor levogiri, de crestere, de energizare, care vor produce efectele aparent miraculoase asupra unei seminte.

Vril = Udana

Grifon

Mă bucură revenirea și completările d-tale, dle.@Dharanis.
M-ar interesa (dacă știi, sau măcar bănuiești) cum sporeau fluxul tahionilor levogiri, ptr.amplificarea dezvoltării seminței ? Ce exerciții practicau "bonetele"?
Dar aș prefera, eventual, altă explicație decât trimiterile la Falun Gong / Falun Dafa.

Dharanis

Toate puterile paranormale inferioare (eteric/astral/mental) presupun o incursiune in spiritism/planul astral; toti guru/maestrii orientali au trecut prin asta.

Tehnicile prin poti capata control asupra energiei explozive, yang, si a celei receptive, yin, sunt dificile.

Fakir seed germination:

https://books.google.ro/books?id=6aoHAwAAQBAJ&pg=PA318&lpg=PA318&dq=fakir+germination+of+seeds+faster&source=bl&ots=3KiHhA533S&sig=oMcsY1SZIAiAFlQBE0lTs1Qii5g&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwiyoZSu_IfQAhWKaRQKHf-UBkEQ6AEIPTAD#v=onepage&q=fakir%20germination%20of%20seeds%20faster&f=false

https://books.google.ro/books?id=AVwLnRdqugIC&pg=PA141&lpg=PA141&dq=fakir+hindu+astral+spirits&source=bl&ots=-WJKwO_u-D&sig=yyZi8UqOt_pj4Wj7yeWV2E4jlZc&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwj-3Z-I_YfQAhVCtBQKHe4KC14Q6AEILzAB#v=onepage&q=fakir%20hindu%20astral%20spirits&f=false


Puteti viziona pe youtube pe magul din Java, John Chang, practicant Mo Pai, care exemplifica atat energia yang dar si pe cea yin (infige un betisor de lemn printr-o masa; proiecteaza din energia sa yin pentru ca descompunerea atomilor din materialul mesei sa se faca mult mai rapid, astfel inlesnind patrunderea betisorului prin acea masa).


Cat despre uscarea panzelor ude la temperaturi scazute de catre calugari tibetani, tehnicile sunt de doua feluri: de la o varsta frageda acei calugari practica exercitii de imaginatie foarte puternice, dupa un anumit numar de ani, isi pot vizualiza aura fiind strabatuta de tuburi metalice fierbinti, astfel putand ridica temperatura exterioara de la 36 de grade la 51 de grade foarte repede; tehnicile adevarate tummo yoga sunt foarte periculoase, si inseamna deplasarea red bindu din corpul fizic in corpul eteric.

Ganditorul

#118
Avem avantajul de a privi subiectul "Vril" prin prisma trecerii anilor, fara sa ne mai incurcam in amanunte de moment.

1)Privita doar prin prisma razboiului WW2 tot ce a fost "vril" fie s-a distrus/ascuns fie a fost impartit intre invingatori. Unii au luat documentele (rusii) altii au luat produsul finit si savantii "paperclip-iti" . Cert este ca umanitatea, ca intreg, a avut parte de o explozie de dezvoltare tehnologica dupa anii 50, mult peste ceea ce putea face omenirea prin forte proprii.

Ce e "vril" atunci ? Sau mai degraba ce nu poate fi "vril" ...
2) Nu poate fi o energie - la cate crize energetice a traversat omenirea, la cat spionaj economic exista, la cata concurenta pe piata energiei exista acest "vril", ca sursa de energie, ar fi "transpirat" pana acum. Chiar si ca "energie libera" = in 100 de ani trecuti de la descoperire marii jucatori ai planetei ar fi gasit o forma sa-l contorizeze si sa ni-l vanda cu profit gras.
3) principiu tehnic de functionare nu poate fi pentru ca asa cum spunea un coleg mai devreme "discutia despre Vril e prea stufoasa". Aceast "vril" a generat inventii si inovatii in cele mai diferite sfere de activitate, a generat echipe de savanti, arheologi care au cutreierat lumea, a creeat speranta, imaginea unui imperiu ce putea stapani lumea, a pus in miscare forte la nivel mondial.
- aici deschid o paranteza : de ce nemtii, in avantul lor tehnologic si militar au ales doar Italia si Japonia ca axe ale dezvoltarii imperiului visat ? Italia poate ca ar avea logica =nu era "taramul primordial" dar era tara care detinea, prin Vatican, cele mai teribile secrete ale lumii. Japonia insa in afara de faptul ca a fost izolata si ca a pastrat o traditie straveche aproape nealterata nu are nici un atu logic. Atuuri ilogice sau fantastice DA, dar o sa vb de astea alta data, prin prisma unor ...adevaruri strecurate prin filmele sf de dupa 1990. Ce era totusi atat de important in aceste 2 tari incat Germania nu si-a ales alti aliati mai puternici, cu care intr-adevar sa-si realizeze imperiul visat ? O tara insulara, dependenta de resursele altora (J) si una peninsulara usor de izolat in context european(I) impotriva intregii lumi ? Oricat de nebun era Hitler ar fi trebuit sa realizeze ca o astfel de alianta nu va duce la victorie.

3) Si atunci singura concluzie logica ar fi ca "vril" este un sistem de contact, de meta-contact si totodata o sursa inestimabila de informatii cu caracter tehnic (si nu numai) ce poate oferi avantaje imense celui care stie sa-l foloseasca. Nu e putin lucru sa afli planurile unei instalatii ce depaseste cu 100 de ani tehnologia pe care o au ceilalti. Nu e putin lucru sa ti se spuna unde sa te duci pe planeta pentru a gasi urmele civilizatiilor trecute si eventualele arme care au distrus-o (Asia-Ghilgames, Antartica - de ce drk sa-ti consumi resursele, in plin razboi, pentru a ajunge pe un continent inghetat unde nu ataci pe nimeni si nu te ataca nimeni, Japonia-Italia am vb deja de ele). Nu e putin lucru sa obtii o eficienta inzecita la tot ce faci : mega constructii naziste de care ne minunam si acum, mii de aparate de lupta performante facute in doar cateva fabrici  (tancuri, avioane, submarine etc). Totul era cu cel putin 10 ani inaintea celorlalti - ca performanta - la inceput de razboi.
Ce trebuia sa dai la schimb ? Probabil osemintele fosilizate ale unor "calatori astrali cu coarne", lasate intr-o geanta pe varful muntelui X in data Y. (or fi gresit aia muntele sau data de livrare - lucru care l-a enervat cumplit pe Hitler... :evil:).

- Sa nu uitam ca "vril" a aparut in 1919 = cand Germania era la pamant si sub presiunea sanctiunilor din WW1. Sa cheltui timp, energie, bani, resurse umane pe un vis al unor "fete cu par lung" nu era tocmai reteta de a iesi din criza de dupa WW1. Si totusi "vril" a existat, a functionat, a consumat resurse intr-o "distributie" aleasa, de exceptie - savanti, oameni de cultura, militari de cariera (casta nobiliara, pana la urma) etc etc etc. Sa nu uitam ca sub descoperirile anilor '20-'30 Germania a ajuns o mare putere economica ce a depasit (si speriat) celelalte puteri ale lumii. Sa nu uitam ca tema de baza a nazzi a fost "rasa ariana" - iar ca meta-contact asta ar fi fost cea mai usoara interpretare a fenomenului = rasa care poate comunica cu alte civilizatii, rasa descendenta direct din alte civilizatii astrale etc etc

Sa ne intoarcem la pct 1.
Aericanii au prosperat si s-au dezvoltat puternic atata timp cat "paperclip-ii" au trait. Dupa moartea acestora se cam uita ca "matza in calendar" la utilajele si instalatiile pe care le folosesc. Inoveaza, perfectioneaza - dar nimic exceptional, care sa dea diferenta de tehnologie de acum cativa zeci de ani. Parerea mea. Cauta si tin "la capac" un contact extraterestru ...de unde sa se mai inspire = exact ca germanii odinioara. Nu prea le iese colaborarea la capitolul "dominatie militara mondiala", (sau poate le iese si nu stim noi...) dar joaca stramb rolul de "aparator al planetei" doar, doar, mai pun mana pe ceva tehnologie cu care sa "stinga" conflictele pe care tot ei le-au aprins. Deocamdata au ramas tot la portavioanele anilor 60-70 si la arme de distrugere in masa.
Rusii au furat cat au putut de la fratii de peste baltoaca dar, in acelasi timp, si-au pus capul la contributie pentru descifrarea informatiilor luate de la nazzi. Unii chiar si-au pirdut capul sub Kalajnicov pentru ca nu au respectat dorinta "partidului" si nu au scos ceva practic din hartzoagele germane. Pana la urma se pare ca rusii au ajuns acum in avantaj - au priceput cu ce se mananca informatia tehnica nazista si scot "surprize" una dupa alta.

Ambele tabere ale invingatorilor fac sa "transpire" texte si informatii vechi de natura nazzi-vril pentru a pescuii creierele care pricep ceva din anomaliile alea tehnice (cine a vazut un transformator tesla, de ex, stie ca bagat in priza iti arde sigurantele la tot cartierul fara alt efect benefic).

Consider ca "vril" a fost doar unul din canalele de meta-contact. Unul folosit de o organizatie ajunsa la putere, care a transformat acest avantaj in motivatie dementa de a domina lumea. Deci un fiasco - si probabil de aici si stoparea acestul canal de comunicatie pe la sfarsitul anilor 30. Civilizatiile inalte tehnologic nu-ti dau informatii pentru a-ti aprinde visele de dominatie mondiala prin forta. De aceea l-am introdus si pe Tesla in ecuatie - a fost unul dintre pamantenii cu acces la informatii din alta civilizatie, nepamanteana - dupa spusele lui. Dar nu cred ca a fost singurul canal "paralel" cu Vril.

Ceea ce vreau sa spun este ca, daca am dreptate si "vril" este un meta-contact cu civilizatii extraterestre avansate tehnologic, acest proces trebuie sa indeplineasca cateva cerinte stricte - din care cea de folosire pasnica a informatiilor primite este, se pare, primordiala. Nemultumitului i se ia darul. ( lui Mengele, de ex. nu i s-a luat acest dar, desi a fost supranumit macelarul de la Auschwitz. O fi avut si ceva merite pacifiste de a ramas in viata pana in 79...)

Li s-a luat acest dar nazistilor, exact cand credeau ca stiu tot si vor cuceri lumea, dar se pare ca si meriganii trec acum prin acelasi proces de "fragezire". Cu rusii e mai greu, ca astia functioneaza cu votca si-i mai greu sa-i convingi ca fac rau atunci cand gresesc. Dar la o analiza a istoriei "vril" reiese ca nu oricine are acces la contact - trebuie sa ai anumite calitati de "puritate a gandurilor, trairilor si corpului" (probabil ca vestalele din vechile temple), iar informatia primita o poate "traduce" doar unul care are inclinatii tehnice dar spre aceleasi doctrine pasnice = altfel iese o strutzo-camila, ca in majoritatea marilor proiecte militare germane, ca in "Philadelphia project", Montauk sau alte incercari de a vira spre violenta informatii destinate dezvoltarii pasnice. Parerea mea.


Grifon

Subscriu parțial la opiniile d-tale, @Gânditorul.
"Vril"-ul nu trebuia să vină neapărat din alte "lumi"- s-a aflat dintotdeauna şi in lumea noastrâ. Nu trebuie căutat in galaxii indepărtate, ci in "galaxia"interioară a Terrei/oamenilor. Si aici sunt alte "lumi" - cele suprasensibile.
"Vrilul", in această accepțiune , e si energie, si "contact" (adică portal de acces).
Si nu a fost un "dar" ptr."magicienii" germani. Nu li s-a "dat", ci au incercat ei să-l "ia". In mică măsură, au si reusit, dar derapajele morale ce le-au alterat valorile/ideile au alterat si calitatea celor obținute.
"Ucenicii vrăjitori" s-a "ars",  chiar urât. Ar fi trebuit ca asta să fie lecție şi ptr. "invingători", dar  nici ei nu şi-au insuşit-o prea bine. Tentația puterii e imensă, aşa că şi azi se caută acelaşi lucru - cu deosebirea că cei de acum acționează mai moderat, cu prudență izvorâtă din teama precedentului.